Ki az etnikum?

2008.02.19. 11:56

A kormány közvetlenül nem támogatta a gyűlöletbeszéd-törvényként elhíresült Btk. módosítást, számtalan Alkotmányos aggály is felmerült vele kapcsolatban és nagyon sok kritikát kapott. Ennek ellenére az Országgyűlés elfogadta a módosítást. A törvénymódosítás valószínűleg nem fog átmenni az AB vizsgálatán, de lássuk milyen problémákat vet fel.

A módosítás szövege szerint, aki nagy nyilvánosság előtt a magyar nemzettel, vagy a lakosság egyes csoportjaival, így különösen nemzeti, etnikai, faji, vallási csoporttal kapcsolatban olyan kifejezést használ, vagy híresztel, amely alkalmas arra, hogy a csoport tagjainak becsületét csorbítsa, avagy emberi méltóságát megsértse, vétséget követ el és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Ugyanez vonatkozik bizonyos testmozdulatokra, mint amilyeneket legutóbb Pákó gyakorolt. Természetesen a törvénymódosítás értelmében bármely, a személyiség lényeges vonására – adott esetben szexuális orientáltságra vonatkozó – utaló beszéd is kimerítheti a fenti bűncselekményt.

Egyáltalán mi számít etnikai rétegnek, milyen csoportokat kell figyelembe vennünk és mihez viszonyítsuk ezt egy jogi kérdésben? Ha a cigány magyarozik, akkor rá vonatkozik ugyanez a törvény, vagy előtte bizonyítani kell, hogy az adott településen a magyar az etnikai csoport? A törvény azonban nem csak ebben a tekintetben fogalmaz pongyolán, hanem széles körű értelmezést enged bármely területen. Ráadásul a cselekmény megnyilvánulása esetén a közösség összes tagja önálló pert indíthat az elkövetővel szemben. Képzeljük el, amint 20-30 ezer tetszőleges kisebbséghez tartozó személy benyújtja az igényét, és ezt a bíróságnak egyesével meg kell vizsgálnia, hogy jogos-e, önálló perekben. A dolog azonban megfordítható. Bármely jogvédő szervezet kérhet vizsgálatot, úgy, hogy az általa védett személyek nem is értenének egyet a jogi útra tereléssel, hiszen minden egyes ilyen igényt önállóan kell vizsgálni. Ennyit a felmerülő jogi nehézségekről, de ez még nem feltétlenül támasztaná alá a törvény Alkotmány ellenességét. Azonban a teljes átgondolás megmutatja, hogy a törvény komolyan korlátozhatja a demokratikus szólásszabadságot. Öntsük ezt esetekbe.

Elég egyetlen mondat elhangzása, miszerint félünk azoktól az emberektől, akik a Közel-Keleten élnek, mert vallásuk szerint esetleg harcolnának ellenünk, máris gyűlöletet keltettünk ellenük, pedig lehet, hogy mondatunk csak abból ered, hogy nem vagyunk tisztába vallásuk részleteivel. Hová tűnnek az ezzel kapcsolatos társadalmi viták, ahová meg lehet hívni egy más vallású személyt, és fél óra alatt tisztázni lehet a kérdéseket? Elég, ha jószándékkal segíteni akarunk a cigányság helyzetén, és elmondjuk, hogy jó volna csökkenteni azt az arányt, ami ma a bűnözésben megmutatkozik, és megint csak kimerítettük a gyűlöletbeszéd fogalmát, hiszen szíve joga a kisebbségnek megsértődni. Sőt legyünk óvatosak, ne bántsuk a kisebbséget, csupán mondjuk ki azt, hogy szerintünk a homoszexualitás nem természetes dolog. Ez csupán a mi véleményünk, de miatta hamar a börtönben végezzük. Jön egy indiai, aki szerint a tehén szent állat, és minden olyan reklám, ahol marhahúsból készült termékeket reklámoznak, alkalmas arra, hogy az ő vallását kifigurázza, és ezzel sértse az emberi méltóságát. Ő pedig visszavág, hoz egy néger Jézus szobrot Afrikából, és már is visszaperelhetjük, mert nagyon megsértődtünk ezen. Most lehet, hogy nevetünk, de a törvény értelmezése a tárgyalótermek falai között nem úgy működik, hogy a jogalkotó után szabadon, a bíró hülyeségnek tekinti valakinek a sérelmeit. Sőt, még nehezebb feladatot adhat, ha az „úgy szeretem a cigányokat” mondatot különböző hangsúllyal mondom el. Mert egy kis iróniát adva a hangomnak, már is másként hangzik a mondat. De ki dönti el, hogy beszédhibás vagyok, vagy ironizáltam?

Szerintem pedig pont az a baj, hogy lassan semmiről sem lehet beszélni. Hogyan tudna bárki is segíteni egy társadalmi csoporton, ha már arról is tilos lesz beszélni, hogy gond van velük? A szeretet nem lehet a szívekbe törvényekkel beékelni, miként a gyűlöletet sem lehet onnét kitakarítani jogszabályokkal. Sokkal jobb lenne, ha végre őszintén beszélnénk róla, és nem pedig ott tartanánk, mint évtizedekkel ezelőtt, amikor tagadtuk a problémáinkat. Szerintem ez a törvény kisebbségellenes. Mert van egy kisebbség, aki azt vallja, hogy ez a törvény nem jó. Valakik meg azt mondták, hogy de jó. Emberi méltóságomban sért, hogy azt hiszik, csak ettől a törvénytől nem fogok gyűlölködően beszélni. Megsértődtem. Perelek. Csak ki ne derüljön a bírósági szakaszban, hogy nem is vagyok a véleményemmel kisebbség. Mert akkor a törvény igazát valló etnikumot sértettem meg. Az pedig két év is lehet valamely zárt intézményben.

A bejegyzés trackback címe:

https://mover.blog.hu/api/trackback/id/tr81345468

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Blogocska 2008.02.20. 09:15:11

GyűlöletbeszédÉs igen, elfogadták a törvényt, ami korlátozza az ember szólás- és véleménynyilvánítási szabadságát. Egyes csoportok most örülnek, a többség meg nem. Ezt a törvényt már korábban, 2004-ben Mádl Ferenc az Alkotmánybírósághoz k...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

423ft 2008.02.19. 12:06:52

Ez a törvény ugyanolyan szánalams és sz@r mint a magyar kormányzat a magyar politikai elit. Bele akarják sulykolni az meberekbe hogy márpedig cigánybűnözés nincs. Mindenki tudja hogy van. Aki az ellenkezőjét állitja az hazudik. Vagy mennyen el egy két helyre és meglátja hogy mia helyzet. Bársonyszékből könnyű dirigálni, de a való élet teljesne mást ükröz.

Mar 2008.02.19. 12:43:06

Pedig van olyan kifejezés a cigányok körében, hogy "ne magyarkodjál már!". Kifejezetten rosszindulató, normálatlan dolgokra mondják, függetlenül attól, hogy a magyarokra nem jellemző az a viselkedési forma. Ezek szerint ezután feljelentem a cigányt ezért, és mehet 2 évre a börtönbe? De akkor meg nő a cigánybűnözés. Hú, most meg én mehetek börtönbe.

movhu 2008.02.19. 12:44:52

Tapasztalatból írtam, mert konkrétan láttam ilyet, hogy a cigány szidta a másikat, hogy "te mocskos magyar". Mellékesen az illető is cigány volt. Akkor ilyenkor ki tesz feljelentést? Mert egy cigányt szidott a cigány, olyan kifejezéssel, ami egyértelműen a magyarokat sérti.

Petike 2008.02.19. 12:49:14

Amit rohadtul nem értek, hogy miért lett megszavazva ebben a formában? Még nem jutott át az AB-n, a komány a szavazás előtt kijelentett, hogy nem támogatja, mégis elsöprő töbséggel meg lett szavazva. Aztán meg törlik, és újat írnak, miközben már régóta ismert a szöveg. Csak senki sem gondolta át mégegyszer.

Pirospont 2008.02.19. 12:49:22

A cigányok félbuzik, én már ezt jól tudom.

movhu 2008.02.19. 12:55:39

Pirospont! A törvényt elfogadták, tehát hamarosan jön az adatkérő. Majd meglátogatunk, és saját halottunknak tekintünk.

Mukk 2008.02.19. 12:57:36

Ez a torveny korlatoz a szabad velemeny-nyilvanitasban. Tipikusan "europai" mintara tabuk falainak szazait huzzak (huzatjak) fel azok, akiknek ez valamilyen formaban az erdekeit szolgalja. Ennek a nagy liberalizacionak egy vesztese lesz a vegen: a kihalo, elnyomott, kizsakmanyolt, szajbevarrott, agymosott, meglopott tobbseg. Gratulalok!

Dezzie 2008.02.19. 13:00:06

Igen, van cigánybűnözés. Ahogy van német-, ruszin-, örmény-, szlovák-, horvát-, román-, ukrán-, szerb-, lengyel-, görög-, bolgár-, szlovénbűnözés is. És magyarbűnözés. És politikusbűnözés. És?

Bobby Newmark 2008.02.19. 13:04:12

"Etnikum alatt történelmileg kialakult, az összetartozás tudatával, valamint közös nyelvvel, kultúrával és hagyományokkal rendelkező népességet értünk. Ezen belül a kisebb létszámú, zártabb etnikumokat az etnikai közösség, törzs vagy néprajzi csoport (etnikai csoport, etnokulturális csoport, helyi népcsoport), míg a nagyobb embertömeget képviselő, kiterjedtebb földrajzi területeken élő etnikumokat a nép, illetve nemzet kifejezéssel jelölhetjük. A kisebbségben élő etnikumokat nemzetiségeknek nevezik."

Mindenki etnikum.

Tehát (szvsz) a törvény szerint ha nyilvánosság előtt sértően magyaroznak, akkor az két évig terjedő...

kenyszerjogasz 2008.02.19. 13:04:44

movhu · mover.blog.hu 2008.02.19. 12:55:39
Pirospont! A törvényt elfogadták, tehát hamarosan jön az adatkérő. Majd meglátogatunk, és saját halottunknak tekintünk.

kenyszerjogasz 2008.02.19. 13:05:49

most jön erre a válasz:

Jack__Bauer 2008.02.19. 13:07:05

Dezzie: természetesen ez mind létezik. Csak eltérő MÉRTÉKET öltenek.

Számos kérdést vet fel ez a törvény. Mi van, ha például azt mondom, hogy "A cigányoknak a Dunában kellene fürdőhelyet létesíteni. Strandot. Valamelyik holtágban."
Vagy esetleg ha azt mondom, hogy "Büdös, tetves orkok, dögölne meg mind. Esetleg ogrék. Vagy goblinok." Ki fogja tudni eldönteni, ha ezt leírom egy fórumon, hogy ezt kire\kikre értettem? Gondolom az orkok\ogrék\goblinok nem perelnek, mert nem léteznek (remélem)...

kenyszerjogasz 2008.02.19. 13:08:25

egyszóval pirospont állításában benne van ai is, hogy csak félig buzik. ergo: pirospont amennyire negatív tartalmat hordoz, annyira pozitívat is. 1-1, patt, a döntést mindenki a büntetőktől várja ilyenkor

Azhát 2008.02.19. 13:14:14

"Büdös, tetves orkok, dögölne meg mind. Esetleg ogrék. Vagy goblinok.Ki fogja tudni eldönteni, ha ezt leírom egy fórumon, hogy ezt kire\kikre értettem?"

1. sajnos olyan a közbeszéd, hogy úgyis tudja mindenki, hogy ilyesmit a magyar (:-/) ember két népcsoportra mondd...

2. Hát éppen ez lenne a dolog lényege, hogy SENKIRE nem szabad ezt mondani, hogy jóízlésű ember ilyet nem mond senkire. Ami persze az egyes személyek "jó"-ságán múlik. Vagyis soha nem valósul meg.

Bobby Newmark 2008.02.19. 13:14:55

Ezzel kapcsolatban én csak egyetlen kibaszott dolgot nem értek.

Mi a faszom különbség van aközött, hogy "cigány" meg hogy "roma"? Hogy "meleg", vagy hogy "buzi"? Ezek csak kibaszott szavak, hangok egymás után, kurvára ugyanazt jelentik. Első esetben sötétbőrű kissebbségit, második esetben olyat, aki hagyja, hogy faszt toljanak a seggébe. Nekem legalábbis tökmindegy, melyiket változatot hallom, ugyanaz a kép villan be.

Ezzel most még inkább új szinonímákat kell kitalálnunk. Újabb szavak, ugyanarra a jelentésre.

Pirospont 2008.02.19. 13:16:03

Most ezen viccelődtök, hogy homi vagyok? Ti pedig zegányok vagytok. Gyertek át a szanalmas.hu-ra, nincs itt semmi látnivaló, csak egy csomó libsi.

VicGilson · http://spiritus.blog.hu 2008.02.19. 13:19:06

Movhu!
Nálad a pont!
(különös tekintettel az utolsó bekezdésre)
Respect!
Kellenek még ilyen hullajó törvények. Ez igen, ez előtt a parlamenti, politikusi, jogászi teljesítmény előtt le a kalappal! De komolyan!

Pirospontnak agyára mehetett a tegnapi napközis buli az oviban. Minden második blogba hasonlókat írogat...

Agent Bauer!
Ne csinálja ezt velem, kérem! Az orkok, ogrék, goblinok léteznek! Miként a trollok, elfek és miegyebek. Ez tény. Ezt már az 5évesek is tudják. Kérdezze csak meg redpoint-ot!
:)

Azháta 2008.02.19. 13:20:05

"Mi a faszom különbség van aközött, hogy "cigány" meg hogy "roma"?"

Pontosan ez a gond, hogy sokan azt hiszik, hogy az a cigányozás, hogy az ember leírja a 'cigány' szót... holott nem! Cigányozni vagy zsidózni mindenféle népnév nélkül is lehet sajna... és ezt kiskapuként is használják.

movhu 2008.02.19. 13:22:05

Korábban írtam a Macskajaj című filmről és az abból született gondolataimról ( mover.blog.hu/2008/01/21/title_19670 )
Ott is pont azt hangsúlyozom, hogy mindenről lehet és kell beszélni kultúráltan. És nem feltétlenül attól lesz rossz egy etnikumnak, ha őszintén feltárjuk a velük kapcsolatos dolgokat. Pedig az őszinteségen is meg lehet sértődni.

Marcsi 2008.02.19. 13:26:21

Kinek jut eszébe olyan szerencsétlen dolog, hogy erről 10 sorban írjon egy törvénymódosítást? Önálló 100 oldalas törvényként talán volna értelme. De így semmi, mert teljesen szubjektív marad. Egy normális tervezetet lehetn egyeztetni akár a kisebbségek vezetőivel is, hogy ők min sértődnek meg és mi nekik a rossz. De ezt az odavetett semmit nem lehet értelmezni.

sTERNKERN 2008.02.19. 13:26:52

1983.dec 31.

Mukk 2008.02.19. 13:27:09

movhu! Az oszintesegen melepodni? Muhaha! Ha te minden reggel a sajat portad elott vegezned a nagydolgodat valaki pedig ezt szova tenne - akkor te ezen megsertodnel, vagy inkabb elgondolkodnal? NA, ezen a kritikus ponton kellene tullepni, aztan mindenrol lehetne nyiltan beszelni.

Archenemy - Banned 2008.02.19. 13:30:09

Maximálisan egyetértek a postíróval.

"Hogyan tudna bárki is segíteni egy társadalmi csoporton, ha már arról is tilos lesz beszélni, hogy gond van velük?"

Bezony, bezony.

ltammy 2008.02.19. 13:30:52

Haháá, megint egy himihumi törvény a többi mellé, meerhogy van ilyenis, csak próbáljuk meg alkalmazni. Egy ujabb lehetőség a végeláthatatlan vitákra és talán pereskedésre, mert normális ember nem foglalkozik ilyennel ,de legalább több munkát tudunk adni az amúgyis telített jogász szakmának...:-D

movhu 2008.02.19. 13:31:08

Igazad van! De pont erről beszélek. Ne legyünk csendbe, mondjuk ki, hogy baj van, és lehessen is kimondani. Enélkül hogyan tudnánk, hogy javul vagy romlik a helyzet. Egyáltalán. Enélkül csak azok tudnak a problémáról igazán, akik benne élnek.
Figyeld meg, hogy a TV műsorok is óvatosak, nehogy meg lehessen látni a "gyanúsított" házát, mert kiderül hová tartozik. Pedig addig, míg csak a hallgatás van, nem lesz semmi. Az értelmetlen ember csak gyűlöletet kelt, az értelmes meg nem tud mit csinálni, mert még csak nem is lehet róla beszélni, vagy csak börtön terhet mellett.

Doris · http://doris.blog.hu 2008.02.19. 13:32:18

Azháta: Köcce, hogy leírtad, amit én is akartam. A "cigányozás" nem egyenlő a népnévvel. Éppen tegnapi élményem, mikor az egyérrtelműen cigány anyuka háborgott, hogy a "cigányok" elszedik az utcán a gyerekektől a telefont, és megtámadják őket.
Hoppáré!
A cigány lassan már az ő köreikben is degradáló lesz...éppen ezért találták ki a "roma" kifejezést. Hogy a szitoknak számító megnevezésen túl legyen egy "népnév" is.
Hogy tudjon az ember különbséget tenni, mikor beszélünk "csak úgy" róluk, és mikor fikázzuk őket..
Szerintem.
Egyébiránt a "néger- nigger" kifejezés uúgy sértő a maga helyén, mint a cigány minálunk.

Pirospont 2008.02.19. 13:32:20

A libsik meghamisítják a szent magyar anyanyelvet, nem látjátok? Jóhogynem magyarnak kell mondani majd őket.

piccs 2008.02.19. 13:32:47

Kár hogy az INDEX kiteszi a főoldalra ezt a szalonrasszizmust, ez nagyon szomorú, kurvára tudatlan emberek vagytok.

Telem 2008.02.19. 13:34:26

A cigány a néger szegénységi bizonyítványa?

eldorado 2008.02.19. 13:34:29

Ez a konkrét elfogadott szöveg? Azt nem értem, hogyan lehet egy kifejezést "híresztelni". A Btk. szerint (a "Rágalmazás"-nál, Btk. 179.§) "tényt állít vagy híreszetel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ".A kommentár szerint híresztelés mások tényállításának továbbítása. Ha azt mondom valakire: f.szkalap, akkor kifejezést használok, ugye? Ez csak nem tényállítás, hiszen a f.szkalapok a valóságban nem léteznek. Így, ha nem tényállítás, akkor hogyan lehet híreszetlni.

Valóban pongyola a megfogalmazás.

2008.02.19. 13:34:39

A probléma világos, már akkor, amikor tervezték a törvényt, lehetett tudni, hogy ha bevezetik, visszaüthet. Érdekes módon ezt a kételyt elsők közt éppen liberális politikusok vetették fel, pedig a liberálisokra aztán végképp nem lehet mondani, hogy nem a toleranciát hirdetnék.
VAGY TALÁN PONT EZÉRT?
A baj persze - mint minden ilyen nehezen körvonalazható kérdésnél - nem a törvénykezésnél indul, hanem a köznyelvnél. Igen körmönfont, veszedelmesen alattomos módon tud a magyar zsidózni, cigányozni, buzizni, stb., mindezt ige árnyalt hangsúlyokkal. Tök ártalmatlannak látszó szófordulatok, velejükig antiszemiták, cigányellenesek, buziellenesek, stb., a használójuk sem feltétlenül ártani akar velük. Persze van, aki igen.
Csak néhány példa:
- A szurkolók hangos, gúnyos gágogása az MTK meccseken. (Jelezve, hogy zsidók, azaz "libazabálók" vannak a pályán).
- A romákat kreolnak, dakotának, szinesbőrűnek, füstösnek aposztrofálják, hogy egyéb jelzőket ne használjak, vannak durvábbak is. Vagy vegyük a legújabbat: a Magyar Gárda által célként emlegetett "parlagfű", mert ugyebár ez egyértelmű, mi más lenne. Nem kaszával, gereblyével mentek Tatárszentgyörgyre, hanem egyenruhában, alakzatban, katonásan ropogó léptekkel (merthogy együtt lépni már nem tudnak, pedig az is része a katonásdinak, jobban, mint a cigányriogatás).... (A füstös ugyan irodalmi is, lásd Gárdonyi: Egri csillagok, amkor Sárközi kapja ezt a jelzőt, igaz, viccesen, igaz, akkor még nem volt jellemző ez a most elharapózó fertelmes rasszizmus.)
Szóval: tele vagyunk berögzött nyelvi fordulatokkal, sztereotípiákkal, sokszor a szülői házból hozzuk magunkkal, és csak akkor értjük meg a bennük rejlő mondandót, ha szembesülünk vele. És a mai zűrös közéleti helyzetben kiváló a talaj a rasszizmusnak, a gyűlöletnek, a bűnbakkeresésnek. (Brrrrr...)
Ezt - magát a gyűlöletet - kellene előbb kiirtani, aztán lehet törvénykezni a róla sóló beszéd dolgában. De a helyzet az, hogy igen mélyre kellene nyúlni. A törvénytervezet jelen állapotok közt úgy marhaság, ahogy van.

Pirospont 2008.02.19. 13:37:29

Igaz hungarista nem szavazna meg semmilyen törvényt, amit egy gyermekkorától hazudó ember előterjeszt! Majd a szanalmas.hu oldalon mondok többet is, idegbetegek.

Doris · http://doris.blog.hu 2008.02.19. 13:37:42

movhu: Nem hinném, hogy a törvény arról szólna, hogy ne mondjuk ki, hogy baj van velük. Azt mondja mindenki.
Arról szól, hogy ne bakancsos felvonuláson, erőt fitogtatva mondjuk ki, hogy ne arról beszéljenek az emberek, hogy hogyan zárnák őket gyüjtőtáborokba, hogy ne legyenek kitiltva válogatás nélkül helyekről....ezzel esélyt sem adva a bizonyításra azon keveseknek, akik akarnak rendes életet.
A megalázás nem nevelés.
Hozzáteszem, vannak helyzetek, mikor én is kerülöm őket. De mindig hozzáteszem, akkora a bizalmatlanság mindkét oldalon, hogy mindkét fél azonnal támadásra számít.
Ők is, mi is.

vi /etc/passwd · Http://www.flickr.com/photos/haazee/ 2008.02.19. 13:37:49

Kíváncsi lennék, az állítólag "ballib" index miafaszomér' rakja ki a náci lapokat (amilyen ez is) a főoldalra...

nickita 2008.02.19. 13:39:22

Jack Bauer, az Országos Ogre Kisebbségi Önkormányzat nevében felszólítalak, hogy ezt vond vissza :)))

Doris · http://doris.blog.hu 2008.02.19. 13:41:10

Telem: Baromira nem értem a kérdést...vagy te nem érted a mondást?

new order 2008.02.19. 13:41:48

sTERNKERN érzi :-(

movhu 2008.02.19. 13:42:27

Miért náci dolog, ha egy normális törvényt szeretne valaki, és nem egy 5 soros valamit? A gyűlölet ellen fellépni igenis szükséges volna, de ez nem jó megközelítés, mert lehetőséget ad a visszaélésre, és nem határozza meg pontosan a fogalmakat.
Nem a gyűlölet mellett vagyok, sőt ellene, éppen ezért lenne jó, ha működő megoldáson dolgozna mindenki, és nem akarná a problémát letudni 2 ponttal a BTK-ba!

2008.02.19. 13:43:16

Bocs, a címbeli kérdésre nem válaszoltam. Etnikum: minden nemzeti identitás, ami eltér az enyémtől (tiedtől, övétől, miéntől, tietektől, övékétől....). Szerintem.

Doris · http://doris.blog.hu 2008.02.19. 13:43:51

Hurrá, kelgyo! Pontosan erre utaltam én is. Köcce a szabatos megfogalmot.

most mi lesz? 2008.02.19. 13:43:53

Szóval ha Fletó ezután lefasisztázza a tüntetőket, akkor két évre mehet a börtönbe? Nem is olyan rosz ez a törvény. Vigyázz vi / etc / passwd, ez rád is vonatkozik.

Doris · http://doris.blog.hu 2008.02.19. 13:44:35

Az előbbire, nem erre.

Pirospont 2008.02.19. 13:45:02

A cigányoknál csak a sidók a másabbak, a törvénnyel ki lehet törölni, nálam már nincs itthon papír.

movhu 2008.02.19. 13:45:28

vi /etc/passwd!
A törvény szerint megsértettél, mert nekem kicsi, másként gondolkodó etnikumnak azt mondtad, hogy náci, pedig bizonyíthatóan nem vagyok náci. Találkozzunk a bíróságon ? Ugyen nem gondolod komolyan?

2008.02.19. 13:46:35

Doris: értettem, és köszi. :-)

KEhelyKE · http://kehelyke.blog.hu/ 2008.02.19. 13:47:17

Az ember olyan, hogy azt hall, amit hallani akar, azt lát, amit látni akar...és különben is örvendjetek, már minden problémát megoldotunk, ez itt a kánaán, már csak ezt kell még megoldani...nah! Megyünk vissza az időben az 50- es évekbe...kérdezzétek meg az öregeket mi volt akkor, na valami olyasmi lesz itt hamarosan...és majd ha mér nem bír a néppel a hatalom, hát majd elinteznek a cigányok. Aztán majd mindenki kussol, csak nem tudm, ki fog dolgozni, mert a cigányok ugye nem, a fiatalok mennek külföldre, az öregeket meg senki nem alkalmazza...

movhu 2008.02.19. 13:47:21

Érdekes egy ország: Bármiről írsz, menten jobbos, balos, náci, zsidó, kommunista, liberális, nigger, buzi, köcsög leszel. Attól függ miről írsz. Lehet még véleményem úgy, hogy nem kell ezzel beállnom valahová ?

2008.02.19. 13:48:47

Movhu: hehe, bármit mondasz, besorolnak valahova.

vi /etc/passwd · Http://www.flickr.com/photos/haazee/ 2008.02.19. 13:50:13

Ezt még gyakoroljátok egy kicsit... szánalmas kispöcsök. :-D

KEhelyKE · http://kehelyke.blog.hu/ 2008.02.19. 13:50:25

nem az a baj, hogy besolrolnak valahova, hanem hogy az rossz :) érted?

2008.02.19. 13:50:52

Movhu: de jó! A köcsög kifejezést kihagytam.... :-))))))))))) Nem baj, no, legalább mi köcsögök tartsunk ösze. ;-))))))))))))

Pótszilveszter 2008.02.19. 13:51:26

Aki fletózik, az is megérdemelne egy szívlapátos pofont, arcüregrepedéssel, 30 perces orbániával a kórházban.

2008.02.19. 13:52:00

KEhlyKE: én tudom, a jó besorolást ki veszi észre? :-))

Doris · http://doris.blog.hu 2008.02.19. 13:52:23

movhu: Ez így nem igaz. Az én Szőke kólám után senki nem mondta, hogy cigánybérenc vagyok, haha. Sőt liberális buzinak sem neveztek. Lehet, hogy érdemes nem kiköltözni a főoldalra. :-)

2008.02.19. 13:52:52

Pótszilveszter: ne tedd. Túl nehéz az a szívlapát, affene verekedne azzal....

Pirospont 2008.02.19. 13:53:24

Három éve nem dolgozok de a cigánytámogatást nem én fogom majd leadózni.

Pirospont 2008.02.19. 13:54:41

Doris, te egy cigánybérenc liberális buzi vagy.

2008.02.19. 13:56:12

Pirospont: én zsidóbérenc is, a buzi elhagyható... Na? Ehhez mit Te szólasz? ;-))

Doris · http://doris.blog.hu 2008.02.19. 13:57:06

Pirospont: Te pedig egy ingyenélő nemdolgozó vagy. Ráadásul fölöttébb udvariatlan. Édesanyád hiába mondta, hogy így nem beszélünk embertársainkkal? Nőkkel pedig főképp nem.

movhu 2008.02.19. 13:57:14

Bevallom, hogy én olyan cigány vagyok, aki skinhead.

2008.02.19. 13:57:30

Pirospont 2008.02.19. 13:53:24
Három éve nem dolgozok de a cigánytámogatást nem én fogom majd leadózni.

Mé? Elcsalod az adaját? Elárulod a titkát? ;-))

2008.02.19. 13:58:49

movhu · mover.blog.hu 2008.02.19. 13:57:14
Bevallom, hogy én olyan cigány vagyok, aki skinhead.

Hehe. :))) Kopasz cigány. :) Egy roma tanítványomat szívattam, ezzel, amikor kopaszra nyíratta a haját. Díjazta a poént. :)

movhu 2008.02.19. 14:00:44

Te meg kelgyo egy rohadt szélsőbalosnemliberáliskommmunista tanár vagy :)

2008.02.19. 14:01:59

Movhu: nem jól aposztrofáltál: nem szélsőbalosnemliberáliskommmunista (hű, bazzeg, ki se tudom mondani...), hanem judeoplutokrata liberálbolsevik ktekedő....

Doris · http://doris.blog.hu 2008.02.19. 14:03:23

Kelgyo: Hogy csalná el??? Nem dolgozik, tehát nem adózik. Nyilván mi fizetjük a segélyét, a TB- jét és egyebeket.

movhu 2008.02.19. 14:03:44

Rövidre zárva a hülyéskedést. Jó volna tenni valamit a gyűlölet ellen, de nem egy néhány sor fog segíteni a történeten, hanem valahol a fejekben kellene elkezdődnie a dolognak. Addig pedig valami értelemes, és ütős törvény kellene, de olyan, ami nem korlátoz feleslegesen.

dixi 2008.02.19. 14:04:11

Troll alart.
Pirosponttal és hasonló szellemes és szinvonalas bejegyzéseivel fél óra alatt harmadjára futok össze különböző Indexes blogokon.
Ne segítsetek már neki maszturbálni, had intézze el magának.

kenez 2008.02.19. 14:05:52

Megvan a megoldás. Kell a törvény, csak visszafelé:

Legyen maximum két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, ha valaki megsértődik.

ezvan 2008.02.19. 14:06:21

Én egy pár hónapja az örsön hallottam, egy cigány lunyvától, amint a pudrét így bíztatta:
"hávigyázzá má idióta mágyárok összetörték az üve'get belenelípj má az idióta magyarok üvegíbe "
Vagy Szögi Lajost,amikor Olaszliszkán agyonverték "Öld meg a magyart" felkiáltással. Vagy Kaposváron,amikor hasonló felkiáltással lincseltek meg majdnem egy 22 éves lányt. (Rendőrök 3 perc alatt értek ki, így nem tudták befejezni)
Kár szépíteni mi gyűlöljük őket és ők is minket, ketyeg a polgárháborús bomba. Kérdés , hogy 800.000 cigány fog egyszer nekünk támadni vagy később kettőmilliónyolcszáz.

Pirospont 2008.02.19. 14:08:05

Doris, édesanyád nem mondta, hogy a szanalmas.hu oldalon ez csak a jónapot volt? Mennyit kapsz a maszoptól egy bejegyzésért?

Mészöly Kálmán 2008.02.19. 14:09:19

A fejekben kellene rendet tenni.

dixinarco 2008.02.19. 14:11:06

Jó lenne, ha figyelnétek a bejegyzéseimre és reagálnátok rá, nem azért írkálok, hogy szórakozzatok, vakondok.

Dekatlon 2008.02.19. 14:13:40

Szalonrasszizmus a valagam! Készül egy béna törvény, ami több gondot okoz, mint amennyit megold.
Egy probléma (rasszizmus és/vagy cigánybűnözés) még probléma akkor ha apu megtiltja, hogy nevén nevezve a dolgokat beszéljünk róla.
A találékonyság meg nem idegen a csúnya gonosz emberektől, innen ha cigányozni, zsidózni, buzizni akarnak, majd kódolják ügyesen. Szarpaszírozás ez az egész törvény.

Nope 2008.02.19. 14:22:02

Szerintem a nácik, fasiszták is kisebbség. Kérem őket sem bántani!
Szerencsére van egy ilyen törvényünk, most akkor a gyerekmolesztáló pedofilok kisebbségét kérem nagy beccsben és illendően említeni a jövőben!

A homoszexualitás pedig egy gén "másságából" ered, tehát meg lehet állapítani ki a meleg és ki az aki csak játsza az eszét, na nekik jöhet a tarkólövés.


Ezentúl "SZERETETBESZÉDEKET" kell tartani:

Köszönjük a roma közösség fáradtságos és kimerítő munkáját amellyel minket, a materiális világban ragadtakat megpróbál felszabadítani anyagi és erkölcsi láncaink fogságából.
Köszönjük, hogy gyermekeinket az iskolában az ő fiaik és lányaik beavatják egy magasabb kúltúra értékeibe valamint őket is rendszeressen segítik terheiktől megszabadítani.
Köszönjük, hogy buszmegállókban tereken folytatott tevékenységeiknek hála nem dörzsöli ki az apró a drága ruháink zsebét és azt is , hogy mikor cigaretta után nyúlnák, többen is segítően avatkoznak közbe és így szabadítanak meg a káros nikotintól!

Az ő munkájuk gyömölcse egy egészségesebb, tisztább összetartóbb MAGYARORSZÁG-ot fog eredményezni!

Doris · http://doris.blog.hu 2008.02.19. 14:22:04

Pirosponty: Egyelőre csak álmodozom ról, hogy fizessenek az írásaimért.
Nálam a jó napot, az jó napot. Így egyszerűen.
dixinarco: Bár nem vagyok vakond, egyet is értek veled, ez azért szórakoztató valamelyest. Éppúgy nem lehet hatni Piroska- féle halakra, mint a bakancsosokra, vagy a tanáragyonverő romákra.
Lássuk be, mindkét front bővelkedik taplókban.

átlátó 2008.02.19. 14:26:20

Sok okos nézetet olvastam itt. Sok oldalról. Azért valamilyen oknak kell lennie,ha cigányoznak,zsidóznak,buziznak,komcsiznak,náciznak,stb...bocsánat a diszkriminációért akik kimaradtak. A kiváltó ok a következmény. Húha,ebbe belegyöngyözött a homlokom. :) (Én eddig se gyűlöltem például azokat akik a mónikasótgyőzikétblikkettiffanit nézték-olvasták. Igaz dolgom sincs velük. És had ne szeressem.)

Doris · http://doris.blog.hu 2008.02.19. 14:34:09

átlátó: Ok, akkor a törvény nem neked szól. Nem arról szól, hogy szeress valamit, hanem hogy ne üvöltsd bele a világba, hogy gyűlölöd, utálod, lemészárolnád, felnégyelnéd.
Akik ezt teszik, nagyobb akadályai a fejlődésnek, és nagyobb hátráltatói bizonyos népcsoportok beilleszkedésének, mint azok, akik ezt a szar törvényt csinálták.

Sáfrány 2008.02.19. 14:56:54

Kelgyo, nagyon érdekeseket írsz, ezt a parlagfű-metaforát még nem hallottam. Gyanítom más sem. Felmerül tehát a kérdés hogy miért áll érdekedben gerjeszteni a feszültséget?

Szerény véleményem szerint egyébként lassan itt az ideje feljelenteni a madaraspártot rasszizmusért - tény ugyanis hogy a kisebbségeknek tett pozitív diszkriminációval negatívan diszkriminálja a társadalom széles körét, a magyar nyelvhasználatban (pl. "meleg" szó stb.) tett felülről irányított változtatásaival pedig kártékony romboló hatást idéz elő.

Súlyosan rasszista (fajvédő) a magyar köznyelvbe általuk erőszakolt cigány "roma" kifejezés is, a szó eredeti jelentése ugyanis "ember", de ezt a cigányok kizárólag saját magukra mint népcsoportra értelmezik, ebből a nézőpontból pedig a SzDSz a cigány kisebbségen kívül eső társadalmat "nemember"-nek minősíti. Mindezt folytatólagosan, évek óta, szervezett formában és tudatosan követik el nagy nyilvánosság előtt.

A SzDSz a koalíció végrehajtó-dezinformáló szárnya, tevékenységének lényege a MSzP rablógazdálkodására egyre erősebben reagáló közvélemény butítása, "etetése". Maga a koalíció - működését és ténykedését tekintve - konkrétan fasiszta diktatúra:
- a parlamentáris demokrácia adta lehetőségekkel maximálisan visszaélő, egyoldalú szavazási többségét a koalíción belül kikényszerítő kormánykoalíció bármilyen törvényt megszavazhat az ellenzék teljes elutasítása mellett: gyakorlatilag egypártrendszer.
- fontos része a propagandájának a faji megkülönböztetés (lásd pl. ezt az ún. gyűlölettörvényt).
- fentiből adódóan a szólásszabadság korlátozása
- a gazdaságot szándékosan tönkreteszik hogy nagyobb kontrollra tegyenek szert az anyagilag tönkretett népesség fölött.
- irányított terrorizmus: a rendőrpalota elleni támadástól kezdve a Tánczos-ügyön át a robbantásokig sok sok minden a kormány titkosszolgálati akciója, céljuk a pánikkeltésen keresztül a közvélemény támogatásának elérése az egyéni szabadságkogok korlátozására.
- "terrorista az akire a mindenkori hatalom azt mondja hogy terrorista". A levegőben lógó "megoldatlan" ügyek a politikai ellenfelek zsarolására szolgálnak az előbbi célon kívül.

A SzdSz legsúlyosabb bűne az hogy nyíltan faji megkülönböztetésen alapuló politikájával mesterségesen feszültséget gerjeszt a cigány kisebbség és a magyar többség között (az ostoba szélsőjobb pedig ebben támogatja.)

Célja ezzel az, hogy az előbb-utóbb (kikényszerítéséből adódóan óhatatlanul kialakuló) két fél közötti erőszakos összecsapások miatt a személyes szabadságot a legmesszemenőbb szintig korlátozza, ebből adódóan a kormány intézkedései elleni tüntetéseket a cigány-magyar ellenségeskedésre való hivatkozással jogszerűen elutasíthassa, és így biztosítsa hogy:
1. a választási csalásai utáni tüntetést rasszista jobboldali tüntetésnek állítsa be a médiában (ehhez csak néhány árpádsávos lobogóval felszerelt kapucnis Inkalos kell, egyből hihető a tévében hogy lám-lám szélsőjobb tüntetés)
2. a választási csalásai utáni tüntetésnek még a lehetőségét is elutasíthassa azzal hogy a cigány-magyar ellenségeskedésre való hivatkozással megtiltsanak minden tüntetést és demonstrációt.

Azért szavazták meg ezt a (alkotmányellenes) gyűlölettörvényt, mert kellett nekik egy olyan törvény amivel könnyedén koncepciós pereket kreálhatnak bárki ellen - cigány tanú ingyen is rasszistaváddal fog illetni bárkit két forintért.
De akár ingyen is, hiszen legújabb generációjuk - köszönhetően a cigányfajvédő álliberális családpolitikának - eleve a magyarokkal szembeni felsőbbrendűség-tudatra van kondicionálva. A mostani támogatáspolitika - közvetett de egyenesen levezethető úton - szándékosan bűnözésre buzdítja a cigány kisebbséget.

A fentiekből adódóan (bár ez csak a jéghegy csúcsa, néhány kiragadott összefüggés) ezt a kormányt már csakis és kizárólag erőszakkal lehet megdönteni, mert olyannyira megerősítették a hatalmukat hogy arról önként nem fognak lemondani. Tették mindezt úgy hogy kívülről nézve még ideig-óráig fenn tudják tartani egy demokrácia látszatát.

Sáfrány 2008.02.19. 15:24:47

ielőtt bárki okoskodásnak meg összeesküvés-elméletnek ítélné az előbbi irományomat, és megoldást kérdezne, elárulom hogy van megoldás.
Az erőszakkal kormányt dönteni nem a kapát kaszát molotovkoktélt jelenti. Ez a metódus kizárólag nekik kedveznek, szeretnének régi jó szokás szerint a tömegbe lövetni. Lásd Alkotmány: 8.§(4).
- egy széles körben támogatott polgári engedetlenségi mozgalom viszont megbéníthatja a működését: mivel nem tudnak (nem is akarnak) elszámolni a befizetett adókkal, jogos a kormánykoalíciót tömegesen feljelenteni hűtlen kezelésért.
- ha nagyon sokan feljelentenék a kormánypártokat rasszista és diktatórikus ténykedésükért nemzetközi bíróságon vagy az EU megfelelő fórumain szintén nyomást lehetne rájuk gyakorolni.
- nagyon megfontoltan, okosan, lépésről lépésre el kell szigetelni a kormányerőket - ennek mikéntjére minden területen léteznek jogszerű megoldások.
- tartózkodni kell a bármilyen erőszakos cselekedetek elkövetésétől, mert az kizárólag a kormánykoalíciónak kedvez, ha ellenük irányul ha nem.

Ajánlom továbbá a Magyar Köztársaság Alkotmányának a
2.§(3)-át, ez önmgaában ratifikálja a polgári engedetlenségi mozgalmat. Nem mintha az Alkotmény nem lenne elavult több területen.

Ami a legnagyobb kisebbséget illeti, egy új, adójóváíráson alapuló családtámogatási-rendszer nem lenne diszkrimináló számukra, és mivel a motiváción alapulna talán átértékelődne a munka értéke és szükségszerűsége számukra is.

A szélsőjobb és a fajgyűlölő gondolkodásmód nem megoldás a problémára, jelenleg mindkettő a kormánykoalíció eszköze, még ha nem is tudnak róla. A kurucinfó, tomcat és a többi dísznáci ténykedésével mind-mind ennek a fasiszta diktatúrának kedvez ami parlamentáris demokrácia csomagolásban pusztít.

2008.02.19. 16:38:31

Katrina: nem hallottál a parlagfű metaforáról? Csodálom, pedig anno minden médiumban azt hangoztatták, hogy a gárda alapdokumantumában célként szerepel a parlagfűirtás. Tudsz ezt célzó akciójukról? Ha igen, érdeklődve várom, sőt, ha akarod, ki is blogolom, hogy aki eddig nem tudta, most megtudja.
Meg aztán - mint fentebb is mondtam - az eddigi ténykedésük egyértelműen a metaforát igazolja.
Amit meg a szadeszről írtál, merő baromság. Vedd a fáradságot, és olvasd már el a rendszerváltáskor kiadott programjukat. (Kék könyvként ismert.) Ahhoz képest alig változtak az elveik. (Itt nem feltétlenül a maszopnak benyalt némely vezetőre gondolok, hanem az eredeti szadeszes emberekre, mert ugyebár az sem mindegy.)

2008.02.19. 16:41:40

Katrina: tudd, hogy a vitatott törvényt a szadesz sem támogatja maradéktalanul. A kormányzatban vállat szerepükről meg annyit: ha nem lettek volna ott a Horn kormányban, a maszop a szemünket kilopta volna.

Sáfrány 2008.02.19. 17:19:41

kelgyo:

1. A gárda létrejöttének oka kizárólag az hogy a befolyásolható nagyon hülye szélsőséges elemeket a kormánykoalíció egy helyen tudhassa, szem előtt, valamint tudjanak a nevetséges és szánalmas masírozásával riogatni a médiában, vö. a SzDSz általam vélt (valamint tapasztalt) szerepvállalását a Pártban. Plusz gerjesszék a gárda puszta létével a feszültséget a cigány kisebbség körében.

2. Ami az SzDSz elveit illeti, azokat nem hozták és nem is fogják nyilvánosságra hozni. Látszatintézkedéseik ugyan (sokéves lemaradással, spórolósan) követik ugyan a nyilvános "programjukat", de ha a megvalósított programokat is nézed már egyből kilóg a lóláb hogy mit is csinálnak
tulajdonképpen.

4. A gyűlölettörvényt nem támogatja az SzDSz maradéktalanul? Nagy többséggel támogatja, aki nem támogatja az titokban nem támogatja, és kizárólag azért hogy azt mondhassák hogy "nem támogatják maradéktalanul".

3. SzDSz, aki megvédett minket attól hogy a MSzP a "szemünket is kilopja"? Aha. Horn kormány, Bokros-csomag. Ami a radikális privatizációs programon kívül a lakosság terheit növelte elsősorban. Szükségszerűsége csak a privatizációs rablások kompenzálása érdekében merülhetett fel.

Eredeti szadeszes vezetők és az ő elveik? Kuncze belügyminiszterkedése alatt kezdődött az alvilági terrorista módszerek alkalmazásának bevezetése kormányérdekekben, (Fenyő-gyilkosság, Aranykéz utca stb.) Ezek mind-mind figyelmeztetések mindenkinek hogy ne merjenek ujjat húzni a "liberális" párttal.

Párhuzam a jól bevált izraeli metódusokkal, még csak nem is saját kútfőből. Nem zsidózás, tény. A Gestapo az SzDSz-hez képest kutyafasza-semmi volt.

Sáfrány 2008.02.19. 17:35:08

Ajánlom továbbá szíves figyelmedbe a 2004 május 1-én életbe lépett EU-Izraeli kerettervet.

A nyolcpontos, súlyosan alkotmányellenes és hazaáruló megállapodást a "Magyar Atlanti Tanács" nevezetű, évi cirka 4 milliárd forint közpénzzel támogatott titkosszolgálati fedőtársaság nyújtotta be.

A mostani kormányzó pártok vezetői egyhangúlag aláírták, már akkor külföldi erőknek átjátszották az országot.

Ez a nyolcpontos szerződés a gyűlölettörvény igazi előzménye, a magyar gárda, a hergelés csak a felvezetés rá.

Sáfrány 2008.02.19. 17:37:15

Javítok, nem csak a mostani kormányzó pártok hanem a Fidesz és az MDF is aláírta. Magyarországon azóta van ismét egypártrendszer, az ellenzék léte csupán látszat.

abandi 2008.02.20. 15:08:09

"Todományosan" bizonyított tény, hogy MAGYARSÁG máma már nincsen!!! Kéretik ehhez igazodni!!!
Üdvözlettel:
Kolompárorbánékatsegítőkohnsolomontársaság
PS.: Éljenek az egyneműek!!!

fél.magyar 2008.02.22. 11:24:49

Holokauszt tagadás, gyűlöletbeszéd és a hasonló korlátozó törvények arra jók hogy soha ne lehessen megoldani az ezekkel kapcsolatos gondokat és problémákat, mivel már beszélni sem szabad majd ezekről a témákról vagy mehetsz a sitre. Szép világ.
süti beállítások módosítása