Celebgyerek születése

2009.01.23. 16:15

Megdöbbentő hírt láttam a legutóbb, amikor a boltban - sorban állás közben - a szememmel végigfutottam az újságokat a standon. Hajdú Péter gyermekének szülését nem közvetíti a televízió. Ezt tetézve még külön ki is emelték, hogy az újságok ott tolonganak, hogy ki legyen az első, aki lencsevégre kaphatja a babát, aki a szülei szerint „gyönyörű és okos lesz kislány lesz”. Hajdú nem csak elzárkózott a közvetítés elöl, hanem még testőrökkel is fogja védeni a szülőszobát, mert további félelmei is vannak. Mondjuk szép is lett volna, ha egy este azt nézhetjük főműsoridőben, hogy miként bújik ki a baba. Elképzelni nem tudjuk, hogy pontosan mit is akart közvetíteni a csatorna.
De mi motiválja azokat, akik sokat akarnak adni egy ilyen első fotóért? Egyáltalán mi értelme van annak, hogy valami vadidegen fazon gyerekét megláthatjuk az újságban vagy a tévében? Pont ez a házaspár az, akit a legszívesebben a legtöbben elfelejtenének, mint más hasonló kulturális környezetszennyezést, nemhogy még azzal töltsék a mindennapjaikat, hogy őket és utódjukat bámulják. Mégis az újságok és egyéb médiák tudhatnak valamit. Azt sokan biztosan nem, hogy nyilván az első fotó története is le van játszva, mint minden ennek a két embernek az életében, de egyet biztosan. Sok ember jobban érdekel ez a gyerek, mint a saját közvetlen környezete.
Éppen ezért az újság jobban fog fogyni, a tévé nézettebb lesz, ha beharangozzák, „íme itt lesz benne a Hajdú-Sarka utód”. És akkor mi van? Akkor az emberek veszik az újságot, mint a cukrot, cuppannak le a tévé elé, mintha valami csoda történne. Pedig nem történik semmi. Mutatnak egy gyerekeket, akiről a néző, mint egyed, még azt sem tudja eldönteni, hogy azt a szomszédból kérték kölcsön, vagy tényleg az a bizonyos csodagyerek. Amennyiben mégis szent meggyőződése, hogy az tényleg az, akkor sem fog túl sok élménnyel gazdagodni. Látott egy embert, aki most jött a világra, és még nem is tudja, hogy milyen élet vár rá.
Szomorú az, hogy a társadalmunk ilyenné formálódott. Képes fenntartani a nagy semmit. Mert valljuk be, hogy a nagy kíváncsi tömeg egy jelentős része 3 mondatot biztosan nem tudna arról mondani, hogy valójában ki is ez a két ember. Hallották, látták, megnézték az esküvőjüket, de valójában kik is ők azon kívül, hogy csinált sztárok? Ja, hogy ilyen valódi érdemek nincsenek. Közben ott vannak körülöttük a hétköznapi hősök. Az anyuka a harmadikról, aki miután sok évet adófizetőként dolgozott, egyszer csak minden karrierjét feladva úgy döntött, hogy szül egy gyereket végre, hiszen már 30 felett van. És mi történik? Aki az újságot oly lelkesen vette, úgy megy el a lépcsőházban mellette, hogy még bele sem pillant a babakocsiba. Elvégre az csak egy gyerek, nem egy nagy celeb utódja. Sőt meglepetéssel fogadja, hogy ez a nő gyereket szült. Azt sem veszi észre, hogy terhes volt. Ahogyan a másik szülőt sem, aki nem ver el sokmilliót az esküvőre, de neki hőstettnek számít, hogy be tudja fizetni a csekkjeit. Hétköznapi hősök, az ő gyerekük szülésénél még sem áll mindenki sorba.
 
Ezek után egy képpel szeretnék kedveskedni. A képen csak egy hétköznapi hős gyermeke látható. Úgy 2 hónapos, a szülei esküvői autója annak idején egy 2140-es klasszikus Moszkvics volt. Nem hívták meg a fél sztárvilágot, cserébe nem volt ellentüntetés a templom előtt. Az utcán úgy tudnak végigmenni, hogy senki nem mutogat rájuk, ki undorral, ki rajongással, csak úgy sétálhatnak. A képet most a Hóbelevanc jóvoltából mindenki ingyen megtekintheti, hiszen senki sem kért érte pénzt. De higgye el mindenki, ez pont olyan gyerek, mint a majdan születendő milliós bébi. Csak a szülei szerint talán még szebb és még okosabb.
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://mover.blog.hu/api/trackback/id/tr70897944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mehr luft 2009.01.23. 19:46:43

hát ez gyönyörű volt... :)

mehr luft 2009.01.23. 19:49:01

nem, nem volt gyönyörű.
valójában demagóg közhelyek puffogtatása volt, amivel sikerült 3 percet elrabolnod az életemből, meg néhányat a sajátodból.
az ilyeneknek mi értelme?

star77 2009.01.23. 19:50:38

Ki az a hajdú-sarka házaspár?
borzasztó ami ebben az országban történik...lehangoló..

BigOne 2009.01.23. 20:03:28

@mehr luft: Sajnos bármennyire közhely lenne, de a bulvársajtó kiemelte ezeket a közhely világából.
Ma láthatóan sikerül senkikből szárokat faragani. Lehet, hogy nem nagy tett normálisan élni, és sokan vagyunk akik ezt csinálják. De attól még jó volna, ha az emberek nagy része nem a celebek után rohanna, hanem kíváncsi volna a szomszédra is.
Ma nem az, ez személyes tapasztalat.

ozirisz · http://el-maszat.blog.hu 2009.01.23. 20:07:54

erre van tömegigény. én tudomásul veszem. róluk viszont próbálok nem tudni.

átlátó 2009.01.23. 20:22:00

Hajdú-Sarka házaspár csóró. A Bill Gateshez képest, de szeretnének valamennyit lefaragni a hátrányból. Vannak akik képesek fizetni is ezért nekik.

soleeroo 2009.01.23. 20:24:56

@lufti
kar volt beleböfögnöd. a cikk nagyon is jo temat hoz fel, a szinvonal ami most van magyarorszagon meg az ertekrendek... hat elgondolkodtato

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.01.23. 20:46:51

@mehr luft: menj és olvass blikket blogok helyett, ahol megtudhatod hogy kinek született gyereke, ki baszott félre és melyik senki hányt este az utcán. Csupa izgalmas és érdekfeszítő téma...

Egyébként tényleg nem tudom felfogni, hogy XY "celeb" gyereke miért érdekesebb, mint a két utcával arrébb levő lakótelepen bármelyik lakóé.

leendy999 2009.01.23. 20:57:43

Mov. Nekem tetszik a Hanna :) Édes kis harmadik gyerkőc :) (csillámka :)) tudod é ki vagyok?

nem várt fordulat 2009.01.23. 21:39:01

mert nem érted a bulvár lélektanát. talán nézz utána. semmivel sem kevesebb, mint egy népszabadság, vagy magyar nemzet. főleg nem a kisembernek. ki a faszt érdekel, hogy zuhant 2% pontot a japán tőzsde, amikor azzal kell foglalkoznom, hogyan fizessem be a csekket?

másrészt, ilyen a bulvár. ha holnap lehozza a blikk, hogy kispista felfedezi las vegast, akkor az emberek először megkérdezik, ki az a kispista, sokan úgy gondolják, hogy kispista biztos valami király, ha az újságban van, ha másnap is lehozzák kispistát, akkor már úgy beszélnek, hogy te hallottad mi történt kispistával? azt kapják, ami hiányzik az életükből.

vannak emberek, akiknek az intelligencia hányadosa a bulvár felett van jóval, de higgyétek el, ők vannak kevesebben. lásd: bulvarsajto.blog.hu

dreamcatcher 2009.01.23. 21:40:44

ötletek kellenének ahhoz h hogyan lehet az embereket eltántorítani az ehhez hasonló érdeklődéstől,,,mert amennyire én látom sajnos az egyik szülőmön nem hasznos..Ő is elkezdett -unalmában- ezzel időt tölteni és most már tudja kívülről ki mit tett a nagy "celebvilágban"...Ő nem volt ilyen és szívesen harcolnék értelmes eszközökkel azért h Ő és a hozzá hasonló számunkra fontos embereket kirántsuk ebből a szarból...kinek milyen ötlete lenne...?
kiváncsi vagyok hátha lenne megoldás akár személyi akár nagyban társadalmilag gondolkozva..
a

Csakazértis · http://eiffel-torony-papirbol.blog.hu 2009.01.23. 21:53:38

Tényleg, szerintem nincs olyan magyar ember ezen a földön, aki bármit is fel tudna eleveníteni mondjuk a Sarka Kata előéletéből. Nekem akkor lett véglegesen elegem a párosból, amikor Hajdú főzött. Ki kíváncsi arra, hogy mennyit költött a vacsorára??? Már sajnálatot se tudok érezni a születendő baba iránt...

Biscione · http://axl-zizzenetek.blogspot.com/ 2009.01.23. 22:01:39

Azért élhetnek, mert beszélünk róluk. Mi is itt mindannyian. És én is hibás vagyok ebben, mert leírtan ezt a pár betűt.

felhasznalo · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.01.23. 22:06:15

Mov, szeretek olyan gondolatokat olvasni, amik az én búrámban is ott kavarognak.

Kenyeret és cirkuszt régen, ma számlalottót és celebeket. Meg azok gyerekeit. Szegény kölykök.

Csíkosrugdalózós lánygyerek igen megnyerő, gratula.

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2009.01.23. 22:20:40

Hajdú Péter szamárszex Sarka Kata - csak a google kedvéért!
őszintén szólva azt sem tudom, hogy néz ki Gombása Sarka Kata de a nevét természetesen sokfelől hallom, olvasom. meg ugye még annyi infó kering róla amit leírtál: ennek a majomnak a felesége és sokmilliót tapsoltak el esküvőre amivel végül is ellentétes hatást értek el a közvélemény szemében mint amit szerettek volna.
Hajdu Péterről meg annyit tudok, hogy szamárszex.

valószínűnek tartom, hogy ez is egy olyan hírek ezzel a fialással kapcsolatban, hogy a KUTYA NEM AKART ELLÉST "TUDÓSÍTANI" csak ez a majom akart már megint megjelenni a lapokban és hírverést csapni a kurvájának.

ezt mindenkinek figyelmébe ajánlom:
comment.blog.hu/2009/01/08/iszonyatosan_megszivattak_a_best_magazint

mehr luft 2009.01.23. 23:03:03

@BigOne: @Gery Greyhound // Megújult a bestofgyurcsany.hu >>: mert ennek tényleg van értelme, hogy egymás egóját fényesítetek, hogy "mekkora gyökerek" meg "én azt sem tudom kicsodák", "médiakurvák", "kenyeret és cirkuszt".
mint a leharcolt nyugger nénikék...

életképes felnőtt ember vagy, tegyél valamit vagy kussolj, de ne picsogjál, mint egy stukáló kislány.

ha meg nem érted meg a bulvár működését, akkor vagy ál-ostoba vagy v valóban ostoba vagy. igazából nem tudom melyik a rosszabb

még annyit: azért ez a hangnem, azért ez a vélemény, mert minden második blogban félévente ugyanez a lemez megy fogalmazásbeli különbségekkel

na pá

Rakenro 2009.01.23. 23:40:24

Az a baj, hogy egyáltalán figyel ezekre a nép, és beszél/ír róluk akár egyetlen sort is. Én mostantól azt terjesztem, hogy szóba se hozzuk ezeket a senkiket, és velük együtt a beszélni sem képes fekát, meg a világhülyéje cigánygyereket, és még sorolhatnám az asztalra soha semmit le nem tevő "sztárokat". Nem szabad velük foglalkozni, akkor eltünnek. Tudom, ez sosem fog megtörténni, de én elkezdtem, mától egy betűt nem olvasok róluk, még indexfőoldalon sem, szóba meg végképp nem hozom őket sehol.(Mondjuk ezeket eddig sem igen tettem...)

pekmester 2009.01.24. 00:05:00

sajnos az ilyen mehr luft félék miatt tart itt ez az ország.

meg sok oktondi miatt, akik a legnagyobb példányszámú napilapot csinálták a Blikkből. szégyen.

Johnny336 2009.01.24. 00:31:31

Helyes gyerek.
Nekünk is low-budget esküvőnk volt, de legalább nem indult úgy a kapcsolat, hogy a fél haveri társaságom már megcsinálta a menyasszonyt előttem...
Celebéknél pedig így megy.

szamárszex · http://ribizli.uw.hu 2009.01.24. 00:37:24

@[imi]: szóval Hajdú Péter és a szamárszex? Hmmm.
Már hallottam a kérdést.

Doktor Kotász 2009.01.24. 06:37:57

Én azt gondolom, hogy a bulvár és a celebvilág létezett a szocializmusban is, bár akkor nem újság közvetítette, hanem a pletyka. Az emberek nem naprakészen, hanem hetes, hónapos csúszásokkal értesültek arról, hogy a Záray-Vámosi duó vagy a Korda Gyuri mit csinált. Mivel szájról szájra járt a bulvárhír amit nevezhetünk pletykának is, előfordultak olyan torzulások, hogy a Nagy Feró csirkét nyakazott akármelyik koncerten.

A mai bulvár csak annyiban különbözik, hogy van olyan kiadó, amelyik ebben komoly üzletet lát, és olyan újságokat hoztak létre, amelyek az ebben rejlő gazdasági lehetőségeket aknázza ki.

Nem undorítóbb, nem rosszabb ez a világ, csak több benne a lehetőség...

sala 2009.01.24. 08:16:09

Lehet persze értetlenkedni ezen, de nyilván nem teljesen hülyék a bulvárújságok. Azért fizetnek egy halom pénzt egy ilyen (számunkra teljesen értelmetlennek tűnő) fényképért, mert jobban el tudják adni az újságot. Bizony, az emberek nagy része hajlandó fizetni azért, hogy megnézze a Hajdú-gyereket. Ez persze elég furcsa, de amíg saját zsebből fizetnek az újságért, és ez boldoggá teszi őket, addig nincs ezzel nagy gond. Mi meg legfeljebb nem vesszük meg az újságot.

netsrot 2009.01.24. 09:21:24

Már megint ezzel a rohadt Zsírdísznóval és a Sarki nőjével foglalkoznak????? ÁÁÁ...nem elég hogy még szaporodnak is?????

Tomivagyok · http://www.genital-herpes-relief.org 2009.01.24. 10:07:01

Remélem nem Donatellácska van a képen!!!!!

mehr luft 2009.01.24. 10:09:30

@pekmester: nem, a hozzád hasonlók miatt "tart itt ez az ország".
ilyeneket én is tudok: "abszurdisztán", "magyarország, 2009", "ez még mindig a balkán".
a rinyálás az mindenkinek megy. csinálj valamit - bármit -, de ne (csak) siránkozz.

DArchAngel 2009.01.25. 09:20:28

Asszony szokta nézni ezeket a "sztáros" műsorokat, én meg évek óta próbálom leszoktatni. Jelentem, haladok, némileg.
Hajdúról meg annyit, hogy ő még az asszonyt sem érdekelte soha, akkora egy beképzelt, megélhetési "celeb".

Dave_hu (törölt) 2009.01.25. 09:31:31

fogalmatok sincs az egészről. Abban a világban igenis eladható egy gyerek. És miért ne tennék? www.thehollywoodgossip.com/wp-content/uploads/2006/06/angelina_jolie.jpg

ribizlifrász · http://ribizli.uw.hu 2009.01.25. 12:23:57

@dave: ABBAN a világban igen. De mi köze halivúdhoz Hajdú Péternek és Sarka Katának? Egyáltalán, mi köze van ennek a tyúxaros országnak AHHOZ a világhoz?

Tengertánc (törölt) 2009.01.26. 09:33:26

Hajdú Péter attól ismert, hogy ismert. Az viszont vitathatalan, hogy egyike a leginkább tenyérbemászóbb hazai "celebeknek". Valóban, igazi tetű alak. DE, ha valaki látni sem bírja HP-t, akkor mi a fasznak ír róla cikket? Pláne arról, hogy ellik a nősténye...ahhoz azért el kell olvasni pár Story ill. Best magazint. Namármost az a helyzet, hogy a Hajdú- Sarka házaspár azért tudja ennyire exponálni magát, mert van, akit ez érdekel. Ebből él a bulvársajtó. Ez így van rendjén. Nekem nem hiányzik a 30 évvel ezelőtti világ, a hétfői adásszünet, a 3 db vásárolható újság stb. Ilyen a fogyasztói társadalom. Akinek nem tetszik, az ne nézze, ne olvassa ezt a szart, de legfőképpen ne szóljon le olyan dolgokat, amiről állítólag fogalma és amit állítólag nem követ figyelmmel.

kanga77 2009.05.09. 17:52:46

@mehr luft: Én azt gondolom, igenis vannak, akik foglalkoznak az "egyszerű" anyákkal és fontosak a születések. pl. a Születés hete, én már a negyedikre megyek most. És a www.jolerkezni.hu
süti beállítások módosítása