Valentin-napi lehúzós

2008.02.14. 13:06

Nincs elég bajod? Már lassan elfelejted a karácsonyi bevásárlás borzalmait? Nem jut semmi az eszedbe, amivel eltölthetnéd a maradék idődet? Akkor te a mi emberünk vagy!!!!

Mi kereskedők nagyon untuk már itt Európában, hogy a kényszerű ajándékozás legnagyobb ünnepe után hónapokig nem tudjuk értelmetlen kacatjainkat elszórni, és kihaltak az ajándékboltok. Ezért készségesen importáltunk neked is egy napot, amikor kötelezően ki kell mutatnod azt, amit egyébként minden nap meg kellene tenned. Szeress ma, de legfőképpen vegyél tőlünk plüssmackót, bármilyen szív alakú tárgyat, sőt szív alakú pizzával is meg tudunk örvendeztetni. Nekünk csupán egy lényeges. Nem, nem az, hogy te szeress a mai napon is, hanem egy sokkal fontosabb dolog. Hogy kinyisd nekünk a pénztárcádat, és ma is elverj egy csomó pénzt. Áldozz a kereskedelem oltárán. Csak ma, csak nálunk minden többe kerül, de hidd el, megéri.

Kitaláltuk tehát neked vásárló, a leghülyébb ünnepet az ünnepek nagy sorában, és kijelöltünk egy ajándékozási kényszernapot ismét. De nehogy azt hidd, hogy elég, ha kézzel készített ajándékokat viszel, mert akkor mi nem tudjuk jól megtömni a zsebeinket. A szeretet és az ajándék ára szoros összefüggést mutat ám, ha eddig nem tudtad volna. Ezért most odatartjuk neked képzeletbeli fenekünket, és te a képzeletbeli nyelved helyett kérünk a pénztárcával nyaljál bele, egy minél hatalmasabbat. Van itt minden, ami csöpög vagy szívet formáz, válassz kedvedre. Miért pont most? Mert magadhoz tértél végre a karácsonyi vásárlásból, mi meg nagyon le vagyunk gatyásodva, mert azóta kevés pénzt vertél el nálunk. Tudod, hülye aki nem ünnepel, ne légy tehát hülye. Ne ámítsd magad azzal, hogy szeretni és ajándékozni bármely napon lehet, mindez csupán ócska kifogás. Az ajándékozásnak és szeretetnek ma jött el a következő napja.

Szóval Valentin-napra fel emberek. Tessék kegyetlenül költeni, vinni haza mindenfélét, mert különben szegény kereskedők nem tudják tovább fenntartani életszínvonalukat. Ráadásul mindenki, akinek nem vittél ajándékot, utálni fog és azt gondolja, hogy nem szereted.

Tényleg…?

A bejegyzés trackback címe:

https://mover.blog.hu/api/trackback/id/tr31338977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

movhu 2008.02.14. 13:19:22

Látható, hogy a Valentin-nap előkelő helyet tölt be nálam az ünnepek sorában :)

2008.02.14. 13:41:39

Igazából nem értem. Miért kell ezt is vásárlási lázzá degradálni? Kényszerít valaki bárkit arra, hogy egy kis képecskénél, egy szál virágnál többet adjon - persze egyébként mindennapos, szakadatlan, őszinte szeretete mellett - a kedvesének? A karácsonyi kétnapos "szeretet", milliókat (itt pénzre gondolok) megmozgató őrület miért nem zavar szinte senkit? Pedig a karácsonyi ajándékozási őrület sem magyar hagyomány ebben a formájában. A hagyomány a sokkal meghittebb ünnep, nem a kivagyi csillogás.
Nem értem, nem értem. Muszáj vitetni magunkat az árral? Muszáj nekünk is gyűlölni valamit csak azért, mert amerikai, és egyesek üzletté akarják rontani? Akinek nem tetszik, felejtse el a Valentin napot, de hagyja már békén azokat, akik élni akarnak vele. Bízom benne, hogy a blogoddal csak karikírozni kívántad némelyek pénzéhes, vagy éppen könnyen befolyásolható, bugyuta felfogását.

Szerinted?

gus · http://gus.freeblog.hu 2008.02.14. 15:35:06

"Ne ámítsd magad azzal, hogy szeretni és ajándékozni bármely napon lehet, mindez csupán ócska kifogás. Az ajándékozásnak és szeretetnek ma jött el a következő napja." és a kötelezőn van a hangsúly... :-) hála az égnek engem ezzel riasztanak el.

pörcike · http://www.porcike.freeblog.hu 2008.02.14. 15:59:17

muhaha. valentin nap meg a szerelem. hát ez az igazi marketing. nos azért mert a II. században volt egy ficere, aki visszaadta egy csajnak szeme világát, majd izent neki papiroson, hogy a "te valentinod", szóval attól még nagyon nem biztos, hogy szerelmes volt a bigébe. pl. egyébként meg ez olyan tavaszéltető ünnep. én a kisgavalláromat mindig szeretem, nem csak máma, állandóan kényeztetetm, szóval mindenkinek egészségére. költekezzék boldogan.

hehhh 2008.02.14. 16:39:33

Na igen... a leggázabb, hogy még Te filózol, hogy izéség-e ha nem adsz semmit és úgy csinálsz ezzel a nappal, mintha ugyanolyan lenne, mint a többi - és ha viszonylag új kapcsolat van akkor bízol benne, hogy a másik is rühelli ezt a napot, mert ha nem, akkor cefetül kiakad, hogy Te milyen egy paré vagy :)és biztos nem is szereted, nem is fontos, stb. stb. amúgy igen, mindenki döntsön maga ... engem a hideg ráz ettől a naptól, ha meghallom - és a gyomrom kavarog a piros szivecskés virágbolt-kirakatoktól... :)

movhu 2008.02.14. 16:46:06

Első randin beszélgetés:
-Szereted a Valentin-napot?
-Igen, imádom!
-Akkor tűnjél el az életemből.

:)

Katicabogár 2008.02.14. 22:27:52

A legnagyobb baj az a Valentin-nappal, hogy nálunk nem nagyon volt hagyománya, csak a marketing hozta be. Kelgyó, a karácsonynak viszont szép hagyománya van. Az egy másik dolog, hogy rendesen átalakult, és valóban nem feltétlenül a költekezésről kellene szólnia, de én ismerek olyan - normális anyagi helyzetben lévő - családot, ahol meg tudták beszélni, hogy senki nem vesz ajándékot senkinek, mert nincs kedvük a rohangáláshoz meg az idegeskedéshez.

Ugyanez a bajon a nőnappal is. Annak ugyan van némi hagyománya, de amikor kialakult, akkor is erőltetett volt. Meg most is az.

Mover első randis kérdését támogatom.

Röpi 2008.02.15. 08:45:49

Érzelmektől túlfűtött világunkban a józan(realista),tényeket is figyelembe vevő gondolkodásmódnak kevés teret adnak,ez látható némely hozzászóló szűklátókörű,gyermeteg megnyilvánulásából!!!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.14. 16:46:41

Movhu

Úgy veszem észre, hogy velem együtt te sem kedveled igazán ezt a ránktukmált "ünnepet". :)
süti beállítások módosítása