Kövesd a fehér nyulat

2008.10.04. 09:00

,azaz Follow the White Rabbit. Mondta volt ezt maga „A Mátrix” a mi drága kiválasztott Neo barátunknak, abban a bizonyos majd’ 10éves filmben. Na persze sem a Wachowski testvérek, sem a rendező, sem pedig a nagy Morpheus nem gondolt még ekkor a Kínából származó, mérgező tejpor-cuccot (melamint) tartalmazó, azonos nevű White Rabbit cukorkára. Emiatt a szer miatt pedig, mint tudjuk, mára már elég sokan megbetegedtek, sőt halálos áldozatok is vannak sajnos.
A híradásokból kiderült, hogy az említett és ahhoz hasonló készítmények mostanra mindenféle gyártási, szállítási, árusítási tilalom alá kerültek, a magyar boltokban is szorgos kezek keresik, hogy megszabadítsanak minket tőle, és hogy biztosan az összes megsemmisítésre kerüljön. Na végre – sóhajtunk fel – ám még korántse nyugodjunk meg, most jön a felhördülés perce! A minap ugyanis azt is hallhattuk több helyről, hogy bizony újságírók, és a sajtó egyéb képviselői a mérgező anyagról, cukorkáról szóló információról már a pekingi olimpia idején értesültek. És hogy mégis miért nem szóltak nekünk? Azért – mondták ők – mert ugyebár ők akkora nyomás alatt voltak, hogy emiatt nem mondhattak semmit a mélyen tisztelt publikumnak. 
Első reakcióként jöhet a döbbenet. Jó, igen, naivnak tűnhet az ilyen világmegváltó gondolatsor, de valahogy nem érthető a szituáció. Adott egy (sok) tudósító, értesül(nek) olyan dolgokról is, amik ártalmasak lehetnek embernek. Ott az eszköz a kezükben, hogy tegyenek ez ellen és mégsem tesznek, hanem kivárnak. Milyen értékrendűnek kell lenni ahhoz, hogy valaki nyugodtan elfordítsa a fejét a készülő katasztrófáról, becsukja a szemét, mintha a probléma nem is létezne, és meg se próbáljon értesíteni semmilyen illetékes szervet? Annyi mindent sikerült már kiszivárogtatni, ezt miért nem? Néha tényleg nem tudom, hogy hová is tart ez a világ… Lehet, hogy Keanu Reeves-szel ellentétben nekünk a másik pirulát kellene bevennünk, hogy ne is tudjunk a valóság kegyetlenségéről – persze ez sem lehet megoldás, hiszen akkor mindannyian csak homokba dugnánk a fejünket.
A lényeg viszont mégiscsak az, hogy végre talán biztonságban vagyunk, a Fehér Nyúl nem vadászik többé, és ehhez még Neo-t sem kellett felkutatnunk ebben a mi zavaros Mátrix-világunkban. (Á, egyébként egyáltalán nem voltam fanatikus rajongója a filmnek :)…)

A bejegyzés trackback címe:

https://mover.blog.hu/api/trackback/id/tr72694129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meer 2008.10.04. 10:21:34

Kína az olimpia idejére mindenki felé emelkedett, legalábbis a fejekben. Ezért nem szellőztette senki az ügyet, sőt senki sem tudósított róla, hogy mi is folyik Tibetben ténylegesen. Sajnálatos tény, hogy mi magunk vagyunk ennek a táplálói.

The M 2008.10.04. 10:25:35

A világ lefeküdt Kínának. Nem érdekel senkit, hogy például már az időjárást szabályzó rakétáikat is bevetették. Miközben itt küzdünk a környezetvédelemért, Kína vagy szennyez vagy olyan technológiákat használ, ami még jobban beavatkozik a föld időjárásába.
Csendben azért jó lenni, mert mindez a mi jólétünket szolgálja. Például demokratikus országban nem lehetett volna ennyire mindent alávetni az olimpia érdekeinek.

movhu 2008.10.04. 10:29:26

Amerika minden indoklás nélkül vette le Kínát az emberi jogokat sértő országok listájáról. Pont akkor, amikor a tibeti konfliktus élénkülni kezdett. Úgy néz ki, mintha az egész világ lefeküdne Kínának. Ezt a szép képet nem sértheti meg újságíró, ezért lehet csak csöndben hallani arról, hogy mit is jelentett a kíniaknak az olimpia. Simán leromboltak házakat, mindenen keresztültiporva.
Kína erősödik, és mindenki igyekszik jóba lenni vele. Ezért volt a nagy csönd...
Az olasz mozarella szennyezése miatt világbotrány lett az első körben. Ők nem olyan erősek.

wolves 2008.10.04. 23:42:23

Általában nem szeretem, ha Kínát (a kínaiakat) fikázzák, ebben a konkrét esetben persze lehet. De nem túl sok nemzet van a földön akik saját erejükből eljutottak a zŰrbe. Sok xar jön máshonnan is. Úgy általában mi emberek sokan vagyunk és sok xart gyártunk.
:-(

sepu (törölt) 2008.10.06. 09:29:29

Nos, a vicc az, hogy gyerekkoromban ettem egyszer ilyen cukorkát, soha többé nem volt otthon belőle, pedig nagyon ízlett!
Kísértet az ízvilága, ha valaha kapok belőle valahol, valószínűleg íszonyatos mértékben túlvásároltam volna és most tessék!
Én azt hittem már nem is kapni, erre most vonják ki a forgalomból!
Kilószám öntögetik elém a tévéképernyőjén keresztül és én már nem jutok hozzá.. hüpp.

Kozika · http://www.k-1.hu 2008.10.06. 11:36:29

Annyira nem vagyunk biztonságban, ugyanis a nestlé tejporban (asszem) szintén találtak melamint

Sziszamisza · http://sziszamisza.freeblog.hu/ 2008.10.06. 11:51:00

Igen, a nestlét én is hallottam a hírekben, de azt is hozzátették, hogy állítólag ez egy új termék lett volna, viszont így akkor természetesen nem vezetik be.
Bízzunk benne, hogy máshonnan már nem kerül elő ilyesmi...

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2008.10.07. 14:50:19

"Follow the white rabbit". Ezt nem Neo mondta, hanem Trinity írta Neonak a számítógépen keresztül. Knock-knock.

Bobby Newmark 2008.10.16. 13:01:41

Azért illene felismerni az Aliz Csodaországban-t... Fehér nyúl onnan jön. A Mátrixba is így került. Neo, ugye, "Csodaországba" csöppen...

Oké, hogy csak a hülye angolszászok _leghíresebb_ gyerekkönyve, de azért illik ismerni.
süti beállítások módosítása