Vágó manipulált?

2008.04.24. 16:00

Olyan nagy hírverést csaptak a Vágós Istvánnal készített Playboy interjúnak az utóbbi napokban, mintha a világ hét csodája közé tartozna a műsorvezető kijelentése. Azt vallotta be ugyanis Vágó, hogy a Legyen ön is milliomos nézettsége érdekében a műsor menetekor odafigyelt arra, hogy a kérdések megválaszolásánál adott esetben segítse vagy ne a játékost. Tehát adott esetben némi rávezetéssel adott lendületet a székben ülő válaszához vagy esetlegesen máskor hagyta őket kiesni. Csak azt nem értjük, hogy mi ebben az újdonság? Aki nézte a műsort, az tisztán érezhette az első kérdések után, hogy a játékos mennyire képes izgalommal megtölteni a stúdiót, illetve azt is lehetett tudni, hogy mennyire fog majd előrehaladni a játék során. Nyilván, aki az első 4-5 kérdés alatt elhasználta a segítségeit, attól a magasabb összegeknél már nem lehetett túl sokat remélni. Ez egyértelműen meghatározta, hogy kivel érdemes akár egy egész estényi műsort megtölteni, és kinek kell mihamarabb átadni a helyét másnak. Az tény, hogy a nagyobb összegek idején emelkedett a nézettség, tehát olyanokat kellett a műsorban sok szerephez juttatni, akik a milliós nagyságrendnél is érdemi partnerek voltak. A műsor amúgy is arról szólt, hogy tud valaki vagy nem, tehát aki tudta a válaszokat, az úgysem esett ki. Jó, lehet Vágót kritizálni ezért, sőt a legtöbbeknek az sem tetszett, hogy egy hitelintézet reklámjában úgy szerepel, mintha ő személy szerint is mindennapos vendég volna a zaciban, és most talált egy jobbat. A Blikk mostani írásában viszont kicsit túlzásba viszi a dolgot, elkerülve az objektivitásnak még a látszatát is.

Kétség sem fér hozzá, hogy miért. Reklámjait rendszeresen láthatjuk a TV2-n, és nem is titkolt a jó kapcsolat. Vágó meg éppen az ellenségnek dolgozik, így illik őt megtaposni. Érdekes, hogy a Blikkben nem történik említés arról, hogy a Kiválasztott című műsor kígyója miként manipulálta a nézőket arra, hogy dzsungelviperának nézzék, hanem rendszeresen elképesztőnek tűnteti föl a világon már lefutott hazugságáradatot, amit itt műsornak álcáznak. Bezzeg Vágó az megkapja a magáét az újságtól. Olyan hozzászólásokat idéznek előszeretettel, mint a „no meg az is nyilvánvaló volt, hogy a diplomásokon kívül esők nem is emberek az ő mércéjével”. A műsorban ezzel ellentétben tényleg a tudás érvényesült, nem kell azt gondolnunk, hogy a diploma vagy végzettség számított. Idézzük csak emlékezetünkbe a 20 milliós nyereményt, amit egy postás nyert meg, nem is véletlenül. Róla lehetett tudni előre, hogy mi a foglalkozása, mégis színvonalas műsort lehetett vele produkálni. Arról meg végképp nem a műsor és a koncepció tehet, hogy sok esetben a magsabb végzettségűek bizonyultak műveltebbnek egy vetélkedőben. Ez egy műveltségi vetélkedő volt, aminek a játékosait egy ringben nyilván kapásból kiütötte volna egy csomó műveletlen ember, de itt nem erre ment ki a játék.

Úgy gondolom, pontosan ez teremti meg a különbséget Vágó és Jakupcsek műsorvezetése között. Az Igazság ára című műsor máshol pont azért lehetett sikeres hosszabb időn át, és nem csak az újdonság varázsa által, mert a műsorvezető életet tudott lehelni az adásmenetbe. Az itthoni változatból pont az a lendület és energia hiányzik, amit a kérdező oldalon ülőnek kellene belevinnie. Talán ez az egyik igen nagy baj a műsorral, és ez rejlik a sikertelensége mögött.

A Legyen ön is milliomos sokáig futott, és pont azért, mert jó volt a műsorvezetője. Az más kérdés, hogy egy ilyen szép életutat nem kellet volna agyonvágni azzal, hogy a végén megpróbáltak bulvárvetélkedőt gyurmázni belőle, olyan kérdésekkel, mint a „Milyen produkció nem jutott a Csillag születik legjobb négy versenyzője közé?”. A műsor ezzel végképp olyan terepre tévedt, ahol már nem lehetett tovább életben tartani. Az, hogy Vágó annak idején belement abba, hogy ilyen változásokkal is tovább viszi a műsort, sokkal nagyobb probléma, mintsem az, hogy éveken át miként vezette a műsort. Így utólag elverni rajta a port meg teljesen felesleges vagdalkozás, csupán egy nem éppen objektív lap kísérlete arra, hogy hagsúlyozza, az erő szkeptikus oldalát képviselő csatornánál is vannak manipulációs kísérletek. Manipuláció és manipuláció között viszont nagy különbségek vannak. Közben itt a végére beugrott egy kép, amit még utoljára megnéztem volna a műsor történetében. Vágóhoz beültetni a táskanyitogatós játék kemény magját, aki az alapján dönti el melyik válasz legyen, hogy mit súg neki a kabalamaci, és rábírni Vágót, hogy egy ilyen játékost vigyen el legalább az ötmillióig. Ott kiderülne, mennyire keveset számít a manipuláció egy ilyen műsorban.

A bejegyzés trackback címe:

https://mover.blog.hu/api/trackback/id/tr37440120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

krtek 2008.04.24. 16:16:10

Nem ismerem Vágót személyesen, művelt embernek tűnik. Bár egy kerfos csatornán két koton és vízhajtó reklám között nagyarccal játszani az agyoniskolázottat, az már nem semmi. De amikor olyan erőltetetten ajánl hitelt a szegény taplóknak és látszik rajta hogy pénzért megy le kutyába akkor az már visszataszító.

Nekem azt mondta ismerősöm aki találkozott szervezőként vele, hogy egy nagyképű tahó, aki kicsit túlértékeli magát. Bár, amennyi barommal találkozhatott már, nem csoda ha utálja a népet.

Dr.Stein (törölt) · http://republicator.blog.hu/ 2008.04.24. 17:34:22

Szeretnék egy észrevételt tenni a bloggal kapcsolatban. Szeretem, de látok egy trendet eluralkodni, ahogy önmagukban is lényegtelen senkik - vagy idővel azzá váló közszereplők nyilatkozatai töltik meg a bő írásokat.

Vissza kellene térni ebből a kútból, hiszen annyi minden történik a világban, amit ezzel az íráskészséggel olvasmányosan és szórakoztatóan tudnál kommentálni. Nem is beszélve az igazán éedekes emberekről.

Magyarán: Ki nem fossa le, mit mondott Vágó István? És ezt különösebb szimpátia/ellenszenv nélkül mondom, bár a reklám engem is elgondolkodtatott.
Egyetlen hiteles közszereplőnek bocsátottam meg eddig reklámszerepét: Cserhalmi Györgynek, mert abban is magát adta.

crobb 2008.04.24. 19:22:43

A Vágó műsora igazán jó volt. Manipulált? Ugyan már!: A hűlyéket egyszerűen nem tudta tolerálni, és gyorsan kiejtette őket. Most őszintén! Az a játékos aki arra a kérdésre, hogy mikor volt Amerika felfedezése azt válaszolta, hogy "hát a történelem nem az erősségem",na az ki a fenét érdekel?! Essen ki szépen, húzzon haza, és szégyelje magát, mi pedig-a nézők- lássunk tanult, művelt, értelmes nagy tudásu embereket, és kész.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.04.24. 20:04:14

ebben az a furcsa, hogy beismerte

természetesen egy elvakult tudományhívőként nem is várhattunk mást tőle, minthogy kettős mércét alkalmaz

de beismerni mégis ritkán szokták
még

Véres Mattriksz Vircsúál · http://hullazelzoldultmatrix.blogspot.com/ 2008.04.24. 20:19:58

Ahogy tegnap is, ma is hangot adnék a vélekedésemnek, miszerint Vágó István egy viszolyogtató figura. Úgy sejtem, hogy vannak közös érdekeltségei az Index felső vezetésével, és mivel a tegnapi címlapsztori a kommentekkel együtt nem sikerült valami hízelgőre, most benyaltok egy kicsit Pista bácsinak.

BlueBunny · http://bluebunny.freeblog.hu 2008.04.24. 20:21:35

Vágóról is lehet mondani rosszat, de nagyjából ő az egyetlen ún. "celeb", aki egyértelműen kiáll a véleményével a hülye misztikus babonaságok ellen.
A többi nagyjából mind olyan segghülye, hogy trendinek tartja még dicsekedni is a középkori barom ezoterikus sötétségével.

Wuff 2008.04.24. 20:44:02

"egyértelműen kiáll a véleményével a hülye misztikus babonaságok ellen"

Valóban, ezt a javára lehet írni. DE! Aki ennyire felelőtlenül ajánlgat akár az ingatlanfedezet 100%-áig terjedő jövedelemigazolás nélküli hiteleket (amiknek a THM-je kb. a 2,5-szerese a normálisaknak), az egy szemét.

Kezeljük helyén a misztikus baromságokat, de közben vigyék el a házat a fejünk fölűl? Gratulálok. Szánalmas. Nem kicsit.

Sundance 2008.04.24. 20:56:18

Én is találkoztam vele élőben, egy elképesztően arrogáns unszimpatikus nagyképű tapló :( Sajnos..... Elég nagy csalódás volt mindenkinek.....

tchigany 2008.04.24. 21:08:59

Vágó egy széleskörű, tájékozott ember és azt hiszi (hitte?), hogy aki vele szemben űl az szintén az!
Pláne, ha diplomás! Ezzel szemben találkozik a "tömegoktatással", ami valljuk be, mindenre jó, de a gondolkodás megtanítására nem.
Sokszor szégyelltem magam (két diplomával a zsebemben ami nem "humán"), mert a delikvensnek alapvető ismeretei hiányoznak. Lerítt róluk, hogy a vizsgákra feladott leckéket jól "beseggelték", de a gondolkodás, mint olyan, távol áll tőlük!
Hát ez a középszer, amit úgy lehetne jellemezni:
"nekem is van jogom a TV-ben szerepelni"!
Igen. De a megismerés oldal hiányos, mert olvasni csak annyit kell, amennyi a vizsga eredményhez szükséges és a "diplomához???" szükséges!
Végezetül:
a tudás=hatalom!
Állítólag nagyok voltunk, remélem leszünk is a tudásunk révén.De abban az időben a "középszer" tudta a helyét! (Coki a hátsó sorban!)
Szeretném és rajtam kívül még nagyon sokan hisszük, hogy a tudással/tanulással mászhatunk ki ebből a semmire nem jó langyos vízből (pocsolyából?).
Azt mondják: nagy az Isten állatkertje!
Én azt mondom, alacsony a kerítés!
Hát ha lehet, minden nappal emeljük ezt a kerítés magasságot!
VÁGÓ ÚR ezt tette!

nevem 2008.04.24. 21:42:53

"elvakult tudományhívőként nem is várhattunk mást tőle, minthogy kettős mércét alkalmaz"

1. A tudomány és az elvakult hit ellentmondás.

2. Mi köze a tudománytiszteletnek a kettős mércéhez?

Véres Mattriksz Vircsúál · http://hullazelzoldultmatrix.blogspot.com/ 2008.04.24. 21:50:12

Vágó úr egy tévéműsort vezetett, és ennek semmi köze műveltséghez vagy oktatáshoz. Vágó úr műsorától senki nem lett se okosabb, se műveltebb. A kvízműsorban a kérdések egyfajta interakciót provokálnak a nézővel: pl. a fotelben söröző családfő nagyot kurjant, hogy ezt ő is tudja, anya pedig kiemeli az aktuális játékos ostobaságát. Így működik, de tíz másodpercen belül mindenki elfelejti az egyébként is haszontalan információkat. Nem hogy művelt, de egyáltalán értelmes ember messzire elkerüli Vágó úr műsorát, sőt magát Vágó urat is.

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2008.04.24. 21:54:07

Poszthoz: "nem kellet volna agyonvágni azzal, hogy a végén megpróbáltak bulvárvetélkedőt gyurmázni belőle, olyan kérdésekkel, mint a „Milyen produkció nem jutott a Csillag születik legjobb négy versenyzője közé?”

Ez igaz. Ezt egy művelt embernek sem kötelessége tudni. Ellenben a mohácsi csatát vagy Amerika felfedezését például már igen.

Igen, manipulált, bevallotta. Lehetett látni rajta, h az ötvenezres kérdésnél szinte megsúgja a választ. Százezerig nem igazán engedett orbitális f.szságokat bejelölni.

Utána meg szimpátia.
Korábban elárulta: azt szereti, akivel meg lehet beszélni, miért azt választja, amit. TEhát pár értelmes mondatot lehet vele váltani releváns kérdésekről játék közben.

W 2008.04.24. 21:55:09

"Hát ha lehet, minden nappal emeljük ezt a kerítés magasságot!
VÁGÓ ÚR ezt tette" Most sírjak , vagy nevessek?????
Ezt a műsort tekinteni ,mint valami népművelő eszközt. Ritka nagy sutyerák ,aki kvízműsorból szerzi meg az átlagműveltséget.

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2008.04.24. 21:55:52

Még valami: műveltségét nem lehet elvitatni.
Lehet, h szkepticizmusa a ló túlsó oldala, de azt szokták mondani, artany középút.
Asszem 10 nyelven beszél.
Politikai beállítottsága pedig eltért az enyémtől. Ennyi.

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2008.04.24. 21:57:18

Hiteles kérdésről pedig: nem hiteles, hogyha olyan hirdeti a hitelt, aki nincs rászorulva...
Mindegy, azért választották erre Vágót, mert hiteles, meggyőző személynek gondolták, ha már értelmes műsort vezetett.
(Na meg prsze az érdekek)

Zeév Tóbiás • Zevi (törölt) · http://jeremias.blog.hu 2008.04.24. 22:09:02

Utolsó bekezdéshez: Youtube->legyen ön is milliomos kész átverés

ha5nx 2008.04.24. 22:09:38

tchigany:

Keversz két fogalmat.
Vágó műsora - itt most a milliomosra gondolok - nem arról szólt, hogy ki mennyire tud gondolkodni, hanem hogy ki mekkora lexikális tudással bír. Sokkal inkább "segges" mint "gondolkodós"

Akármekkora IQ-ja is van valakinek, nem tudja kigondolni, hogy ki írta a Hattyúk tavát, ha nem tanulta meg valamikor.
Persze kell a logika is, hogy a meglévő ismeretanyagunkból kisakkozzuk a megoldást, vagy kizárjuk a "tuti nem jót", ha nem tudjuk biztosan, de alapvetően a lexikális tudásra bazíroz.

A műveltsége és az inteligencia nem azonosak. Persze az inteligens emberek általában műveltek is, hiszen éheznek a tudásra.
Az Amazonas őserdeiben találhatsz nagyon inteligens embert, aki a mi mércénkkel amúgy "hót bunkó" tudásban.

Szóval valaki relatíve kisebb inteligenciával, de jó memóriával és "nagy fenékkel" sikeres tud lenni egy ilyen vetélkedőben.

A "gondolkodós" vetélkedőkre inkább Rózsa György néhai Kapcsoltamja példa, ahol is nem számított a lexikális tudás, hanem a logika/inteligencia.

W 2008.04.24. 22:22:46

ha5nx 2008.04.24. 22:09:38
Bakker az intelligens 2 l!

Joaquin 2008.04.24. 22:33:47

Mennyi ember szokott siránkozni, hogy milyen értékek ömlenek a TV-ből: kurválkodás, semmittevés, erőszak, meg minden ami bulvár. Erre jön egy műsor ami ha nem is a tudás legfelsőbb temploma, értékekben mégis a tájékozottságot tartja szem előtt. Szinte minden kérdésnél volt egy hátsó gondolatmenet, amivel ki lehetett találni a választ, akkor is, ha konkrétan nem tudtad, csak volt általános műveltséged a témában. Én ezért szerettem. Amikor a szappanoperáiról jöttek a kérdések én rá is hagytam a nézését. Erre itt, hogy volt egy műsor, ami pozitív értékeket képviselt, azt is csak fikázni tudjátok?!

ha5nx 2008.04.24. 22:09:38
Én ezért néztem ezt a műsort: mert itt tényleg nem erről volt szó! A másik 3 választ logikus úton ki lehetett zárni. Hogy a példádnál maradjak, ha nem is tudtad ki írta a Hattyúk Tavát, de tudtad hogy orosz volt és mondjuk férfi, esetleg meg tudtad állapítani egy orosz névről, hogy női-e vagy férfié, akkor tudtad a megoldást is. Itt tényleg lehetett logikával pótolni a hiányos műveltséget. A legtöbb műveltségi vetélkedő - ebben igazad van - azonban tényleg a "Beseggelted? Akkor ügyes vagy." alapon működik. Ezért is sajnálom ezt a műsort.

LQRÓ 2008.04.24. 22:39:30

vágó (schneider) istván nem olyan okos, amilyennek látszik. Aki egy kicsit is művelt és nem proloid az észreveheti milyen baklövéseket képes elkövetni.
Annak idején (jó pár évvel ezelőtt) az egyik vetélkedőben (nem a legyen ön is milliomosban) az alábbi kérdést intézte az egyik játékosnak: "Van egy európai miniszterelnök, aki alezredesként vezeti az országát. Na ki az?"....Válasz..."John Major". Igaz, hogy a "Major" szó szinte minden idegen nyelvben Őrnagyot jelent, de hát vannak a majorok és vannak a minorok, mint pl. vágó pityuka, aki a jó fajta nedűt sem veti meg. Egy néhány felvétel előtt, mindenféle élénkítő injekciókkal kellett "felizgatni", hogy adásképes legyen. A "Favágók" című zenekarral is gyakran járnak haknizni, s bizony ott is gyakran felönt a garatra piás pityu. Néha úgy megszívja magát, hogy azt se tudja merre van előre vagy hátra és olyan oszcillálva halad előre, mint egy sinus görbe.

Joaquin 2008.04.24. 22:46:15

A major a neve te szerencsétlen :D:D Amúgy is csak németben és angolban jelent őrnagyot.

Joaquin 2008.04.24. 22:47:07

Major* csak hogy megadjuk a tisztelet.

LQRÓ 2008.04.24. 23:05:09

Joaquin a te műveltséged elég sok kivánnivalót hagy maga után. A major nem csak angolul és németül, hanem a NATO tagországok legtöbbjének hivatalos nyelvén, sőt még a szláv országokban (pl. orosz, ukrán, belorusz, stb...) is őrnagyot jelent. Mellesleg elárulom azt is, hogy John Major soha sem szolgált hivatásos katonaként, tehát az okoska pityuka a csalás
di nevére utalt, csak sajnos bakot lőtt, mert kb olyan magasan művelt lehet mint te. Előbb nézz utána dolgoknak mielőtt baromságokat írkálsz. Tudom, hogy fáj az igazság, de azért nem kell elveszteni a józan ítélőképességedet.

Real 2008.04.24. 23:40:45

Háát. Láttam én ezt a Pistabát Szentendrén olyan részegen kocsibatámolyogni, hogy nézni is szörnyű volt... Aztán motor be és indulás. Gondolom neki lehet. Aki így bízik gyurcsány elvtársúrban... Rémesek...

morpho 2008.04.24. 23:53:05

LQRÓ
Major ügyben mellényúlt.Ezen kívűl az elmúlt húsz évből még hány gázos hiba ugrott be?Én még háromra emlékszem így hírtelen. Ezerakárhányszáz műsor mellett nálam ennyi benne van.Nézd meg a többi arcot,aki valaha is vetélkedőt vezetett valamelyik tévén,hogy miket bénáztak össze.Rózsa Gyuritól Jakupcsekig.Néha nekem volt kellemetlen.Piálni tényleg szeret,de meló közben sosem iszik,a többi meg magánügy,semmi közünk hozzá,hogy este mennyire baszik be.
Real
Ezt a Gyurcsányozást meg kurvára nem értem.A politikai hovatartozás alapján vezetnek piásan az emberkék?Ezt így hogy?

aacvvbb 2008.04.24. 23:56:48

Ahogy Rózsa Gyuri mondta, a műveltségi vetélkedő is szerencsejáték. Akármennyi haszontalan információt tanul meg az ember egy ilyen vetélkedő kedvéért, azért bőven lehet tőle olyat is kérdezni amit nem tud. Szerencse vagy szimpátia kérdése, hogy az ilyen kérdéseket elkerüli-e vagy sem.

W 2008.04.25. 07:48:06

"Piálni tényleg szeret,de meló közben sosem iszik,a többi meg magánügy,semmi közünk hozzá,hogy este mennyire baszik be."Ja ,de piás vagy akkor legalább ,ne játszd az eszed , hogy mennyire elit vagy! Az meg tényleg fájt, hogy Gyurcsány Ferenc korunk II. Józsefe.Na neeeeeee.Miért nem rögtön inkább Deák Ferenc?De lehetne az új IV.Béla is:)

sprenczl 2008.04.25. 08:29:40

Vágó nem valami szimpi ember. Egy vaskalapos, beképzelt, korlátolt, a földigenislapos ember, akit szintén csak a pénz mozgat. Tájékozottsága annyi, hogy bárki a szintjén lenne, ha ennyiféle kvízműsort kellett volna végigseggelnie. Nincs benne semmi csoda. Kb. mint Uri Geller mentalistái...

Carnivora (törölt) 2008.04.25. 08:44:41

Hahaha az eddig sem volt egy IQ harcos, aki nem vette észre ezt a műsor folyamán ... kezdetektől látszott ki szimpi néki ki nem.

Sunmachine 2008.04.25. 12:06:20

Azért a táskanyitogatós Gundel jól vezet műsort...

Doris · http://doris.blog.hu 2008.04.25. 12:09:55

Én is észrevettem, hogy néha segít valakit.
DE: csak olyanokat, akiken látszott a tudás, és az is, hogy talán pillanatnyi zavar okozza az elakadást.
Akit hagyott elvérezni, arról már amúgy is látszott az első 5 perc után, hogy túl kevés oda.
Akkor meg minek rabolta volna a műsoridőt?

Joaquin 2008.04.25. 14:37:13

LQRÓ 2008.04.24. 23:05:09
Miért adsz olyan tanácsot, amit te sem fogadsz meg? :) Utánanéztem, de az oroszt (és ezzel a szláv nyelveket) tényleg kihagytam... pedig valaha még oroszt is tanultam, bár kb ennyire is érdekelt.

Ha próbáltatok már sokat tanulni, akkor tudhatjátok, hogy amennyit tanulsz, majdnem annyit felejtesz is. Lehet, hogy Vágó nektek nem szimpatikus, én nem is ismerem személyesen, nem tudok róla véleményt alkotni. Amit képvisel, nekem az tetszik. A műveltsége minden kétséget kizáróan magas szintű, amihez már átlagon felüli memória is kell, nem csak szorgalom - nem mintha az utóbbi túl sűrű tulajdonság volna.
Stephen Hawking is tévedett már, őt nem akarod lefikázni, hogy milyen hülye? Beszéljünk világosan: utálod Vágót és jó érzés fikázni. Ennyi.

morpho 2008.04.25. 20:36:58

W
"Az meg tényleg fájt, hogy Gyurcsány Ferenc korunk II. Józsefe"
Most ezzel meg mi bajod van?Odaállítjuk Kossuth Lajos reinkarnációja mellé a panoptikumba.A Vágó meg közben jól leissza magát és röhög rajtuk.

mókus 2008.04.25. 23:08:00

nem ismerem a vágót személyesen, így nem is nagyon szeretném bántani, viszont nekem így ismeretlenül a tévé előtt ülve úgy jött le, hogy tiszta alkesz feje van

az összes klasszikus tünetet produkálja: gusztustalan seprűvénás arcbőr, pirospozsgás fej (korábban nem volt neki ilyen), puffadt arc, vizenyős szem, mintha néha remegne a keze is, mondtam is anyukámnak, aki az újság fölött odapillantva mondta, hogy szerinte is iszik

mondom, nem szeretnék vádaskodni, de nekem így tűnt..

Doris · http://doris.blog.hu 2008.04.26. 06:46:47

Mókus: Nem a Karda Beával kevered véletlen? :-)
süti beállítások módosítása