Kiválasztott hülyeségek

2008.04.20. 08:00

Az t hiszem minden hülye kreténségnek meg van a maga határa. A TV2 már többször túllépte ezt a Kiválasztott című műsorral, de most igazán extra baromságot nyomott a nézők orra elé. Már előre bevezette a produkciót a csatorna egy bulvárlap által, hogy ettől is több butítani való emberanyag üljön a képernyők elé. Mert mi más is következhetne ezek után, mint a szívmegállítás. Mielőtt valakinek kétsége támadna, hogy volt-e bármilyen valóságtartalma a bemutatónak, az nézze meg azt, hogy mit reagált a dzsungelviperás lebukásra a TV2, és gondolja végig, hogy hiteles lehet-e egy olyan műsor, ahol hivatásos bűvészeket foglalkoztatnak parafenoménként. Ez olyan, mintha lecsúszott prostikat mutogatnának playboynyuszinak, remélve, hogy nem veszi észre senki a különbséget. Éppen reklám volt egy másik csatornán, ezért láthattam a produkciót.

Állítólag Rakonczai Máté megállította saját szívét, amit természetes EKG készülék is figyelt, hogy mi is tudhassuk, valóban a klinikai halál állapotába került a mentalista. A TV2 természetes defibrillátorral is készült, hogy amennyiben a mentalista nem tudja saját szívét újraindítani, akkor be tudjanak neki segíteni, mert ugye a vérkeringés hiánya agykárosodást okoz, amit nem szeretnének. Állítólag már a próbán is felléptek komplikációk, és úgy kellett visszarázni az életbe a nagymestert, aki úgy leállította a szívét, hogy az alig akart újraindulni. Itt van a pont, amikor a műsor kezd fizikai fájdalmat okozni, akkora baromsággá fejlődte ki magát. Az egy dolog, hogy arra buzdítja fiataljainkat, hogy szögbelövővel pumpálják egymást teli némi vasanyaggal, de eddig nem gondolta senki, hogy a csatorna eme veszedelmes néphülyítés irányába ennyire elmozdul. Ugye értelmes embernek nem kell magyaráznom, és még orvosi ismeretek sem kellenek hozzá, hogy ez a mutatvány nélkülöz minden tudományos alapot. Akkor inkább kanálhajlítás, mert arra jóval könnyebb magyarázatott találni. Akik mégis némi tudományra vágynak, azoknak néhány sor.

Az emberi idegrendszer egy csodálatos tulajdonsága, hogy vannak dolgok, amikre nem kell odafigyelnünk, mert az megy magától. Nem kell odafigyelnünk, hogy levegőt vegyünk, mert annak vezérlését elvégzi az agyunk önállóan. Sőt, ha netalán víz alatt vagyunk, akkor is működik a rekeszizmunk, amikor elérjük a kritikus értéket, mert lehetetlen szabályozni ezeket a folyamatokat, függetlenül attól, hogy agyunk másik része kiválóan tudja, hogy az adott helyzetben egy mély lélegzés éppen nem megoldja gondjainkat, hanem végleg megpecsételi a sorsunkat. A szívünk működésével kapcsolatban ugyanez a helyzet. Nem vagyunk képesek befolyással lenni a működésére, hacsak nem valami külső behatással, mint például egy irgalmatlan nagy kés vagy egy golyószóró. Egész életünkben agyalhatnánk azon, hogy leálljon a szívünk, akkor sem sikerülne az előtt, mielőtt egyébként is feladta volna a működést. Az ok az, hogy az agyunkban nem létezik módszer és lehetőség erre, pontosan amiatt, hogy még véletlenül se tudjuk saját életünket megszüntetni. Ezért, az öngyilkosjelöltek rokonai számára jó hír, hogy továbbra is életben maradnak, hacsak valami fizikai sérülést nem okoznak maguknak.

Idézet a SOTE által kiadott Élettan könyvből:

„Ismeretes, hogy az idegi összeköttetésétől megfosztott szív továbbra is működik, periódikusan összehúzódik és ellazul, ha a szükséges oxigén és tápanyag ellátás biztosított. A szívnek ezt a képességét automáciának nevezzük…az ingert legnagyobb részben a sinus- és avcsomó képzi, melynek módosult szívizomsejtjei spontán ingerképzésre képesek. A sinuscsomó a szív saját pacemakere” Ergo, ha a fejet lecsapják, akkor is ketyeg még egy ideig. Ugyan az idegrendszer némileg képes befolyásolni a szív ritmusát és működésének erősségét, de megállítani nem képes azt. Nem mellékesen az igen érdekes, hogy erős izgalmi állapotban mindössze 60 körüli pulzusszáma volt a bűvészünknek, és az EKG akkor sem mutatott változást, amikor ő mozgott, holott köztudott orvosi körökben, hogy az izomstimulációt okozó ingerek belezavarnak a görbébe. Itt a görbe olyan volt, mint amilyet a művészi hajlammal megáldott orvostanhallgató rajzol a vizsgán. Till Attila arca pedig, amit egy pillanatra vágtak csak be, mindent elmondott. Erős szánalom és szégyen keveréke volt rajta. Szánta a műsort, mert ez már neki is sok volt, és szégyent érzett, hogy ő most ott ül.

Az már csak hab a tortán, hogy késő délután felkerült a weboldalukra, hogy ki fog az esti műsorban védettséget nyerni, amint a mellékelt képen látható idő mutatja. A TV2 mindezeknek biztosan az ellenkezőjét állítja. Nincs elég baromság az országban és nem hisznek az emberek végtelen nagyszámú sületlenségben? Feltétlenül további olyan dolgokat kell az emberek fejébe nyomni, amitől visszafelé fejlődnek a megismerés útján? Kár, hogy senkit sem zavar az illetékes hatóságok közül, hogy itt ipari méretű gondolkozás-rombolás megy. Az is lehet, hogy törvényesen ez így van jól, és össze lehet minden sötét dolgot hazudni. A probléma ellenben létezik. Vannak ugyanis, akik elhiszik, hogy nem ám a vezetékek és az EKG volt megbuherálva, hanem tényleg megállt egy szív, és ez mekkora csoda. Aztán ezek az emberek számon kérik majd az orvost, hogy a rokonukat miért nem élesztette újra az orvos, mert az olyan egyszerű. Hiszen ezt látták valami esti műsorban.

A bejegyzés trackback címe:

https://mover.blog.hu/api/trackback/id/tr25432778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

terebély 2008.04.20. 12:24:59

Nos, igen most papolhatnék arról, hogy akit felhúz ez a dolog az vajon mennyire intelligens? Szerintetek egy SztartTrekknek :) mennyivel van több mondanivalója, vagy nagyobb kulturális értéke? A hiradót, mint tényt közlô mûsort is szinezik, csak hogy hatásosabb legyen. Most akár mondhatnám is azt, hogy minek nézed ha fáj? Ugyanakkor pedig akik a legjobban szenvednek tôle, valójában azoknak is készül ez a mûsor, csak beszéljenek róla! Az emberi butaság persze itt a forumban is jellemzô: valaki említette a népbutitást mint vádakat? Öregem ha te normális lennél akkor egyszerüen kikapcsolnád a tv-t... A BTK nem ismer ilyen pontokat.
Mindenki találgat, hogy a "nagyszerü" produkciókat hogy csinálják. Egyesek persze tovább mennek és reprodukálják azokat, ezzel is mutatván, hogy a média kitermelei sajáj szemetét (beleértve a sajtót is!), na igen és a blogokat is ideértve, mikor is egyes emberek végre nagyon okosnak érezhetik magukat és elmondhatják azt, amit máshol olvastak, mint saját igazukat. Hát ennyi...

Tüdő az erőcsávó 2008.04.20. 12:27:08

Szerintetek az utolsó melyikre hasonlít??

kepfeltolto.hu/i/?t=img&id=79542

LACI 2008.04.20. 12:54:06

Miért kell vágóistvánnak lenni, és kiemelni, hogy Te csak baromira véletlenül keveredtél a tv2-re? Ha nézed, az sem szégyen. Ha nem nézed, akkor meg miről is írsz? Az írásból legalább az is kiderül, hogy már a bigbradert is nézted, ez a "fizikai fájdalmat okoz" ugyanis onnan terjedt el.
Természetesen nem ezt a nullszint műsort védem, csak ha már nézed, akkor úgy add elő.

+ pozitív 2008.04.20. 13:02:44

Nem tudom, feltűnt e valakinek:
Ez egy show! Akinek nem tetszik, minek nézi???
A filmekben sem a valóság valósul meg!
NE NÉZZ SOHA FILMET, mert butítják az agyadat!
NE MENJ SOHA SZÍNHÁZBA, mert csak egy előadást fogsz látni! ? !

ANTILLA HERALD · http://kaligula 2008.04.20. 13:05:14

Szemely szerint felegetnek minden szenzaciohajhasz kocerajt es a rendezoket kenyszermunkara kuldenem Venezuellaba ,hogy elmelkedni tudjanak real korulmenyek kozott a realis valosagrol!

Bobby Newmark 2008.04.20. 13:07:14

Mi visítva röhögtünk, mikor a picsa döbbenten közölte, hogy "Eltűnt!"(a pulzus), erre a csóka leoltotta, hogy "Nem, nem tűnt még el"... :D

Na meg hogy pittyeg a műszer, a picsa valami egészen mást dobol, aztán elkezdi követni a pittyegést, elbassza, aztán nagy nehezen rááll a ritmusra, de sajnos amikor elkezd lassulni a pittyegés, megint elbassza... :P Legalább valami zenészt állítottak volna oda, az legalább ilyen bakikat nem csinált volna...

Én komolyan mondom, jól szórakoztam.Elérte az "annyira rossz, hogy az már jó" szintet, és az nem kis teljesítmény.

Sierpe (törölt) 2008.04.20. 13:10:14

Egyetértek Laci, csomó helyen látom az álszenteskedést különböző műsoroknál, hogy csak véletlenül kapcsoltam oda, de nem nézem ám :D
Lehet nézni, akár szórakoztató is lehet, a pici bibi csak azzal van, hogy nem bűvészsónak hívják :)
Azért a tegnapi számos "mutatvány" szánalmas volt, még csak nem is volt benne semmi trükk, ezt nemtom, hogyan gondolta a faszi.

movhu 2008.04.20. 13:17:01

Nem véletlen, hanem direkt kapcsoltam át, hogy belenézzek. Pont akkor ment ez a szánalmas produkció. Már máskor is leírtam, mert nem vagyok álszent, hogy szoktam tévét nézni. Bigbrodert viszont soha nem néztem, bocsánat, hogy magyar nyelvem hasonlít ahhoz, amit ott beszéltek. Az viszont tény, hogy TV2-tőt az utóbbi időben egyre ritkábban, mert zuhan a színvonala.
Rossz véleményem pedig megvolt az első résznél is, azt végig néztem. Az egyetlen, ami enyhítette az unalmat, hogy közben fórumot olvastam a port.hu-n róla :D

weid 2008.04.20. 13:17:53

kettő megjegyzés:
- hivatásos bűvész =/= lecsúszott prosti
viszont igaz, hogy ezek itt a TV2-n bazári majmok. Molnár Gergely külön elemzés alá eshetne, miért tart itt. Talán azért, amiért pl. Szikora Robi sem tudja abbahagyni az R-Go tunkolását.
- a buddhizmus nirvánája implikálhatja a (szándékolt) szívmegállást is az állapot részeként. igen, természetesen olyankor meghal az illető, a folytatás meg ugye meggyőződéstől függően más-más mélységű és tartalmú..

movhu 2008.04.20. 13:18:16

Különben meg nehogy már leszúrjuk Réz Andrást, mert rossz kritikát ír egy filmről, amit meg mert nézni. A kritika ilyen, megnézem, és írhatok rosszat is róla.

Bobby Newmark 2008.04.20. 13:22:00

Ja, és nem tetszene ennyire a dolog, ha nem lenne a körítés körülötte, hogy ők ezt teljesen komolyan adják elő, és azt hiszik, hogy mi ezt megesszük. Defibrillátorral, meg mentősökkel, peeersze. :)

Nagyot alkotott ezzel a TV2, szerintem kurvajó! :D

Komolyan, szavazni kellene ezerrel, hogy a legbénább lúzer a legkamubb trükkökkel legyen Uri utódja! :P (Na persze faszom küldjön SMS-t, nem lehet meghekkelni a rendszerüket? :P)

Kerekes Krisztina 2008.04.20. 13:25:05

Még jókor előre bocsátom: nem vagyok TV néző, de mert a számítógépem egyazon helyiségben van, a TV függők jóvoltából hallom és - sajnos - a háromajtós szekrény fényezése jóvoltából "látom" is az adásokat -- Ennyi bevezető után hadd lebbentsem fel a fátylat a titokról. Bárki bármit mond, kereskedelmi TV adó pedig nincs, másként fogalmazva: nem létezik. (!!!) Csak reklámadók, amelyek kényszerűségből (eléggé el nem ítélhető módon) valami gagyi műsorral töltik ki a rendelkezésre álló időt. Bááár. Az MTT szolgáltató legalább tisztességes, mert önálló reklámblokkja vagyon, amelyet "nem rontanak el" holmi szórakoztató, fejtágító micsodákkal. -- Ezek után miért szidja bárki is a kényszerű kitöltő zatyulékot, amikor nem is azt kell(ene) nézni? Reklám! REKLÁM! Hiszen ez a fontos. (Hogy kinek, ezt most szemérmességből hagyjuk ki). De! De ez eddig nem érdekelt senkit. Mert nem veszik, nem vették észtre, hogy mennyi jó, szép, hasznos, csoda holmikat, eszközöket, gyógyszereket lehet ottanak megismerni. Dehát ez a hozzászólók közül senkinek sem érdekes. Kár. Pedig a kereskedelmi adó azért kereskedelmi, hogy kereskedjen. (!) És ha jót akarsz magadnak, vedd meg azt, „amit jó pénzért árusít". Van valaki, aki ezt túlzásnak tartja? Jó. Legyen. Reklámoz... De még milyen hatékonyan!… -- A konklúzió levonását ne várja tőlem senki. Egyszerűen mert nincs. Ki mit gondol erről, helyettem is tegye meg. Én befejeztem. Mintha kicsit hányingerem lenne. Hááát! Részemről ennyi…

langi 2008.04.20. 13:38:20

Márpedig kell róla beszélni. Amikor a gyereked osztálytársának az anyja azt mondja, hogy micsoda szuper képességű emberek vannak, és ha mondod, hogy trükk, tőled várja, hogy a megoldást megmondd...Nekem ettől ketté áll a fülem. Ha azt mondjuk, hogy mindenki higgyen el minden baromságot, engem nem érdekel, akkor milyen változást várunk?

lilohu 2008.04.20. 13:40:20

Az árnyjátékos fellépése nekem jobban tetszett:
webcast.tv2.hu/dynamic/index.php?m=video&video_id=374463

kisbaratod · http://kisbaratod.wordpress.com 2008.04.20. 13:43:00

Ez kell a népnek emberek. Nem értem miért csodálkoztok. A cirkusz is tele van, pedig mindenki tudja, hogy mi folyik ott.
Cirkuszt és kenyeret a népnek, modá a tévékettő és megszületett az úri geller só.

Bobby Newmark 2008.04.20. 13:44:25

"Cirkuszt és kenyeret a népnek, modá a tévékettő és megszületett az úri geller só."

Pedig az nem is a népnek ad kenyeret, csak nekik... :P

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.04.20. 13:44:29

Nem láttam ebből a fosból semmenyit se, csak amit itt képanyagként nyom az index (persze csakis a felháborodás okán).
Viszont az baromság, amit a postban összeírkáltál. A test működése befolyásolható. Nyilván nem olyan szintig, mint amit itt megpróbálnak beadni, de a szívverés is manipulálható. Az idegrendszertől függetlenített szív pedig (mint az a jelzős szerkezetből is látszik), az idegrendszertől független, tehát értelmetlen az alapvető izomreflexre hivatkozni. Ilyen alapon az embernek lenne egy adott frekvenciájú szívverése és kész.

ati 2008.04.20. 13:47:58

3 percre kapcsoltam át, de szénné röhögtem magam:)

Az EKG-re egy egyszerű "műpaci" volt rákötve, ezzel tesztelik az EKG-kat és a feldolgozó szoftvereket. Ha akarod 24 órán át fibrillál, majd meghal.:)

snakekiller23 2008.04.20. 13:48:08

Miután az Egely-életművet már sok könyvesboltban láttam a fizika szekcióban, a tankönyvek között; egyáltalán nem vagyok meglepve. Bár a damilon ugráló kanál kicsit már sok volt.

HG 2008.04.20. 13:55:36

ahogy mondtam már máshol is, nagyon egyszerű rájönni a szívmegállítós trükkre, ugyanis nem a mentalista csávó ekg-ját láttuk, hanem bódi szilvi eeg-jét...

hulyemagyar 2008.04.20. 13:56:19

emese 2008.04.20. 08:56:43

Bevallhatod azt is, hogy még szavazol is!
Barmok.

" + pozitív 2008.04.20. 13:02:44
Nem tudom, feltűnt e valakinek:
Ez egy show! Akinek nem tetszik, minek nézi???
A filmekben sem a valóság valósul meg!
NE NÉZZ SOHA FILMET, mert butítják az agyadat!
NE MENJ SOHA SZÍNHÁZBA, mert csak egy előadást fogsz látni! ? ! "

Látszik, hogy még életedben nem néztél normális filmet, csak akciót, meg az is kitűnik, hogy színházat is csak kívülről láttál.
Hú apám, de egyszerű teremtés vagy.

Bobby Newmark 2008.04.20. 14:01:25

Így belegondolva...

Le kellene építeni az általános iskolákat, és beszüntetni a közoktatást, eltörölni a tankötelezettséget. Ha ezt a műsort tömegek elhiszik igaznak, akkor kijelenthetjük, hogy sajnos a közoktatás is egy olyan elérhetetlen eszme, mint a kommunizmus. A célok szépek, de megvalósíthatatlanok, fenntartani meg nagyon drága.

Minek kínozni szerencsétlen embereket 8 évig, pláne 12-ig, ha szabad akaratukból így is hülyék maradhatnak? Kár ráerőltetni az emberekre ezt a sok ismeretanyagot, fölöslegesen kidobott energia és pénz. 8 éves kortól el lehetne menni betanított munkásnak, +1 ingyen tévé fejenként, és készen is vagyunk. Onnan úgyis minden tudást megkap, amitől életben tudja magát tartani, nem?

Ország költségvetés rohamosan pozitívba fordul, én meg az ötletért cserébe csak egy szép nagy kastélyt kérek valami tó mellett, meg havi pár millát életem végéig.

Mindenkinek megérné, nem?

Előre a szép, új világért(Ja, valami nagy autó is kéne)!

:P :D

Kerekes Krisztina 2008.04.20. 14:13:29

Bobby Newman 2008-04-20 / 14:01:25 ---- Ajjaj. Bobby! Nem vagy te egy kicsit fukar? A havi pár millióból már nem tellene kocsira? --- Inkább társulást ajánlok. Hozzunk létre egy kereskedelminek nevezett reklámadót és hívjuk meg "köztesnek" "Judy Gellert"! (hogy ki ez? majd menet közben kitaláljuk). Higgy nekem! Több lenne a jövedelmünk havi néhány millkónál! :D

Peppone Botazzi 2008.04.20. 14:24:16

Kedves szerző! Akkor minek nézed? Most teljesen véletlenül odakapcsoltál reklám alatt, meg teljesen véletlenül a weboldalát böngészgetted adás előtti délután. Nem kell nézni és akkor nem okoz fájdalmat!
Ilyen szar olyan szar, de azért hétről hétre van poszt róla hogy jujj mi történt...
Ez is szánalmas már...
Én pl leszarom, azt sem tudom mi volt benne, ezért nekem nem is fájt. Ennyi.

Bobby Newmark 2008.04.20. 14:26:04

Jaj, persze telne autóra, de ne kelljen már várnom rá az elején! :D Egy Aston Martin még a havi pár millából is lassan lesz meg. :)

Persze emellett csinálhatunk kertévét, meg egyéb hasznos dolgot is, én ezt a "jutalmat" úgy gondoltam, hogy az ország problémáinak egy csapásra megoldásáért kapnám. :P Rögtön lenne pénz egészségügyre (amíg ki nem hal az összes orvos, utánpótlás nélkül, ugye), de igazából nem is lenne rá szükség, mert úgyis csak addig kell az ember, amíg dolgozni tud. Azért a bitonság kedvéért a nyugdíjkorhatárt fel lehetne tenni olyan 125 évre, nyugdíjaskérdés is megoldva.
Lehet itt reformálni, csak akarni kell. :P

Aztán hozhatnánk be még multikat, akiknek csak a nigger kell olcsón, futószalag mellé, nem lenne hiány munkaerőből.

Rengeteg lehetőség nyílna meg előttünk.

:D

Sierpe (törölt) 2008.04.20. 14:35:35

Nem volt célzott movhu, csak röhögni szoktam, mikor valaki úgy kezdi a hozzászólását, hogy "egyébként nem nézem" :) miért ne lehetne nézni
Ha valamit nem nézek akkor az azért van mert nem érdekel, vagy van más dolgom amit fontosabbnak tartok, nem azért mert húde égő.
Egyébként nemrég tűnt fel, hogy nagyon kevés tv-t nézek már, ez a mocskos internet, minden letölthető :)

Megmondtam má nemértő? 2008.04.20. 14:36:15

A sok mindenttudó-leleplező okostojástól sokkal jobban irtózom mint ettől a műsortól. Pontosan kell tudni, mikor nézzük a Mindenttudás Egyetemét és mikor egy showműsort. Ez egy showműsor. Aki azon idegesíti magát, hogy ez nem is lehetséges, meg ez átverés...na főként ezeknek készül a műsor.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.04.20. 14:36:49

Kedves Peppone Botazzi!
Tedd már fel magadnak a kérdést, ha ilyen dolgok zavarnak, miért olvasod a blogot, különösképp akkor, amikor az index címlapon is látszik, hogy mi a téma. Pl szard le, ne olvasd el és akkor ez se fog fájni. Ennyi.

snakekiller23 2008.04.20. 14:39:38

Peppone Botazzi 2008.04.20. 14:24:16

Ezeket a műsorokat emberek százezrei, ha nem milliói nézik, a róluk szóló PR-cikkeket, riportokat szintén százezrek olvassák a bulvárlapokban, interneten és nézik a mindenféle baráti műsorokban. A kereskedelmi TV-k hatalmas véleményformáló erejét figyelembe véve nem kell György Péter-féle médiasznobnak lenni ahhoz, hogy károsnak és butítónak ítéljük az effajta műsorokat. Ha meg valami ennyire károsan hathat a társadalomra, az ellen szerintem nem álszentség felszólalni, akkor sem, ha egyébként feléje se nézünk a TV-nek.

A Budapest TV, meg az ATV hasonló baromságait például nyugodtan le lehet szarni, mert alig néhányan nézik és azok közül is sokan csak a "guilty pleasure" miatt.

Veder1 2008.04.20. 14:45:28

Emese most már indul a buszod...

bocs ;-)

Kerekes Krisztina 2008.04.20. 14:46:24

Re Peppone Botazzi 2008-04-20 / 14:24:16. Szent esküvést próbálok tenni, hogy nem olvasom tovább a blogot hozzátéve, hogy ez nem minősítés!… Kedves Botazzi. Azért nincs egészen igazad. Csak azért nem nézni valamit, mert olyan amilyen, nem éppen okos dolog, mert hogyan hasonlítod össze a jót a rosszal (és viszont)? Ha tanácsod mindenki megfogadná, kihalnának a kritikusok, kik - tudvalevőleg - csak az után mondanak kritikát valamiről, miután megnézték/meghalgatták... Ennyire legyünk tárgyilagosak. Ne essünk abba a hibába, hogy amit nem nézünk, amit nem hallunk, amit nem érintünk meg, az nincs is, legalább is számunkra. A valóság megismerése többet ér, mint az a hitvallás, hogy nem-látok-nem-hallok-nem-beszélek... Én azt mondom: a jót szembe (is) kell dicsérni, a rosszat pedig nyilvánosan bírálni…

BlueBunny · http://bluebunny.freeblog.hu 2008.04.20. 14:55:07

"ha netalán víz alatt vagyunk, akkor is működik a rekeszizmunk, amikor elérjük a kritikus értéket, mert lehetetlen szabályozni ezeket a folyamatokat, függetlenül attól, hogy agyunk másik része kiválóan tudja, hogy az adott helyzetben egy mély lélegzés éppen nem megoldja gondjainkat, hanem végleg megpecsételi a sorsunkat."

Sőt, olyan is van, hogy búvárreflex, ami megakadályozza a víz alatt a levegővételt. Egy ideig.

Sierpe (törölt) 2008.04.20. 14:56:28

Egyetértek, kritizálni kell. Ha pl valami szar arról igenis írja meg a kritikus, hogy az. Az a dolga.
Bírom egyébként az ellenkritikusokat, főleg más típusú műsoroknál szokott előfordulni, hogy mikor leírja valaki a nyilvánvalóan szarról, hogy az, akkor jönnek a védők: "te talán jobban csinálnád?" stb. Na ők nemértik...

Sevoir 2008.04.20. 15:00:37

Namarmost:
- ezek a korszeru szivmonitorok kepesek tárolni adatokat
- lehet taviranyitoval is mukodtetni
- 60 as pulzus szimpadon... hat nehezen hiheto, mint tanultuk: 72 a normalis, de inkabb felette

11 a szerencseszamom.. LOL

nagymamam és mindenki igy valassza szet a kepeket... a csuda mindenit..

a madar kancsal, nem is a lapra nezett..

hajra tv2, hajra

Kerekes Krisztina 2008.04.20. 15:17:41

Re Sierpe 2008-04-20 / 14:56:28

Kedves Sierpe! Miközben mindenben (vagy majdnem mindenben) egyet értek Veled, néhány dolgot azért hozzá kell tenni. Sokféle ember létezik. Van aki innovatív, van aki nem; van aki művelt; van aki nem; van aki okos és van aki nem; végül van akinek tetszik a gagyi és van akinek nem. Ez utóbbi nem is baj mindaddig, amíg a gagyit szeretők nincsenek többségben. Ez ellen kell tenni valamit. Én eredményt az intelligens művelt fők száménak emelésében látom. Bár IQ140-el is van, aki munka helyett inkább a prostitúciót választja. Itt el is akadtam. De én nem vagyok szociológus, beszéljenek, és próbáljanak megoldást találni erről inkább ők…

Megmondtam má nemértő? 2008.04.20. 15:17:53

De mi van akkor ha Tillának 58 a szerencseszáma? A mentalistának minusz 10?

Életmesék 2008.04.20. 15:22:50

A müsor szórakoztató kategóriában indul, és abban - különösen hogy a dohányzást is megpóbálja visszafogni, valós érvekkel- elmegy. Olyan ez a felnőtteknek mint gyermek a mese. Mi tudjuk, hogy nem igaz, mégis elsoroljuk neki és ő elkerekedett szemmel hallgatja, mert elandalodhat, nem kell olyan kellemetlen élményre gondolnia, ami - netán- napközben történt vele. A kettéfürészelést, a levegőben lebegtetést, a karddal való ládában álló ember átszúrását, ki az a balga, aki elhinné, de leköt, mert a legpontosabb óramüben is akadhat baki. Ezerszer inkább ezek "tudom hogy csaltok," müsorok, mint az öldöklő, egymást minden értelem és cél nélkül vagdaló emberek főszereplésével készitett borzalmas filmek, amiket persze az interneten is sok helyen és sokan magasztalnak. Ezerszer inkább egy ilyen büvész esztrád müsor, amelyről legtöbbünk tudja, hogy szórakoztatni akar, mintsem a szaporodó jövendőmondók - akik úgy ülnek ülnek a giccses falikárpitjuk előtt, mint pók a hálójában és van aki percenként 3oo forintért hihetőnek reméli azt, amit sorolni fognak. Ez a borzasztó, nem egy szórakoztató müsor, mert egyvalamit a legnaivabb ember is tud: csodák nincsenek. Hiszen ha volnának valamennyien megnyernénk a lottó ötöst, örökké élnénk, aranybányára lelnénk és sortolhatnám. Az Uri Geller féle áltatás, normálisan gondolkodó embernek nem árt..szerintem.

Sevoir 2008.04.20. 15:24:30

Nem -10, hanem 10 és le kell vonni egymasból... :D

Gyuri 2008.04.20. 15:24:34

Klinikai halott bűvész agyhalott közönség

snakekiller23 2008.04.20. 15:35:46

Életmesék 2008.04.20. 15:22:50

Pont az a probléma, hogy Geller évtizedekig azt állította, hogy nincs semmi csalás a mutatványokban, valódi parafenomén. Ez a műsor sem bűvészshowként, hanem paranormális tehetségkutatóként indult.

W Joe 2008.04.20. 15:39:31

Ezt a szívmegállítósat már nem láttam, de az se volt semmi, amikor az egyik mentalista óegyiptomiul beszélt a sólyomhoz. Merthogy a solymok még a DNS-ükben emlékeznek az óegyiptomi nyelv rezgéseire :D

efi 2008.04.20. 15:43:46

Ha a templomba lehet olyanokat mondani, hogy valaki meghalt, aztán feltámadt, a tv-ben mé nem lehet hülyeségeket beszélni...? Mindkettő az emberi hiszékenységre épít és ezért káros.

Bobby Newmark 2008.04.20. 15:44:55

Aha, mi meg ismerjük a csak hieroglifákból ránk maradt nyelv _kiejtését_, nem?

snakekiller23 2008.04.20. 15:50:57

efi 2008.04.20. 15:43:46

Stílszerűen: Jézusom!
A kereszténység minden formája káros? Na, ez kb. olyan beszűkültségről és érzéketlenségről árulkodik, mint a legbigottabb templomi prédikáció.

XSun (törölt) 2008.04.20. 16:00:35

Én ennek a műsornak a legelső adását néztem, mert egyszerűen kíváncsi voltam rá.
Naív módon azt hittem hogy most és itt parafenoméneket látok akik pl. lezárt üvegdobozban található tárgyakat fognak manipulálni vagy ehhez hasonló.
Ne feledje senki, Uri Geller azzal kérkedik hogy amit csinál az nem trükk hanem TÉNYLEG az akaratával hajlítja meg a kanalat, stb.
Nos itt bizony elég béna bűvészmutatványokat láttunk nem volt itt semmiféle paranormális jelenség ha csak az nem hogy ekkora szart hogyan lehet leadni a TV-ben.
Ezzel a műsorral az a fő baj hogy ezeket BŰVÉSZTRÜKKÖKET parajelenségnek próbálják beállítani.
Szerintem sok hülye el is fogja hinni hogy valóban megállt az ürge szíve, meg tényleg érezte a köcsögben a "DZSUNGELVIPERÁT".

Amúgy ezzel a műsorral meg pl. az igazság árával kapcsolatban (abból is az első adást megnéztem hogy véleményt alkothassak róla) is az a kérdésem hogy hol a határ?
Ennyi elővel lehetne kivégzéseket is közvetíteni főműsoridőben arra is lenne néző.
És SMS-ben lehetne szavazni hogy pl. a villamosszékben hány másodperc múlva ég szénné az ürge, vagy inyekciós kivégzésnél mennyi idő múlva áll meg a szíve.
Tessék csak tessék bátran, ez a kereskedelmi TV ha nem tetszik tovább lehet kapcsolni....

Sevoir 2008.04.20. 16:17:25

A mentalistakat szivesen latnam vendegul az igazsag ára cimu musorban :)))))))

ha mar itt nem nyernek, ott nyerhetnenek egy kis "zsét"...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.04.20. 16:24:57

várjál már, nem volt az elején instukció a műsorhoz?
szórjon lsd port a tévé képenyőjére!
a főcím alatt a porral együtt nyalja le onnan!
nézze, mentalistánk megálította a saját szivét!
whoa! de kemény!

efi 2008.04.20. 16:26:41

snakekiller23

Nem kell jézusomozni. Talán a vallás nem az emberi hiszékenységre épül? Csak ha ezt valaki kijelenti (mint most én) máris jön valaki (mint most te) aki felháborodik az igazságon.

Sevoir 2008.04.20. 16:35:34

efi szivembol beszelsz...

elvégre Vatikan a 3. leggazdagabb orszag a vilagon

snakekiller23 2008.04.20. 16:56:28

efi 2008.04.20. 16:26:41

Igen, a hiszékenység és a tudatlanság is fontos szerepet játszott a vallások kialakulásában és elterjedésében. Szerepük a történelemben és a társadalomban azonban nem intézhető el annyival, hogy "butításlenyúlásinkvizíció". Nem lehet egy kalap alá venni mindenkit az őskeresztényektől, a katolikus egyházon át Németh Sándorig és a modern, "felvilágosult" ember gőgjével kidobni a fejfedőt a kukába. Az ilyesmi nem jogos vallás- és egyházkritika, inkább egyfajta gyűlölködés.

Amúgy félre ne érts, én megrögzött ateista vagyok; csak a szűklátókörűség és a fogalmatlan észosztás csípte a szemem.

morpho 2008.04.20. 16:56:55

Efi Sevior szívéből beszél,csak nehogy megállítsa közben véletlenül.Egy pillanatra nem figyel aztán már zuhan is a pulzusszám.Tényleg,mi van akkor,ha műszive volt a fickónak?Gombnyomásra megállítja,elemet cserél,aztán indulhat újra.Ezért ugrik nulláról hatvanra a pulzusszám.Ilyen egyszerű.

Sevoir 2008.04.20. 17:06:03

végülis mindenki 60-as pulzussal megy egy nagyon-de-hude-nagyon veszelyes eloadasba aminek a celja a halál elérése :-D

Pely Barna 2008.04.20. 17:06:38

Pély beszót Urinak: :DD

kepfeltolto.hu/i/?79892

fortisszimafingusz 2008.04.20. 17:11:33

"Te átlagos Budapesti vagy aki már nem tud semmit értékelni csak a szart!"
Mi a franc köze van ehhez a lakóhelynek?

marinka · http://www.marinka.hu/ 2008.04.20. 17:18:51

Olyan vicces, hogy itt minden okos író "népbutításról" beszél. movhu, honnan a picsából veszed a bátorságot, hogy a nép nevében beszélsz és kapásból 3 millió embert lehülyézel, mert néztek és talán még szerettek is nézni egy jópofa műsort, ami rég nem veszi olyan komolyan magát mint mondjuk te magadat és a fikaírásaidat. Ez egy szórakoztató showműsor, hitelességet a híradóban kell keresni.
Te biztos a színházban is felháborodsz, ha egy színész azt állítja magáról, hogy ő anglia királyja, igaz?
Barom.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.04.20. 17:24:04

faszt nem veszi komolyan magát...
te is komolyan vehetnéd magad, mert ez így borzasztó szánalmasra sikeredett...

Sevoir 2008.04.20. 17:27:25

marinka:
igen is, nepbutitasrol van szo, es vallalom, hogy okos vagyok.
kövezz meg érte ...

degerely 2008.04.20. 17:27:39

Megint megy ez az ál-intellektuáliskodás...
Én az első adást megnéztem, mert valamiért valódi parafenoménokra számítottam, de lássuk be, tollpihét 2 óra koncentráció után 1 mm-re elmozdító produkciókkal műsor eladni nem nagyon lehetne, így marad a bűvészkedés.
Amúgy a műsor kezdetek óta figyel arra, hogy konkrétan ne mondjon ki olyan dolgokat, hogy ez parapszichológia vagy bármilyen formában is tudományos lenne, bármennyire is repkednek a mentalista titulusok.
Tehát ez nem több, nem kevesebb, mint modern cirkusz, a helyén kell kezelni.

Akinek pedig magával a témakörrel van problémája (parapszichológia és társai), az egy szűklátókörü szerencsétlen. Nem kell hinni semmiben, de alapból kizárni bármit is sekélyes gondolkodásra vall.
Ha mindenki így gondolkodott volna a történelemben, még mindig bölényszarvval piszkálgatnánk a fogunkat a barlang elött :)

snakekiller23 2008.04.20. 17:30:57

marinka · www.marinka.hu/ 2008.04.20. 17:18:51

Hányszor kell még leírni, hogy ez nem bűvészshownak, hanem valódi tehetségkutatónak volt hirdetve? Ez olyan, mintha kiderült volna, hogy a Megasztárban mindenki csak playbackre tátogott. Ócska átverés magyarán. Mint amikor a megrendelt drága iPod helyett egy 2000 Ft-os kínai hamisítványt kapsz. Ráadásul azt az érzetet kelti, mintha az effajta képességek teljesen természetesek lennének, nem övezne őket szkepticizmus a tudósok részéről.

Én pl. David Copperfieldet tudom élvezni, mert maga is bevallja, hogy trükk az egész; nem akarja magát csodabogárnak eladni.

Sierpe (törölt) 2008.04.20. 17:32:16

Kerekes Krisztina 2008.04.20. 15:17:41

Szocilógus én sem vagyok, így ebben a kérdésben nem tudom mi lenne a megoldás. Ha a tévéműsorokat nézzük, ott van az a sokat emlegetett jelenség, hogy az is nézi aki utálja. A tv örül, nézettség megvan sállállá. Eméletileg ez a jelenség biztosítja, hogy mindig lesznek ezek a gagyi vagy (mű)botrányos műsorok.
Egyébként szerintem ez a műsor még hagyján, én a reality sókban és bizinyos hirességek megnyilvánulásában nagyobb "veszélyt" látok a társadalomra nézve. Korombeliek döbbenten néznek, hogy miért akarnak a lányok periszhiltonok meg hasonlók lenni. Nem mintha régebben nem akart volna minden gyerek hires emberre hasonlítani, meg rocksztár lenni, csak úgy emlékszem akkoriban nem volt elég botrányosnak lenni hogy híres legyen valaki, meg kevesebb ostoba ember volt a tvben.
Lehet, hogy kicsit, közhelyes lett, na mind1 :)

POLLEN 2008.04.20. 17:34:40

Nágyon fityeljel es mókodik! Ááááááá tv2 sírok tőletek.

Sierpe (törölt) 2008.04.20. 17:38:08

snakekiller23 2008.04.20. 17:30:57

Copperfield jó volt. Nem is értettem, hogy mi volt az, mikor valaki előjött azzal, hogy ő megfejtette a trükkjeit. Abból is amolyan botrányféle lett, pedig mindeni tudta, hogy trükk. Utána már nem is nagyon lehetett hallani róla, bár azt nem tudom emiatt volt e.

snakekiller23 2008.04.20. 17:52:38

degerely 2008.04.20. 17:27:39

Szeritnem talán komolyabban vennék a parajelenségeket, ha a legbuzgóbb hirdetőik nem csomagolnának hozzájuk jó sok paranoiát, pszeudofilozófiát és világmegváltást. Eddig úgy láttam, általában nem a "hivatalos" tudomány utasítja el gőgösen az együttműködést; hanem a parafenoménok, önjelölt tudósok rontanak be erőszakosan ajtóstul, mindenki mást lehülyézve, virágnyelven hadoválva aztán csodálkoznak és megsértődnek, hogy a szakmabeliek nem veszik őket komolyan.

Sajnos mindig a szélhámosok (mint Geller) és a sültbolondok (mint Egely) hangját hallani ilyen témában. :(

Netuddki. 2008.04.20. 17:58:47

There is no spoon! :)))
Nincs kanál!

Pimpa 2008.04.20. 18:03:00

A szívműködését a következőképpen befolyásolhatja bárki:
1.) Sóhajt egy nagyot. (Gyorsul, lassul, majd normalizálódik.)
2. Kicsit visszatartja a lélegzetét. (U.a.)
3. Hanyatt fekve 3 ujjal határozott nyomást gyakorol a nyaki verőérre. Persze csak az egyik oldalon, és nem ajánlatos 5 mp-nél tovább nyomni. Ez különféle ingerületvezetési kilengésekhez vezethet, nem ritkán szívmegálláshoz (asystolia), vagy I-III. fokú AV blokkhoz, ezek egészséges embernél a nyomás beszüntetésével rendeződnek. (Sokszor csináltam ilyet, sőt amikor tanultuk ezeket a technikákat, egymáson gyakoroltunk, nekem is volt szívleállásom, viszont határozottan nem voltam tőle a klinikai halál állapotában, mert közben lélegeztem. A mentalistának a légzése is leállt?)

A defibrillátorral a kamrafibrillációt, vagy súlyos kamrai tachycardiát lehet megszüntetni, szívleállás esetén szívmasszázst kell alkalmazni, vagy egy határozott ökölcsapással is lehet próbálkozni, de ha ettől nem indul be, nyomni kell. Vagyis tök fölöslegesen volt ott, bár hatásos kellék lehetett.

Sok-sok száz órán át figyeltem monitoron a betegek szívműködését, ami nem (!) az egy perces átlag frekvenciát mutatja, hanem két összehúzódás közti frekvenciát, ez pedig SOSEM egy állandó szám, dobbanásról dobbanásra változik.

ic 2008.04.20. 18:11:33

Na, tehát. Azt amugy senkisem látta, amit a védettséget kapott tag csinált? Mert ahogy olvasom arról a commentekben sem esik szó, pedig az volt az amitől szánalmasabb emberhülyéneknézést nem láttam még. Az volt, hogy a felső paklit két részre osztatta, az alsót is, közben volt a nagymutter. És ez a vééég. Megmutatta a felsőket, hogy úristen mind véres, az alsókat, hogy azok meg nem :) de a csoportra bontásnak semmi értelme nem volt, na hagyjuk is. A bűvösnégyzetes öregről meg ne is beszéljünk. És ami a komolytalanságot növeli az a főmágus kritikája: "Ahogy a számokkal manipuláltad Tilla gondoloatait nagyon meggyőző, és hatásos volt" NA szerintem ez a szánalmas az egészben.

Életmesék 2008.04.20. 18:16:31

Ha a műsor során tett igéretét, csak két ember beváltja, már megérte, hogy ennyien "végigszenvedték" /már aki/ az adást. A hugom egyetlen lánya 52 évesen halt meg tiz perc alatt, tüdőrákban. Bakfis kora óta nem lehetett eltiltani, lekönyörögni a cigiről, azt mondta inkább meghal. Sikerült neki. Már jó ideje köhécselt, ha rágyujtott, fuldoklott, de uj munkahely, uj kapcsolat stb. nem ment orvoshoz. Azt hitte a cigitől van. Egy este már feküdt, amikor hirtelen nem kapott levegőt. A párja kihivta a mentőt, de már nem tudták életre kelteni. A boncorvos azt mondta a hugomnak: asszonyom, a leányának szerencséje volt, hogy igy ment el, mert a tüdőrák, -áttéttel a vesére és a béltaktusra,- csak isten a megmondhatója milyen nagy és milyen hosszu kinszenvedést okozott volna neki. Hát ezért bocsátom én meg mindenkinek aki ezt az előadást meg merte rendezni- ha az Uri Gerlernek adott parola, vagy az, hogy most mi, akik már az utcán kieregetett füsttől is kényelmetlenül érezzük magunkat, örülhetnénk annak, hogy ketten, vagy uram bocsá tizenketten, abbahagyták ezt az átkozott szokást.- Tudom, hogy nehéz, de az embernél nincs csodálatosabb. Három fiam, hat unokám van, és egyik sem dohányzik. Igaz apám, és a férjem sem kapott rá. Azért vallom azóta is, hogy a jó példa, mindenféle szenvedélybetegség esetében ellenében- RAGADÓS!!! ragadós. Meg tudom csinálni! MEG TUDOM CSINÁLNI!!!Ez legyen a jelszó, amikor a cigiért nyultok, és tetessétek le mindenkivel akit szerettek, vagy aki szeretetből hallgat Rátok. KÖSZÖNÖM!!!

ic 2008.04.20. 18:17:48

Ja amásik meg a Magellán a tv2-n. Megnéztem a teleportos cuccot, és kész. Biztos kutatnak e téren, meg olvastam már róla máshol is, hogy az információt hamarabb tudták fogni, mint ahogy kellett volna, meg hasonló. CSAK MIÉRT nem képes egy állítólag tudományos magazin megkérdezni hiteles embereket. A leghiteltelenebb ember a tudomány közelében az Egely pont. Ha már hitelesnek akarnak tűnni, ne egy hiteltelen alakot mutassanak.

mókus 2008.04.20. 18:31:55

Movhu!

Kérlek nézd el nekem, hogy ezt írom, de már kicsit szánalmas, hogy a sokadszorra írsz egy adott műsorról vagy tárgyról. Pl. anikó, uri show.
Egyszer még jópofa, de ha rendeszeresítik, már fájdalmas lesz, pont mint maga az uri show..

Amúgy vannak vicces dolgok néha a blogodon és bele szoktam olvasni, viszont észrevettem ezt a szokásodat, hogy újra és újra a régi, már egyszer kiosztott szereplőt vagy tárgyat veszed ismét górcső alá és már nem járok ide annyit, számomra ez már nem érdekes.

snakekiller23 2008.04.20. 18:34:18

ic 2008.04.20. 18:17:48

Te jó ég! Még a valamennyire tudományos részek is tele vannak marhasággal... Egely, mint "kutatómérnök"... Ez a Magellán úgy tudományos magazin, ahogy a Bravo Girl nőgyógyászati folyóirat.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.04.20. 18:39:58

1. A sok TV2-s bérkárogó nyugodtan abbahagyhatja, mert igenis hasznos, hogy mover megnézi helyettünk is ezeket a szarokat és utána nagy hangon tájékoztat mindenkit arról, hogy mekkora humbug az egész. Ha csak tiz tájékozatlan és hiszékeny, Blikken nevelkedett embert sikerül ezáltal gondolkodásra birnia, már megérte.
2. Az indiai jógiknak, sőt a shaolin szerzeteseknek is sikerült már mentális erő segitségével szivleállást produkálnia. De ők teljesen más szellemi szinten vannak, mint az európai ember, számunkra felfoghatatlan dolgokat képesek művelni amelyek közül a rövid szivleállás a skála lájtosabb oldalán található. De ők ennek szentelik az életüket és nem abban teljesül ki a pályafutásuk, hogy egy idióta kommersz műsorban szerepeljenek mint a vásári mutatványosok.
3. Életmeséknek részvét és köszönet a kitartásért, hogy megosztotta velünk a történetét.

mókus 2008.04.20. 18:41:16

Életmesék!

Sajnálom, ami a húgod lányával történt!

Viszont: senki sem nyom fegyvert a cigizők fejéhez. Le lehet szokni tv műsorral vagy anélkül is, ha valaki valóban le akar szokni.
Ugye már a megfogalmazással is baj van, hogy uri az ő mentális nem tudom mivel fogja őket leszoktatni. Aki ezt elhitte az szerintem klinikai eset.
Attól nem lehet (szerintem) leszokni, mert egy xy másik ember rád gondol éppen..

Szép dolog a leszokás, de tv nélkül is lehet, és arra is kell gondolni, hogy egyesek majd megrántják a vállukat: na, engem egy sámán se tud leszoktatni, akkor nekem már mindegy.

Az emberek azért nem szoknak le a cigiről, mert nem akarnak. Szomorú, de ez van!

mókus 2008.04.20. 18:46:24

Rékuc!

Már bocs a meggyanúsításért, de te ilyen tipikus müller péter/popper péter stb könyvek olvasója lehetsz, ha olyanokat mondasz, hogy a jógik szívet állítanak le, mert ők nagy tudással rendelkező emberek.
Ez nem igaz. Ők se nem jobbak, se nem többek, mint te vagy én.

Kicsit már elegem van, hogy az emberek minden ilyesmit bekajálnak és ezért ilyen népszerű a sok keleti feng-shui, meg a szúfizmus meg a fake-buddhizmus..

Az olyasmik, mint pl. a szúfizmus is, nem sokban különböznek az uri féle hókusz-pókuszoktól, csak a magukat úgynevezett "igényeseknek" beállított lila ködös bölcsészek úgy vannak vele, hogy ez másabb, pedig nem.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.04.20. 18:57:12

mókus:
életemben nem olvastam müller pétert, popper pétert, azt sem tudom, kik ezek. Sőt megleplek, nem a Nők Lapja feng shui tanácsain nevelkedtem. Vannak más források is. Nem tudom, mi ez a személyeskedő beszólás, tudtammal én nem szóltam be senkinek, ha mégis, elnézést kérek érte.

degerely 2008.04.20. 19:04:39

mókus

Na igen, jó is az, ha az ember ilyen mértékben és egyértelműen átlátja a világot, mint te...
Gondolom a kvantumfizika is hókusz-pókusz, hiszen nem volt szó róla fizikaórán a gimiben...

2008.04.20. 20:10:01

A legjobb, amikor a mentalista háttal állva kiad valamilyen feladatot, aztán megkérdezi: "Készen van?".

Ezt nem kellene egy mentalistának kérdés nélkül is tudnia?

Na ezért igazán kiakasztó ez a műsor, mert annyira de annyira hülyének nézi az embereket.

Beau de Noir · http://beau.freeblog.hu 2008.04.20. 20:22:13

MovHu is azzá vált amit evett/eszik. :-)
Unalmas.

Pöttönpanna 2008.04.20. 21:03:10

www.youtube.com/watch?v=qjTuYsy7NKg
Ni-ni csak nem történt meg már más országban is?

Sierpe (törölt) 2008.04.20. 21:12:17

Nem is egyben, uri licenc az egész műsor :)

emese 2008.04.20. 21:18:30

Sanyi
Nem pesti vagyok hanem Bács megyei (igen tudom, akkor meg azért!) És mit irtam? Nekem is gyanús volt a szívmegállítós, föleg h megnéztem Pöttönpanna youtubeját :) a többi értelmes mondatodra meg inkább nem reagálok mert nem értem mi van az édesanyámmal de mindegy... Tanulj meg fogalmazni, és nem ilyen kretén módon alpári stilusban!

bolhabetu 2008.04.20. 21:23:53

"Az indiai jógiknak, sőt a shaolin szerzeteseknek is sikerült már mentális erő segitségével szivleállást produkálnia. De ők teljesen más szellemi szinten vannak, mint az európai ember, számunkra felfoghatatlan dolgokat képesek művelni amelyek közül a rövid szivleállás a skála lájtosabb oldalán található. De ők ennek szentelik az életüket és nem abban teljesül ki a pályafutásuk, hogy egy idióta kommersz műsorban szerepeljenek mint a vásári mutatványosok."

Teljes könyvek szólnak a shaolin mesterek és indiai szent emberek trükkjeinek leleplezéséről. A nagy elmélyülés és sokéves gyakorlat csak duma, ott is csak a pénzről meg a szexről szól minden. Az indiai szkeptikusoknak pontosan annyi dolguk van, mint a magyaroknak vagy amerikaiaknak. Lehet, hogy sokféle kultúra sokféle filozófia van a világon, de az emberi hiszékenység, és annak vámszedői egyetemesek.

bolhabetu 2008.04.20. 21:29:50

Cigileszokás.
Hogy a sokktaktika és a Csernus doktor legjobb pillanatait idéző ingyencirkusz hatékony propagandaeszköz-é? Nem tudom, de ez a trükk nem erre épül.
Uri nem valami mágiával, hanem a tekontélyével próbál hatni. Hierarchikus állatok vagyunk, és egy tekintélyember szavára könnyen ugrunk. Csak hát milyen tekintélye van Urinak úgy őszintén. Egy szánalmas szélhámos, aki mit tud felmutatni egy rakás tönkretett evőeszközön kívül. Egy nagy semmit.

hulyemagyar 2008.04.21. 07:58:25

" marinka · www.marinka.hu/ 2008.04.20. 17:18:51
Olyan vicces, hogy itt minden okos író "népbutításról" beszél. movhu, honnan a picsából veszed a bátorságot, hogy a nép nevében beszélsz és kapásból 3 millió embert lehülyézel, mert néztek és talán még szerettek is nézni egy jópofa műsort, ami rég nem veszi olyan komolyan magát mint mondjuk te magadat és a fikaírásaidat. Ez egy szórakoztató showműsor, hitelességet a híradóban kell keresni.
Te biztos a színházban is felháborodsz, ha egy színész azt állítja magáról, hogy ő anglia királyja, igaz?
Barom."

Na, itt az élő példa egy egysejtűre! Te az ilyen és hasonló műsorok túlzott nézése miatt vagy annyira ostoba, hogy egy színházi előadást egy kalap alá veszel egy showműsorral, vagy a születésed óta vagy ilyen segghülye!?
Esetleg még nem voltál színházban?
Gyorsan pótold, hátha még menthető vagy...!

krtek 2008.04.21. 08:44:26

Miért néztek ilyen moslék csatornákat? Csak hülyültök és egymásnak estek a semmin. Ez egy ostoba és értelmetlen időtőltés.

Akinek meg ez jut szórakozás gyanánt azt csak sajnálni tudom és ha mindez nem szociális alapú azt meg szánni,...

A csatorna manágerek meg csináljanak műsort az igénytelen k édesanyukájuknak.

emese 2008.04.21. 08:51:46

na most megmutatták a mokkában azt amikor a sylvi válogatta szét a képeket. a ciki amúgy az volt, h amikor srác megforditotta a képeket, akkor volt olyan, hogy a "véres képek" között mintha láttam volna olyat ami nem volt "véres", ergo "HÜMHÜM" :)

krtek 2008.04.21. 09:36:38

...és a másik.

Nekem az veri ki a biztosítékot, mikor egy semmilyen fajta teljesítmény produkálni nem képes megélhetési exibicionalista (esetleg egy "táncos vagy model"-nek álcázott prosti) csinál valami botrányosan szar, nulla dolgot. Aztán egy másik hasonló (pl. eredetileg szinész, de inkább elment jópénzé idiótabaromnak) médiaseki lehülyézi, majd elhívja egy második műsorba, ahol megint csinálnak egy botrányosan szar produkciót, vagy egy megjátszott összeveszést amire egy harmadik média mamifákker felfigyel és így tovább, rohadásig. Így születnek a kiszelek, anettkák, győzikék, hajdúk (nem elég trendi ez a nyálaskiskancsó mert nem tud legalább egy Y-t beletenni jómagyar istenbarma), repedtsarkák, sylvyk, józsyk, meg a többi médiaszar, azaz végtermék.

Ez semmi más mint kitöltő moslék két reklámidő közé. A suttyó tahó meg azt hiszi műsort néz...

San Miguel José · http://sanmigueljose.blog.hu 2008.04.21. 10:26:06

Én nem nézem ezeket a hülyeségeket, mert csak felbosszantom magam rajtuk. Ráadásul hétvégén nyomják őket, így elkerülhetőek mondjuk mozival (vagy jó filmmel a lejátszóban), zenés-táncos szórakozással vagy épp a barátokkal való sörözéssel egybekötött beszélgetéssel. (Meg lehet olvasni is, az se káros:-))
Egyébként nincs min csodálkozni, az egész ország a népbutításra épül.

Pöttönpanna 2008.04.21. 10:52:13

Szánalmas az egész! De tudjátok itt minden a pénzről szól! Hiszen nekik akkor is megéri, ha már csak kiváncsiságból is átkapcsolsz és nézed egy darabig a hülyeségüket! Ők még abból is hasznot húznak ha szánalomból és utálatból nézed a műsort!
Gondoljatok bele, hogy mennyi pénzről lehet itt szó ha már ilyen megaálzó mutatványokat válalnak el! Ez az egyik fele a másik meg az, hogy a tv2-nek mennyi haszna van ezekből az idiótákból? Üzlet és pénz ez egész!
Csak az a szomorú ebben a kib...ott országban hogy vannak fontossabb dolgok is, amihez mindíg azt regélik, hogy nincs elég pénz!
Sajnos ez van nincs beleszólásunk hiába háborgunk itt mindanyiann, hisz tűk vagyunk a szénakazalban. Semmi nem változik!

Zsolt 2008.04.21. 19:55:40

Én tényleg csak kiváncsi vagyok, de valaki mutasson már egy iggazi leleplező videót Gelleről légyszi, mert nézegetem a youtube-os cuccokat, de én nem vettem észre trükkött... (a tv-s ügyvéd cuccot láttam, az frankó,de amikor Uri sül be)
Kösz elére is

Zs

ovits 2008.04.22. 12:46:00

Neten láttam az amerikai változatát a trükknek. Vicces volt, amikor felhívták a figyelmet, hogy ezt otthon senki ne próbálja utánozni...

Kazal 2008.04.22. 21:52:21

Felmész a youtube-ra és beírod a keresôbe:
uri geller leplezetlenül
James Randi is csodálkozik, hogy uszhatta meg a leleplezéseket...
Engem "mindössze" az zavar, hogy miért kell azt mondania, hogy természet feletti ereje van. Mivel ez ugye nem igaz és sosem volt az. Mint ahogy a mentalizmus a bûvészet egy csoportja, ahol szintén nincs természetfeletti, csupán trükkök, amit ez a müsor most szépen lejárat.

NemDan 2008.04.22. 22:12:19

Rég derültem ekkorát mint a mostani "showprodukción", ugyanis ez a "szívleállítás" nem több mint egy élettani trükk, úgymond. Valsalva-féle manővernek hívják,csupán annyit kell tenni, hogy mély belégzés után bezárja az illető a glottisát (gégefedőjét), és erőteljesen elkezd kilélegezni. Mivel nyilván nem tud kijutni a levegő a légcsövén, ezért megnő az intrapleurális nyomás a tüdőben, minekutána a jobb szívfélbe visszaáramlik a vér. Ez 10-20 másodpercen belül pulzuseltűnést eredményez, és annyira lelassul a szív működése, hogy alig detektálható. Persze nem alapvonalat húz ekkor sem az EKG, mivel a szív-automáciás szerv révén- nem megállítható fiziológiásan. Ezt pont ma hallottuk élettan előadáson egy akadémikus professzortól, szóval a megfejtés egyik része ez. A másik meg nyilván a humbug EKG görbe meg a csalássorozat, de ez már úgyis evidens a vété2-nél.
U.i.:az óegyiptomi nyelves sólyomnál leestem a székről... Ennél nagyobb sületlenséget ki sem lehetett volna találni.

ND

mókus 2008.04.23. 00:40:26

Igen Kazal, tényleg ez a baj, hogy uri hazudik és sajnos sokan bedőlnek neki.
Nem mindenkinek van internet otthon, hogy ezt a blogot elolvassák vagy hogy james randi-t nézzenek és hogy lecsekkolják azt, hogy uri minden országban ezeket az ócska trükköket mutattatta be, a tv2 csalt a kígyóval és a védettség közlésével is, és azt sem tudják, hogy bűvészek vannak mentalistának beállítva.
Arról nem is beszélve, hogy aki mondjuk súlyos beteg, az minden szálba igyekszik belekapaszkodni és uri pont az ilyenekre utazik: idős beteg emberek..
Szóval nagyban hasonlít a lakásmaffiára, az amit csinál.

Az emberek a realitás határán... 2008.04.27. 01:16:58

Azthiszem a cím minden elárul a véleményemről, aki ezt nem ismeri fel, az vagy tanulatlan ember, vagy már átlépta a fenti határt, vagy nem nyitott a tudományok felé, mert talán nem érez benne kellő fantáziát, vagy nem elégíti ki képzelőerejét, vagy csak a könnyebb megmagyarázás nélküli káprázatos elemek éltetik, vagy egyszerűen nem szereti az intellektuális kérdéseket, mert nem analitikus gondolkozású, mondhatni kevés az elméjének a befogadóképessége erre a területre.

Nem gond a káprázat, nem gond unrealitás, de legyünk tisztában mindamellett, hogy minek van értelme és mi csak játék az érzékeinkkel.

Szerény véleményem szerint nem ezen műsor projekciójával van a gond, hanem hogy csak ilyen jellegű műsorok vannak, miközben had vonatkoztassak el; a gyereknek sem mesét mesélünk 20 éves koráig, hanem legfőképp tanítjuk és megismertetjük a világ igenis valóságos dolgaival, helyzeteivel, mert ellenben mindent a mesék világából fog kivenni, és ez a minden legyen egy probléma megoldása, vagy egy eltervezett folyamat, egy döntés. Jó útra vezet?

Kama · http://www.hu.hu 2008.05.04. 00:31:32

Aki elhiszi ezeket amik mennek a uri sóban az meg is érdemli. Egyszerűen el akarják butítani a népet erröl van szó. Az egész már egész rég ota megy. Valahogy a valo világ és hasonlok környékén kezdte el fertőzni a népet az ilyen fajta show-k. Ez nekik jo hogy mi buták is lemaradottak vagyunk másokhoz képest. Egyszerűen nem értem hogy ki az a barom is pl aki szavazott valaha is a valoság show-k ra. És sajna nem csak a valoság show k butitják ennyira az embert hanem a különbözö sci fi filmek is. Na azok még.
süti beállítások módosítása