Hóhér Jakupcsek akasztása

2008.03.19. 10:59

Akasztották a hóhért. Az Index mai cikke is elővette a poligráfos témát, jó elemzést adva a műsorról. A Blikk pedig tovább ment, úgy döntött, hogy poligráf-karóba húzza a műsorvezetőt. Jakupcsek hosszas unszolásra ugyanis belement abba, hogy őt magát is vizsgálat alá vessék. Utólag még azt is bevallotta, hogy hamarabb kellett volna ezt megtennie, még a játék kezdete előtt. Kemény két órának bizonyult ez számára, amiben pszichológusok által összeállított kérdésorra kellet neki válaszolni, amelyek között helyet kaptak szakmai, erkölcsi és etikai kérdések egyaránt. Miközben viszont ő vájkálhat mások mély magánéletében, és játékosai szexuális és erkölcsi világát kérdezheti ki, ő maga nem kapott ilyen kérdéseket, mert azokra nem akart válaszolni. Itt szállt be az újság a történetbe, és elküldte a maga kérdéscsomagját is, amit viszont nem volt hajlandó figyelembe venni a kérdező stáb. Jakupcsek lepattintotta azzal a dolgot, hogy ő a nagy műsorvezető, nem pedig a játékos. Műsorvezető vagyok és nem a játékba jelentkeztem –közölte hidegen, és nem hajlandó ezért semmilyen magánéletét feszegető kérdésre válaszolni. Ez is csak egy újabb simító akciója volt a TV2-nek azokra a vádakra, ami érte a műsort eddig.

Mutatja ez a médiaszereplő kétszínűségét. Egyik esetben azt hangsúlyozza, hogy minden ember önként és dalolva mond igazat, nem is a pénz motiválja a játékosokat. Azt is elmondta korábban, hogy szerinte mindenkinek van terhe, amit le akar rakni, és a műsor kiváló lehetőség erre. Arról viszont komoly kétségeink lehetnek, hogy az emberek anyagi megfontolásból lemondhatnak-e olyan jogokról, amelyek következménye egyértelműen az, hogy sérülhetnek emberi méltóságukban. Mert a teher lerakása nem feltétlenül járna azzal, hogy valakit közben ország-világ előtt megaláznak. Úgy tűnik, hogy Jakupcseknek vagy nincsenek ilyen terhei, vagy tovább kívánja hordozni őket élete végéig. Akkor most hogy is van ez? Jó szerepelni az igazság árában és igazat mondani, vagy nem?

A bejegyzés trackback címe:

https://mover.blog.hu/api/trackback/id/tr48387464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2008.03.19. 12:15:27

Olvasgatom itt a tévés dolgokat. Nincs kedvem kommentálni, nekem megvan a kis privát véleményem a mai médiumokról, ami itt olvasható több cikken át, csak erősíti a véleményemet.

Baszkurátor 2008.03.19. 12:32:34

Ugyan nem nézem ezt a szemetet ( sem ) de van amit nemértek ebből az egészből.
Ezek az emberek ÖNKÉNT és dalolva mennek oda kiteregetni a szennyest.Nem kényszerítik őket puskával, nem basszák át őket ( gondolom ),tudják jól, hogy mire vállalkoznak.
Ezért szerintem az ortt ( ami másra amúgy sem jó csak arra, hogy az adófizetők pénzét herdálják ) elmehet a pi*****.Szóval oda.Nevetséges szarrágás már megint.

Destroy 2008.03.19. 13:12:12

Pedig garantáltan lenyomnák az RTL-t, ha kideülne, hogy Gabika lesz a szenvedő alany. Ezzel az ütős dologgal akár főműsoridőben is nyomhatnák, tuti megnézném :)
Így viszont szánalmas. Persze, hogyne, önkéntes meg minden, de én azért nem vállanám be. Kedves Gabika. Fizettek már önnek szexért ?

Dr Kangörény 2008.03.19. 13:16:00

Baszkurátor, tételezzük fel, hogy te önként elmész a műsorba, mert nincs semmi az életedben, amit nem tudnál felvállalni, tehát tutira a zsebedben érzed a pénzt.
Ezek után felteszik a kérdést, szoptál-e már kutyát? Te nyugodtan válaszolsz, hogy nem, mert ez az igazság. Erre a masina kidobja, hogy hazudtál, ugrik a pénz és mindenki TUDNI fogja, hogy szoptál már kutyát.
Érzed, hogy mi a gond ezzel a szarral?

niemand alfonz 2008.03.19. 13:16:00

namost én ugye nem értek hozzá, de kötött pulcsin keresztül is lehet rendesen vérnyomást mérni?

Samott 2008.03.19. 13:22:19

Aztan arra mit valaszolnatok, ha megkerdeznek, hogy "tudjak-e otthon, hogy meleg vagy?" ;)

Reniemand 2008.03.19. 13:24:26

Ehhh:) Igen lehet, csak semmi értelme:) Egyébként meg inkább a pulzus számít.

Sokorai_Atala 2008.03.19. 13:32:21

Igen, amit Baszkurator mond ott az igazság. Senki nem kényszerítette a jelentkezőket, hogy odamenjenek. Személyreszabott 200 kérdésből állították össze az kérdéssort, amit a próbajátékon felsoroltak a játékosoknak, és tudták, hogy a 200 kérdésből bármelyik belekerülhet az adásba.
Esetleg abba lehet belekötni, hogy csak 80 %-os biztonsággal állapítja meg a gép a válasz valóságát vagy valótlanságát.

töriblog · http://toriblog.blog.hu 2008.03.19. 13:32:48

Ilyenkor mindig szegény Hofi jut az eszembe, amikor ilyesmit mondott volt: "Nézegetem ezeket az új csatornákat a TV-ben. Ehh, csatornák? Inkább kanálisok..."

Peter 2008.03.19. 13:34:34

A műsorba eleve beépített annak a lehetősége, hogy a nagy nyeremény előtt elővegyenek egy buktatós kérdést. Nem volt még egy olyan vetélkedő, ahol a nyerés előtt ennyire egyszerűen ki lehetett volna szívatni a játékost a sorból. A nyeremény mértéke messze a legjobban szabályozható.
Jakupcsek meg menjen a francba. A mi a kedvenc színed kérdésre mindeki beülne a székbe, ennél nagyobb röptű kérdésekre meg nemigen válaszolt, akkor miért vállalta el? Most akkor döntse már el, hogy szar a műsorában szereplőknek vagy nem. Ez olyan, mintha a szakács azt mondaná, hogy ő nem eszik a kajájából, mert csak főzni jelentkezett.

tra lala 2008.03.19. 13:40:36

Én egy adásból láttam csak részletet. Azon kívül, hogy nem megbízható a hazugságvizsgálat (akár szándékosan, akár a műszer pontatlansága miatt), olyan kérdéseket is feltesznek, amire nem tudni a választ. Pl. hogy bosszúálló vagyok-e. Gondolkoznék rajta egy ideig, aztán reménykednék, hogy "nem hazudok".
Egyébként onnantól kezdve hogy előre válogatott kérdéseket tesznek fel, már duplán is esélytelen a dolog. Akkor lenne jó, ha a műsor szerkesztői nem tudnák előre, hogy hazudott-e a szereplő vagy nem, hanem valós időben döntenék ezt el. Élő adásban. Így nem lehetne beválogatni a nagy pénzekhez a biztos bukó kérdéseket.
Jakupcsek nekem mindig is unszimpatikus volt, de abban igaza van, hogy ő csak a műsorvezető. Én sem vállalnék be egy nyilvános hazugságvizsgálatot, pedig messze nem vagyok közszereplő és az újságok sem írnának rólam csúnyákat utána.

tra lala 2008.03.19. 13:42:58

A szakács nem is szokott enni a kajából:)

Öreg csótány 2008.03.19. 13:43:37

Aki kiáll a sarokra, ne csodálkozzon, hogy lekurvázzák. Aki ilyen műsorba jelentkezik, megérdemli. Nagyobb baj az, hogy ezt nézik is.
A kereskedelmi TV-k indulásakor azt mondta egy ezzel foglalkozó hölgy: minél több csatorna lesz, annál lejjebb megy a színvonal. Ettől már nem lehet lejjebb menni.

Sváb 2008.03.19. 13:44:46

Öreg Csótány, azt te csak hiszed! :D

movhu 2008.03.19. 13:48:25

Azt egy kicsit nehezményezem, hogy a TV2 új programigazgatója ezt a műsort stratégia jelentőségűnek véli a megújulás útján:

mover.blog.hu/2008/03/19/tamad_a_tv2

Értelmes ötletekkel pedig megszorongathatná a konkurenciát, de nem érzem az igazi átütő változás szelét, amint azt a fenti írásomban kifejtem.
Ez a műsor pedig jó lett volna, de el***ták. Van ahol sikeres és nem kap ennyi kritikát.

Pet 2008.03.19. 13:58:13

Az első adásnak eleve olyankkal kellet volna lenni, hogy Jakupcsek ül be, és ha nem is éppen a szexuális életéről kérdezték volna, de kellett volna bele egy-két kellemetlen. A közönség azután egészen másként fogadta volna, ha tudja, hogy ő már megmérettetett.

Dia 2008.03.19. 13:59:08

Még egy részt sem láttmam a műsorból, amit hallottma róla az bőven elég. Jakupcsek műsorvezető és nem szereplő.
ellenben komolyan elgondolkodom rajta, hogy mi van akkor, ha feltesznek egy hülye, megrázó, megalázó kérdést, és hirtelen felmegy a pulzusa a kérdés tényén, nem hazudik, de kihozzák hazugnak. Úgy tudom, hogy annála lánynál, akinél kihozták, hogy fogadott már pénzt el, kérték, hogy ne legyen bent az adásban a személye, a TV2 meg tojt rá. Nesze személyiségi jogok... Nem mindegy, hogy önként megy oda, rájön, hogy húha ez sokkal rosszabb mint amire számítottam, és nincs kiút. Holott egyéb személyes adatokat használatát bárhol le lehet tiltani. Nem az háborít fel, hogy vájkálnak valaki olyannak a magánéletében, aki ehhez teljes mértékben hozzájárul. Hanem az, hogy aki meggondlja magát, annak nincsenek személyiségei jogai TV2-nél, odavágják ellenkezése ellenére ország-világ szeme elé...

hkori 2008.03.19. 14:03:08

Jakupcsek és a scientlógia hogy áll? Senkinek nem tünt fel?

movhu 2008.03.19. 14:04:10

Pontosan az általad felvetett problémát elemzi részben az Index cikke is Dia. Ugyanis van egy pont (nem tudom, nem voltam ott, nem láttam, feltételezem), ahol aláírsz egy papírt, és nincs visszalépés. Nyilván, ha csúnyán kitolnak veled, akkor nem szeretnél műsorba kerülni. Akkor csak azokat látnánk, akik nyernek, mert a többiek mind felháborodottan távoznak.
Itt jön a kérdés, hogy van-e joga valakinek birtokolni téged egy időre, mint "rabszolgát", ahol egy ideig minden jog az övé.
Jakupcsek pedig tényleg legalább annyit bevállalhatott volna, hogy első vendégként néhány kényesebb témába nyúló kérdést enged magának feltenni. Azt gondolom, hogy ezzel indítva a műsor kevesebb rossz kritikát kapott volna.
Az más kérdés, hogy eleve rossz választás volt Jakupcsek a szerepbe...

Dia 2008.03.19. 14:07:03

Köszi movhu, akkor most megkeresem az index cikket.

Médiadiéta 2008.03.19. 14:08:27

Neten olvastam: "aki kurva, ne sírjon ha basszák".
Ha mégis sírna, hagyja a francba az egész műsort.
Ez vonatkozik a "szereplőkre" és a nézőkre is.
Én tuti nem nézem. Hiába ORTT vizsgálat, úgysem hagyják "ezek" - a műsor szerkesztőkre gondolok - abba. Ha ezt betiltják kitalálnak valami más baromságot. A nézőknek kell felnőni és tudatosan elkapcsolni!
Ez van!

sweháti üllők 2008.03.19. 14:11:09

Remélhetőleg J. Gabriella középkorú nő ezzel a "műsorral" végleg befejezi TV-s pályafutását, mert ennél nagyobbat már nem lehetne bukni, mint ezzel a "műsorral" Íme egy újabb bukott médiabábú!!

Gratulálok Jakupcsek, ügyes volt! Balra lehet távozni!

movhu 2008.03.19. 14:12:50

Kedves Dia!

Segítek megkeresni az index cikkét. Klikkelj az Index szóra ott, hogy

"Akasztották a hóhért. Az Index mai cikke is elővette a...."

:D

Adamfark 2008.03.19. 14:19:32

Álljunk már meg!
Nem ingyen osztogatják a 20 millkót.
Mindenki tisztában vele, hogy mi a tét. A magyar miliőben azért ez még sok pénz. Annyira, hogy ezért pár ember lemegy akár kutyába is. Bármikor meg lehet állni, hogy akkor ennyire akartam válaszolni.
A játék magát úgy is lehetne definiállni - és talán ez lenne a szerencsésebb - hogy ki tudja átverni a hazugságvizsgálót. Az már csak egy adalék, hogy az olyan embereknek, mint nemrégiben a meleg-intézetis srác ez egy ragyogó alkalom, hogy felhívják magukra, a problémáikra a figyelmet. Meg mellesleg nyerhetnek egy halom pénzt is.
Mennyivel lealacsonyítóbb ez a játék, mint mondjuk az amikor a nagytiszteletű celebeknek kellett disznó szemet, meg marhabéltartalmat megzabálni? Szerintem semennyire sem.
Az is egyféle bizonyítványt állított ki az emberekről.
Igazság szerint nekem jobban tetszik a magyar verzió Jakupcsek tálalásában, mert míg az amerikainál nem nagyon kíváncsiak a háttérre, addig Jakupcsek bele-bele kérdez a háttérbe is. Az amerikaiban igazság szerint csak a pénzre megy ki a játék (ott lényegesen nagyobbak a nyeremények). Itt viszont lehetőség van az olyan sztorikra is, mint a meleg srác, meg a hetyegő nagyi esete. Szerintem ez még abban is segíthet, hogy egyes társadalmi előítéleteket enyhítsen.
Mert ki gondolná puritán társadalmunkban, hogy egy valás szakos bölcsészt üres óráiban 2-3 manusz pakol, vagy hogy van nemi élet - és nem is akármilyen - 50-en túl is, vagy hogy egy töbszörösen hátrányos helyzetű (intézet, meleg, cigány) ember is magyarnak érezheti magát, a magyar viszonyok ellenére is...
Ha ügyesen merítenek a szerkesztők, akkor mindenképpen.
Jakupcsek vizsgálgatásával, meg csak annyi a gond, hogy a férfi nőgyógyászoknak sem kell szűlniük hogy tudják, hogy milyen az, de azért valakinek csak le kell vezetnie. Attól nem lesz valaki jobb szülész, ha már maga is szült!
Az meg hogy okos celebeket vizsgálgatnak regeli műsorokban...Kit érdekel?
A műsornak és a Celebnek is csak reklám, mert szó van róla...

Barnabás 2008.03.19. 14:22:30

Ha egyszer újból felelős kormánya lesz Magyarországnak első intézkedései között kell,hogy legyen megvonni mindkét kereskedelmi tv(TV2,RTL.klub)műsorszórási jogát,mivel mindkét csatornából csak a mocsok és a szenny árad.Szomorú,hogy ezen egy fiatal generáció nőtt fel.Az ,hogy egy tisztességes,becsületes nemzedéket neveljünk fel nemzeti érdek.A nemzeti érdek pedig mindenekfelett álló érdek.

kinot · http://kinot.blog.hu 2008.03.19. 14:22:49

ezt a büdös jakupcseket fel kéne már akasztani
pfujj de undorító

Naneee 2008.03.19. 14:23:43

Bevallom néztem mindkét adást. De valszeg ennyi lesz az összes az életemben. :-) Az igazságérzetemet "bántja" a műsor.
Nekem az tünt fel, hogy sok olyan kérdést tesznek fel amiben nyüzsögnek az olyan kifejezések, mint az "általában, gyakran, sokszor, néha .... Ezekre jól válaszolni!? Hát??
Pl. az idős hölgy is azon a kérdésen bukott meg, hogy "GYAKRAN szokta jóslás közben azt mondani, amit hallani szeretnének?" Ő nemet mondott, a gép igent.

noreply 2008.03.19. 14:29:02

Ez a műsor jogilag is aggályos. Az Alkotmány és nemzetközi szerződések védik az egyének emberi méltóságát, melytől senki sem fosztható meg, és ez olyan jog, melyről lemondani sem lehet. Hasonlóan aggályos volt, mikor bogarakat, gilisztákat kellett enni kamera előtt.
Szerintem azért, mert valakinek pénze van, még nem csinálhat cirkuszt mentálisan gyenge és szegény emberek "önkéntes" lejáratásából, még hasonló képességű közönség számára sem. Ha mégis ilyet tesz, az etikátlan, emberi jogokat sért meg, mindezért pedig bojkottálandó.

Sanyabá 2008.03.19. 14:31:52

Ez a Jakupcsek egyik sz@r műsorból folyik a másikba! ZSÍR és dagadt emberek izzatása után most ez a f0s!!!! Amúgy szerintem mindenkinek fizettek már a szexért, csak modnjuk egy mosogatással, porszívozással, egy tábla csokival. Aki meg ilyen műsorba megy az ugyan olyan hülye mint a Mónika Showban szereplők! Olyan érdekes hogy ezek a műsorok hogy gyüjtik magukba a többségben lévő kissebbséget (cigány0kat) Inkább adnának valami normálisabb filmeket amiken lehet nevetni, mert ebben az országban csak sírni lehet amilyen köcsögök a politikusaink! Azokat is mind be kéne szántani, úgy mint az ilyen műsorokat!

a 2008.03.19. 14:36:51

Erre a műsorra, főleg a játékosokra egy nagy klasszikus a legjellemzőbb:

Az emberi hülyeség a világ végéig ér, és ott cafatokban LeLóg...

movhu 2008.03.19. 14:39:12

Egyet kellene megérteni a médiának. Attól, hogy van valakinek elég pénze rabszolgákat vásárolni, még nem tehet, mert ellenkezik alapvető emberi jogokkal.
Hiába van nekem elég pénzem arra, hogy megifzessek embereket azért, hogy egymást gyilkolják egy arénában, nem tehetem, mert nem az ókorban élünk. Ez itt a probléma.

Adamfark 2008.03.19. 14:44:23

movhu:
Ha vagyok olyan barom, és elmegyek egy ilyen műsorba. Megválaszolok előre 200 kényesebb kérdést. Látom, hogy a 200-ból lehet 2-3 amire olyan dolgok derülhetnek rólam ki, amit magamnak sem nagyon merek bevallani, akkor az első kérdésnél azt mondom, a studióban, hogy akkor itt megállnék....
Milyen birtoklásról beszélsz?

Thomas Magnum 2008.03.19. 14:48:27

Ez a műsor már évek óta fut az RTL KLubon.

Mónika show néven.

Ott sokkal kevesebb pénzért alázzák meg saját magukat az emberek. Akkor hol itt a gond?
Esti műsorsáv, kicsit nagyobb, sötét díszlet, egy szék.

Egyértelmű, hogy ebbe a műsorba a pénzért jönnek. Ahogy hallottam komoly előzetes felmérésen, egy sok kérdéses teszten mennek végig a jelentkezők. Akik pontosan tudják, hogy a feltett kérdések közül néhányra a műsorban kell majd ismét választ adni.

A végén még mondhatja, hogy köszönöm, inkább nem.
Azt azért mindenki sejtheti, hogy azért a kérdésért, hogy szeret-e ön füvet nyírni, nem nyerhet milliókat..

gabcigirl 2008.03.19. 14:50:38

movhu: tényleg nem ókorban élünk, de sajna úgy viselkedünk. Az ilyen műsorban önként jelentkezők és szereplők eleve Lipótmező-szint, de ahogy egy volt tanárom mondta: a saját hülyesége ellen jogilag nem lehet senkit megvédeni.

Jakunál kb. az lehet -szerződésben állhat a TV-vel. Ha nem tetszik, közlik: anyukám, van rajtad kívül 100 ezer másik, aki levezet egy ilyen retek adást. Ha nem tetszik, ugrott a havi pár millás fizetés. Jaku meg csendben az egzisztenciájára gondol és elvégzi a piszkos munkát...Na ennyi a történet.

Adamfark 2008.03.19. 15:02:27

noreply:
"Ez a műsor jogilag is aggályos. Az Alkotmány és nemzetközi szerződések védik az egyének emberi méltóságát, melytől senki sem fosztható meg, és ez olyan jog, melyről lemondani sem lehet."
Írod mindezt egy olyan országban, ahol az aktív eutanázia nem engedélyezett....
De ha már az emberi méltóságnál tartunk, akkor ezzel az erővel a piát is be kellene tiltani, mert attól ám igazán el lehet veszteni - vagy önként válalva lemondani - az emberi méltóságot.

Thomas Magnum 2008.03.19. 15:02:28

most látom, más is kijátszotta már a Maunika kártyát.

noreply 2008.03.19. 14:29:02
illetve
movhu · mover.blog.hu 2008.03.19. 14:39:12

Azt mondom, még egyet is tudok érteni veletek.

Ugyanakkor amennyire eddig láttam (csak a reklámokból; az adás időpontjában nem vagyok otthon) nem ugyanaz a kör került eddig adásba, mint a már sokszor említett maunikába.

Míg ugyanis maunika törzsgárdáját a szinte minden értelemben perifériára szorult emberek alkotják, addig a hazugságvizsgálós műsorba értelmes (vagy annak kinéző) egyéneket ültettek.

Maradjunk az "annak néznek ki"-nél. Végülis csak lejáratják magukat :)
De valakinek ez megér 3 milliót, vagy többet. Vagy akár kevesebbet is.

Naneee 2008.03.19. 15:03:32

Jaku is már végigjárta majdnem az összes csatornát, tehát nem nagyon ugrálhat. Bár azért az elgondolkodtató, hogy egy "ILYEN" műsorhoz adta a nevét! Szerintem ez a mélypontja eddigi pályafutásának!

movhu 2008.03.19. 15:10:45

20!!! oldalnyi regényrészletet nem illik bekommentelni, legfőképpen kétszer nem. Ezért lett törölve...

Balage76 2008.03.19. 15:11:29

Megnéztem az első adás ebből a "vetélkedőből". Szánalmas. Jakupcsek totál alkalmatlan apróhirdetés felolvasáson kívül bármire is. Bármelyik versenyzőt bármikor ki lehet ejteni, semmilyen bizonyítási kötelezettség sincs a műsorban. Nem tudjuk meg, hogy a vizsgálatkor a játékos mit válaszolt és a válaszra mit mutatott a gép + mit gondol a vizsgáló orvos.
A Mónika showba 30 pénzért bérlik a résztvevőket, itt is eljön majd ez az idő...
És mindezt 12-es karika mellett... Gratulálok!

Naneee 2008.03.19. 15:16:39

Movhu - Köszönjük! :-)
Ha meg volt benne valami ebbe a témába vágó, akkor kérnénk TÖMÖREN összefoglalva közölni.

azta 2008.03.19. 15:18:38

a műsor dögunalom. semmi izgalmat nem okoz, nem látom a nagy katartikus fordulatokat, az óriási döbbeneteket, stb... nem érdekes, nem is érdekel - a játékosok... ugyan ki a bánatot érdekel, hogy x, y vagy z hogyan kefél, kivel csalja a házastársát, stb.?
a jakupcsek meg hozza az erőltetett, álintelligens figurát, de az is annyira fos, hogy.... áááá
az egyetlen poén a kártyajós volt, de az is harmatosra sikerült.

Dia 2008.03.19. 15:47:15

Visszanéztem a posztra immáron másodszor, csak olvasni. Előszőr meglepődtem a regényrészlet kommenten, hogy az mi a csudát keres itt. Kedves movhu, őszinte hála a törlésükért. Remélem, rájön az illető, hogy szánalmas.
Lehet, hogy csak egy éretlen kamasz, aki éppen jó viccnek tartja. Akár jelentkezhetne is a Jakupcsek műsorába... ;)Ott legalább a saját maga nevében kellene szerepelnie és nem aljas módon más neve mögé bújva.

Naneee 2008.03.19. 15:52:06

:-)
Dia,
Csak lehet, hogy az illető még azokra sem tudná a választ!
Biztos most tanulta meg a ctrl+c ctrl+v használatát és Örül neki. Ne legyen nagyobb öröme!

ws6710 2008.03.19. 16:07:15

Hát ez az egész műsor egy nagy átverés!
A hazugságvizsgáló cégnek, akit elsőre megkeresett a tv2 és nem vállalta el a "bohockodást", az igazgatója nyilatkozta, hogy egy ilyen vizsgálat, 2-3 órát vesz igénybe, és max 15 kérdést tesznek fel az alanynak. Az indexes videóban ami a mokkából van, ott is mondta a csajszi hogy max 15 kérdés lehetne ahhoz, hogy 80%-os arányt produkáljon a gép.

Akkor kérdezem én, a 200 személyre szabott kérdést mennyi ideig vették fel?!

Árpa mondta egy riportban amikor megkérdezték tőle, a valóvilla kapcsán hogy meddig süllyedünk még kereskedelmi tévé vonalon? Erre azt válaszolta, hogy fogunk mi még élőben kivégzést nézni.....
Asszem nem tévedett nagyot!

Pierre73 2008.03.19. 16:09:26

gabcigirl, talán igazad van. De akkor egy másik adásban felesleges bepárásodott karirrer-szemüvegben a Budaházyval keménykedni, hogy jajj a cigányok. Nem mintha egyetértenék Budaházyval, de a botsáska Jakupcsek álszentsége sokkal jobban zavar.

Dia 2008.03.19. 16:14:20

"Ez komoly? Ide se jövök többet."

No, movhu után, engem kezdett ki a renitenske.

Kedves ál-Dia!

Vedd észre magadat, nekem nem ártasz azzal, ha a nevemben írkálsz. Tényleg szánlamas vagy.
Mi lenne, ha a poszthoz írnál bármi érdemi gondolatot? Nyilvánvaló, hogy nincsenek önálló, értelmes gondolataid és ezért más kommentelők nevében tudsz csak sületlenségeket művelni.

movhu 2008.03.19. 16:17:03

Töröltem a kommentet, így csak a te idézetedben látszik. Úgy látszik vannak olyanok, akiknek még ezek a műsorok is túl magas szintűek, és ilyen kommentelésben élik ki magukat. Ez is az országunk örülünk neki, hogy ez a réteg is bemutatkozik itt.

szürke_tapir · http://akozert.blogspot.com 2008.03.19. 16:20:15

Elég elkeserítő számomra, hogy azt kell látnom, hányan képviselik azt az álláspontot, hogy "pénzt kapnak érte és különben is aláírtak vmit"...
tessék már észrevenni, hogy ezzel a "minden ember megveheteő kilóra" áláspontot képviselitak, maximum szofisztikáltabb formában!
ja, és még ajánlanék kis olvasnivalót: vmek.oszk.hu/00000/00056/html/228.htm
különösen az I. és a II. pontot: elévülhetetlen és elidegeníthetetlen jogok.... ugyebár

Joaquin 2008.03.19. 16:40:56

Azt nem értem, hogy a 80%os megbízhatóság kérdésenként van? Mert akkor 200 kérdés esetén 4,14*10^-20 esélye van annak, hogy egyszer sem téved, ami NEVETSÉGESEN KEVÉS. (ez 0,0000000000000000000414%!)

szürke_tapir · http://akozert.blogspot.com 2008.03.19. 16:46:18

Joaquin, az igazán durva az, hogy a műsor a poligráfot alapból 100%-os megbízhatóságúnak kezeli...

BZL 2008.03.19. 20:50:09

Mindenki nyilakozgat hogy hány százaléban téved a "hazugságvizsgáló", de ennek így nincs semmi értelme.

Két érték van ugyanis, ha valaki hazudni akar azt általában jelzi a gép, erre szokták mondani a 80%-ot.

Ha viszont csak simán igazat akarsz mondani, a gép sokkal többször téved. Azt olvastam ilyenkor akár 50%-ban is tévedhet, vagyis jelezheti hogy hazudsz.

Vagyis ha megkérdezik a gyilkostól járt-e a tett helyszínén, és azt akarja hazudni hogy nem, valószínűleg lebukik - erre találták ki a műszert.

Ha viszont megkérdezik pl. Baszkurátor-t (bocs) hogy szopott-e már kutyát, akkor jön be az 50%.
Vagyis Jakubcsek feldob egy pénzt a levegőbe: igen, fej - tehát ön, tisztelt Baszkurátor szopott már kutyát, ez az igazság, most élő adásban, csak itt, csak önöknek.

Ezt a kis apróságot nyilván elfelejtették közölni azzal a lánnyal, akinek feltették a "kapott-e már ön pénzt szex-ért" kérdést.

Na azért fos ez az egész.
Én azt barmot lőném le gondolkodás nélkül, aki a poligráfot "hazugságvizsgáló"-nak kezdte el hívni.

"Hazugságvizsgáló" nem létezik. Még.

(Azt meg ne írja senki hogy csak a kérdést kell invertálni, "ugye ön sosem szopott még kutyát"-ra, mert az nem elég. Az emberek nem a bool algebra szerint működnek, és a lánytól sem invertálva kérdeztek.)

Bit Rot 2008.03.20. 00:37:38

Politikusokat nem lehetne valahogy (kényszerrel akár) beneveztetni a műsorba?

"Lopott-e pénzt az államtól?"

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2008.03.26. 18:57:06

John42: ahhoz nem kell poligráf, konstans igen-re lehetne állítani a gépi választ...
süti beállítások módosítása