Madja néni megoldja gondjaid

2008.03.01. 10:29

Szeretnéd megtalálni az igazi szerelmet? Nagyobb összeget szeretnél nyerni egy nyereményjátékon? Esetleg nem szeretnél irigykedni másokra? Akkor Madja néni a te embered!

Az utóbbi időben több női magazinban feltűnt a hirdetés, miszerint az Indiából érkezett öreg nyugdíjas hölgy – jobb dolga nem lévén nyugdíjas éveiben – ideutazott, hogy ingyen segítsen minden boldogtalan emberen. Semmi más nem kell tennünk, csak mihamarabb visszaküldeni neki a kérdőívet kitöltve, ahol 12 pontból kiválaszthatjuk a minket leginkább érintő problémát. Az eredmény 10 napon belül garantáltan megérkezik, legyen az bármi is a listáról. Hamarosan jön a diszkrét levél, bizalmasan lepecsételve, és megtudjuk, mit kell tennünk.

Azt gondolnánk, hogy a magyar lakosság már kinőtt abból, hogy ezeket a hirdetéseket egy kicsit is komolyan vegye. Olyan emberek, akik levélben kapott slusszkulcson edződtek, netalán Palkovicsné levelét találták a postaládájukban, nem fognak ilyennek egy pici hitelt sem adni. Amennyiben még is megcsapná őket a hitelesség gondolata, akkor egy Il Ferro szó biztosan segít. Nem így van. Volt olyan, aki bizony visszaküldte a boldogság reményében a szelvényt.

Meg is lett az eredménye, jöttek a levélben a csekkek, amelyet be kellene fizetni, hogy a kívánság – amely eredetileg 100%-osan ingyenesnek volt hirdetve – beteljesedjen. Sőt fokozódik a hatás azzal, hogy levelenként egyre nagyobb nyereményt helyez Madja néni kilátásba. A végén már 5 millió forint „garantált” nyeremény vár arra, aki szépen befizeti a sárga csekkeket a cég számlájára. Az egyik kereskedelmi tévé bemutatta a szomorú leányzót, aki belátta még időben, mégsem Madja néni fog neki lakást venni.

Az igazság az, hogy Madja néni soha nem is létezett, de akkor sem jönne ide, ha tényleg ő volna egy indiai falu csodatévő asszonya. Itt kell elkeserítsek mindenkit, aki ostobaságának engedve visszaküldi a lapot, hogy csupán egy jól megszervezett lehúzós akciónak az áldozata. Az oldalon olvasható is, hogy „Adatait önkéntes megrendelése esetén kereskedelmi célból folyamatosan kezeljük, továbbítjuk” Azaz ezután nem fogjuk győzni üríteni a postaládánkat a hasonló szemetektől, mint ez a hirdetés, mert özönleni fognak hozzánk a katalógusok és milliós nyeremények. Amennyiben pedig a kapott többezer forintos csekkeket tényleg befizetjük a milliós nyeremény reményében, hát az még jobb a cégnek.

Persze mondhatnánk, hogy baromság az egész, ki az, aki bedől ilyennek? Bizony nagyon sokan. Az emberek szeretnének kitörni szürke, egyhangú életükből, és jobb kilátásuk nem lévén, otthon ülve meglátják ezt a hirdetést. A nagy számok törvénye alapján pedig sokan lesznek olyanok, akik visszaküldik a levelet, és már be is indul a gépezet, aminek a végén emberek gazdagodnak meg mások naivitásából. Mindig azt gondoljuk, hogy a hülyeséget már tényleg nem lehet tovább fokozni. Madja néni azonban egyet garantáltan bebizonyított. Minél nagyobb hazugságot találsz ki, annál biztosabb, hogy megtalálod a célközönséget. Mert az embereket mindig is megbolondította a boldogság és a pénz reménye. A Madja néni típusú vállalkozások pedig ezt nagyon jól tudják. Mást nem tudok ezek után kívánni, csak egyet. Térj magadhoz Magyarország!

A bejegyzés trackback címe:

https://mover.blog.hu/api/trackback/id/tr51360427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pistike 2008.03.01. 10:38:51

Első!
Ez nagyon fasza. Azt gondolná az ember, hogy ezért nem éri meg kifizetni egy egész oldalas hirdetést egy csomó helyen, és kiderül, hogy de. Eszement sokaság.

mudralaszlo · http://www.mudralaszlo.hu 2008.03.01. 11:27:13

a fogyasztóvédelem ilyenkor alszik-e, vagy ez is legális a törvény bötűje szerint?

Marcsika 2008.03.01. 11:30:05

Kedves Madja néni!

Nekem egy kívánságom van csak, de az nincs a listán. Az pedig nem más, hogy ilyen baromságot még pénzért se jelentessen meg újság. Ha pedig meg akarná jelentetni, akkor a törvény szabjon korlátot neki.
Olyan nagy kérés?

movhu 2008.03.01. 11:32:30

Állítólag az APEH vizsgálódik, de egyáltalán nem a dolog gusztustalan volta miatt, hanem mert kétséges, hogy a nyeremény sorsolása egyáltalán be lett-e jelentve a felügyeletnél.
Nem lenne meglepő, ha a hatóság mindent rendben találna, hiszen az apróbetűkben most is ott van minden. Ez Abszurdisztánban tökéletesen törvényes lehet.

peter 2008.03.01. 11:40:16

Én egy Palkovicsné féle Batz papucsra vágyom, de ha lehet szeretném a laptopot is :)
Sajnos nem kis újságokban is megjelent a hirdetés. Nem tudom, hogy egy női újság miért járatja meg magát azzal, hogy ezt berakja? Pénz, pénz, de én az újságot is felelősségre vonnám, ha ilyen kreténséget megjelentet.

movhu 2008.03.01. 11:45:39

Nem rossz ötlet az önszabályzó sajtó. Kellene egy nyilvános fogysztóvédelmi fekete(vagy szürke) lista azokról a cégekről, akikkel vigyázni kell. Erre a listára kerülnének azok az újságok, akik a cégek hirdetéseit jelentetik meg. Gyorsan meg lehetne valósítani, hogy legalább nagy példányszámú, országos újságokban ne legyenek ekkora baromságok.

Elégedetlen 2008.03.01. 11:50:47

Én a Fogyasztóvédelem helyében megkeresném őket, és kérném Madja néni bemutatását. Ha nem tudják felmutatni őt és az eredményeit, akkora bírságot szabnék ki rájuk, ami viszi a teljes cégvagyont. A bírságból meg egész oldalas hirdetést adnék fel az újságokban okítás végett.
Bár a magyar ember eléggé csak azt nézi, hogy ma mi neki a jó.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.03.01. 12:21:09

Ez teljesen törvényes és szerintem rendben is van! Aki pedig hülye, fizessen. Komolyan nem értem, mire fel ez a folyamatos nagy sopánkodás az ilyenek miatt, épelméjű ember az ilyeneket maximum vérgőzös unalmában, kvázi szórakozásképp olvassa át, hogy röhögjön kicsit.

movhu 2008.03.01. 12:25:33

Aki nevetni akar, az vegyen humormagazint. Sajnos ez a példa, és az összes pilótajáték azt mutatja, hogy az embereket meg kell védeni önmaguktól, és ezt nem teheti más meg, csak az állam.
Annál is fontosabb ez, mert a nagyobb horderejű ügyekben aztán az államhoz mennek sírni kárpótlásért vagy segélyért, amit a TE adódból fizet az állam kedves Before.

Madja néni 2008.03.01. 12:41:37

Na most ez a történet közel 1.5 éves. Köszönjük a postot.

movhu 2008.03.01. 12:43:39

Tegnap volt az R*L*l*b-on róla riport, hogy még most is pörög a dolog, és van aki még most kapja a csekkeket. A cég állítja, hogy 2009-ben sorsolás. Szóval lehet, hogy másfél éve megy, de akkor annál szomorúbb a történet.

◄ViZion 2008.03.01. 12:51:08

Kedves Madja néném, ez nem 1,5 éves, a hirdetésen alig néhány hete nevettem, ott volt a barátnőm rejtvényes hetilapjában.

Fogyasztóvédelem -> elkobozni a pénzt -> sittre...

Kalocsán teljesítheted az elítéltek kívánságait, sőt néhány fegyőrét is, má'ha rád fanyalodnak...

Büdös szemétláda banda, akárcsak az "otthonról végezhető", "nem MLM" és stb. genya hirdetők...

A cég aprós oldalából kimoderálom rendszeresen a hozzátok hasonló 1sejtűeket.
Remélem valaki megvakít titeket belezőkarmolóval a végbeleteken át!

Cornelius 2008.03.01. 12:51:20

Akkor még szánalmasabb ez az ország, ha egy régi dolgot még mindig benyelnek az emberek, amihez a hatóság még aszisztál is azzal, hogy nem tesz semmit.

pistike 2008.03.01. 12:55:18

A cégvezető a riportban férfi, nem túl öreg, így Kalocsán szeretettel várják már, hogy elejtse a szappant, és megkapja a napi betevőt.

kalmarattila · http://cli.gs/nWhTe6 2008.05.09. 22:24:44

Én csak azt bánom hogy nem én gazdagodok ilyesmiből. Nekem kéne kitalálni valami hasonlót... :)

Dóri 2008.06.24. 07:54:21

Én is visszaküldtem a kupont,miután kaptam egy válaszlevelet,amiben Madja kifejtette,hogy mennyire örül a levelemnek és az írásomból rögtön látta,hogy nekem segítségre van szükségem.Az már mellékes,hogy a levél valószínűleg a kezében sem volt,mivel tolmácsok fordítottak neki és nem hiszem hogy minden egyes levelet külön-külön a kezében tartott és megvizsgált ,,az ő látnoki szemével".A második levélben felajánlotta,hogy megváltozhat az életem és ez persze csak attól függ,hogy kifizetem-e a csekket.Ha-ha.Dumált a mágikus kőről,ami mindent megváltoztat és amitől majd hirtelen nyerni fogok a lottón.És ha nem is játszom a lottón?Miután nem küldtem vissza neki semmit küldött még 1 levelt és egyre jobban rá akart beszélni az ajánlatára.Ha a kő nem segít,visszakapom a pénzem.Na persze...
A végén már azon voltam,írok neki egy levelet,miben kifejtem:sajnos rossz anyagi helyzetben vagyok és nincs pénzem kifizetni a csekket,de ha Ön elküldi nekem a követ,én amint megnyerem a lottót,már küldöm is a pénzt!!!!!!!!
süti beállítások módosítása