A legnagyobb kerítők

2008.02.22. 14:12

Valami érdekes mindig történik az életemben, ami aztán megindítja a fantáziámat és elgondolkodtat. Most beletekinthettem az emberiség fennállásnak egy fontos láncszemébe, azokba az emberekbe, akik végső erejükkel is küzdenek azon, hogy minden erőfeszítésünk ellenére ne haljunk ki. Ők az idős nénik. Lássuk is miként tevékenykednek.

A feleségem gyógytornász gyakornokként töltötte idejét egy kórházban, ahol az idősebb betegek műtét utáni felépülését segítették. Itt nagyon fontos kedvesnek lenni az emberekkel, bár azt gondolom, ez az egészségügyben alapkövetelmény volna. A néha fájdalmas és nehéz gyógytornát nem szívesen végzik, pedig alapvető jelentősége van abban, hogy gyógyultan térjenek haza. Nem feltűnő tehát, ha sok beszélgetés van a beteg és gyógytornász kapcsolatban. Egy idős és kedves néni a tornák közben szépen feltárta a feleségem életének őt érdeklő momentumait, hol született, hol lakik, mi foglalkoztatja a gondolatait. Mondhatnánk lélektani elemzést végzett rajta. Kifejezésre is jutatta, hogy egyre inkább megkedvelte őt. Aztán jött a kérdés, hogy van-e barátja. A feleségem elárulta, hogy már igen régen házas, és van két gyereke. Ekkor a néni elmondta, hogy milyen kár, mert az ő kisunokájának – aki nyilván már meglett úriember lehet a néni kora alapján – milyen jó is lenne már egy barátnő. Mert az a fránya unoka egyedül van, és hogyan lesz így neki dédunokája? Persze kedves maradt továbbra is, bár látta, hogy a kerítő project itt kudarcba fulladt. Elmondta, hogy nehogy megharagudjon rá, csak olyan kis fiatalosnak tűnt, és nem is gondolta volna, hogy már nem alkalmas az ő céljainak elérésében. Kedves kis momentum, minden rossz érzés nélkül. Az olyan kérdéseket most rakjuk is félre, hogy a jövendőbelieknek elsősorban egymásnak kellene megfelelnie, nem a nagymama ízlésének. Őszinte erőfeszítést láthattunk a boldogság érdekében.

Bennem azonban, mint korlátozott férfiaggyal rendelkezőben, felmerült a kérdés. Mi van akkor, ha egyedülálló a jövendőbelinek kiszemelt személy? Hogyan lesz ebből kapcsolat? Nők azonban sereg ötlettel tudtak szolgálni, hogy miként lehet megszervezni a megfelelő időpontra tervezett látogatást, amikor teljesen véletlenül összefut a kedves hölgy az unokával a kórházban, netán még egy kávéautomatás románc is lezajlik köztük. Ekkor már kevés lépés van hátra az áhított boldogságig, netalán egy-két kórházon kívüli privát gyógytorna még besegít a kapcsolat alakulásába, és kész.

Mert egy igazi nagymama mindent megtesz az unokája érdekében. Tehát nagymamák, itt a példa, ha az unoka egyedülálló, ezért is szorgalmasan tenni kell. A többiek pedig figyeljenek jól oda. Ki tudja, hogy aktuális barátnőnkkel vagy feleségünkkel történő „véletlen” találkozásunkban milyen szerepe volt valaha a háttérben működő erőnek?

A bejegyzés trackback címe:

https://mover.blog.hu/api/trackback/id/tr79349895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csibike · http://csibike.blogol.hu 2008.02.22. 21:56:07

Szerintem a nagyi unokája tuti nem kéztördelve várja otthon, vajh mit sikerült intéznie a mamának. Azt is el tudom képzelni, hogy totál kellemetlen neki is egy ilyen kerítősdi.
A nagyszülők meg általában olyanok, hogy mindent meg akarnak oldani. Meg a szülők is.
Korlátozott férfiagy? Szeretem, ha egy pasinak van önkritikája :P:D

Doris · http://doris.blog.hu 2008.02.25. 08:11:37

Én is azt gobndolom, ha nagyika azzal ment volna haza, hogy itt és itt vanb egy jó kis pár neked, drága unokám, a srác kinevette volna, vagy elküldi melegebb éghajlatra.
Ma már nem az a világ van, mikor a nagyi szervezi a kapcsolatokat (bármennyire is szeretné).
süti beállítások módosítása