Napról-napra

2007.10.12. 14:30

Napról napra életünk során elmegyünk emberek mellett. Persze nem csak úgy fizikailag, sokkal inkább szellemileg és érzelmileg. Nem tudjuk mi jár a fejükben, miről mit gondolnak, mi bántja vagy éppen örvendezteti meg őket. Amit azonban leginkább nem fogunk megtudni róluk: milyen belső értékeket rejtenek. Vedd szemeügyre azt a helyet, ahová napról napra bemész, legyen az munkahely, iskola vagy bármi, ahol rendszeresen megfordulsz. Mit tudsz azokról az emberekről ? A nagy rohanós világban nincs időnk egymáshoz szólni, sokszor az emberek az ebédjüket is a billentyűzet vagy az esztergapad mellett fogasszák el, nagyon keveset törődve a másikkal. Valójában ekkor emberi értékek mellett rohanunk el. Néhány mondat után kiderülhet, hogy a másik arc mögött is egy ember lakozik, és ő nem csak X.Y., akinek a neve is nehezen jut eszünkbe, hanem ő maga az EMBER. Hasonlóan gondolkozik, mint mi, hasonló problémákkal küzd, és hasonló megoldásokat keres. És lehet, hogy az adott pillanatban semmit sem fogunk tudni megoldani, semmit sem fogunk tudni segíteni egymáson, de vajon egy apró gesztus nem fog-e a másikba ilyan erőt önteni, ami az egész napját, hetét megváltoztatja ?

És ott vannak a hosszú évek. Az életemben annyiszor előfordult, hogy olyan emberekről, akik mellett rengetegszer elmentem- mert a közös kaland legfeljebb egy liftezésig vagy lépcsőzésig tartott - kiderül: mélyen belül óriási értékekkel erndelkeznek. És a megdöbbenés, a felismerés, hogy ehhez csupán 3 mondatra van szükségünk, és ez a 3 mondat soha nem történt meg korábban, az az ami arrra kell, hogy ösztönözzön bennünket: talán ma van a nap, hogy felfedezzük embertársainkat. Ma van a pillanat, hogy egyetlen kedves gesztussal kicsaljuk a másikból az embert. Ma van a napja, hogy örömet okozzunk másoknak azzal, hogy megtudják, emberek között élnek. Ekkor rájövünk, mi magunk tehetünk a legtöbbet azért, hogy másoknak és önmagunknak jobb legyen. Csak egy kicsit...Csak EGYETLEN MONDAT !

A bejegyzés trackback címe:

https://mover.blog.hu/api/trackback/id/tr56194383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Keró · http://www.e-central.hu 2007.10.12. 22:29:35

Szia Misi,

kicsaltál tőlem is egy mondatot.

Filozófikus lettél!

Üdv, Keró.
süti beállítások módosítása