A szemétnek elég a pénz

2008.01.30. 14:46

Végre valaki, aki tiltakozik az ellen, hogy iparágát további állami vagyonnal támogassák. Viszkei György, az Öko-Pannon Kht. Ügyvezető Igazgatója nem szívesen látna olyan állami támogatást a szelektív szemétgyűjtési szektorban, ami díjazná azt, ha valaki ilyen módon gyűjti a szemetét. Az eredmények ismertetésekor rámutatott, hogy a Kht. megfelelően és eredményesen tudja így is végezni a feladatát, és szerinte senkit sem lehet erőszakkal a szelektív gyűjtésre kényszeríteni. Rámutatott, hogy egy ilyen elképzelés megvalósítása csak további terheket róna az állami költségvetésre, és végül ez oda vezetne, hogy az egész újrahasznosítási rendszer pénzügyi eredményeit apasztaná az, ha a kiadási oldalon egy ilyen tétel is megjelenne. A hatékonyságról néhány számszerű adatot is megemlített, lássuk ezeket.

Ma mintegy négymillió lakos van abban a helyzetben, hogy szelektív szemétgyűjtőt használhasson, és az önkormányzatok szívesen látnak ilyen pontot a településükön. A jelentésből kiderül, hogy fajtánként is tízezer tonna nagyságrendű a begyűjtött és újrahasznosított szemét, és ebben a pillanatban túlteljesítettük az EU-val szemben vállalt ez irányú kötelezettségünket. Viszkei szerint a kívánt növekedés elérése komoly feladat, de teljesíthető.

Ugye milyen érdekes? Végre valaki, aki nem szeretné, ha üzleti szférájába további pénzt pumpálna az állam, még akkor is, ha az pillanatnyilag talán megemelné azokat a mutatókat, amit lehetne mutogatni. Egy szemléletmód, ami a hosszú távú érdekekkel is törődik.

A bejegyzés trackback címe:

https://mover.blog.hu/api/trackback/id/tr7317901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása