Fizetésemelést kapsz!

2008.12.17. 10:30

Amit rövid időn belül megtanul az ember az életében, az egy Einstein által is megfogalmazott igazság. Ő is kijelentette, hogy az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, bár ez utóbbiban ő sem volt biztos. Ennek iskolapéldái mai napig feltűnnek, és immáron az internetnek köszönhetően fénysebességgel is képesek terjedni. Lássuk ennek egyik legújabb példányát.
Ki ne álmodozna fizetésemelésről, ám nagyon sokan nélkülözni kénytelenek ezt az örömöt az életükben. Sokan ma örülnek annak, hogy egyáltalán nem ők azok, akik a munkahelyük kapuján kívül végezték a gazdasági megszorítások következményeként. Ilyenkor balga dolog arra gondolni, hogy most támadjuk le a főnököt egy kis plusz juttatás reményében, gondolhatnánk. De ez nem így van! Csupán egy kérdést kell feltenned magadnak: „Januárban a bérlistán lesz a Neved mellett friss bejegyzés, vagy a baleklistán? :-) „ 
Ezzel a bevezető gondolattal indít a fizetesemeles.hu, és valljuk be, hogy jobb domain nevet nem is lehetett volna választani a célhoz. Az itt megrendelhető kiadvány nem kevesebbet ígér, mint azt, hogy segítségével már most kiharcolhatjuk a béremelést, és az újévnek már ezzel a tudattal vághatunk neki. Íme az oldalon található egyik lista:
- Fix bevételt hoz
- azonnali - legalábbis rövid időn belüli - eredményeket érhetsz el, és ekkor már csak azon kell gondolkodnod, hogy mire fordítsd
- a megrendeléstől számított néhány napon belül az idő és ráfordítás már csak Neked dolgozik
- olyan fegyver és technika kerül a birtokodba, melyet jelenleg csak Tőlünk szerezhetsz meg ilyen színvonalú szolgáltatással
- termékünk lehetőséget ad - ha elég ügyes vagy és főként gyors - hogy több kollégádat kizárd a fizetésemelést kérők és megszerzők köréből
Tipikus rizsák, de irányítsuk figyelmünket az utolsó pontra. Legyünk rohadékok, fúrjuk meg a kollégákat, toljunk ki velük, mert úgyis az a menő. Itt csak azért nem háborodunk fel túlzottan mélységesen, mert az oldal, úgy ahogy van, teljes mértékben egy vicc hatását kelti, így ne is menünk bele a pontonként való elemzésébe. Érdekes, hogy kísértetiesen olyan sémára épül, mint a ProBioLifeWayNet42 MLM hálózatot leíró vicces oldal, amelyet alapműnek is tekinthetünk ebben a témakörben. Vagyis a hülyeség minden tipikus jegyét magán viseli. A nagy különbség csak az, hogy ez utóbbi tényleg csak vicc, míg ez véresen komoly. Már csak azon gondolkozom, hogy miként lehetne az ilyen hülyeségterjedésnek elejét venni? Jogilag belekötni abba, hogy könyvet írjunk ilyesmiről, nem lehet. Elvégre elképzelhető, hogy amennyiben tényleg kérünk emelést, akkor tényleg kapunk is. Igaz, mindez igaz lehet egy ilyen baromság elolvasása nélkül is. De kit érdekel ez az után, amikor valaki elhiszi, hogy az emelés tényleg a könyvcsomagnak volt köszönhető.
Inkább lezárom magamban a gondolatsort egy elgondolkoztató idézettel az oldalról: „Nem volna csodálatos, ha több mindent megvásárolhatnál a fizetésedből, mondjuk egy új laptopot, egy trendi mobilt, cipőt a hozzáillő táskával, vagy a már régóta hőn áhított télikabátot, esetleg az autódhoz és az egyéniségedhez illő mp3-as lejátszót, ne adj'Isten a hideg eldurvulása előtt négy téligumit? Vagy ha csak szimplán nem okozna akkora gondot a számlák befizetésével kapcsolatos állandó sakkozás? (és még sorolhatnék számos apróságot, melyektől még boldogabbnak érezhetnéd magad) Ugye, hogy jó lenne?” Igen kedves lehúzó ügynök! Nagyon helyesen fogalmazott. Ezek olyan dolgok, amitől boldogabbnak ÉREZHETEM magam. Én azonban boldog vagyok attól, hogy már eljutottam az értelemnek arra a szintjére, amikor az ilyen sületlenségek nem váltanak ki belőlem azonnali vásárlási reakciót. A gyermekeimet figyelve ez megfelelő szülői oktatás segítségével olyan 5-6 éves korban be kellene, hogy következzen. Így nagyon tudom sajnálni azt, hogy vannak az országban még olyan felnőttek, akik talán meg fogják rendelni. Így a kedves lehúzó ügynöknek és csoportjának futja majd téli gumira, mp3 lejátszóra, trendi mobilra, számlákra, és ettől majd olyan boldogok lesznek. 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://mover.blog.hu/api/trackback/id/tr54827609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DArchAngel 2008.12.17. 12:31:36

Pedig lesznek, akik beugranak. Én is gondolkodtam már azon, hogy a legkényelmesebben az emberi hülyeségből lehet megélni.
Nos, rám ne számítsanak.

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2008.12.17. 13:55:04

ez is olyanokat húz majd le akik halmozottan hátrányos helyzetben vannak vagyis kevés fizetés mellé nulla deka agy párosul.

Farkasur · http://www.fizetesemeles.hu 2008.12.20. 19:52:21

Hat nemtoom ... nevezzetek hugyagyunak, de en megvettem :)
Es az a nagy igazsag, hogy egy csomo jo dolgot tanultam belole. Az osszesen nemtudomhany oldalbol talan 2 lepest hasznaltam egy nap alatt es a fonokomon kivul meg a munkatarsaim is megdicsertek ...

Azt viszont hulyesegnek tartom, hogy valami az eletben nem jart a kezedben es jol lehuzod ...

Jo nagy emberszivatas a Ferrari is nem? Kenyelmetlen, sokat eszuk, budoss draga ... s szegeny emberekkel megvetetik :)))

Flashzee · http://www.flashzene.com 2008.12.21. 00:52:29

Kár ezt itt akár így is reklámozni!
süti beállítások módosítása