A TESCO diszkriminál

2008.12.15. 12:00

A nagyáruházak rövid időn belül életünk velejárói lettek, ezzel együtt kialakulhatott bennük a velük kapcsolatos szimpátia és utálat is. Szeretjük őket, mert nagyobb választékkal találkozhatunk, és néha lényegesen olcsóbban kapjuk meg a termékeket, mint máshol. Azonban időnként bosszantó dolgokat is kaphatunk tőlük, amiben a TESCO azért jelentősen élenjáró a magyarok között.
Ki ne találkozott volna már azzal az idegesítő jelenséggel, ami leginkább a pénztárnál szokott kiderülni. Azzal, hogy a kirakott ár még csak köszönő viszonyban sincs azzal, amit velünk fizettetni szeretnének. Megdöbbenéssel nézzük át a blokkot, hogy bizony ennyiért a sarki kisboltban is megvehettük volna az adott árut. Tudjuk, jön a hivatalos magyarázat, hogy a rengeteg termék között nehéz megtartani a szinkront a kiírás és a pénztárgép között. De ez minket nem érdekel, mindenkinek meg van a maga feladata. A buszsofőrnek is nehéz, hogy a buszt szinkronban működtesse a forgalommal és a lámpákkal, és baleset esetén nem fogadjuk el indokként, hogy az ő munkája milyen nehéz. Az meg biztosan mindig csak a csúnya véletlen műve, hogy az olcsó árcímke felett sokszor ott sorakozik a kinézetre és elnevezésre nagyon hasonló, ám amúgy kétszer olyan áru termék. Mégis a legbosszantóbb jelenség a TESCO esetében nem is ez, hanem az, amint a vidéki áruház megkülönböztető módon lép fel vásárlóival szemben. Őket jobban lehúzza, többször megsarcolja.
Kezdődik a téma az esetlegesen létező benzinkútnál. Miközben Budapesten lényegesen olcsóbb a benzin gazdaságos változata, mint más kutaknál, ugyanez vidéken 1 forintos különbségre szűkül, országrésztől függetlenül. A jelenség annyira erős tud lenni, hogy például a tapolcai benzinkútnál a Balaton partján is találni olcsóbb márkás kutat. Erre a magyarázat kézenfekvő, mindenhol a lehető legjobban szeretné kizsebelni a vevőt az áruházlánc, és vidéken kisebb a konkurencia. De menjünk is tovább a termékek vizsgálatakor, nézzünk rá a szatyorra. Arra a szatyorra, amit a vevő ingyenesen kap a termékei elcsomagolásához. Jobb pénztárosok még kulturáltan bele is pakolnak nekünk, kedvesen mosolyogva, sőt kérésre még kaphatunk is 1-2 extra darabot belőle. Mindez igaz a főváros és környékére, mert kicsit távolodva már csak 5 forintért kaphatunk belőle darabonként. Ebbe aztán bele is rakhatjuk a trappista sajtot. Apropó sajt, ez a gyártás helyétől nem egészen 40 km-re lévő áruházban 200 forinttal drágább kilónként, mint a 180 km-re lévőben. Lehet, hogy csodálatos logikámat rögtön agyonvágná egy TESCO logisztikus, aki elmesélné, hogy a sajt mindenképpen bekerül egy központi raktárba akkor is, ha azt a szomszéd telken gyártják, tehát ezt ne vegyem figyelembe. Az már csak hab a tortán, hogy az amúgy is szűkebb választékú üzletekbe néha meg sem érkezik az akciós áru, és a helyi alkalmazottaktól legfeljebb egy buta nézést kapunk, amikor érdeklődünk.
Egyszóval ilyen a vidéki hipermarket élet. Mindezt mondom úgy, hogy mint fővárosi, általában az ittenieket látogatom. Ezért inkább csak bosszantó és kellemetlen számomra, mintsem mindennapi gyakorlati jelentőségű, hogy látom, a multi jelen esetben gátlástalan, és pont annyira húzza le az embereket, amennyire csak lehet. És bizony azokban a térségekben, ahol amúgy is nehezebb, még inkább megteheti. Tudom, ha nem tetszik, ne vásároljon ott az ember. Ha tehetem, tartom is magam ehhez.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://mover.blog.hu/api/trackback/id/tr44823900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BigOne 2008.12.15. 13:30:02

Ez tényleg elég gáz. Nem tudom, hogy más multi csinálja-e ezt. A Lidl az tuti nem, náluk mindenhol ugyanazt az árat láttam.
Annyit azért érdemes hozzátenni, hogy a tesco előtt ezeken a helyeken csak még jobban lehúzó vidéki üzletláncok voltak. Az emberek néha annak is örülnek, hogy már nem csak az van.

bizonytalan  2008.12.15. 14:00:25

azért a Lidl is megéri a pénzét.
ugyan ők valamivel korrektabbak a Hervisnél, de simán eljátszották azt, hogy a régen 1300 ft-os 3 éves whiskeyt felemelték 2000-re (így többe került már, mint a 8 éves), majd egy hét elteltével levitték 25%-al az árát.
így most hatalmas betűkkel hirdetik, hogy akciós, meg hogy csak 1500 ft.
utána a 8 éveset emelték fel 2300-ra, de gondolom egy hét múlva az is akcós lesz (kb 1800 per üveg, mint ahogy eddig is)

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.12.15. 14:04:32

ilyen a kapitalizmus

de semmi gond mert a láthatatlan kéz majd rendet tesz, hiszen a törvények mindenkire egyenlően vonatkoznak és végtelen számú versenyző van a piacon

Joe-ból is megárt a shock !!! (törölt) · http://www.tuzelestechnika.net/ 2008.12.15. 14:07:06

Igen, sajnos ez így van!
Az ok roppant egyszerű:
Minden áruháznak megadnak egy keretszámot, hétre, hónapra, évre lebontva, amit teljesíteni kell.
Azt, hogy ennek a számítása hogyan történik nem vesézném ki, elég annyi, hogy a demográfiai adatokhoz és az áruház méretéhez van köze.
Amennyiben ezek a számok köszönő viszonyban sincsenek a valós forgalommal, akkor azt a vezetők a pénztárcájukon érzik meg, ezért olyan árakkal dolgoznak, hogy a profitjuk és az árbevételük jelentősebb legyen.
A helyzet az, hogy az akciós újságok termékein kívül (amik régiónként változó kínálatúak és árúak) minden árat az adott áruház vezetés szab meg, bizonyos irányelvek alapján.
Sőt, bizonyos műszaki áruházaknál olyan is előfordul, hogy délelőtt az egyik vezető valaminek leviszi az árát, délután meg a váltótársa vissza, vagy megemeli. (tapasztalat)
Röviden ez az oka annak, hogy még Budapesten is, a nagyobb forgalmú helyeken olcsóbbak bizonyos termékek, mint a kisebb áruházakban. Persze ez sem mindig törvényszerű.
Azt viszont ugyancsak igaznak tartom, hogy mégis sokan örülnek egy-egy kisebb ilyen áruháznak is, hiszen még így is kedvezőbb áron tud bevásárolni összességében, mint a "sarki boltban".
Egyszóval lehet őket utálni és szereteni is, valahol vásárolnunk kell, ha enni akarunk. :-)
U.i.: nem ilyen áruházban dolgozom, régebben álltam velük üzleti kapcsolatban.

Joe-ból is megárt a shock !!! (törölt) · http://www.tuzelestechnika.net/ 2008.12.15. 14:09:20

Előbb lemaradt:
a keretszámok és a valós forgalom az esetek 80%-ban meg sem közelítik egymást, vagy legalábbis nagyobb az eltérés, mint 10 %

Dorian 2008.12.15. 14:21:56

Nagyon helyes az, hogy pénzért adják a szatyrot! Így talán jobban meggondolja az ember, hogy mennyit használ és dobál ki belőle a szemétre, szennyezve a környezetet.

SehonnaiBitangEmber 2008.12.15. 14:23:29

Ugyanígy lehetne egy post arról is, hogy miért sokkal drágább az üzemanyag a keleti országrészben (ami ugye az ország "leggazdagabb" vidéke), mint Pesten. Még az autópályákon is olcsóbban tankolok, mint Nyíregyházán. Ehh...

BigOne 2008.12.15. 14:23:50

Az lehet, hogy helyes, de akkor miért nem adják a főváros közelében is pénzért???
A Lidl nem védem, én csak annyit mondtam, hogy náluk egységes az ár. Az ilyen akciós árképzésük nekik a legidegesítőbb. Simán kiírják, hogy Akció, és van -1 Ft :)

benkoo 2008.12.15. 14:28:31

nem tudom mit vagyunk meglepődve. azt kellett volna tenni amit a szlovének hogy nem engedték be őket! ott tavalyig még spar sem volt. a tescot és társait meg elzavarták, mert rossz minőségű árut árulnak.

zsohigaby · http://www.balatonhorgasz.hu/ 2008.12.15. 14:30:36

tiszta nyomor az egész...
én Tapolcán lakom, de a balatonparton olcsóbban tankolni, mint nálunk, ezt hogy sakkozzák ki nem tudom és a tesco kút sem olcsóbb egy forintal sem mint a mol vagy az agip... badacsonyban olcsobb a benzin... szánalom...
tegnap veszprémben tankoltam... mindenhol ugyannnyi volt a benzin, omv, mol, tesco stb...
a táskáról annyit, hogy tényleg fizetni kell érte, és a sok diák a pénztárnál, akik úgy cserélődnek, mint az alsógatyák, a legkisebb gondjuk az hogy belepakoljanak a táskába...

eric · http://vastagbor.blog.hu 2008.12.15. 14:31:23

én ezeket nem sarcnak hívnám azért. És egyikről sem gondolom, hogy szándékos.
Az régi akciós árak egy csomó más helyen is kint maradnak még akkor is ha effektive több eladót és árellenőrt foglalkoztat mint a tesco amely közismerten burzsuj és nem vesz fel elegendő dolgozót. Kb ezért szopok mindig 10 percet a pénztárainál is.

A szatyor része pedig nyilván marketing. Pesten és környékén nagyobb a konkurenciaharc. így ott nem tehetik meg, hogy zsidóskodjanak a reklámtáskával. Vidéken a kisebb formátumú , kisebb forgalmú boltokban pedig még ez is belefér.

Kereskedő fejjel mondom, hogy ha nem érkezik elég akciós árum, pl mert balfasz voltam és keveset rendeltem, vagy a szállító volt balfasz és túl sokat ígért, akkor a magasabb prioritású boltjaim fogm előnyben részesíteni velük. vagyis a pesti magasabb forgalmú hypereket.

movhu 2008.12.15. 14:36:59

AnagyG · anagyg.blogspot.com 2008.12.15. 14:30:36
Egyről beszélünk :) Én sem tankoltam nálatok, hanem akárhol máshol, mert ha már egyforma az ár, akkor tuti nem a T-ben tankolok.

eric · vastagbor.blog.hu 2008.12.15. 14:31:23
A TESCO féle árazásról volt már máshol is téma. Konkrétan nem az szokott előfordulni, hogy olcsóbban kapsz valami t a kiírtnál, hanem az, hogy drágábban. Nem csak az én személyes megfigyelésem. És sokkal nagyobb arányú előfordulással, mint más hasonló méretű áruházban. Szinte nem volt olyan, hogy mindent annyiért vette volna, mint a kiírt. A polcpakolási rendszerről: Legutóbb a 379 forintos noname üveg cumisüveg címkéje alá láttam kipakolva 1400 forintos NUK üvegeket...üveg-üveg, csak 1000 forintos különbséggel.

egyszerűen férgek vagytok 2008.12.15. 14:37:13

A Tesco a leges-legnagyobb köcsög. A sok-sok birka, paraszt magyar meg oda jár és oda hordja a pénzét lelkesen, nehogy az országban maradjon már. Aki a Tescóban vásárol az meg is érdemli, hogy megszívassak és ott rohadjon meg az ilyen ahol van.

Neocon 2008.12.15. 14:41:28

Hát mi megéreztük, hogy több hipermarket is nyílt a településen, ha van ideje az embernek, akkor baszom olcsón bevásárolhat. És igen mikikém, a piac láthatatlan keze működik, csak az emberekére kell néha odacsapni, akik az üzleteket irányítják.

mobo 2008.12.15. 14:43:45

A veszéprémi teszkóban nincs semmilyen ingyenes szatyor.
Ne is legyen, nem kell még több szemetet generálni, mindenki tud vinni magával szatyrot, vagy megveszi helyben, ha hülye volt és nem vitt.
A mol kutak benzinára sem egységes, miért lenne az a teszkókutaké?

eric · http://vastagbor.blog.hu 2008.12.15. 14:44:20

Konkrétan az is előfordul, hogy olcsóbban kapsz kb ugyanakkora arányban csak kutya nem emliti mert csak örül neki és lapit. gondolom Te sem reklamálnál a Vevőszolgálaton ha olcsóbban hozod ki:D emellett a médiában sem téma megírni.

De am mégis, hogy gondoljátok? az osztályvezető, manager vagy igazgató vagy ki tudja hol , hogy hivják, megkéri az eladót , árellenőrt, hogy ma a cumihoz drágább árat rakjanak ki?:DDD

Tudjátok most jött egy új törvény...a rossz árak miatti hibákért a hypereket már nem 100millára hanem 2 millárdra baszhatja meg a fogyasztóvédelem. (per bolt) Nem hiszem, hogy pár csalós cumival és a többivel ezt ellensúlyozni lehetne egy ekkora büntetést...
utánaolvastam, a tesconak pl több mint 100 boltja van országszerte ma...

Joe-ból is megárt a shock !!! (törölt) · http://www.tuzelestechnika.net/ 2008.12.15. 14:46:25

egyszerűen férgek vagytok 2008.12.15. 14:37:13
menjél akkor az erdőbe gombát szedni! :-DDDDDDDDDDD
ja, mindenki köcsög, csak te nem :-)
akkor kelett volna gondolkozni és saját, magyar hypermarketet csinálni, amikor minden megvolt hozzá, állami áruházláncok maradványai és rengeteg beszállító, akkor senki nem akrt csinálni, akkor most ne sírjon a szánk
a szánk egyébként se sírjon, inkább mosolyogjon (ha lehet)

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2008.12.15. 14:46:33

Tesco - a legkisebb is számít! Ennél a szlogennél sokan a gyerekekre gondolnak, de igazából a kis különbségeket jelenti a különböző termékek áraiban.
Van erre egy helyesebb mondásunk: sok kicsi sokra megy.

petbecks 2008.12.15. 14:56:21

a TESCO messze nem a legolcsobb, a tescos termekek meg altalaban a minoseg legaljat kepviselik.
reszemrol kerulom messzire. ha olcsobban akarok vasarolni, akkor METRO, ha igenyesebben, akkor SPAR.

eric · http://vastagbor.blog.hu 2008.12.15. 14:59:50

A tesco gazdaságok vooltak a legolcsóbbak és legsilányabbak a piacon, de azóta ezeket megszüntették és egy tesco minőségi családot vezettek be a helyére angliából importálva a legtöbbször átlag feletti minőségben. Ettől függetlenül a tesco még ma is a gagyi egyik szinonimája hazánkban?:D nyihaha

petbecks 2008.12.15. 15:04:50

"tesco minőségi családot vezettek be a helyére angliából importálva a legtöbbször átlag feletti minőségben"
:D nyihaha

smeli62 2008.12.15. 15:08:02

Angliában lehet h. másik tesco van. OTT nem jellemző a silány áru.

petbecks 2008.12.15. 15:15:56

OTT tenyleg nem jellemzo a gyenge minoseg.
de a tesco filozofiaja szerint NEKUNK jo lesz a szar is, ha olcso. persze, ha mar raszoktunk, akkor lehet emelni az arakat is.
es be is jott neki, meg ma is jarunk oda..

2008.12.15. 15:22:38

A tesco benzin oktánszáma alacsonyabb mint ami ki van írva mert a tűréshatár legalját adják.Ergo: drágább mint a jónevű.Azért azt sem kell elfelejteni hogy a helyi vezetők 99%-a magyar.Ezért nem is lehet csodálkozni hogy átvernek minket mindenféle apró trükkel.De amikor Őket verik át mindenféle mérgezett paprikával vagy a gyerekét melaninos(?) cukorral akkor szarul érzi magát. Az un. "színes" pedig a normál színvonal , nem kiemelkedő egyáltalán .Ki kell kerülni Őket nagy Ívben.

2008.12.15. 15:24:01

Magyar vásárló vs. Magyar kereskedő! Bravó!

fajro 2008.12.15. 15:24:54

Az angliai tesco teljesen más - ott eleve nem nagy áruházról van szó, hanem maximum Spar méretű, de inkább annál kisebb boltokról a belvárosban (Persze lehet, hogy van nagy áruház is, csak nem jártam külváros felé).

eric · http://vastagbor.blog.hu 2008.12.15. 15:35:14

fajro...van ott 3 szintes tesco is;)

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.12.15. 15:35:49

soha egyik vidéki teszkóban sem tapasztaltam, hogy fizetni kellett volna a szatyorért.

ami viszont tényleg gáz, az az, hogy a vidéki áruházakban sokkal szerényebb a választék mindenből. nem tudom miért gondolják, hogy azért, mert pl. debrecenben élek, automatikusan igénytelenebb is vagyok, mint egy délpesti panellakó. hát nem vagyok, nagyon nem.. nem is nagyon járok teszkóba.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.12.15. 15:48:17

"tapolcai benzinkútnál a Balaton partján is találni olcsóbb márkás kutat."

Nyáron jártam Egerben. Az ottani TESCO kútnál két olcsóbb is volt látótávolságon belül :-)

staropramen 2008.12.15. 15:53:59

rutinos versenyző amit csak lehet megnéz az árellenőrzőn.sok kellemetlenségnek vehetjük így elejét.
Szerintem a lehúzásnak ebben a változatában a praktiker a legjobb.

idiotapocs 2008.12.15. 16:16:13

"...de simán eljátszották azt, hogy a régen 1300 ft-os 3 éves whiskeyt..."

Atyaisten, milyen "viszkit" iszol te jóember? Meg akarsz vakulni?? :D

yggdrasil 2008.12.15. 16:16:45

Egyébként, van egy olyan fogyasztóvédelmi szabály, hogy ha ugyanannak a terméknek két különböző ára van feltüntetve, akkor az alacsonyabb feltüntetett összegért kell adni a terméket. Nézni kell a pénztárnál, hogy mit üt be a gép, aztán reklamálni, ha valami látványosan drágább, mint a polcon ki volt írva.

Döglött Guminyúl (törölt) 2008.12.15. 16:17:57

1. Kereslet - kínálat. Ennek függvényében alakítja MINDEN cég a piacon az árakat.
2. A többi kút is ennek megfelelően alakítja az árait, a Shell vagy MOL kutaknál sem ugyanannyi a benzin Egerben mint Pesten.
3. A Tescoban két árzóna van. A vidéki és az Auchan-facing. Versenytárs-függő, hogy épp az olcsóbb zónába tartozik-e adott áruház.
4. Magyar effektus... Nem annak örülsz, hogy Pesten olcsóbbak az árak, hanem hogy vidéken drágábbak. Nem annak örülsz, hogy Pesten még mindig ingyenes a szatyor, hanem azon hápox, hogy vidéken 5 egész Ft... Gondolom sokan csődbe mentek ettől... Legalább tudják értékelni egy "picit" az emberek azt a rohadt szatyrot is, amit mindenki szemetesnek használt, és huszasával vitte haza a kasszától, hogy ne kelljen szemeteszsákot vennie. Környezetszennyezés a csúcsfokon. Amúgy árul a Tesco 29 Ft-ért erős normális szatyrot is, ami VISSZAVÁLTHATÓ. Ha elhasználódik, ingyen kicserélik a vevőszoli pultnál, egyszer kell csak megvenni. Ja, hogy így nem lehet szemetesnek használni...
5. Tessék jelentkezni "árellenőr" pozícióba a Tesco-hoz. Ők cserélik a napi nem ritkán 3-4000 árváltozást... Meg lehet mutatni, lehet ezt jobban is csinálni.

Birkák.

movhu 2008.12.15. 16:28:33

Döglött Guminyúl 2008.12.15. 16:17:57
1. A legtöbb multinak az országon belül AZONOSAK az árai. Igaz benzint nem árulnak, de a többi termék forintra ugyanannyi az ország két végében.
2. Igen így van, de ez kit érdekel. Attól még a TESCO részéről nem tartom jó húzásnak, ugyanis ő nagyon hangoztatja a "gazdaságos" fílinget.
3. Ezt látjuk...
4. Nem, mert én nem az a fajta vagyok, aki itt a Nagyvárosból sz*arik a vidéken élőkre, hanem érdekli az, hogy mások lehúzzák őket..
5. Kit érdekel mennyi címkét kell lecserélni??? Ez a dolguk. Pont ezért írtam, hogy mindekinek meg van a maga dolga. Az orvostól sem fogadjuk el indokként, hogy neki mennyi dolga van egy nap, minden pillanatban a maximumot várjuk el tőle.
Nem akarok semmit jobban csinálni, mint más. Mindenki csinálja jól a maga dolgát.

QC 2008.12.15. 16:44:18

Szatyor,meg benzin ár ?!
Ez kismiska, ahhoz képest ,ahogyan a magyar beszállítókat átveri- kivérezteti a TECSÓ (is).Ezen kellene felháborodni !Meg azon , hogy akkor, amikor ott volt a lehetőség, hogy valaki(k)hasonló profilu dolgot hozzon létre Magyarországon, nem volt nagy a tolongás.De ha már ár... Azt magayrázza meg nekem valaki , hogy az miért van hogy egy magyar termék ízre szarabb,súlyra kevesebb viszont drágább mint az import saját márkás ?

Joe-ból is megárt a shock !!! (törölt) · http://www.tuzelestechnika.net/ 2008.12.15. 16:50:43

"movhu · mover.blog.hu 2008.12.15. 16:28:33
1. A legtöbb multinak az országon belül AZONOSAK az árai. Igaz benzint nem árulnak, de a többi termék forintra ugyanannyi az ország két végében.
Nem akarok semmit jobban csinálni, mint más. Mindenki csinálja jól a maga dolgát."

Kedves movhu !
Nem tudom melyik multira érted, lehet, hogy így van.
Mondjuk a tapasztalat mást mutat. Mivel egy időben területi képviselőként sokat jártam multikba, ezt csak cáfolni tudom. Bp-en belül is másak az árak egy media marktban, vagy egy tescoban.
A másik megjegyzéseddel egyetértek, ugyanakkor a saját szememmel láttam, hogy egy 10 000 nm-es áruházra hétvégén 3 árufeltöltő van és 2 árellenőr.
A forgalom 60%-a ezen 2 nap alatt bonyolódik
és nem vesznek fel embert, csak ha már nagyon gáz van

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2008.12.15. 16:53:08

"a multi jelen esetben gátlástalan"

és a jövőben is az lesz.............
ezért kellene már egyszer komolyan összefogni és rendezni egy anti-tesco napot, amikor senki, de senki nem be.
Azt hiszem lenne egy kis bevételkiesés, és akkor talán magukhoz kapnának. Ez az egyetlen út.
De, hogy ezt az anti-napot meg tartaná a magyar? Hát nem tudom, elég sok tetűember él itt, úgyhogy se baj, zabáljuk csak a szarnál is szarabb fost, nyamy-nyamy...............................

Joe-ból is megárt a shock !!! (törölt) · http://www.tuzelestechnika.net/ 2008.12.15. 17:00:03

"Nem akarok semmit jobban csinálni, mint más. Mindenki csinálja jól a maga dolgát"
:-DDDDDDDDDDDD
már bocs
én is QC pártján állok, fent le is írtam

azonban min is csodálkozom?
leszólni könnyű bármit is
csinálni már más tészta,
sztem bárki ülne ott egy vezetői székben a saját pecsenyéjét sütögetné

Joe-ból is megárt a shock !!! (törölt) · http://www.tuzelestechnika.net/ 2008.12.15. 17:01:42

"ezért kellene már egyszer komolyan összefogni és rendezni egy anti-tesco napot, amikor senki, de senki nem be.
Azt hiszem lenne egy kis bevételkiesés, és akkor talán magukhoz kapnának. Ez az egyetlen út."
ezt akartam beszúrni

Szted 1 nap kiesés zavar egy olyan céget ami 1 évben 360 napot nyitva van és kaszál??????????????????

Francois Pignon 2008.12.15. 17:02:21

Múltkor egy dvd-re kétféle ár volt kiírva, a nagyobbat számolták a pénztárnál, de a vevőszolgálatnál visszaadták a különbözetet. Szólni kell.
Fizetős szatyrot meg bevezethetnék máshol is. Azt hiszem a Teszkóban lehet kapni olyan táskát, amit lehasználás után kicserélnek.

kötözködő 2008.12.15. 17:05:54

Van magyar bolthálózat is, a CBA. Na azoknál szutykosabb, kisebb választékú, szűkebb boltokat még nem láttam. Marad a Tesco, szigorúan nem saját márkás termékekkel (kivéve a TG Rudit ;-) ).

LiberAll 2008.12.15. 17:09:24

Szerintem le kell ülni a Tuskó elé, s nem engedni be senkit a tuskóba. Kijön a yard, meg a tv, azt lehet siránkozni, aztán vidéken "turnézni" vele.

avogadro00 2008.12.15. 17:10:13

Nagyon helyes, hogy a szatyorért fizetni kell, kötelezővé tenném törvényileg. Jó hogy nem eldobható kocsival megyünk vásárolni?!?!?!?!

HalivudEstevez · http://www.halivud.hu 2008.12.15. 17:11:49

Szarrágó egy poszt.
De komoly. Mintha nem egy kereskedelmi cégről volna szó, aki azt csinál amit akar, illetve amit a piac diktál. Mintha jog lenne olcsóbban vásárolni.

Nem is értem miért írok ide és idegesítem magam.

Francois Pignon 2008.12.15. 17:12:11

CBA elég változó színvonalú franchise. Vannak nagyon jó kis üzleteik is. Meg persze rosszak is.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2008.12.15. 17:12:36

ha tényleg nekiállnánk, akkor felnyomhatnánk havi, majd heti 1 napra

amúgy a dobozos tejet nézze meg mindenki, mert öko-terrorista brigádok mozognak a pultok között és tűvel megszúrkálják a dobozt, nem nagyon, éppen csak, hogy ne folyjon, de a levegőt kapástól büdösödjön...................

én már évek óta nem iszom dobozost, mert állandóan hajtott, mint az állat, és gondolom a teszkófönők is mást vesz a picike kis zsetonjából............., amit mi, barmok tejelünk neki.........

Bisi 2008.12.15. 17:22:36

Nem baj, ha fizetni kell a szatyorért, de nincs kedvem a pénztárnál azt figyelni, hogy vajon mind a negyven tételnél a helyes árat ütötték vagy átbasztak párszor. Emiatt és a gyenge minőség miatt nem szoktam TESCO-ban vásárolni ha van más lehetőség.

suttogó 2008.12.15. 17:34:09

Édes Istenem! "SZATYROSOK"! Ez nem egy környezetvédő fórum! Szatyor van a fejeteken(?) és ezért nem látjátok a világot, javaslom vegyetek "vakvezető" kutyát.

hagymásbab85 2008.12.15. 17:38:04

Amióta van választási lehetőség (Aldi, Lidl, Spar, Penny, CBA), baszok a Tescoba menni. Inkább fizetek pár 100 forinttal többet a végén, de ne nézzenek már totál hülyének. Én elvárnék valamit a pénzemért cserébe, de a Tescoba ezt nem kapom meg.

zsoltix 2008.12.15. 17:38:22

Én nem akarom védeni a Tescot, de dolgoztam ott,az például,ha valaminek nem az az ára,mint ahogy meghirdették, vagy ahogy a polccímkén van,az nem szándékos. Nem jó helyre töltik,vagy nem cserélik ki árváltozásnál a polccímkét,egyszerű figyelmetlenség.Vagy olyan is van,h az akciós ár nem töltődik át a pénztárrendszerre. Amúgy a dolgozók fizuja sem ugyanaz, Bp-n meg nyugat M.O.-n többet kapnak, mint keleten,ugyanazért a munkáért.

Gyökszi68 2008.12.15. 17:40:32

Istenem,ha ezt Lenin elvtárs is megérhette volna!

zsoltix 2008.12.15. 17:48:38

Amúgy az is lényegtelen,mit hol gyártanak,ha a szomszéd faluban gyártanak is valamit,először a központi raktárakba viszik,onnan hordják ki.

suttogó 2008.12.15. 18:14:00

Zsoltix! Tévedés ne essen! Ha az előzményeket elolvasod igen kevesen bírálják a dolgozókat. A TESCO-ról van szó és annak üzleti magatartásáról. Bár, ha egy dolgozó "egyszerüen figyelmetlen(?)" azt sok helyen nagyon büntetik! (orvos, buszvezető, ugy ne soroljam?!!!)

karriertanacs.hu 2008.12.15. 18:46:58

helyes, pénzért szatyrot! szerintem mindenki kibírja ha szépen összehajtogatja és újra használja.

Alkusz · http://www.linkkatalogusok.com 2008.12.15. 18:50:08

Minden addig tart, ameddig van rá igény. Mivel a Szeszkóra van, így lehet ezek a problémák idegesítőek, de sajnos kezelhetetlenek. Egyszer vettem rá magam, hogy elmenjek szárazáruért éjszaka, de mit ad isten, éppen nem volt semmi:) Na azóta nem járok Szeszkóba.

Nuclear Winter 2008.12.15. 18:52:39

na ja, de ha egy orvos elvágja az eredet, csak reménykedhetsz, hogy vissza si tudja varrni. A tecsóba meg fix, hogy visszaadják a különbözetet, vagyis az olcsóbb áron veheted meg végül a terméket..Egyébként meg az okos aki sztrájkot szervez a teszkó ellen, csak hajrá! ja, hogy 22 000 embernek ad munkát? szarjá bele. legyen mindenhol kisbótos, aki adót csal, feketén dolgoztat, oszt merdzsóval jár és még le is köó...brávó. Az meg mán a sötétség csúcsa, hogy az ingyér szatyoré reklamálsz. nincs ingyen ebéd hülyegyerek. én nem akarom, hogy a fiam ganéban nőjenek fel, szal mindenhova újrafelhasználható szatyorral járok. néha a tecsóba osanossal..de kit érdekel...:)

pantlikaskiralylany 2008.12.15. 19:37:11

reklám nélkül javaslom mindenkinek a tescoról szóló könyvet.
Gyakorlatilag abban minden választ megtaláltok a polcon levő és a gépben levő árakról.
A felvisszük az árát, hogy aztán akciózzuk pedig régi találmány, nem véletlenül kell feltüntetniük, hogy milyen árhoz képest adnak kedvezményt. Egyik multi sem különb a másiknál egyébként, de addig amíg az emberek mint a birkák mennek oda vásárolni miért gondoljuk, hogy majd változtatnak a hozzáálláson?
Amíg az emberek elhiszik, hogy húsból készülhet, sőt meg is veszik a 200 Ft-os virslit, addig miért akarnának olyat adni amiben hús is van?
Ráadásul nem kell meglepődni, ha egy márkás termék akcióban a multiban, valahogy nem olyan mint amikor valahol máshol vesszük meg...
Egyébként meg az angliai tescot hasonlítgatni az ittenivel kb olyan mint a kínai ruhát a guccihoz...

Perillustris 2008.12.16. 00:09:37

"hiszen még így is kedvezőbb áron tud bevásárolni összességében, mint a sarki boltban"

Csak látszólag. Hosszútávon mindenki megszívja.

hatja 2008.12.16. 07:15:41

mielött elkönyvelnénk, hogy a teszkó mindenkit megkárosít ezekkel az áreltérésekkel, azért említsük meg a másik oldalt is.

szomorúan látom, hogy teljesen elfogadott lett bevásárlás közben megenni két pogácsát meg egy rudit, hozzá egy red bull aztán desszertként gyermeki kiváncsiságból megrongálni néhány nagyértékű termék csomagolását. nehogy más megvehesse, vagy ha mégis, otthon jöhessen rá, hogy a csavarok fele vagy egyébb tartozékok kihullottak belőle. az egészre pedig a magyarázat: "ez nem lopás, és különbenis megérdemlik" meg "mi az az ezer forint nekik".

végülis...

Asidotus 2008.12.20. 00:20:15

Egy nagy tévedésben éltek!!!
A TESCO árai nem egységesek, hanem szabályozottan eltérőek, és ezt az Auchan-tól való fizikai távolság határozza meg!!! Az alapján 3 kategória van, ezért olcsóbb a budaörsi TESCO az egritől.
süti beállítások módosítása