Gyerekgyilkosság

2008.08.01. 09:30

Csúnya szó ez. Megmutatja, hogy még magát az emberi élet kioltását is kategóriákra bontjuk, és társadalmunk egészen máshogy kezeli ezt a fajta gyilkosságot. Másként tekintünk akkor a tettre, ha az egy olyan személy ellen irányul, akinek biztosan nem volt esélye arra, hogy velünk szemben védekezzen, ráadásul még előtte állt volna az élet. Ez a megdöbbentő tragédia ért utol most egy gyermeket, akinek a szülei úgy döntöttek, hogy véget vetnek a család életének, és ezt a gyermekükön kezdték. A kisgyermek meghalt, miután begyógyszerezték és megfojtották, ám ők maguk túl kevés altatót vettek be, így éppen kórházi kezelésben részesülnek. Tettüket a búcsúlevélben – amelynek valódiságát szakértők éppen most vizsgálják – anyagi ellehetetlenüléssel indokolják.

Annak ellenére, hogy az anyagi ellehetetlenülést nagyon sokan megélték már, vagy éppen annak átélői, valószínűleg ez a nagyon sok ember nem ért egyet ezzel a megoldással. Mégis azt tapasztaljuk Magyarországon, hogy az öngyilkosságok és hasonló családi tragédiák száma csak igen csekély mértékben csökken, illetve az utóbbi időben talán meg is fordult a tendencia. A világszinten vezető pozíciónkat ebben a tekintetben ugyan már nem birtokoljuk, de sajnos még mindig benne vagyunk az élbolyban az önkezű életkioltásban. Ráadásul az utóbbi időben nem egy eset volt, ahol az öngyilkosságot a család vagy más emberek életének kioltása előzte meg. Több helyen a rendőröknek kellett beavatkozni, és így nem történt nagyobb tragédia. Az indokok változatosak, az anyagiaktól a szerelemféltésig széles a paletta.

A pillanatnyi állást vizsgálva, hirtelen megértőek is lehetnénk az anyagi gondok tekintetében. De miért jut el valaki oda, hogy már csak ezt az egy, látszólagos kiutat találja magának? Mivel ez a megoldási mód nálunk sokkal gyakoribb, mint más országokban, ezért biztosan valahol társadalmi szinten kell keresnünk a problémát, méghozzá a gondolkodásmódban. Nehéz megfogni a tényleges hibákat, amit az is mutat, hogy a szocializmus hosszú időszakában sem sikerült pontot tenni az ügyre, és érdemi javulást előidézni. Igaz, akkoriban erről, mint sok más rossz dologról, csupán erős hallgatás volt az állami reakció. Aztán jött az új kor, a rendszerváltás, és egyszer csak varázsütésre elkezdett csökkeni az esetek számra. Több pszichológus véleménye szerint ez köszönhető annak is, hogy a felelősség kérdése átrendeződött az emberi fejekben. Ma a saját problémáink miatt sokkal inkább tesszük felelőssé a társadalmat, mint magunkat. Így sokkal inkább kiéljük a rendszer szidásában a hajlamunkat, mintsem önmagunkon. Közben meg gyáván nem nézünk szembe saját magunk által kreált bajainkkal, évekig szemet hunyunk a családi problémáink felett. Szépen lenyeljük, hogy kiderült, házastársunkkal képtelenek vagyunk együtt élni, és az évek során felgyűjtjük a feszültséget, ami a végén talán a puska csövén távozik. Nem vagyunk képesek felvállalni sem magunk, sem mások előtt azt, amit tulajdonképpen mi hoztunk létre. Igaz, ez csak egy apró elemei a rendszernek, hiszen akkor sem tudnánk gyors eredményeket elérni, ha tisztában volnánk részletesen a tényezőkkel.

Egy azonban biztos. Sem az emberi élet értéke, sem a felelősségtudat nincs a helyén az emberek fejében. Csak ebben az évben már több csecsemőgyilkosság történt, és előfordult, hogy fiatalok megölték a velük egykorút valami látszólag apró sérelem miatt, mindezt előre kitervelve. Mintha nem lenne ott az emberekben, hogy mekkora súlya van egy ilyen tettnek. Az anyagi dolgokat nézve, és a magyar rosszadós lista növekedését elemezve láthatjuk, hogy rendkívül felelőtlenül tudunk viselkedni azért, hogy meglegyen az számunkra, amit mi szükségesnek tartunk. Ez pedig oda vezet, hogy a végén az emberek nagyobb része messze erején felül kíván élni és költekezni. Ezért sorban állnak a bankok, hogy felelőtlenségünket kiélhessük, akár jelzáloggal terheljük utolsó megmaradt értékünket is, és a végén kimondhassuk, sikerült eljutnunk felelősségtudatunk hiányának csúcspontjára. Itt már csak az a kérdés, hogy mennyire értékes számunkra ekkor az élet. Most, ennek a házaspárnak nem ért annyit, hogy megtartsa. Ennek most egy kisgyerek lett az áldozata.

A bejegyzés trackback címe:

https://mover.blog.hu/api/trackback/id/tr81595548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kísérletinyúl 2008.08.01. 11:45:14

az ilyeneket nem kórházba szállítani kell,hanem a helyszínen kivégezni!mint mindenkit,aki gyereket bánt,molesztál,terrorizál!erre nincs mentség semmi!

Johnny Firpo 2008.08.01. 11:47:35

Valakik elhintették mindenfelé a sikeres, boldog, kiteljesedett élet külső jeleinek listáját. Most a többség ezeket hajszolja/majmolja (hajszolná/majmolná), mert azt hiszik így valóban elérik majd sikeres, boldog, kiteljesedett élet. A jelek birtoklása azonban nem egyenlő annak a birtoklásával amire a külső jelek mutatnak. Természetesen a külső tényezők hatnak a belsőre és fordítva. Bonyolult ügy. Egyszerre vagyunk félrevezetők és félrevezetettek. Mi vagyunk a társadalom. Ezek szerint a társadalmi szinten megjelenő trendek, divatok, hóbortok, köztémák is minket tükröznek? Nem egészen és mégis... majdnem.

pipere 2008.08.01. 11:55:18

Sok az eszkimó és kevés a fóka. Miközben a társadalom egyre inkább széttagolttá válik, az értékrendeket nagyban manipulálja a média, akinek a keze mindenhová elér, hiszen egy televíziót már pár ezer forintért is szerezhetünk (még ha kicsi is). Aztán jönnek a reklámok, műsorok, akik elhitetik az emberekkel, ha nem fogyasztanak, akkor a társadalom megveti őket, kirekesztetté válnak. Persze ki akar kirekesztett lenni? Ki akarja, hogy mások lenézzék? Régóta meg vagyunk már vezetve a média által, olyan fogyasztói társadalmat erőltetnek ránk, ami csak az ilyen tragédiákhoz vezet, és az emberi értékek semmibevételéhez.

znprg 2008.08.01. 11:55:22

elsemtudom képzelni és nagyon fáj hogy ezt tették a kisgyerekkel :(

kibaszott hülye fejükkel adták volna be egy intézetbe vagy bármi - de megölni, mit megölni megfojtani az nagyon durva... - anyagiakkal pedig ne jöjjenek nekem, egy gyerek bárhol felnő 10 éves koráig kurvamind1 neki. anyagi okok miatt gyilkosság és öngyilkosság a legnagyobb lúzerség.

hogy lehet ennyire FÉLNI az élettől?

Zelefánt 2008.08.01. 11:58:04

Másfél éves a fiam, és már most tisztán látszik hogy égetnivalóan rossz kölyök lesz, és rengeteg vesződséggel fog járni mire felnő. (Úgyhogy cirka húsz évre megvan a programom, basszameg.)
Mégsem tudnék kezet emelni rá.
Amúgy meg ki a kurva isten tud megfojtani egy kisgyereket?!
Mi retkes fasz van ebben a világban?!

X 2008.08.01. 12:18:50

Szerintem, ezek az emberek még fel fogják magukat kötni - teljesen felesleges felgyógyítani őket - mert azonnal amint módjuk lesz újra el fogják követni az öngyilkosságot (már csak a gyerek miatt is).

Én gondolom, hogy nem örömükből tették amit tettek.
(nem védeni akarom őket). az hogy mi jön át a médián keresztül az egy dolog.

Csak nagyon amatőr módon tették, már amennyire profi lehet ilyenkor az ember...

málnatörp 2008.08.01. 12:25:29

A jobb oldalon lévő reklámsávban elég érdekes hirdetések társulnak ehhez a cikkhez. Pl.: Luxus masszázsmedencék...

vén kujon 2008.08.01. 12:26:22

A gyerekemért az életemet...és nem az életemért a gyerekemet. Bazmeg.

Dezsőjóska 2008.08.01. 12:35:00

Ahhoz kéne jogosítvány, hogy gyereket szülhess, meg hogy szavazhass, nem a vezetéshez. A kocsi legyen a természetes kiválasztódás eszköze :)

Zelefánt 2008.08.01. 12:36:08

... és akkor a szülők este szépen leültek, és megbeszélték hogy az egyetlen megoldás...
...?

hoseman 2008.08.01. 12:38:11

..rohadt agyhalott degenerált férgek ezek.. a fasz kivan hogy egy ilyen ügyet még 'vizsgálnak a szakértők'...ádábszurdum.

ThufirHawat 2008.08.01. 12:38:39

Ezek az emberek betegek, alkalmatlanok az életre, és nem is érdemlik meg. De mivel az utóbbi pár évtizedben idehaza már nem dobálózunk a halálos ítéletekkel, megfontolnám mindkettő sterilizálását. Isten ments, hogy ezeknek az emberszabású izéknek mégegyszer gyereke legyen, akár egymástól, akár mástól.

ThufirHawat 2008.08.01. 12:42:16

Nem csak a konkrét ügyhöz kapcsolódva, de néha az az érzésem támad, hogy az egyre inkább súlyosbodó társadalmi, erkölcsi, gazdasági, ökológiai helyzetre az emberbarát demokráciák képtelenek érdemi választ adni. Miközben a szakértők vizsgálódnak és vitatkoznak, ránkdől a szar.

hoseman 2008.08.01. 12:43:34

"Zelefánt 2008.08.01. 12:36:08
... és akkor a szülők este szépen leültek, és megbeszélték hogy az egyetlen megoldás...
...?"
Rátapintottál a lényegre!...tényleg felfoghatatlan hogy hogyan térképezik fel a lehetőségeiket,s döntenek;"drágám!meg kell ölnünk a gyereket! ez az egyetlen megoldás!-Rendben kedvesem! Öljük meg. (...)

Scientist · http://deadindian.extra.hu 2008.08.01. 12:52:45

köszönjük meg a politikusoknak. Magyarország élen áll Európában az egy före jutó adózásban és mégis itt kapják az emberek a legkevesebb szolgáltatást az államtól.

znprg 2008.08.01. 12:53:00

és amikor a pici felnézett vagy kapálózott....???? áhhh...ehhhh nekem is van egy 2 éves és nem bírom agyban...beteg

Eda 2008.08.01. 12:56:09

Az lesz nagyon szomoú, (ha mégsem kötik fel magukat) hogy beviszik őket a börtönbe, jó magaviselettel pár év után kiengedik őket és élhetik újra az életüket. Mivel volt idejük átgondolni és rájönni, hogy talán mégsem olyan rossz idekint, talán mégis meg lehet másképpen oldani a dolgokat, ismét családot szeretnének, mert az ember ilyen. Tartozni akar valakihez, valakikhez és el tudom képzelni, hogy a saját családjuk (nagymama, nagypapa, testvérek stb) nem lesz kiváncsi rájuk. Legalábbis én nem lennék, az biztos!

Kamilla 2008.08.01. 12:59:48

Szerintem az volt az alap, hogy meg akartak halni és nem az, hogy megöljék a gyereküket!
Innen elindulva miért is tették ezt?
Előttem hozzászólok, akiknek gyereke van, gondolják végig! Ha tudják, hogy már nem tudnak ebben az életben élni , de ott van a gyerekük, mit tennének??
Ráhagynák a nagyszülőkre? A testvérre? Mi van, ha a nagyszülő meghal, akkor a gyerek állami gondozásba kerül? Milyen élete lesz "nélkülem"? Mit fog érezni, hogy magára hagyták a világban?
Ezen elgondolkodva arra is juthattak volna, hogy akkor a gyerekemért fogok élni...de tovább tépelődve: de nem megy, nincs erő...
Innen ki merre lépett volna tovább??
A "segítők" mit tesznek anyagi problémák esetén? Semmit....
Nehéz az élet....szépen indult talán nekik, ezért vállalták be a gyereket..de aztán minden rosszra fordult...
Nem jól döntöttek, ez tény...de nem kéne kígyót, békát kiabálni...

Gwendolynn 2008.08.01. 13:00:50

az a különös, hogy az öngyilkossághoz erősen beszűkült tudatállapoton keresztül lehet eljutni, oké, ezt még egy ember esetében értem, nade itt ketten egyszerre jutottak el odáig, hogy haljunk meg együtt, és a gyereket se kíméljük??? egyik se volt kicsit észnél, hogy álljunk már meg, mit csinálunk a kisfiunkkal???

georg 48 2008.08.01. 13:01:02

Zelefánt, nem tudni mi a fasz van ebben a világban!! Megtébolyodtak az emberek. Legalábbis egy részük. El nem tudom képzelni, mi a bánatos lófasz indít egy harmincegynéhány éves embert arra, hogy ha neki szar a helyzete, megölje a gyerekét. Nem lehet olyan kilátástalanság, hogy ide vezessen. Mindenre van megoldás! Én hatvan éves vagyok, az a véleményem, hogy vannak akik egyszerűen nem bírják a gyürődést. Most ezek a szerencsétlenek egy életen át cipelik a keresztjüket. Hogyan fognak belenézni a tükörbe? De ez haggyán!! A gondjuk ugyan úgy nem oldódott meg!

ThufirHawat 2008.08.01. 13:04:09

Scintist!
Agyhugykövet kapok ezektől a megjegyzésektől. Miből érnénk utól (próbálnánk meg) a fejlettebb EU-s országokat, ha minden adóforintunkat közvetlenül a népre költenénk?

Gwendolynn 2008.08.01. 13:04:17

Kamilla, tény, hogy az ilyen gyerekgyilkosság azért történik, mert még - paradox módon - utoljára gondoskodni akar a szülő a gyerekéről: vagyis szerinte rossz lenne a kicsinek nélküle ebben a világban, ezért inkább magával viszi a halálba. De ennek ellenére, nem tudom elképzelni a jelenetet, amikor valaki az imádott gyereke arcára szorítja a párnát.. annak nagyon nagy baj kell, hogy legyen a fejében, és borzasztó, hogy ezt nem lehet előre látni :((

moxika 2008.08.01. 13:05:40

Ha megakarok halni, úgy isten igazából akkor nem a másodikról ugrom ki, hanem egy kicsit magasabbról. Vagy ahhoz már nem volt elég bátorság?

Eda 2008.08.01. 13:12:57

Egyébként nagyon sok család van kilátástalan helyzetben, ezt elismerem. De! Én három hetes korától egyedül neveltem a lányomat két éves koráig. Egy kis városból (BP-től 220 km) küldözgettem az önéletrajzomat felfelé Bp-re, hogy munkát találjak. Még nem töltötte be a kettőt a babám, amikor már dolgoztam. Sajnos muszáj volt az anyukámnál hagynom, mert bölcsibe nem vették fel, fél évet kellett várnunk rá, így csak hétvégenként láttam őt. Majd felköltöztünk Bp-re egy alébérletbe. Rengetegen elítéltek (a saját családom is) emiatt, hogy én "eldobtam" a gyerekemet magamtól, (igen ezt belemondták az arcomba) mert nem én nevelem, nincs velem, de az nem jutott eszébe senkinek, hogy az egészet miatta csinálom. Azóta rendben vagyunk, hála az égnek. Ezzel csak azt szerettem volna mondani, hogy soha nem fordult meg a fejemben, hogy öngyilkos legyek, vagy (még rágondolni is szörnyű) megöljem a saját véremet, az én hibáim miatt, az én döntéseim következményei miatt.

gbetty 2008.08.01. 13:13:32

znprg, "egy gyerek bárhol felnő 10 éves koráig kurvamind1 neki."

Ez meg így kurvára nem igaz. Nem véletlen, hogy egy átlagos, tisztességes körülmények között, szerető szülők mellett nevelkedett gyerekből kisebb eséllyel lesz börtönviselt/tolvaj/drogos, stb mint egy olyan gyerekből, akit elhanyagoltak. Az intézetben nevelkedetteknek sem fenékig tejfel az életük, nagyon nehéz egy biztos érzelmi háttér nélkül boldogulni az életben.

De attól még elítélem ezeket a szülőket, ennél még az is jobb lett volna, ha intézetbe/nevelőszülőkhöz adják a kicsit. Mások is kerülnek kilátástalan anyagi helyzetbe, olyan is van, aki rokonnál hagyja a gyerekét, majd kimegy külföldre gályázni. így legalább van esélye, hogy egyszer újra együtt legyenek.

Kamilla 2008.08.01. 13:14:12

Gwendolynn, igen, én nem mertem leírnbi a szót, hogy így akartak "gondoskodni" a gyerekről, mert verbális lincselés áldozata lettem volna..
Közben átolvastam a híreket: a nőn arcsérülési nyomok voltak. Vajon az miért?
/Lehet, hogy az egész a pasi akciója? .../

gbetty 2008.08.01. 13:18:14

Eda, nem kérdezted meg azoktól, akik elítéltek, hogy akkor mégis szerintük mi a jó megoldás? Együtt éhezni és várni a csodát? Szerintem jól döntöttél és büszke lehetsz magadra.
Azért most a neked beszólongatóknak az orruk alá dörgölheted, hogy igen, ilyen megoldás is van. Na, hogy tetszik nekik?

Rocks 2008.08.01. 13:20:41

ez az anyagi ellehetetlenülés elég nagy faszság a család anyagi helyzetét ismerve... jómódú szülők gyermekeként (itt ez a helyzet) nem azzal próbálnám megoldani a saját hülyeségem által keletkezett anyagi problémáimat, hogy elteszem láb alól a gyermekemet... s ne felejtsük el, az anyán is számos külsérelmi nyomot találtak...nem tudom, de ez elég csúnyán hangzik...

Eda 2008.08.01. 13:21:01

Kedves gbetty! Köszönöm! :-) Sajnos nem vagyok orr alá dörgölős fajta, remélem már maguktól is rájöttek, hogy nem volt igazuk.

hapcibenő 2008.08.01. 13:30:30

ThufirHawat 2008.08.01. 12:42:16
Nem csak a konkrét ügyhöz kapcsolódva, de néha az az érzésem támad, hogy az egyre inkább súlyosbodó társadalmi, erkölcsi, gazdasági, ökológiai helyzetre az emberbarát demokráciák képtelenek érdemi választ adni. Miközben a szakértők vizsgálódnak és vitatkoznak, ránkdől a szar.
nagyon igazad van!
a "helyzetre" szót kijavítanám "válságra".

FAQlyás Menyét 2008.08.01. 13:32:38

Naponta csak a mai Magyarországon hányan ölik meg a saját - még meg sem született - gyereküket? Sokan hasonló anyagi dolgokra hivatkozva. Állami törvényeink szerint teljesen legálisan. Az sem kissebb bűn, mint ez! Ezzel az erővel naponta több tucat cikkben lehetne háborogni róla. (Ez nem csökkenti a szombathelyi szülők bűnét, csak épp jelzi, hogy mire hívja fel a média a figyelmet és mire kevésbé.)

ThufirHawat 2008.08.01. 13:35:30

FAQlyás Menyét 2008.08.01. 13:32:38
Az abortusz annál egy fokkal összetettebb téma, semminthogy 4 és fél sorban letudd. Ráadásul a véleményed erősen sarkított, általánosított. Visszamehetünk a kezdetekig, és kijelenthetjük azt is, hogy az önkielégítés (nálunk pasiknál) tömeggyilkosság.

gabeee 2008.08.01. 13:38:05

Az hagyján hogy magukat...De a gyereket miért kellett bántani???????No comment...

rockjano 2008.08.01. 13:45:56

Mindenki az anyagikaról beszél, és az eladósodottság persze probléma. Itt akár állami segítség "utolsó szalmaszál" is értelmes dolog volna persze nagyon szabálozva, de a lényeg nem ez.

Senki nem ír arról hogy egy alap gond hogy az emberek (egy része) úgy gondolja hogy a GYERMEKE SAJÁT TULAJDONA.

HÁT NEM. A gyermeked nem a tiéd! Csak kölcsönben van nállad felnevelés céjából. A gyermeked egy saját önálló entitás, magyar állampolgár, pont úgy mint te. Azért mert csak fiatal még nem tárgyiasul és nincs rá tulajdonjogod.

És nem tehetsz vele meg akármit éppen ezért. Nevelheted de nem verheted stb...
Amíg ez nem változik meg az emberek fejében (és tudom hosszú folyamat) addig lesznek ilyenek.

Tudom sarkos vélemény de tartom.
jano

alkopop 2008.08.01. 13:50:27

Nagyon jo ez a post, egyetertek minden szavaval! Annyit tennek hozza, hogy mar vagy 10 eve, minden evben a magyar a legboldogtalanabb nep Europaban egy felmeres szerint. Ez szegyen.

ThufirHawat 2008.08.01. 13:50:34

"Nevelheted de nem verheted stb..." Aki nem a gyermekem, azt verhetem? :o))
Amúgy igazad van Janó.

Thyme 2008.08.01. 13:58:39

Még szerencse, hogy a média, pl. a mindenki által kedvelt TV2 azon van, hogy ezeket az anyagi ellehetetlenülés miatt a végsőkig elkeseredett embereket jobb kedvre derítse; tegnap péppen a Hajdú Péter nevű baromi ellenszenves híresség (mitől is??? ki a franc is ő???) jelentette be arrogánsan, hogy az esküvője 10 millióba fog kerülni, mert meg akarják adni a módját. Ez kell a magyarnak, hogy ne legyen már olyan boldogtalan!

rockjano 2008.08.01. 14:01:15

ThufirHawat

Hát nem lehetôleg senki ne verekedjen.

bárhogy a rendôrökre utcaköveket dobáló söpredékkel pontossan mit kéne tenni azon még én is gondolkodom, nincs igazán jó ötletem rá.

Néha lehet hogy szükség van erôszakra, csak nagyon mértékkel és átgondoltan kell alkalmazni, és ez nem könnyû

mérges pulyka 2008.08.01. 14:04:26

Nagyszüleim átélték az I. a II. világháborút, az államosítást de mindezek ellenére soha még csak eszükbe sem jutott, hogy öngyilkosok legyenek. Szegénységben élték le az életüket, de soha nem voltak elégedetlenek! Gyermekeiket tisztességben felnevelték, és mindannyian helyt álltak az életben.

A cigány szülők nem fogják megölni a gyermeküket, majd végezni magukkal csak azért mert szegények és 10-en laknak egy 20 nm-es putriban!
Mint ahogy a nincstelen cigány rokont inkább befogadják tizenegyedik lakónak a putriba, mintsem hogy hajléktalanként az utcán döglődjön.---- Lásd a hajléktalanoknak mindösszesen csak az 5-10%-a cigány, a többi magyar.

A cigányoknál a gyerek - a maguk módján - szent és sérthetetlen. Inkább állami intézetbe kerülnek, mintsem, hogy megöljék gyermekeiket!

Johnny Firpo 2008.08.01. 14:07:27

rockjano, akkor nem is alkoholizálhatsz, nem dohányozhatsz, nem csalhatod meg a feleséged stb., mert ha ilyeneket teszel, akkor rontod a saját ill. a házasságod helyzetét - azon keresztül pedig annak a gyermeknek a helyzetét rontod közvetteten, aki csak kölcsönben van nálad.

Egyébként ez a "kölcsönös" gondolat elég frappáns, kérdés hogy hányan tekintünk így a gyermekre. Egyébként meg ott sántít az egész, hogy Magyarországon szokás nagyívben tojni az állam- és nemzetérdekekre - lásd feketegazdaság, adócsalások stb.

rockjano 2008.08.01. 14:15:18

Johnny

Hát ha lehet nem is kell alkoholistának lenni, meg dohányozni, én sem teszem egyiket sem (néhe egy sôr persze jólesik).

és persze a feleségmegcsalás sem pozitív dolog, én nem érzem annak. Annak sem örülnék ha engem csalnának meg.

Az hogy egyébként többségünk így vagy úgy csalja az adót az persze igaz, de ennek szerintem nincs köze ahoz hogymit teszel a gyerekedért és mit nem. És hogy kezeled hogy tekintesz rá.

Nállunk (és hozzánk hasonló fejletlenebb tudatállapotu országokban, tudom van rosszabb is) hagyomány másokat tárgyként kezelni, legyenek ezek idôsebbek, gyerekek, fogyatékosok, egyszerûen csak szegényebbek nállunk, vagy a beosztottjaink (esetleg más kisebbség.

rockjano 2008.08.01. 14:17:57

Mérges pulyka

Nagyon igazad van a cigányság és a gyerekeiket illetôen.

Nemigen hallottam gyerekeit megölô öngyilkos romáról. Ezen egyébként el kéne gondolkoznunk mindannyiunknak.

Csönben meglévô felsôbbrendüségi érzéseinket talán felül lehetne vizsgálni néhány szempontból

jano

Turboanyu 2008.08.01. 14:32:31

Kedves Jano,

Felülvizsgáltam felsőbbrendűségi érzéseimet, és a következőkre jutottam: ÉN etetem a gyerekeimet. ÉN rendes, tiszta ruhát adok rájuk. Az ÉN gyerekeim járnak oviba, majd iskolába is fognak, nem az utcán kóborolnak és az autók előtt futkosnak át. Az ÉN gyerekeim minden nap mesét hallgatnak. Az ÉN gyerekeim nem fognak tinikorukban férjhez menni. Az ÉN gyerekeim azt hallják tőlem, hogy másét elvenni bűn. Az ÉN gyerekeim megkapnak mindent ami az egészséges testi-lelki fejlődésükhöz kell.

Azért mert egy-két idióta magyar elkövet ilyen hülyeséget, azért már ne legyen az a következtetés az, hogy csak a cigány a jó szülő, a magyar nem és még mi vegyünk példát róluk.

pupak 2008.08.01. 15:31:03

Mert selejtek vagyunk es ayok is maradunk amig nem tanulunk meg mashogy gondolkozni. Nagyon buszkek vagyunk arra, hogy milyen sok zseni magyar szarmazasu, de azt elfelejtjuk, hogy a tehetsegesek elmentek innen mert nem tudtak itt elni. eluldoytek oket. Nem sok mindenre lehetunk buszkek.

rockjano 2008.08.01. 15:53:14

Turbóanyu

Az mind Ok amit írsz, nem írtam hogy a cigány jó szülô és a magyar meg nem mert ez persze hülyeség lenne. És az valóban nem OK ha cigánygyerekek nem járnak iskoláb stb... ismerjük

Ennek persze vannak anyagi és kulturális vonatkozásai is hogy miért nem, de ez itt most hosszú.

De én itt most nem errôl beszélek. Amit Mérges Pulyka is írt hogy a cigányok talán tudnak rosszabb anyagi helyzetben is boldogabbak lenni és a családjuk nagyon fontos nekik. Persze nekünk is de ebben vannak bizonyos különbségek. Mi sokkal inkább egy anyagias világban élünk, ôk meg egy kissé mások, ebbôl is származnak többek közt az ellentétek.

A magyar ember számára az anyagi javak nagyon is fontosakká váltak és lehet a TV-t meg a bulvármédiát hibáztatni de ez szerintem félrebeszélés. Nekünk ezek a dolgok fontossak és már régóta, emlékszünk a Gorenje hûtô a trabant tetején címû történetre.

Az hogy valaki az anyagi problémája miatt öngyilkos legyen és még a gyerekét is megölje a szerencsétlen az persze extrém, de azon elgondolkozhatnánk hogy pl. a cigányok közt (és még jó pár egyéb nemzet tagjai közt) ez nemigen fordulhatna elô. Nállunk meg igen.

Én legalábbis így gondolom..de tévedhetek is

jano
süti beállítások módosítása