Nem tudom tagadni, hogy a most leírt esettel kapcsolatban leírt véleményemben személyes érintettségem is jelentős szerepet játszik. A történetbe ott kapcsolódok bele, hogy ugyanebbe a városba jártam, csak éppen egy másik középiskolába. Ennek ellenére olyan kapcsolatok alakultak ki az ott tanuló személyekkel, amik a mai napig végigkísérnek. Nem utolsó sorban pedig feleségem, ugyanebbe a középiskolába járt a drámai tagozatra. Így rendszeres vendége voltam az iskola falainak különböző színi előadásokon, sőt még az itt említett tanár óráján is vendégeskedtem. Mert ez az iskola több, mint egy iskola. Ez az iskola egy közösség. Ennyi előzmény után jöjjön a lényeg.

Van a szentesi Horváth Mihály Gimnázium, ami méltán híres a színjátszó körökben drámai tagozatáról. Ez a tagozat idén ünnepli fennállásnak 30. évfordulóját, szokásos hétvégi rendezvénnyel. Természetesen nem csak ez az iskola erőssége, a többi tagozat is erős, és életképes tudást ad a diákoknak. Lehetne sorolni a neveket a színész és szórakoztató világban, akik ezek között a falak között kapták meg azt a tudást és szellemiséget, ami valószínűleg életükön keresztül elkíséri őket, meghatározva ezzel egy igen jó irányvonalat. Rám is komoly hatással volt, amit az iskola és az oda járó személyek kisugárzása biztosított. Most a néhai diákok közül az egyik legismertebb név Alföldi Róbert, de ne ragadjunk le csak nála. Hosszú ideig lehetne sorolni a neveket, akik ismert művészek lettek az iskola padjait koptató diákok közül. Csak azért nem kezdek felsorolásba, mert a teljességre úgysem lehet törekedni, arról ne is beszéljünk, akik kiváló tanárok lettek, vagy bármilyen más hasznos tagjai a társadalomnak. Ők azok, akikről az iskola büszkén jelentheti ki, hogy azért azok, akik, mert ez az intézmény adta nekik a megfelelő alapot. Ezt pedig köszönhetik annak, hogy kiváló, karizmatikus pedagógusok tanították őket, méghozzá szívvel-lélekkel. Egy éve azonban megborult a rend. Az iskolát hivatalosan pénzügyi megfontolásból összevonták egy szakközépiskolával, ami nagyjából olyan, mintha a Nemzeti Színházat egy vezetés alá vonnák a MOL-al, mert úgy gazdaságosabb. Ezzel együtt természetesen új igazgatót is kapott az iskola, a ránézésre is túl fiatal Inokai-Tóth László személyében. A kinevezésekor vele készült interjúban próbálták arról kérdezni, hogy milyen szellemi értékeket lát az intézményben, amiről nem sokat tudott nyilatkozni. Érdekes, mert aki soha nem járt oda, csupán lakója a városnak, az is órákig tudna arról beszélni, hogy mit jelent az gimnázium a városnak. Hazai és nemzetközi díjak, elismertség, végtelen felsorolás, amit a HMG neve képvisel. Ez a hírnév viszont neveknek köszönhető, arcoknak, többek között az ott 28 éve tanító Keserű Imrének. Keserű többek között vezető személyisége a Keleti István Művészetoktatási Iskolának is Budapesten, és korábbi személyi vitái ellenére óraadó tanárként továbbra is tanított a szentesi intézményben. Most közölte vele az igazgató, természetesen indoklás nélkül, hogy nem tartanak tovább igényt a munkájára. Kollégáit is annyira megdöbbentette a hír, hogy gyakorlatilag pillanatok alatt önszerveződő demonstrációban vettek részt, - tudósított róla a Délmagyar is - amikor tulajdonképpen sztrájk nélkül tiltakoztak a diákokkal együtt az igazgató diktatórikus döntése ellen. Az igazgató hajthatatlan, sőt fegyelmiket helyezett kilátásba a tettükért. Az itt látható videón látható, hogy az eseménykor határozott fellépésre - és így igazgatásra - teljesen alkalmatlan, és nem tudta kezelni a helyzetet. Azt most sem tudni mi áll pontosan a pedagógus elbocsátásának hátterében, de vannak feltételezések.

A megyei közgyűlés oktatási ügyekért felelős vezetője felemás kijelentéseket tett ugyanis. Először meg volt győződve, hogy Keserű szervezte a demonstrációt, ám miután megtudta, hogy nem volt jelen, aztán csak annyit mondott, hogy attól még szervezhette ő. Annyit kell hozzáfűzni a történet ezen pontjához, hogy ismerve az iskola szellemiségét, ehhez nem volt szükség nagy szervezésre. Azt azért Kovács Kálmán hozzátette nyíltan, hogy a tanárnak MSZP-hez közelálló nézetei vannak, amivel jelezte, hogy ez akár szerepet is játszhat a mostani döntésben. Utolsó mondatával viszont számot adott teljes alkalmatlanságáról, ami nem volt más, mint az, hogy „Sokan vannak Magyarországon, akik értenek a drámatanításhoz”

Igen, sokan vannak, akik állítják, hogy értenek dolgokhoz. Sok szakács van, szobrász, festő, informatikus, de hányan vannak, akik igazán értenek ahhoz, amit tesznek? Hány ember kezei alól kerültek ki színészek, és nem utolsó sorban igazi színházi színészek? Pontosan a színművészeti képzés az a terület, ahol a legnagyobb lelkesedés is kevés, ha nincs mögötte igazi tehetség, és egy olyan karizmatikus személyiség, mint például Keserű Imre. Lehet, hogy sokan tudnak a színjátszás alapjairól beszélni, de a mostani tanári kar három évtized alatt bebizonyította, hogy képes megvalósítani azt, amit egyre kevesebben a magyar oktatásban. Olyat adni a diákoknak, amit egy életen keresztül valóban hasznosítani tudnak a szakmájuk során. A HMG nyilván ezt kívánja tenni a jövőben is, függetlenül minden politikai irányzattól. Most viszont sokan bebizonyították, hogy szakmailag alkalmatlanok abban a pozícióba, amiben éppen vannak. Mert mással nem lehet indokolni azt, hogy egy diákok és tanárok által megbecsült embert személyes okokból eltávolítanak a helyéről. Nem úgy, mint azok, akik most is ott várnak arra, hogy tovább taníthassanak, és tovább csinálhassák azt, amiről már bebizonyították, hogy igazán értenek hozzá. Képezzék a jövőnek azt a nemzedékét, akik minket fognak szórakoztatni a színházban, a képernyőkön vagy bárhol máshol a művészet területén. Ők már bizonyítottak és nem is akarnak mást, mint tenni tovább a dolgukat. Mesterségesen állított akadályok nélkül.

A bejegyzés trackback címe:

https://mover.blog.hu/api/trackback/id/tr14499402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DArchAngel 2008.06.02. 15:27:10

Nocsak, egy szentesi. Asszonypajtás két éve ballagott a Horváth Mihályból. Ő nem rajongott annyira a drámaisokért, de hát ízlések és pofonok. Anyukám középiskolai tanár, szintén Csongrád megyében, és érdekes módon náluk is vontak össze középiskolákat, és került utánna az élükre politikai hátszéllel emberke, aki teljesen kezdő. Bár esetükben ez a jóember (emberek) legalább lelkes...

movhu 2008.06.02. 15:33:24

Szentesen születtem, de nem ott nőttem fel, és most sem ott lakok. Ettől még meghatározóak voltak azok az évek, amiket ott töltöttem. A "drámais" nyilván különleges ember, de megismerve őket, és legfőképpen felnőttként, egészen más véleménye van az embernek róluk. Én sem voltam mindenért oda, de bennem mindig is élt a tolerancia más emberek gondolkodásmódja iránt. Olyannyira, hogy végül én a mai napig sokukkal tartom a kapcsolatot.
Amúgy meg, ha nem lennének olyanok, amilyenek, akkkor nem lenne belőlük jó művész.
Mindezek örömére azért ott leszek a 30 éves megemlékezésen, legalábbis a szombati napon.

DArchAngel 2008.06.02. 15:40:13

Én sem vagyok szentesi, mint mondám, csak az asszony. De toleráns embernek érzem én is magam. Az én ofőm Franyó Róbert volt, neki is elment a kedve a tanítástól valami miatt, de még mindig rendez színdarabokat (ha jól tudom). Ismerős esetleg a neve?

Péter 2008.06.02. 16:16:20

Arra nem gondol a blogíró,hogy a művészeti iskolákat épp Qrcsány miatt vonják össze,vagy zárják be,mert a rájuk eső pénzt látványosan csökkentették.
Speciel Alföldi nagy szoci és buzi.

Dest 2008.06.02. 16:19:10

Én azt nem értettem soha, hogy miért kell valakinek a politikai nézeteit nézni, ha egyébként jó orvos, pedagógus, utcaseprő vagy akármi? Sokat látom én is, hogy problémáznak azon, hogy micsoda az emebr, miközben a munkájában nyomot sem hagy a politikai nézete.
Az általános meg az, hogy a vidéki politikai kiskirályok így verik el a másikon a sarat. Csongrád megyében a Fideszes többségű testület nyilván így akar bosszút állni valamiért. A baj csak az, hogy ilyeneken csúszik el az ország, mert a konstruktivitás helyett egymást öljük. Magyarisztán.

Zombika 2008.06.02. 16:20:16

Kár, hogy olyan ember ír egy ilyen témáról, aki nem tud. Többet árt az ügynek, mint használ.

"Most a néhai diákok közül az egyik legismertebb név Alföldi Róbert"
Nem is tudtam, hogy Alföldi elhalálozott. Mert ha nem, akkor inkább "egykori diákok" lenne a megfelelő.
De van még bőven hasonló: ha olyan sok nagy név került ki az iskolából, hogy lehetetlen felsorolni, akkor miért kell mégis egyet kiemelni? Miért szakmailag alkalmatlan az, aki személyes okból távolít el valakit? Az nem emberileg alkalmatlan?
A "a ránézésre is túl fiatal" kifejezés pedig némileg inkorrekt, akárkire is használják.
Lehetne még sorolni, csak nem érdemes.
Könyörgöm, tanulj meg írni, ha már ez a hobbid (remélem nem a szakmád).
Üdv:

bamba · http://asdasd 2008.06.02. 16:21:39

Péter! Nem szégyen tahónak lenni, de azért nem kell ezzel dicsekedni.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.06.02. 16:21:40

Jók voltak drámais, meg a hmgés csajok az tuti, emlékeim szerint. Különben Csongrádon is összevonták a középiskolákat és kirúgták a bebetonozott volt párttitkár igazgatót a gimiből, aki a csongrádi BJG-t gagyi szakközépiskola szintjére süllyesztette le.

movhu 2008.06.02. 16:23:51

Az a baj egyik fele, hogy két teljesen különböző profilú iskolát vontak össze. A nagyobbik fele a bajnak, hogy az intézmény kinevezett igazgatója nem szerzett elismerést az egy év alatt a kollégái előtt, és most jön egyfajta bosszúhadjárat.
Egyébiránt ugyanez lenne a véleményem, ha éppen Keserű Fideszes lenne, és azt hozták volna fel indokként. A lényeg, hogy ne keverjük azt, hogy ki kicsoda kint, és ki a katedrán. Nem minden fehér és fekete amúgy, tehát a szoci és fideszes is lehet jó tanár vagy igazgató.
Ez az igazgató nem tudta felvenni az iskola szellemiségét, és nem is fogja megérteni soha. Mondom ezt én, aki szakmám szerint közelebb állnék hozzá, mint az irodalomhoz. Informatikus beállítottságú embert egy alapvetően humán beállítottságú iskola igazgatói székébe rakni indulásként hiba volt.

Girhes macska 2008.06.02. 16:25:33

Péter, mi köze Alföldi nemi és politikai irányultságának bármihez is, ami ebben az írásban van?
A művészeti iskolákban - ahogy az összes többi középiskolában - igen kevés a gyerek a létesítmények számához és befogadóképességéhez képest. Nézegess statisztikákat a gyerekszámról és a középiskolákról, érdekes.
Ehhez meg Gyurcsánynak végképp semmi köze, inkább a nemzőképes korú, de nem eleget nemző lakosságnak.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.06.02. 16:27:58

Az igazgatót nem a tanárok szavazzák meg? Csongrádon úgy volt, ugyanaz a megye.

retép 2008.06.02. 16:28:49

Jogos a fenti felvetés! Zárjunk be minden olyan középiskolát, amelynek volt diákjai között szoci, vagy homoszexuális van! Sőt! Legyen az is elég, ha úgy gondoljuk, hogy azok! Ez a megoldás!

Hapci2000 2008.06.02. 16:29:09

Szerintem majd találnak az illető helyére valami jómagyar fideszes kádert, mondjuk azt a pacákot, aki nem vette át a Kossuth díjat. :)

Péter: te is közismert buzi vagy, nem? :)

movhu 2008.06.02. 16:29:37

Zombika 2008.06.02. 16:20:16
-Én így írok, lehet a stílust kritizálni
-Azért Alföldi, mert valakit meg akartam említeni, akit a legtöbben ismernek. Hiába írok ide nagy színpadi színészeket, ha őket csak egy szűkebb réteg tudja maga elé idézni
-"Miért szakmailag alkalmatlan az, aki személyes okból távolít el valakit?" Mert nem csak emberileg, de szakmailag is alkalmatlan az, aki nem tud túllátni vezetés esetén a személyes dolgokon.
-"a ránézésre is túl fiatal" Hallottál már olyanról, hogy tekintélyt parancsoló? Ehhez kell egyfajta kiállás, ami itt nem feltétlenül van meg.

Marcsi 2008.06.02. 16:37:20

Valamennyire ismerem a helyi viszonyokat. A baj az, hogy odaraktak egy fiatal infotanárt igazgatónak egy rakás tapasztalt pedagógus fölé, és a kiállása az igazgatónak nem olyan volt, hogy tekintélyt szerezzen magának. Nem volt alkalmas erre, ezt előre tudta mindenki.
A másik baj ebben az országban, ami pont Alföldi választásakor jött ki. mindenki arról beszélt, hogy milyen a szexuális és politikai irányultsága, amikor szidta, és eszébe sem jutott, hogy esetleg tényleg jól fogja az intézményt irányítani. Itt szerintem ugyanez a helyzet a tanárral is. Ő tökéletes tanár, legfeljebb az a baj, hogy szoci. De kit érdekel, ha jól tanít?

vampierre · http://igyelunk.blog.hu 2008.06.02. 16:44:22

"szakmailag alkalmatlanok abba a pozícióba, amiben éppen vannak..." abba... :) Blogírásba' pölö..

Zombika 2008.06.02. 16:46:59

Köszi a higgadt választ movhu. Nem kartalak megbántani, igazából csak azt akartam mondani, hogy figyelj jobban. Azért írtam ilyen nyersen, mert érdekelt a téma, de a feldolgozás miatt nem tudtam azonosulni vele.
Szerintem továbbra sem szakmai alkalmatlanság, ha valaki azért rúg ki valakit, mert személyes problémája van vele. Ismerek olyan egyetemi tanszékvezetőt, akinek szakmai tudása teljesen megkérdőjelezhetetlen, de simán kirúg szalmailag szintén magas színvonalon álló kollégát, csak azért, mert nem bírja a konkurenciát. De ez szerintem csak az emberi tulajdonságairól árul el bármit is.
Tekintélyt parancsoló: szerintem a tekintélyt a tudás adja, nem az életkor. Az életkor állapot, nem erény. Számomra egy mikulás nem tekintélyt parancsoló attól, hogy fehér szakála és nagy pocakja van. (több jogot az alacsony, madárcsontú szemüvegeseknek! :) - bár én pont az ellentettje vagyok, az előítéletek ellen kiállok :)

movhu 2008.06.02. 16:47:01

Mea culpa, itt tényleg csak lemaradt a betű, de fejlődőképes blogíróként javítottam :)

movhu 2008.06.02. 16:51:13

Zombika 2008.06.02. 16:46:59
Ízlések és pofonok, ahogyan előttem mondták. Én olyan szakmában dolgozom, és dolgoztam vezetőként, ahol olyan átfogó az ipar, hogy olyan beosztottaim voltak, akik tudvalévőleg magasabb szinten voltak szakmailag egy-egy területen, mint én. Ettől még nem akartam őket kirúgni, sőt, így volt jó.
A tudással itt az volt a baj, hogy a HMG-ben egy gyakorlott humánszakos pedagógusnak is kemény munka lett volna az, hogy kivívja a szimpátiát egyáltalán, nemhogy egy olyannak, akinek az iskola szellemiségéről sem volt fogalma.
Azért örülök, hogy lenyugodtak a kedélyek, és te is higgadt maradtál. A tanácsokat meg megfogadom, ha jó, adja azt bárki.

wini 2008.06.02. 17:10:03

Igazat kell adni azoknak akik azt mondják, hogy slendrián a megfogalmazás.

Másrészt meg a KIMI-re (Keleti István Művészeti Szakközépiskola - én még erre a névre emlékszem) hivatkozni...többet árt, mint használ.

countrystudy 2008.06.02. 17:13:47

arról is születhetne már egy írás, h hány tanár került abba a kényszerhelyzetbe,h csak szeptembertől júniusig kap fizetést, a nyári hónapok ra pedig semmit. elég szegeden körülnézni, ott mintha a kisz -fiúk lennének hatalmon

paulkemp · http://halfpecssquad.blog.hu/ 2008.06.02. 17:25:28

megfogalmazás, blogírásra alkalmatlan, atya úr isten, kapjunk már magunkhoz úgy őszintén, nem egy újságról (elektronikus, nyomtatott), vagy valami igazi médiumról van szó, ez nem egy szakma (már ha nem számoljuk a tényleg szakmán belüli képződményeket), ilyen kritikát egy amatőrrel szemben állítani elég, hogy is mondjam, inteligenciát mellőző dolog.

citrom 2008.06.02. 17:34:06

paulkemp
Már miért lenne az? A blog szerzője egy műkedvelő amatőr. Kiáll valamivel a nyilvánosság elé. Megmutatja magát. Miért ne lehetne kritikával illetni? Ha egy képzetlen, de lelkes képzőművész kiállítást rendez magának, akkor azért ne lehessen kritikai megjegyzéseket tenni a műveire, mert ő ezt nem tanulta, csak hobbiból pingál?
Azt meg pláne nem értem, hogy miért lenne intelligenciát mellőző dolog bármilyen kritikai észrevétel. Nyilván, Te is érintve érzed magad, mint blogger. De ez egy ilyen dolog.

Avvakum protopópa 2008.06.02. 17:37:54

Hapci2000
Lepacákozni nyilvánvaló lesajnálással és sértő szándékkal a Kossuth-díjat át nem vevő színészt pontosan olyan bunkóság, mint Keserüt szoci "közeállás" miatt krúgni. Amikor pacákozol, és negligálod azt, aki neked nem tetsző módon reagál, vagy vall poilitikai nézeteket, akkor például azokat is semmibe veszed, akik a díjra jelölték. (Ha átvette volna, akkor megfelel neked?) Egy seggfej vagy, mint annyian e hazában, akik politikai szimpátiák alapján döntik el, ki jó író, festő, gyerekorvos, asztalos, kőfaragó vagy balettáncos. Ezek szerint nem szállsz fel például olyan buszra, amit a fideszre szavazó sofőr vezet? Egyébként az egész szentesi történet végtelenül szomorú, meg dühítő, úgy látszik, ennek már sohasem lesz vége. Egyébként Keserü tanár volt az a (azt is mondhatnám némi túlzással, történelmi) személyiség, aki 88-89-ben szinte a legtöbb koporsószöget verte az MSZMP-be, a reformkörök nagy hatású "szóvivőjeként". (Az sem véletlen, hogy utána nem jelent meg pozícióért kuncsorogva a hirtelen demokratává vált elvtársak között, hanem tanított továbbra is.) Nem ártana erre is emlékezni, már akinek van némi memóriája, mert nem csak következmények nélküli ország vagyunk, hanem az emlékezet nélküli emberek országa is.

Girhes macska 2008.06.02. 18:40:16

Őrnagy: az igazgatót NEM a tanárok szavazzák meg, hanem a munkáltató önkormányzat. A tanárok véleményeznek, ahogy az iskolaszék és a diákönkormányzat is, de ez senkit nem kötelez semmire. Sajnos.
Ha valahol véletlenül a tanarak, diákok és szülők véleménye találkozik a munkáltató önkormányzatéval, az szerencse és egyre ritkább.
Sajnos.

movhu 2008.06.10. 14:27:35

Pillanatnyi állás szerint hatott a demonstráció, már másképp beszél az igazgató(gyakorlatilag azt is tagadja, ami volt)

movhu 2008.06.15. 19:18:51

Utolsó komment kimoderálva...
Vitatkozhatnék annak valóságtartalmával, de inkább nem teszem, mert arra sem tartom érdemesnek. Legfőképpen a stílus és a hatalmas mennyiségű helyesírási hiba miatt. Nem utolsó sorban pedig nagyrésze személyeskedés, és semmi köze a témához. Amennyiben folytatni akarod a témát, akkor privátban állok elébe.

M.

triatlonos 2008.07.06. 06:58:29

Itt megvitathatjuk, hogy miért tart itt az ország Tisztelt Movhu? Mert ilyen magvas hozzászólással a partvonal mellől beszólni nem sportszerű!

movhu 2008.07.06. 12:49:29

Elnézést, ha megsértettelek, és bocsánat a tegeződésért, de ez egy blog, itt ez a szokás.
Én azt látom a hozzászólásaidban a delmagyar.hu-n, hogy minden érv ellenére a saját magadét tolod, és nem érted meg, hogy mi a jelentősége a dolgonak.
Itt személyes ellenétekkel és személyekkel vívnak meg politikai harcokat, aminek a végén mind a diákok, mind a pedagógusok keserű szájízzel távozhatnak. Nem itt kellene a politikai erőt megmutatni.
Te, mint pedagógus, felelőséggel tartozol azért, hogy megfelelő értékeket adj át a diákoknak, de sajnos a politika erősebb most benned, és ezért mondtam, hogy látom miért tart itt a dolog. Neked kellene olyan nevelést és erkölcsi tartást adni a gyerekeknek, hogy ki tudjanak lépni az egymást ölés medréből. Ezt hiányolom most belőled...

triatlonos 2008.07.06. 17:28:39

T. Movhu!
Valóban megsértettél, mert azt irtad, hogy miattam tart ott az ország! Ha faragatlan bunkó lettél volna, mint az 1300 hozzászóló közül néhány, azt folyamatos neveléssel helyre tudtam volna tenni, mint néhánnyal meg is tettem. De Te a partvonal mellől beszóltál, kellő infó hiányában, és megállapitottad, hogy minden baj forrása én vagyok! Végigolvastam a blogodat, és részben megismertelek, és azt gondolom, hogy a HMG iránti elfogultságod okozta ezt a stilusodtól eltérő megállapitásodat! Mivel 35 évnél többet tanitottam, és minden évben átlag 300- nál több új tanitványom volt, biztos lehetsz benne, hogy annál a számodra elképzelhetetlennél több tanitványom volt. Tekintettel arra, hogy jelentős volt az érettségizett szakmunkástanulók száma, akinek a képzési ideje két év! Ami a pedagógiai munkám értékét jelenti, hogy mindig az volt a jelszavam, hogy: REND, FEGYELEM, TITOKTARTÁS!
A HMG ügybe csak belecsöppentem, mert voltam a Ballagáson, és ledöbbentem, mert káosz volt!
Azért értem a történetet, mert egy paralel ügyben én voltam Cseuz Laci. aki jó barátom! Összevonás, 50 millió megtakaritás, 12 ember elküldése, ez volt a cél! Amikor megkérdeztem "Halmai megfelelőjét", hogy mit gondolsz kit küldenék el, ha én lennék az igazgató, nézném, hogy MSZP-s vagy Fideszes, azt küldeném el aki nem tud tanitani már 30 éve, de nem akarom, és nem vállaltam! Pedig ennek az iskolának a tanulója voltam, 6 év múlva visszamentem tanitani, és újabb 6 év múlva én lettem a főnöke az összes korábbi tanáromnak! Ekkor tanultam meg, hogy a gyerekek sokkal hálásabbak, mint a felnőttek. Ezek után Te a partvonal mellől ismeretlenül irod, hogy miattam tart ott az ország, ahol! Ez enyhény szólva tiszteletlenség! Számtalan modortalan hozzászólóval volt már vitám különböző fórumokon, de senkit sem sértettem meg. Ha ezek után hajlandó vagy elnézést kérni azon a helyen, ahol megsértettél, akkor még meglepő infóval szolgálhatok a védenceddel kapcsolatosan. Nem véletlenül irták a klán, és a beltenyészet jelzőket a korábbi HMG-s tanulók.

movhu 2008.07.06. 17:54:44

Írtam a Délmagyar fórumába, mert nem akarok két helyen ugyanarról a dologról diskurálni.
süti beállítások módosítása