Frei-valóságshow

2008.04.22. 11:00

Frei Tamásról igazából komoly feladat eldönteni, hogy mikor mond igazat, ezt teljes biztonsággal még Az Igazság ára című produkcióban is nehéz volna eldöntetni. Igaz, oda nehezen ülhetne be, mert a hírek szerint Gyöngyössy Bence részéről nemkívánatos személy Frei a TV2 kapuin belül. Ennek oka, hogy korábban Bence távozása egyértelmű összefüggésbe hozható az akkor nagy botrányt kavart Frei műsorral, a Dossziéval. Abban a műsorban ugyanis Frei interjút készített egy ukrán bérgyilkossal, akiről kiderült, hogy nem is bérgyilkos, csupán egy színész, ráadásul kellemetlen kérdések is elhangzottak az interjúban. Mindenesetre Frei még a korábbi vezetéssel kötött egy szerződést, méghozzá hosszútávra, mindezt pedig tette az után, hogy nagy nyilvánosság előtt kijelentette, egy ideig nem lesz műsor. Érdekes, hogy annak idején még egy ilyen színészes-bérgyilkosos történet problémát okozott, mikor manapság semmi baj nincs belőle, hogy a TV2 minden szombat este a nézők szemébe hazudik. Igaz, itt nem készülnek leállítani a miniszterelnök szívét. Már csak zárójelben jegyzem meg én is, hogy a legutóbbi botrány, amit már egy bulvárlap is szárnyra vett, az nem más, mint az, hogy az esti műsor tartalma és a szavazás végeredménye is hamarabb volt olvasható a neten, mint ahogyan a műsor lement. A TV2 szokás szerint tagad. Most a média két „nagy” alakja, Frei és a TV2 közös mederben evezhet. Igaz, legutóbb Győzike is lenyomta őket nézettségben, de rendesen, ennek ellenére újabb csapással készül.

Frei ugyanis addig gondolkozott, hogy eszébe jutott egy „világon egyedülálló valóságshow-elképzelés”, tudósít a Népszabadság. Ez akkora orbitális show lesz, hogy Frei szerint a magyar piac el sem bírja az előállítását, és nemzetközi méreteket kell, hogy öltsön a produkció. Ezért már az előkészületekbe is bevonnak nemzetközi cégeket és szakembereket, többek között az a holland cég is dolgozik a műsoron, aki a Legyen Ön is milliomos vetélkedő jogait birtokolja. Frei szerint 2 héten belül eldőlhet, hogy a műsor fog-e futni Magyarországon. Ez azért kérdéses, mert Frei nem egy hazai produkciót tervez, hanem egy nemzetközit, aminek egyik vásárlója lehet a TV2, aki a műsor helyi részét készítené el. Az elképzelések szerint a válogatáson olyan személyeket szeretnének látni, akik amolyan ismert személyiségek. Sejtjük, hogy a dolgozni nem kívánó műsztrájaink tolonganának ezért, hogy ismét átvészeljenek néhány hónapot úgy, hogy közben ne kelljen nekik semmi értelmeset csinálni a társadalomban. A TV2 állítólag már elvi megállapodást is kötött arról a jogtulajdonossal, hogy az ingyenes világpremier az övéké, és a licencet is kedvezőbb feltételek mellet kapják meg. Frei reméli, hogy a műsor költségvetése itt is belefér abban a keretbe, ami kitermelhető a nézőközönségből, és bízik benne, hogy itt is sikeres lesz az a műsor, amely a nagyszabású tervei szerint még 40 országban fog futni.

Tervek ezek szerint vannak, Tamás meg is rajzolta világuralmi tervének térképét. Az is lehet, hogy külföldön jó partnert választott ehhez, hiszen ők kevesebbet tudnak itthoni kudarcairól. Az itthoni választása viszont nem éppen jó ómen, mert az ilyen jellegű műsorokat az utóbbi időben tökéletesen tönkre tudja vágni a TV2, akkor is, ha az egyébként sikerrel futott a világban. Arról pedig ne is beszéljünk, hogy a legutóbbi valóságshow bemutatókon úgy tűnt, hogy már kevesebb erő rejlik a produkciókban annál, hogy megérje továbbiakban egy ilyen műsorral előjönni. Sajnos ez nem biztos, hogy elrettenti a csatornát attól, hogy ismét műsorra tűzzön egyet, legfőképpen azért, mert ezek szerint fantáziát látnak a produkcióban, hiszen ismertebb emberekkel bizonyítottan nézettebb egy főzőműsor is. A Győzike féle realitynek pedig van piaca itthon, hiszen a számok ezt sugallják. Számomra viszont ez azt mutatja, hogy a kereskedelmi televíziózás továbbra sem kíván elmozdulni abba az irányba, hogy valami értelmes tartalommal töltse fel a reklámok közti időt. Hiszen lesz a TV2-nél vagy nem, Frei Tamás megint alkot valamit. Valamit, aminek értékét igen nehéz megbecsülni. Egy biztos, hogy a Dossziénál is kevesebb.

A bejegyzés trackback címe:

https://mover.blog.hu/api/trackback/id/tr39436676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Winston 2008.04.22. 12:22:11

Igen nehéz? Szntem nem.

Manyizga (törölt) 2008.04.22. 12:26:52

Végülis milyen só lesz?

Nigériai lehetőségek címmel, a levelezős-pilótajáték mintájára valóságsó? :)

ThufirHawat 2008.04.22. 12:34:41

Ácsi! A kereskedelmi televíziózás egy profit orientált gazdasági vállalkozás. Nem azért adják ezt a sok szemetet, mert vörös szemű ördögök, hanem mert ez kell a népnek. A nézettség a lényeg, mert az adja el a reklámidőt. Hogy ezt Győzike vagy a Nemzeti Színház produkciója állítja elő, az lényegtelen. Azt adják, amit kérünk.

(Oké. Tudom, hogy a nézettség mérésének folyamatában, egyszerű gazdasági okokból, a szegényebb és gyakran műveletlenebb rétegek kissé túlreprezentáltak. De ez van.)

Peter 2008.04.22. 12:36:30

Lecsúszott bérgyilkosok sója, és a végén csak egy maradhat :)
Megfigyeltétek, hogy azok a magyarok, akik itt leírták magukat, azok mostanában valami TV2 csónakon vagy repülőn kijutva, külfödön próbálnak szerencsét?
A reality meg úgy szar, ahogy van. Milyen már, hogy a szigeten a legnagyobb feladat leölni a malacot? Egy nagy tál nyálkás meztelencsiga, csótány vagy pondró. Ha elég éhesek, majd megeszik...
Baromság. Megint csak elmegy ez esti műsoridő valami ilyen szaral.

Destroy 2008.04.22. 12:38:42

"a nézettség mérésének folyamatában, egyszerű gazdasági okokból, a szegényebb és gyakran műveletlenebb rétegek kissé túlreprezentáltak"
Abból az okoból, hogy az átlagnéző is ebbe a kategóriába tartozik sajna. Az más kérdés, hogy a reklámok egy része meg pont nem nekik szólna, de ezt már senki sem méri. Ez a réteg nem fog rohanni Lexust venni, akkor se, ha ezt nyomják a műsor alatt.

KopaszMercis 2008.04.22. 12:56:22

idiota dolog tv-t nezni

ThufirHawat 2008.04.22. 13:01:25

"Abból az okoból, hogy az átlagnéző is ebbe a kategóriába tartozik sajna"
Nem ezért. Hanem azért, mert kb. 5e Ft-ért ugyan ki a fene engedne be a lakásába egy csúnya ketyerét, ami minden egyes sávváltását rögzíti. Én ugyan nem. Szerintem Te sem.
Azokat, akik beengedik, akiknek számít az a kicsi pénz, "Six-pack Joe"-nak hívja a szaknyelv.

kvarcman 2008.04.22. 13:02:07

nem unjátok állandóan a kertévék műsorait szidni? :D
nem kell nézni és kész. az árammal is spóroltok...
ehhhh

movhu 2008.04.22. 13:05:54

Újságot olvastam, és úgy akadtam erre a hírre :)
De mielőtt leszúrtok, hogy képmutató vagyok, elárulom, hogy nézek kertévét, és van is amit szeretek. Tegnap este viszont inkább az Eszter hagyatékát néztem meg a moziban, így támogatva a magyar kultúrát.

Démétér 2008.04.22. 13:27:00

Fable már megírta: olyan valóságsó kéne, amibe beválogatnak egy gyakorló sorozatgyilkost. Lehet tippelgetni, amíg csak egy marad. Kiesik, aki fölött hat láb föld van.

Szokol 2008.04.22. 13:34:21

Pont most olvasom a Battle Royal-t. Na azt el tudnám képzelni valóságshow-ként. Főleg, ha a hír szerint pár "ZS" kategóriás magyar "sztár" is szerepelne benne!

marcsi 2008.04.22. 13:46:24

Valóságshowban már csak a true-reality tudna újat hozni. Nem kellene senkienk meghalni, de tényleg egy lakatlan sziget, ahol a vizet is úgy kell megkeresni, és lehet választani a sziget élővilágának lakóiból vacsorára.Ilyen körülmények között lenne némi izgalom. Ja, és ne derüljön ki róluk utólag, hogy fele porn*szinész, a másik fele meg tengerészgyalogos, hanem tényleg bevállalós csapat legyen.

HalivudEstevez · http://www.halivud.hu 2008.04.22. 14:00:58

Teljesen mindegy milyen újdonsággal rukkolnak elő a műsorgyártók, itt csak az éneklős-zsűrizős-telefonos-szavazós műsorok mennek.

Szokol 2008.04.22. 14:13:05

Sajnos nálunk a valóságsó azt jelenti, hogy vastagabb a forgatókönyve, mint a LOST eddigi 4 szériájának együttvéve. Ha nem lenne minden egyesesemény előre megtervezve, talán még sikeres is lehetne.

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2008.04.22. 14:19:00

frei egy mocskos szélhámos. viszont sajnos sokan felejtenek! őket verébnek hívják. tetszett a cikk!

Démétér 2008.04.22. 14:34:00

Szerintem is mindegy, mi az új ötlet. Élő ember nincs, aki még valóságnak hinné a műsort, így a - talán meglévő - kezdeti varázsát is végképp elvesztette. Az ő cinizmusuk élteti a miénket.

Tomivagyok · http://www.genital-herpes-relief.org 2008.04.22. 14:39:14

nekem tök mindegy mit csinál, de szerintem jól megél belőle még akkoris ha utálod :)

siptex · http://siptex.blog.hu 2008.04.22. 14:55:47

Démétér! Ajánlóm figyelmedbe a Füstölgő ászok c. filmet ebben is csak 1 maradhat(fizetős gyilkoló). És igazat beszélsz!

Girhes macska 2008.04.22. 15:46:39

Reality-ből vajon mi újat lehetne még kitalálni? Milyen orbitálisat, ami még sehol sem volt? Túlélős, pasizós, csajozós, utazós, híresemberes, gyereknevelős megvolt, mi jöhet még? Gyilkolászós, horroros, haldoklós? Sorry, de csak ilyesmi jut eszembe és a TV2-ről el tudom képzelni, hogy a fentiekből bármelyiket képernyőre viszi.

Dr.Stein (törölt) · http://republicator.blog.hu/ 2008.04.22. 17:59:50

„Kedves Nézőink! Mindenki izgatottan várja esti műsorunkat, ahol sztárvendégeink a szó szoros értelmében megmozgathatják agyukat. Sajnos V3 Buci alulmaradt az orosz rulett forduló helyezést osztó, ám véresen komoly vetélkedésében. A beérkezett sms-ek alapján Buci második helyet ért el VV Tanár Úr mögött a Best of Death toplistán. Sajnos ők már nem élvezhetik a sikert, de örököseik soha nem felejtik el vigaszdíjainkat. ’Agyam eldobom’ - humorizált korábban V3 Julcsi, azonban ő sem bírta sokáig a vákuumot. Nomen est omen, hehe!, önmagát beteljesítő jóslata beteljesedett, hogy képzavarral éljek. Most azonban átkapcsolunk Balázshoz, ki a Tesco mögötti parkolóból közvetíti a döntőbe került hajléktalanok szöges bunkós párharcát a kiszórt ételhulladék feletti egyeduralomért…”

Tapír 2008.04.22. 19:09:30

"értékét igen nehéz megbecsülni. Egy biztos, hogy a Dossziénál is kevesebb."
Két kérdés. Egy egyszerű: kb. nulla infóval honnan ez a magabiztosság?
Egy kicsit talán komplexebb: a "még a Dissziénál is" fordulat nyilván arra utal, hogy már az is értékelhetetlen szemét. Mégis, milyen műsor az, ami már mondjuk nem tartozik a "szánalmas baromság" kategóriába? Érdekelne, hol az a szint. Mit kell nyújtania? Konkrét példákkal. Arról nem beszélve, hogy végignézve a blogodon, látszólag nem sok időd lehet blogolás, hírböngészés és kereskedelmi csatornák bójása mellett. Olyan műsorokról miért nem írsz, amit meg KELL nézni, mert olyan értékes és érdekes? Talán, mert egy ilyen írás támadhatóbb? Vagy mert azt nem olvasnák el? Esetleg mert te magad sem nézel olyanokat?

Junkie 2008.04.22. 23:46:47

Tapír!
Sajnos, amihez Frei nyúl az szarrá válik. Amihez a "csiga2" az is szarrá válik. "csiga2"-n Frei - szuperszar.
Valóságsóban a Halálos fogás (Deadliest Catch) rulez! Vagy Ice Road Truckers. Disco channel...

KEhelyKE · http://kehelyke.blog.hu 2008.04.23. 13:11:48

mindig kettőn áll a vásár...
süti beállítások módosítása