Bochkor nagy észosztása

2008.04.16. 16:00

Reggel beültem az autóba, és hallgattam egy kicsit a Slágerrádiót. Szóba kerültek azok a problémák, amik országunkban tapasztalhatók, törvények, csalások, szerződések, szóval ami ma napirenden van például a BKV-val vagy a kormányzással kapcsolatban. Bochkor Gábort egyébként sem tekintem nagy szekértőnek a legtöbb témában, de ma szinte kiabálva kifakadt, és a többieknek úgy kellett lenyugtatni, hogy kicsit csendesebben már. Amit mondott abban persze nem igazították helyre, pedig igencsak elkelt volna. Ő ugyanis felvetette, hogy olyan egyszerű volna a megoldás. Át kell venni olyan országok törvényeit és metódusát, ahol jól működik. Még el is viccelődtek azon, hogy meg kell szavazni, melyik országét vesszük át, és kész. A dolog viszont nem olyan vicces, mert ezzel x millió hallgató hitte el pillanatok alatt, hogy ilyen egyszerű volna a megoldás.

Az igazság viszont az, hogy ebből már úgy a tudatra ébredéskor ki kellett volna nőni. Amikor kisgyerek voltam akkor egyáltalán nem értettem, hogy amennyiben kevés a pénz, akkor az állam miért nem nyomtat többet, és osztana egy kicsit szét az emberek között. Milyen jó is lenne, akkor nem kellene színes tévére gyűjtenünk, hanem megvehetnénk rögtön. Aztán ez elmúlt, azzal együtt, hogy megtudtam, a boltban a pénztáros nem viheti haza azt a pénzt, amit fizetség gyanánt kap tőlünk. Ugyanígy eljut az ember a felfogásnak arra a szintjére is – bár itt vannak elmaradottak -, hogy hiába csinálok és öltözködök úgy, mint a dúsgazdag utcabeli, attól még nekem nem lesz több pénzem, mert ahhoz valamiféle háttér is kell. Ezt a közgazdaságtani alaptételt nem érti meg az, aki hirtelen ebben látja a megoldást.

Nem is értjük, hogyan gondolhatja valaki, hogy amennyiben holnaptól itt a svéd törvények lépnének életbe, akkor itt rögtön Svédország lesz. Jó, van mit tanulnunk tőlük, de van egy kis bökkenő a dologban. Máshogy néz ki ugyanis a bevételi és kiadási oldal. Mert miközben a svédek vagy bárki más idehozza a pénzét, befekteti, majd a nyereséget hazaviszi élénkíteni az otthoni dolgokat, nekünk elég szűkek azok a források, amit visszaforgatunk a gazdaságba. Ez csupán egy apróság, ennél sokkal komplexebb a dolog, felesleges is belemenni, nem véletlenül oktatják a közgazdaságtan elemeit évekig az egyetemen, hogy valaki kezdő lehessen a szakmában. Rövid lényeg, hogy nem igazán van realitása annak, hogy évtizedekkel lemaradva ezektől az országoktól, egyszer csak egyik napról a másikra megteremtsük itthon a jólétet. Az elhangzott kijelentés csupán azt mutatja meg, hogy magát tájékozottnak és okosnak gondoló emberek sem biztos, hogy jó ötletekkel szolgálnak. Kár, hogy ezt milliók előtt tehetik meg. Már csak remélni tudjuk, hogy nem indul népszavazási kezdeményezés azért, hogy hamarosan más ország törvényei lépjenek életbe egy olyan helyen, ahol annak semmi realitása sincs.

A bejegyzés trackback címe:

https://mover.blog.hu/api/trackback/id/tr73428426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karbonade · http://magyaropera.blog.hu 2008.04.16. 16:38:06

Kéthavonta csak kb. 5 percet hallgatom a Sláger Rádiót, de ezt most történetesen hallottam. Akkora marhaságnak tűnt, hogy lefagytam csatornaváltás közben. Örülök, hogy nem csak én éreztem így.

A másik nagy ötletük volt ma reggel, hogy inkább dobja mindenki az adóját a Dunába.

gearboy 2008.04.16. 18:06:11

Bochkor egy kretén. A hányinger kerülget, ha véletlenül meghallom a hülyeségeit. (A saját autómban soha nem szól kereskedelmi rádió, autón kívül meg sztem konkrétan mazochistának kell lenni, hogy valaki egyáltalán rádiót hallgasson).
Amúgy meg a svéd törvények semmit nem érnének otthon. Ez mentalitás kérdése. Az meg 1000-féle faktor alapján alakul ki. Mi kissé a rövidebbet húztuk e tekintetben. De otthon legalább az idő jobb. ;D

Dr.Stein (törölt) · http://republicator.blog.hu/ 2008.04.16. 19:33:29

"Bochkor egy kretén. A hányinger kerülget, ha véletlenül meghallom a hülyeségeit"
Már két szavazat.

Egy kis nosztalgia:

Rádió Karburátor
2007.03.24. 20:10 Dr. Stein
"Ismét többmilliós kötbért szabott ki a Sláger Rádióra annak reggeli műsora miatt a médiahatóság, derül ki az Országos Rádió és Televízió Testület határozatából." (Index). Az ORTT folyamatosan gondoskodik egy régebbi cikkem aktualitásáról, ezért nem is haboztam elővenni. A Bumeráng párosa megint szív, mint a karburátor. Sajátságos ping-pong mérkőzés alakult ki az ORTT és a Bumeráng között az elmúlt hónapokban. Az előbbi bírságol, azok beszólnak, beolvassák a támogató sms-üzeneteket, majd önelégülten hátradőlnek. Milyen vicces fiúk is ők, a nép szeretete által övezve. Áve, Medius Maximus, üdvözölnek a droidok. "Egyesek semmiből sem tanulnak" - morog az ügyeletes, fülét hangszóróra tapasztó kurátor. Papírt fűz az írógépbe és gépelni kezd egy újabb büntetési határozatot.

Két hét alatt összesen 24 millió forintra büntette az ORTT a Sláger Rádiót. …Bochkor Gábor és Boros Lajos élő adásban káromkodnak, szexről viccelődnek és hangot adnak annak is, hogy nem vetik meg az alkoholt.” Igazságtalan lenne véleményt nyilvánítani, ha nem ismerném a műsort. Önszántamból nem is hallgatnám a Bumerángot, de más, Kapócs Zsókával sújtott műsorokat sem. Inkább zene tisztán, mint fárasztó, önismétlő baromságaikat hallgatni Azonban elég beülni egy idegen járműbe, étterembe, munkahelyre, vagy bevásárolni menni kisebb boltokba, óhatatlanul is körülvesz az idióta, kulturálisan destruktív médiaszenny, ami a kereskedelmi rádiókból és leginkább a megbírságolt műsorból áramlik. Vagy nekem sikerült az elmúlt évek során kifogni a legtenyérbemászóbb és inkorrekt perceket (biciklisek elleni kirohanás, szexuális hangutánzó verseny, illetve az ORTT által is kifogásolt részek), vagy általában ilyen színvonalú műsoruk.

Nehéz lenne kikezdeni a kereskedelmi médiumok elcsépelt védekezését, hogy „azt adjuk, amire igény van”, amennyiben ez a hallgató szigorúan vett magánügye lenne. Ha mindenki fülhallgatóval, vagy közösségtől elzárt helyen merülne el Rocker Zsolti és társai kicsattanóan humoros (persze nem) monológjaiban, vigye kánya, tegye. Viszont a mesterséges hangzavar körülvesz bennünket, kizárni csak akkor lehetne, ha rápirítanánk munkatársunkra és a buszvezetőre, hogy csavarjon arrébb, de tüstént. Ez már viszont miránk vetne médiafasiszta árnyékot. Nem kérdőjelezem meg a humoros magazinműsorok létjogosultságát, némelyik élvezhető is, de a Bumeráng már régóta a bögyömben van. Kellemes csalódás, hogy az ORTT csatlakozott ehhez a véleményhez és zsebbenyúlóan kifejezte nemtetszését. Remélem, hogy a példa rádöbbent más médiaszereplőket is, hogy megnyilatkozásaiknak igen is lehet következménye. Illetve hadd reménykedjek, hogy a 24 (+ újabb 4) milliós veszteséget a tulajdonosok szétosztják műsorkészítők között, okulásul.

A műsorvezető a szexuális tartalomra vonatkozó tiltást sem érti, hiszen szerinte a humornak mindig is fontos eszköze volt a szexualitás, a Bumeráng pedig egy humoros műsor.” A Bumeráng nem humoros. Vannak jó pillanatai, de ez leginkább abból adódik, hogy az ember akaratlanul is együtt nevet egy másik röhögő bohóccal, azaz a vicc előadójával. A poénok elcsépeltek és az ORTT által is megnevezett néhány téma köré csoportosulnak. Ez inkább egy, a jóizlés határait feszegető botrányműsor. A szexualitás lehet humoros, ha időnként és módjával, az alpáriság határát nem átlépve viccelődnek vele. Nem beszélve a kerékpárosok levadászásáról. Hogy „Repülős” Bochkor fel van háborodva, nem csak arroganciáját bizonyítja, hanem butaságát is. Mint a szemétcsempészek, akik nem képesek felmérni tettük következményeit és terítik, szórják a szemetet. A szemét terjed, beleveszi magát a gyökerekbe és szétrohasztja a termőtalajt. Megelőlegezve a kérdést: Voga tanár úr, Shulcz Gizi édesapja, már előre amnesztiát kapott életműve jogán.

kuszal 2008.04.16. 20:36:06

Üdv!

Nem nagyon szoktam kommentelni, de szerintem a törzsolvasók (reggel a böngésző egyik lapján megnyitom, este bezárom a blogoldalt) közé tartozom.

Nem védeni akarom a Bumerángban ülőket, de szerintem egy kicsit túlreagáljátok a dolgot.
Nagyon is tisztába vannak azzal, hogy ilyen módon nem lehet az ország fennálló problémáit megoldani. De Ők nem is azért vannak ott, hanem a szórakoztatás végett. Ezek a kis "ötletek" pedig nagyon is jók arra, hogy eltereljék és megmosolyogtassák az embert akkor, amikor már teljesen elege van az úgynevezett politikai elit képtelenebbnél képtelenebb cselekedeteivel.
Ez a műsor és a műsorvezetői csak szórakoztatják az embereket, azt pedig jól teszik. Hiszen más humoristák politikamegváltó ötletein sem fanyalogni hanem nevetni szoktunk. A bumerángot is így kell hallgatni.

Üdvözlettel:
Kuszal

U.i.: országot megváltani másként lehet, de erre sajnos egyik politikai oldal sem képes jelen helyzetben:-( Kellene egy új párt de nagyon :-)

gearboy 2008.04.16. 20:50:51

kuszal 2008.04.16. 20:36:06

"Ez a műsor és a műsorvezetői csak szórakoztatják az embereket, azt pedig jól teszik."

Hé! Én is ember vagyok, és engem egyáltalán nem szórakoztatnak ezek a hülyeségek. Mi ez a diszkrimináció? ;D

Persze az tény, hogy ez teljesen szubjektív. Neked tetszik, szerintem pedig egy nagy kalap lószar. Ezért nem hallgatom. Ennyi. :)

2008.04.16. 21:00:14

néha valóban vannak dolgok, amikről bődületes hülyeséget mondanak, és a legrosszab, hogy néha el is hiszik :) Ezzel szemben szerintem még mindig szórakoztatóbb, mint bármelyik másik reggeli műsör, de ez egyéni preferencia.

Pl. a tartsuk be a KRESZt kezdeményezésük kifejezetten vicces és ötletes, kíváncsi vagyok mi lesz belőle :)

Baszkurátor 2008.04.16. 21:13:51

"utón kívül meg sztem konkrétan mazochistának kell lenni, hogy valaki egyáltalán rádiót hallgasson"

Én egész nap rádiót hallgatok.
A Kossuth szól nálam.
Akkor most mazopista vagyok EEE ?? :P

Bochkor ??Szerintem egy nagyarcu kretén fasz.Igazán megérdemelné móónár "dolgozó nő" anikót feleségnek.

gearboy 2008.04.16. 21:38:19

Baszkurátor 2008.04.16. 21:13:51

Pontosítok: kereskedelmi rádiót.
Bevallom, hogy a Kossuth rádióról fogalmam sincs, hogy milyen lehet. Sztem még sohasem hallgattam.
Az új Petőfi autóban elmegy. Autón kívül csak mp3.

Ha rajtam múlna, akkor Bochkornak igencsak felkopna az álla. Ja, nem is, Brünhilde (gy.k. nagyőanikó) kitartottjaként élhetne. :P
Persze nem rajtam múlik, amíg szar van, veréb is van... ;D

Vörös jozsef 2008.04.16. 22:55:37

Bocskor,egy üresfejü üres szivű ostoba arany"ifjú"aki mérhetetlen aroganciával szol népéhez,:fentröl.Olyan fentröl,hogy nemis látja azokat,akikhez szól.Jellemző rá,hogy röszkét a Román határra helyezte...Talán nemis ostobaságbol,hanem mert csak. Vagy mégiscsa butácska csak ugy egyszeerüen?reménytelenül?Vörös József Almásfüzitő.

Jani 2008.04.17. 07:32:40

Teljesen egyetértek kuszal véleményével. Sokszor nagyon aktuális témával foglalkoznak, az ők sajátos humorukban, és a látszólagos hülyeségükben nagyon is elgondolkodtató, amit mondanak. Aki nem bírja, vagy nem érti a humorukat, az ne hallgassa ! Persze, mint a mai média általában, túlzó is tud lenni, de még mindig az egyik leghitelesebb, és ráadásul szórakoztató is.

Czumy 2008.04.17. 10:03:15

Szvsz Bochkor egy kissé erőltetetten, a maga egyéni stílusában (10 centi a föld felett, önelégülten) próbálja leutánozni az USA-ban népszerű és tehetséges Howard Stern-t!! Ő spec. erre született, neki ez van megírva a csillagokban, már lassan 30 éve ez az élete... egyszóval profi! De ettől a magyar kereskedelmi rádiózás nagy(?) alakjai még igen-igen messze vannak. Jó, Stern-t is elővették egyszer-kétszer az álszent amcsi főnőkei, de hát azért Amerika... :-) //Ti meg itt mind-mind Kenny Rushton-ok vagytok, movhu-val az élen!! Na, jó, csak viccelek! :-) Movhu, Te vagy a legjobb blogger, A BLOGGER, isteniek az írásaid, sok blogger számára Te vagy A Példakép, mi mindannyian büszkék vagyunk Rád! Lécci-lécci, ne bannolj! :-) // Hozzá teszem, hogy a többi ker. rádió is megérne egy-egy posztot, ha nem lenne kínszenvedés hallgatni őket! Még szerencse, hogy van netrádió (munkahely, otthon) és mp3 (útközben) dögivel - belepofázás, erőltetett viccek, "jó fej" műsorvezeők és reklámok nélkül! :-D

Roltii 2008.04.17. 10:49:36

komolyan nem értem a hozzászólokat:
1, aki nem hallgatja, miért fikázza, honnan tudja milyen
2, aki hallgatta, és így fikázza, az minek hallgatta, mazochista?
valami nem stimmel...
Egyébként én szoktam hallgatni, ha már éppen ébren vagyok olyankor...sajna az átlagos színvonal nem túl jó, de vannak olyan részek, amiért érdemes hallgatni és néha egész napra jókedvem lesz.
Jah, meg érdekes, ha tényleg anyi ember hallgatna Kossuthot mint amennyi a különböző blogokon beírja, akkor csődbe mennének a kereskedelmik...
Petőfi meg most már barommira unalmas, csak úgy tűnik még mindig vagesz azt hallgatni...

Dr.Hook 2008.04.17. 10:52:55

Nem az a baj Bocsiékkal,hogy egy csomó dologban teljesen tájékozatlanok és idióták sokkal inkább, hogy rengetegen kajálják a baromkodásnak maszkírozott politikai,gazdasági okoskoskodásaikat,melyek elég neccesek,elfogultak és egyoldalúak.Az erőltetett jókedvük ehhez képest érdektelen.

Baszkurátor 2008.04.17. 12:58:35

@ Roltii 2008.04.17. 10:49:36

Elhiheted barátom, hogy a postolók zöme teljesen tisztában van azzal, hogy milyen is bochkor.Mert az, hogy nem hallgatja nemjelenti azt, hogy még életében nem is hallotta.A kereskedelmiek meg azért nemmennek tönkre mert akik a blogokra írnak és tényleg hallgatják a Kossuth rádiót azok az ország lakosságának számokban ki sem fejezhető hányadát képezik.Én Petőfi rádiót például zsenge koromban hallgattam utóljára ( magnóval vadászot az ember a zenékre ) .

kuszal 2008.04.17. 14:22:00

Sziasztok!

Érdekes, hogy sokan azért bántják Bochkorékat mert tájékozatlanok egy témában és úgy nyílvánítják ki a véleményüket. Ez általában akkor szúrja sok ember szemét, ha politikai dolgot dobnak fel a műsorban. Ezek után pedig jön a keresztvíz leszedés, hogy mekkora barmok. Miért? Jelzem egy egy szórakoztató műsorról van szó. De ennél sokkal szomorúbb, hogy ha valaki napi szinten követi a belföldi politikát, akkor láthatja, hogy a képviselők jelentős részének még annyi ötlete/gondolata sincs egyes dolgokról mint a Bumeráng műsorvezetőinek.

Ez pedig nagyon de nagyon szomorú. Hiszen Ők irányítják az ország és ez által valamilyen szinten a mi életünket is. Ha pedig a valóságról csak olyan elképzelésük van, mint a Sohasem hazudónak vagy a Nagy reformernek, akkor olyan sületlenségeket mondanak mint Tarlós Úr. Mi pedig ezektől az emberektől várjuk, hogy majd jobb lesz?????

A kánaán eljöveteléig (biztos sokat kell várni) legalább megnevettetik az embert, hiszen játékkal röpül az idő :-)

Üdv:
Kuszal

bloodhound 2008.04.17. 14:30:49

max. krónikát szoktam hallgatni, amúgy meg a saját zenegyűjteményemet, nem pedig azt sz iszonyatos fostengert, ami a keresk. rádiókból ömlik. aki bochkort hallgat, meg is érdemli, hogy ilyesmivel építsék le az agyát

Dr.Stein (törölt) · http://republicator.blog.hu/ 2008.04.17. 19:33:29

kuszal 2008.04.17. 14:22:00
Én sem bántom őket, csak kinyilvánítom a véleményemet, hogy hányingerem van a stílusuktól.
süti beállítások módosítása