Napirokkant CoolTV

2008.04.11. 10:37

Furcsa fotót tett közé a Blikk. A felvételen Orosz Barbara, a CoolTV műsorvezetője látható, aki miután szépen beparkol a Jászai Mari téren a Mini Cooperével, kirakja a szélvédő mögé a mozgássérült igazolványt, majd illedelmesen távozik az autótól. A parkolási díj ezzel erre a napra is letudva. Barbarát megkeresték ugyan, hogy mint állandóan mozgásban lévő, táncoló hölgy, milyen jogalapon rendelkezik az igazolvánnyal, de ő nem kívánt ezzel kapcsolatban nyilatkozni, illetve annyit mondott, hogy nem akar a problémájáról beszélni. Mindenestre figyelve a hölgy mozgását, nehezen tudjuk elhinni, hogy tényleg jogosan birtokolja az okmányt. A védelme érdekében annyit, hogy akár igazi is lehet, de ezt leginkább Barbara tehetné rendbe, ha beszélne róla.

A rendszer, amiben a kártyákat kiadják, nagyon gyenge. Körülbelül 45 ezer forintért lehet hivatalosan kiállított, de hamis papírokkal beszerzett igazolványhoz jutni. Az igazolvány, a korábbi fénymásolhatóval ellentétben, 40 országban érvényes. Azt külföldön talán nem is gondolják, hogy a szép magyar igazolvány valójában hamis papírok alapján kiadott közokirat, és mint ilyen, bűncselekménnyel jutottak hozzá. A lebukásnak a veszélye így minimális, hiszen adott esetben még az okmányirodai dolgozó is benne van, aki valamekkora összegért kevésbé firtatja a benyújtott papírok valós voltát. A rendőrség dolga így nagyon nehéz, hiszen ők legfeljebb az eredetiséget tudják ellenőrizni, orvosi vizsgálatot nem végezhetnek a személyen. Nem beszélve arról, hogy nem csak a jogosult, de az őt szállító autó is használhatja a kártyát.

A rendszer tehát, hiába ez elővigyázatosság, rossz. Az pedig csak utolsó kérdésként merül fel, hogy amennyiben Barbara képes magas sarkú cipőben virtuóz mozdulatokat végezni, akkor miért bír olyan jogokkal, amik a ténylegesen rokkant személyeket illetnék meg?

A bejegyzés trackback címe:

https://mover.blog.hu/api/trackback/id/tr45420958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

krtek 2008.04.11. 11:15:00

Öreg,
mindent több félre oldalról kell nézni. Egyfelől szánalmas, hogy egy híresebb ember (egyénként a tököm tudja kiez a csaj) rossz példát mutat, másrést az is dühítő hogy pár majom ilyenkor eljátsza a maximálisan törvénytisztelőt. A kérdés viszont az, mi a jó példa?

Ha feszegeted, hogy milyen jogon szed egy gengszercsapat szolgáltatás nélkül díjat közterületen akkor is felháborodsz. Ha valaki átveri ezt a gengszert, akkor azt lehet így is tálalni, de lehet úgy is, hogy kapja be a parkolótársaság.

Egyik oldalról ez "parkolótársaság" a másik oldalról egy mocskos, politikai alaponl létrehozott/támogatott lenyúlás.

Ez egy ilyen buta ország. Pár tahó/számító rohadék nagyképűen és jó drágán összetákol egy eleve igazságtalan és működésképtelen rendszert, aztán a rafkós átlagember meg simán kijátsza/átveri. Aztán ez kiderül és akkor mindkét fél mondja a magáét.

A szép az hogy mindenki elképedt pofát vág és szörnyülködik.

Valami nem okés itt kérem...

movhu 2008.04.11. 11:19:53

A Centrummal természetesen meg van a magam baja, hiszen én is kaptam tőlük levelet több évvel ezelőttre, szerintem jogtalanul.
Ennek ellenére nem gondolom, hogy a törvénytelenségre a megoldás a törvénytelenség. Ez kb. olyan, mintha a rendőr azt tanácsolná, hogy a lopott biciklid helyett lopj magadnak másikat. A törvény az törvény.
Abban pedig egyetértek, hogy a Centrum fennállás úgy ahogy van, csak magánzsebek megtömése. Az egésznek maradnia kellett volna állami kézben. Az FKPT-vel nagyságrendileg kevesebb gondja van az embereknek.

Baszkurátor 2008.04.11. 11:29:39

Van abban igazság amit mondasz.DE!
Amig az a szabály van érvényben, hogy a parkolásért fizetni kell addig tökmindegy, hogy ez jogos vagy jogtalan.Kikell fizetni.Ez pont olyan mint egy kintfelejtet sebességkorlátozó tábla.A rendőrt adott esetben nefogja érdekelni, hogy miért van kint a tábla.Kintvan és bekell tartani.

Baszkurátor 2008.04.11. 11:37:22

Természetesen a "Van abban igazság amit mondasz " krtek 2008.04.11. 11:15:00 mesternek szólt ;)

krtek 2008.04.11. 13:42:16

Sajnos egyre nagyobb probléma az kishazánkban, hogy a szabályzás v. a törvények nem mindenkire vonatkoznak, illetve nem egyformán. Ezt még tetézi az, hogy szánalmasan rossz példával maguk a törvényhozók állnak a pofántlan törvénytelenségek élén.

Adócsalás, hatalommal visszaélés/üzérkedés, hűtlen kezelés, sikkasztás, vesztegetés sajnos lételem a fennmaradáshoz. Szerintem nem a pórénépen kellene kezdeni nulla toleranciával megkövetelni az egyébként is nonszensz és élhetetlen szabályokat.

Ez olyan mint amikor pl. a rendőr egy szarrászakadt, füstölő, verdában cigarettázva telefonál, természetesen öv nélkül. Ha rákérdeznél akkor azt mondja mem kap kocsit, szar a fizetése ezért ügyeskedni kell és egyébként is rá nem hat a fizika, neki nem kell öv. Aztán megáll és fontoskodva nekiáll ugyanezért büntetni és eszébe sem jut esténként lecsulázni a fürdőszobatükröt.

De ez csak egy rossz példa...

A közlekedési tábla is ilyen rossz példa, mert még nem hallottam olyanról, hogy egy hanyagul "kintfelejtett" tábla miatt kirúgtak v. pereltek volna valakít. Éppen ezért szarnak bele az illetékesek, követve az idióta-maggyar szokásrendszert. A jelszó: majd elintézzük valahogyan.

Minden esetre kiváncsi lennék a Centrum "csapathoz" tartozó tulajok és családtagjaik, v. a gazda önkormányzat nagyemberei mennyi parkolódíjat fizetnek. Vagy a beharácsolt díjból ki-mikor-hol számol el forintra.

Ezek után ez a rokis dolog csak egy csínytevés...

Baszkurátor 2008.04.11. 14:39:59

Ez az egész egyébként ( szvsz ) visszavezethető arra, hogy a mélyről tisztelt képviselő "urak" és "úrhölgyek" nagyívben szarnak az egészbe.És miért is szarnak bele?Hát mert ha egyszer bekerültek abba a rühes parlamentbe akkor onnan már qrva nehéz kirobbantani őket.
Hihetetlen gyorsan változnának a dolgok ha visszahívhatóak lennének.És ha olyan szaroknál mint a tiltott helyen való dohányzás, parkolás, ittas vezetés, stb nemlehetne a mentelmi jogba takarózni.De amíg ezek nem változnak addig minden marad úgy ahogy most van.És ez ( ha tetszik ha nem ) teljesen független attól, hogy éppen melyik f@sz kormányoz.

krtek 2008.04.11. 14:56:59

És már jön is a verkli, a képviselőkkel:
- anyagi felelősség,
- nincs listás bejutás,
- egyharmad parlamenti létszám,
- átfogó vagyonosodási vizsgálat ciklus elején-végén,
- köztörvényes bűnökre min. háromszoros büntetési tétel
- vagyonbevallás végrehajtása, stb.

Stb. Rögtön jön valami luzer szavazóbirka és elkezd szélsőfarkamtudja minek nevezni...

Kicsit qrvára unom. Lassan ott tartunk mint régen a parasztbácsi: köp egy hegyeset és asszongya, romoljon meg a szar valamennyiben...

srf 2008.04.11. 16:47:12

krtek:

Neked is van, mi? Nemrég vetted, hát most nehogy szigoriccsák!
süti beállítások módosítása