Japkupcsek vs Predator

2008.03.17. 09:50

Az Igazság ára saga folytatódik, és újabb fordulatok jönnek a műsor ügyében. A TV2 örül, mert a késői időpont ellenére megszorongatta végre a konkurens csatorna adott idősávbeli nézettségét. Nem mindenki örül viszont a műsor jelenlétének, és sok bírálat éri emiatt a csatornát és a műsorvezetőt. Most hivatalos keretet is kapott a történet, ugyanis a nagy médiamumus, az ORTT is vizsgálatot indított azért, hogy bizonyosságot nyerjen az állítás, miszerint a műsor sérti az emberi méltóságot és becsületet. Vajon túl messzire ment-e a csatorna a műsorral, vagy csupán kötekedéssel nézünk szembe.

Nehéz kérdés ez, mint amikor nem tudja az ember hirtelen, hogy kinek szurkoljon az Alien vs Predatorban. Ott van a TV2, aki kétségkívül a határokat súrolja a műsorral. Nem eldöntött tény és nem szintetikus adat, hogy hol húzódik a határ abban kérdésben, hogy mennyi eladható jogunk van. A csatorna hangsúlyozza, hogy a játékosok teljesen tisztában vannak a kérdésekkel, és bármikor kiszállhatnak a műsorból a szenvedő alanyok. Mindemellett teljes körű tájékoztatás után kapcsolódnak csak be a játékba, tehát az ő önálló döntésük, hogy eladják személyiségi jogaikat. Határ viszont van, hiszen az eutanázia sem engedélyezett annak ellenére, hogy a legtöbben tisztában vannak annak következményeivel, és önként mondanának le az életükről. A kérdés most tehát az, hogy pénzért megteheti-e valaki, hogy megsérti a személyiségi jogokat, amiket tulajdonképpen nem is sért, hiszen megvette.

A másik oldalon viszont az ORTT van, aki szintén nem áll a kedvelt közszereplők listájának első helyén. Sok vitás esetet van, amiben a közvélemény sem ért egyet a testület döntésével, és némely esetben teljesen nyilvánvaló, hogy túlszabályoznak. Így van ez akkor is, ha a törvény betűje szerint erre minden lehetőségük megvan. A lehetőségek rugalmas szerkezete miatt elég képlékeny, hogy milyen döntést hoz a testület bármilyen kérdésben is.

A végeredményre mindenesetre kíváncsiak vagyunk. Egyrészről a műsor nem sikerült úgy, ahogyan kellene, és valahogy nem tudta megvalósítani a más országokban bevált profilokat. Ettől a műsor sokkal inkább beletaposós, mintsem szórakoztató. Sőt, az utóbbinak kevéssé nevezhető. Másfelől az ellenkező oldalon álló vadásznak sem szurkolunk egyértelműen, mert a csatornára nézve hozott negatív döntés lavinát indíthat el a piacon, hiszen nagyon sok műsor jellegét felül lehetne vizsgálni, hogy az megfelel-e az egyéb törvényi követelményeknek, amik egyáltalán nem a média szereplőire készültek, de attól még rájuk is vonatkoznak. A végére csak egyet remélünk. A két rossz harcából mi, a nézők kerülünk ki győztesként.

A bejegyzés trackback címe:

https://mover.blog.hu/api/trackback/id/tr36384207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doris · http://doris.blog.hu 2008.03.17. 10:09:01

Ez az a helyzet, amire azt mondanám. Saját baromságunktól ments meg uram, minket. Nem is biztos, hogy a játékosokat- azok hülyék, oszt annyi...csak úgy a morált, az embernek járó tiszteletet. Ugyanis ha nézi egy nagy rakás ember, ez valamennyire erkölcsformáló, ha úgy vesszük. Az emberek már így is lazán földbe döngölik egymást. Most akkor látják, hogy nincs ebben gáz semmi, nyilvánosan is megy ez frankón. Hát mi jelentősége van, ha én belegázolok a szomszéd néni, a parkolóőr, vagy a fiam tanárnénijének lelkivilágába?

Giléyankata · http://maezvagyok.blog.hu 2008.03.17. 12:37:52

Egyetértek Dorissal. Szelektálni kell a müsorokat és hát ha van akit ez a pletyka és egyébb ökörség érdekel, hagyni kell. Én ha nem olvasnám a blogotokat azt sem tudnám miről van szó, ugyanis egy müsort sem nézek meg. Egyetlen beszélgetős müsor amit nagynéha megnézek az a Fábri, ő legalább tehetséges, a többi csak izzad és kinlódik mint...a vécében.
süti beállítások módosítása