Öröklakást nyerhetsz

2008.02.21. 16:10

Komoly probléma merült fel a Nápoly közeli Marano kisvárosában. Nem a szokásos szemét mizéria van, hanem a helyzet sokkal kellemetlenebb. A városka temetőjében ugyanis elfogytak a sírhelyek, amit a város vezetése túl későn észlelt. A problémát orvosolni kellett gyorsan, ezért kialakítottak egy 48 férőhelyes temetkezési helyet. Nem meglepő azonban, hogy ilyen körülmények mellett óriási a kereslet a szabad férőhelyekre, mert a létszám eléggé limitált, annak ellenére, hogy senki sem vágyakozik túlzottan oda. Ezért úgy döntöttek, hogy nyereményjátékot rendeznek, és a nyertes családoknak egy-egy sírhelyet biztosítanak a 48-ból.

Mivel az új ezer férőhelyes temető építési munkálatai még csak most kezdődtek, ezért igen nagy az érdeklődés a speciális lehetőség iránt, annál is inkább, mert sok választási lehetőségük nincs az embereknek. A legtöbben nem szeretnék szeretteiket más városban eltemetni, helyben pedig addig kell a hűtőházban hagyni a halottakat, amíg nem lesz számukra megfelelő sírhely.

A temető egyik alkalmazottja szerint nem volt más lehetőségük, mert a dolgok kezdtek kicsúszni a kezükből. A kérdés már csak az, hogy a helyi vezetésnek és a temetkezési vállalatnak miért nem tűnt fel korábban, hogy vészesen közeledik a kapacitás vége, és miért nem tettek korábban a probléma orvoslása érdekében. Ezt már soha nem tudjuk meg, és nem is fogja vigasztalni a hozzátartozókat, akik esetleg hónapok múlva helyezhetik családtagjuk földi maradványát nyugalomra.

Úgy látszik a pénz után hamarosan kevésbé boldogító dolgokhoz is csak sorsolás útján juthatunk. Például egy sírhelyhez. Hamarosan eljöhet az idő, amikor már meghalni is csak sorsolás útján lehet. Ha lehetséges, én előre szeretném jelezni, hogy nem szeretnék részt venni a játékban.

A bejegyzés trackback címe:

https://mover.blog.hu/api/trackback/id/tr91348600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Petike 2008.02.21. 17:07:30

Csókolom. Szeretnék ELSŐ lenni a jelentkezők között, és így növelni a nyerési esélyeimet.
Fel is találhatnák a koponyás kaparós sorsjegyet. Három sírdombbal meg is nyerted a helyet :)

Marcsi 2008.02.21. 18:15:14

Aztán majd megindul a csere biznisz. A cserében már úgy is jók vagyunk, legutóbb Berettyóújfalon volt egy csere, ahol rossz halottat temettek el, és a másik temetésen derült ki, hogy nem az fekszik ott, akinek kellene.
süti beállítások módosítása