Előszó: A történet már kapott egy nagyobb nyilvánosságot, de egy aggódó anya miatt szükségesnek látom itt is elhelyezni.

Amikor szétnézünk az országban és felháborodunk dolgokon, gyakran vetődik fel, hogy miként is jutottunk el idáig. Pedig nem kell sokat kérdezősködni magunktól, csupán meg kell figyelnünk milyen körülmények között, milyen nevelés mellet nőnek fel gyermekeink. Én is hidaltam már le pedagógusok viselkedésétől, de következzen most egy történet pedagógus végzettségű - ám egy ideje különböző okok miatt más foglalkozásból élő - honfitársunk mikrokörnyezetéből. Ezúton kérem mellőzni a „kamu” típusú beírásokat. Vannak, akik foggal-körömmel védik pedagógus társaikat, de itt most nem a rendes pedagógusokról fogok szólni.

A történet bárhol lejátszódhatna, egy átlagos vidéki városról van szó. Itt kezdődnek a csúnya események. 3 nyolcadikos gyerek elkap egy 6 éves, alattuk járó gyereket, majd szépen arra kényszerítik, hogy orálisan kielégítse az egyik „nagyfiút”. Az eset nem az iskolában, hanem annak közelében történik. Az esemény izgalmát fokozták azzal, hogy mindezt korunk technikai vívmányainak köszönhetően a mobiltelefon kamerájával rögzítették is, és szépen elkezdték terjeszteni az iskolában. Ennek egyenes következménye volt a lebukás, és a történet itt szépen is végződhetne, mert a bűnösök előbb-utóbb elnyerik méltó büntetésüket, a fiatalkorúak börtönét, ahol fordított helyzetben lehet élményük ebben a témában. Mindenki tanul az esetből, és igyekszik az efféle beteges hajlamot elűzni az elméjéből. A vége azonban túl szép, hogy igaz legyen.

Már másnap megkezdődtek a nemhivatalos simítások az ügyben, és az iskola menten igyekezett eltussolni az esetet. Nem vették figyelembe a jog érvényesülését, és nyilván megpróbáltak érdekegyeztető fórumként működni a családok között, kihangsúlyozva azt a hibás nézetet, miszerint az ügy kitudódása senkinek sem tenne jót. Mert felelősség fogalma úgy 14 év táján már létezik. Minek azon sírni, hogy csak a 14 éves gyerek büntethető, és alatta nem, ha a 14 éves gyerek meg azért nem kapja meg méltó büntetését, mert az iskola kérésére mindenki a falazást választja? Az, akinek az értékrendeket kell a fiatalokban elültetni, azt az értékrendet rakja be, hogy eltussolni márpedig szükséges. Ki tudja, talán a szülők túl befolyásosak, vagy más áll a háttérben? Ezt nem tudhatjuk. A történet aktualitása, hogy megszületett az official-version is, és szépen körlevél ment ki a tanár kollégáknak, hogy teljes hírzárlat és elsimítás a vége. Ugyanezt az információt szóban megkapták a gyermekek is. Nem is csodálkozok, hogy amikor valamelyik közülük parlamenti képviselő lesz, akkor szemrebbenés nélkül megy neki az esetleges ferdítés, mert ekkora nagymesterektől kevesen tanulhatnak.

Semmi előjogot nem vesztettek, semmi büntetést nem kaptak, pillanatnyilag szabadon élhetik életüket. Eközben egy 6 éves gyerek ilyen nagyszerű élményekkel élhet tovább, sírva indul el az iskolába, benne a félelem. Hiszen ezek után csak az fog élni a fejében, hogy itt bármit büntetlenül el lehet követni, majd lesznek segítők a történetben. Mert egy egész tanári kar, egy egész iskola falaz olyan bűnelkövetőknek, akiket egy normálisan gondolkozó országban jó időre kivonnának a forgalomból, de rögtön. Ezúton szeretnék én is hangot adni a történetnek, hogy minél többen megtudják, társadalmi problémáink gyökere hol keresendő. Persze az eset visszhangja miatt úgy tűnik mégis el kezdett foglalkozni vele a rendőrség, mert nem tudta elkerülni a fülüket. A helyzet kezelésének módját azonban már senki sem mossa ki sok száz diák fejéből.

A bejegyzés trackback címe:

https://mover.blog.hu/api/trackback/id/tr48338665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doris · http://doris.blog.hu 2008.02.14. 09:08:15

Jómagam nem bánom, hogy mostanra levették a főoldalról, és csak bizakodom, hogy általa nem jutott be a naplómba olyasvalaki, akit nem szeretnék ott látni. :-) Az én életemet nem kezelnék itt olyan diszkréten, mint ezt az ügyet.
Úgyhogy áldásom a postodra, szerzői jogokat nem követelek rajtad.
Mindazonáltal folyamatosan figyelem az eseményeket, és hát tényleg lehet, hogy egyszercsak bepörgök, és a Fókuszban láthatjuk viszont az eseményeket. Vagy inkább az Aktív- ban. A Fókuszt Marsi Anikóval az élen nem szeretem, és nem bízok az objektivitásukban.

Azhát 2008.02.14. 10:27:30

Most egy rettentő naív kérdés következik, ebből is látszik, hogy mennyire idegen tőlem ez az egész szituáció: nem fordul meg az ilyenek fejében, hogy akit ilyenre kényszerítenek, az egyszerűen _leharaphatja_ a kényszerítő legfontosabb szervét...???????????

Marcsi 2008.02.14. 10:28:05

Ilyenkor csak egy kívánalom jelenhet meg az emberben, történetesen az, hogy ezek a diákok hamarosan ugyanezt a hadműveletet elvégezzék a tanári kar valamelyik női tagján, esetleg továbbfokozva a dolgot. GOndolom mindeki érti mire gondolok.
Ezek után nem kell csodálkozni, ha 10 év múlva természetes lesz, hogy letepernek a Váci utcán, és a közönség tapsol.

Marcsi 2008.02.14. 10:29:40

Benned lehet megfordulna, de egy 6 éves gyerek talán azt sem tudja, hogy miről van szó. Emlékezz már vissza.
Ezenkívül rakd át a szitut arra, hogy felnőtt vagy, jön 3 nagy benga fickó, és pisztolyt nyom a fejedhet, de előtte nyomatékosítás képpen lelőnek egy arra járót. Akkor is bátran harapnál?

Zsuzsi 2008.02.14. 10:31:03

Ez borzalmas.
A "pedagógiai" módszer nem ismeretlen előttem, de hogy ilyen súlyos esetben is képesek ezt megtenni... Ez nem bűnpártolás?

movhu 2008.02.14. 10:31:52

Én annak idején magamnak fúrtam ki a fülem.(Azóta kinőttem bőven abból a korszakból :) )
El kell meséljem, hogy egy nemi szerv leharapása fogakkal nem is egyszerű hadművelet lehet, mert én a tűt alig tudtam átszúrni a fülemen. Az ember nem cápa, egy rakás penge minőségű foggal. Almára kérszült, és nem nyers emberi bőrre. Nem javaslom, hogy próbáld ki valakin, de legfeljebb komoly belső sérülései lesznek, de leharapni nemigen lehet.

Doris 2008.02.14. 10:33:47

Így van, ahogy Marcsi mondja. Nem harap. Szeretne túl lenni az egészen.
Szegény kicsike.
3 hónap múlva kap egy pszichológust- akkorra van időpont.
Természetesen a szüleinek nincs arra pénze, hogy saját zsebből keressenek szakembert.

Marcsi 2008.02.14. 10:36:26

Azt se felejtsük el, hogy egy ilyen eset, nem szakszerűen kezelve az áldozat szemszögéből, rendkívül rossz felnőttkort eredményez.
Ne csak arra gondoljunk, hogy rossz lesz neki, hanem arra, hogy ez benne maradva azt is okozhatja, hogy emiatt felnőttként tele lesz disszonáns cselekedetekkel, és akkor majd mindeki őt szidja.
Nem is beszélve a sok diákról, akiben most az a kép él, hogy bármit meg lehet tenni, mert lesznek akik segítenek elkenni az ügyet.
Minek ide törvény, ha senki nem tartja be?

Azhát 2008.02.14. 10:36:37

"Benned lehet megfordulna, de egy 6 éves gyerek talán azt sem tudja, hogy miről van szó. Emlékezz már vissza."

Ezért mondom, hogy naív a kérdés. Nekem nyolcadikos koromban se jutott eszembe sose, hogy hopp, egy vadidegen srác leszophatna.
Tehát én most nem a hatévest kárhoztatom, hanem éppen a nyolcadikost: ilyesmi nem jut az eszébe?
Vagy tágabb értelemben: bármelyik ilyen erőszaktevőnek ez nem jut eszébe?

"Ezenkívül rakd át a szitut arra, hogy felnőtt vagy, jön 3 nagy benga fickó, és pisztolyt nyom a fejedhet, de előtte nyomatékosítás képpen lelőnek egy arra járót. Akkor is bátran harapnál?"

Most persze csak elméletben tudom ezt mondani (ki tudja mi történne ilyenkor az emberrel): éppen emiatt igenis harapnék. Lehet hogy nekem is szétlőné a fejemet, de az illető élete végéig ülve pisálna az tuti!

0xFFFF 2008.02.14. 10:43:14

Megint a rinya név nélkül. Melyik város melyik iskolája ? Ha így történt leírható.

movhu 2008.02.14. 10:43:30

"Nekem nyolcadikos koromban se jutott eszembe sose, hogy hopp, egy vadidegen srác leszophatna."

Gondolom volna kutakodni való a szülők háza táján is. Persze lehet, hogy ez kivülről ez nem látszik, de mindennapi életüket tekintve nem lehet a legjobb élet.

movhu 2008.02.14. 10:49:16

Én a várost azért nem írtam bele, mert pontosan az a bajom, hogy ez nagyon sok helyen megtörténhetett volna. Nem biztos, hogy más iskolában nem így lett volna, és másohogy alakul. Az emberekbe belerögződött mentalitás, hogy amiről nem tudunk, az nincs.

kívülálló 2008.02.14. 10:53:24

eltusolni csak a bojler vizét lehet. Egy kínos ügyet meg inkább eltussolni.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2008.02.14. 10:53:52

Ez borzasztó, de ha nincs közölve, pellengérre állítva a három rabló neve, címe, akkor nem sok értelme van.
Egyébként, ilyen történetet bárki ki tud találni.

M a r c e l 2008.02.14. 10:57:06

Movhu, te tényleg azt gondolod, hogy ha a tanári kar keményebb a dologban, ez az egész meg sem történik? Hogy a büntetés mértékének növelése csökkenti a bűnözést? Talán Iránban kevés a bűneset? Naponta vannak nyilvános kivégzések - azaz talán mégsem kevés, mert csak kell kivégezni.
Ez egy nagyon súlyos tett, mert a hatéves gyerek eszméletlen mélyen sérül. Az enyém ötéves, a nyolcadikos kölykök nem úszták volna meg. Inkább mentem volna börtönbe, vállalnám esküszöm.

movhu 2008.02.14. 10:57:58

kivüállónak köszi az észrevételt, azt hiszem igazad van a nyelvtani kérdésben. Javítva.

Esetleg 2008.02.14. 10:59:29

Esetleg meg kéne várni egy este egy kihalt utcában a körlevelet író tanárt, és megkérni szépen, hogy most akkor ő is orálisozzon egyet nekünk, ha ebben az iskolában ez a módi...

Aztán persze nem engedni, hogy megtegye, nehogymár ilyenek érjenek a micsodámhoz, de addigra úgyis összesz*rná magát, és az már valami. Esetleg megismételni egy párszor, hogy megtudja milyen érzés félve menni be az iskolába...

movhu 2008.02.14. 11:01:05

Tényleg azt gondolom, hogy a büntetéstől való félelemnek visszatartó ereje van. Iránban pedig nagyságrendekkel kisebb a bűnözés, csak őket sem tekintem követendő példának.
Gondolj csak bele! Miért rossz ma a közelkedési morál? Kicsik a büntetési tételek? A nagy francokat. Hanem azért, mert olyan kismértékű a lebukás veszélye, hogy teljesen megéri az a kevés kockázat.
Ezek a gyerekek egyet tanulnak meg így. Azt, hogy van esély megúszni. Persze módszer lehet az önbíráskodás is, csak akkor hamarosan Szicília régi idejét idézzük vissza vagy a Rómeó és Júlia Veronai színhelyét. Minden városban lenne egy-egy ellenséges kolónia.
Erre kellene a törvényes rend.

0xFFFF 2008.02.14. 11:03:20

Ha nincs konkretizálva a történet helyszíne, akkor ez egy fake story ! Tudod, én láttam olyat, aki valakitől hallotta, hogy.....és ott is voltam, ha már huszadszor mesélem. Kamu.

paranoid 2008.02.14. 11:03:49

lehallgatás, megfigyelés nincs ugye? de egy konkrétumok nélküli szart azt kiteszel, grat

Babits Mihály 2008.02.14. 11:04:13

Vétkesek közt cinkos aki néma.

0xFFFF 2008.02.14. 11:05:09

Movhu !

a.) Ahol a maffiózók laknak, ott rend van. Fizetni kell nekik ? Igen. DE REND VAN !
b.) Ahol rendőrség van, ott korrupció és kupi van. Fizetni kell nekik ? Igen. ÉS NINCS REND !

Marcsi 2008.02.14. 11:05:23

"Vagy tágabb értelemben: bármelyik ilyen erőszaktevőnek ez nem jut eszébe?"

Te nyilván normális környezetben nőttél fel, de sokaknak nem adatott meg ilyen szülő. És ne arra gondolj, hogy ezek a szülők, akik ilyen semmirekellőket nevelnek fel, közvetlenül arra utasították volna a gyerekeiket, hogy ezt tegyék.
Lehet, hogy nem vették komolyan, hgoy a gyerekeiknek bizonyos filmeket nem szabadna megnézni. Lehet, hogy apuci azzal érkezik minden nap haza, hogy hogyan szívatta meg az alkalmazottait jelképes értelemben. És a gyerek meg addig kombinál, hogy ő is szívatni akar.
Persze nem biztos, hogy ez így van, de lehetséges, hogy te ezért nem érted.

vajk 2008.02.14. 11:07:44

Ugyveddel beszeltek mar? Ilyen bizonyitekok mellett mindenkeppen gondolkozni kellene karteritesi peren.

Mert ugye a kiskoru nem buntetheto, de a dolog megtortentet ugye ugy tunik nem vitatja senki. Akkor pedig kar keletkezett, amit a gondviselo meg kell teritsen!

vajk

movhu 2008.02.14. 11:07:53

0xFFFF
Urban Legended nem terjesztek, nem vagyok hülye. A történetet első kézből hallottam, olyan embertől, aki tudom hogy létező személy. Azonban szöget ütött a fejembe, amit mondtál, és megkérdezem a történet forrását, hogy kirajuk-e a várost legalább.

0xFFFF 2008.02.14. 11:09:53

Ez mindaddig UL marad, amíg csak hallottad és nincs konkrétum. Akik olvassák, azok majd úgy mesélik: Hallottam valakitől aki tuti, mert blogol és ő olyantól hallotta aki még tutibb. Ja ! Nem tudom hol történt és kivel, meg mikor, de megtörtént !

Kenguru 2008.02.14. 11:11:02

Ird le melyik varosban tortent!
Pellengerre az ilyet!

TPZ 2008.02.14. 11:12:29

Te sem írtál se neveket, se iskolát. Úgyhogy ennyit a simításról.

Fx0000 2008.02.14. 11:13:29

0xFFFF nem értem miért ragaszkodsz annyira, hogy ez a történet biztosan hamis... Miért jó az neked???
Annyira elképzelhetetlen ez? Te olyan jó környéken nevelkedtél, hogy nem tudod elhinni? (maffiózók közt, ahol rend volt??)

Vagy egyszerűen csak ki nem állhatod movhu-t? Akkor ez a te magánügyed...

0xFFFF 2008.02.14. 11:19:21

Fx0000 !

Te hülyébb vagy az átlagnál, ezért most, mint jó gyógypedagógus, neked külön elmagyarázom:

Nos ! A történet tényként van tálalva, de semmi konkrétum nincs benne. Ellenőrizhetetlen, hiteltelen. Ugyanakkor végig azon háborog, hogy miért titkolják el az arra illetékes tanárok az eseményeket, akiknek pont az a feladatuk, hogy megelőzzék az ilyen eseteket illetve ha már megtörtént, akkor eljárást kezdeményezzenek. Érted ? Háborok, hogy azok kussolnak, közben ő is kussol. Tudod lacika ?

Doris 2008.02.14. 11:22:13

OxFFFF: Neked ITT miért jobb, ha tudod a helyet? Mit tudsz Te tenni akkor? Hidd el, úgy tűnik, lesz nyilvánosság, mert többen hajlanak efelé. Ott, abban a városban.
A bloggerek pedig gyakran anonimok, nem biztos, hogy szeretnék, ha a város kiderülne.
A történet nem kamu.

movhu 2008.02.14. 11:24:08

Én nem vitakoztam 0XFFFF kérésével, jogosnak is találom. Amiért nem írtam ki a várost, az csupán annyi, hogy ezt nem egyeztettem előre vele. Folyamatban.
Ugyanígy, nem írtam ki korábbi saját pedagógusos tapasztalatomba se az iskola nevét, mert a gyerekem még oda jár fél évig...
Persze ott közel sem volt ennyire durva eset.

0xFFFF 2008.02.14. 11:25:08

Doris !

Egyelőre kamu.

movhu 2008.02.14. 11:27:19

Mindenki maga itélje meg, hogy regényt írok-e itt, vagy igaz történetet, és annak megfelelően szemlélje egyelőre az esetet, nem tudok jobbat mondani. De azt hiszem, a legtöbben nem tudják őszinte szívvel azt mondani, hogy "ááá, ilyen nem lehetséges nálunk".

0xFFFF 2008.02.14. 11:27:52

Jaj jaj !

Egy ismerősöm mesélte, aki élő személy és nagyon megbízható, hogy a [most nem írom le] városka [nem mondom meg nevű] iskolájában a nyolcadikosok a biológia órán a tanárnőt partiba vágták a tanári asztalon. Az egész tanári kar a szülői munkaközösséggel karöltve bőszen tagadja az esetet, mert kínos, ugyanis a partiba vágott tanárnő rendszeresen elégítette ki az iskolában a fiúkat szájjal és az óráin is rendszeresen maszturbált. Ilyesmi ma hogy történhet meg ?! Felháborító ! Történt mindez [nem mondom meg mikor] !


Nesze Doris, most háborodj fel !

nevetőharmadik 2008.02.14. 11:27:58

Egyetértek OxFFFF-fel abból a szempontból, hogy ha itt megőrizzük az anonimitását a szereplőknek, akkor pont azt a következménynélküliséget biztosítjuk, ami ellen movhu ágál.

Nem mondom, hogy ez a történet kamu, mert nagyon is hihető. De ez így egy általánosító fejtegetés csupán, ami nem is lenne baj, ha nem egészen a konkrét történésekre, a példára lenne kihegyezve.

Fx0000 2008.02.14. 11:30:08

"Te hülyébb vagy az átlagnál, ezért most, mint jó gyógypedagógus, neked külön elmagyarázom:"

Na ennyit 0xffff stílusáról.
Járd végig a blogokat, és mindenhova írd be, hogy kamu, aztán dőlj hátra boldogan, hogy tettél valamit Magyarországért, ismét szétoffoltál egy topikot. De persze ne felejts el fizetni a maffiózóknak, elvégre rendnek kell lenni.

gyanta 2008.02.14. 11:30:54

movhu!

az a legnagyobb baj, hogy Te is elkened az ügyet...
"bárhol játszódhatna", "átlagos vidéki kisváros..."

melyik város, melyik iskola?

ez azért nagyon fontos...

üdv,
gyanta

0xFFFF 2008.02.14. 11:31:15

Fx0000 !

De ha egyszer tényleg hülyébb vagy ! Ne itt reklamálj, hanem a gyártó cégnél ! xD

Fx0000 2008.02.14. 11:34:43

"De ha egyszer tényleg hülyébb vagy ! Ne itt reklamálj, hanem a gyártó cégnél"

Jó hogy mondod. Temiattad hol kell reklamálni? Anyád azon a sarkon van, ahol általában szokott fel-alá járni??? Gondolom ő is fizet a maffiózóknak a rend miatt, de talán nem pénzben...


(nem igaz, hogy mikre nem tudja vinni az embert egy ilyen mindent szétoffoló f*sz... :((((((((((( kiléptem.

0xFFFF 2008.02.14. 11:36:22

Fx0000 !

Akkor a stílust ki is tárgyaltuk azt hiszem.

Doris 2008.02.14. 11:36:35

OxFFFF: Elmondom, mi van. Én a blogomat magamnak írom, a saját életemről. Nagy ívben teszek rá, hogy ki olvassa, ezért nem érdekem, hogy kamu sztorikkal bevonzzak bárki olvasót. Ha Te nem hiszed el a történetet, az a Te problémád- nem érdekel. Mint ahogy az sem, hogy kitették az indexre, így nemcsak én fogom 80 évesen visszaolvasgatni, hanem rajtam kívül most még nagyon sokan. Illetve ez utóbbinak inkább abcolute nem örülök, mert privát bejegyzéseim miatt féltem az inkognitómat.
Azt hiszem, az én naplómat nem kezelnék olyan diszkrécióval a városban, mint ezt az ügyet.

0xFFFF 2008.02.14. 11:37:25

Mellesleg én végig ON voltam barátom, te pedig végig OFF. Segítek, mert hülye vagy. Én a témához szóltam hozzá, te meg engem basztatsz, mert azt hiszed/véled/érzed - rosszul, mert hülye vagy - hogy a bloggert támadom. :)

Haywood 2008.02.14. 11:47:48

Doris: ha privát naplót akarsz vezetni, akkor ne blogot írj, hanem naplót. Ha meg blogolsz, akkor miért zavar, hogy más is olvashatja? Ez a lényege a dolognak.

A témához: Ha bejegyzés egy általános felháborodás lenne azon, hogy ilyen megtörténhet, akkor OK az inkognitó. De ez egy konkrét bűncselekmény konkrét elkövetőiről szól, illetve ennek az eltussolásáról. És a topikíró felháborodása jelentős részt annak szól, hogy el akarják tussolni. Ezek után magát a célt és a hitelességet is segítené a helyszín és az elkövetők nevének a nyilvánosságra hozása.

Doris 2008.02.14. 11:58:56

Hayvood: Egyrészt igazad van a bloggal kapcsolatban. Másrészt viszont ha idegenek olvassák, azzal nincs gond. Közvetlen - nem túl jóakaró- ismerőseim elől szívesen tartanám rejtve. Tartalmát tekintve teljesen vegyes. Privát érzéseimet is tartalmazza, és hát olykor közt is érintő dolgok is keverednek bele.

A helyszínt illetően továbbra is azt mondom, hogy ha nyilvánosság elé kerül (amire jó esély van), akkor fogtok róla tudni. Ha pedig valami csoda folytán mégis megoldódik itt úgy, hogy a város lakói elégedettek lesznek, akkor felesleges, hogy nem túl jóindulatú, és "habzó szájú" bloggerek elé tegyük a helyet.
Mivel tudnál többet, ha azt mondanám, Kiskundorozsma, vagy Tápiószele, vagy mit tudom én micsoda?

0xFFFF 2008.02.14. 12:00:30

Doris !

Saját csapdád készen áll ! Bárki, aki kicsit is magára veszi, feljelent rágalmazásért és kész. Egyébként meg döntsed el, hogy mi zavar és mi nem, idézem:

"...Én a blogomat magamnak írom, a saját életemről. Nagy ívben teszek rá, hogy ki olvassa,..."

"...privát bejegyzéseim miatt féltem az inkognitómat...."

Namost aki inkognitózik, fél attól, amit leír, az gyanús. Pláne, ha másokról olyan dolgokat ír, mint te. Nem lepne meg, ha te kerülnél ki sárosan.

0xFFFF 2008.02.14. 12:02:50

Sőt ! Továbbmegyek ! Itt egy konkrét bűncselekményről van szó és a magyar tv-ek köteleznek rá, hogy jelentsed, ellenkező esetben bűnrészes leszel. ...most már én is, mert tudomásomra jutott, így a tv-ek szellemében jelentenem kell. Kössz, hogy belekevertél sokadmagammal !

0xFFFF 2008.02.14. 12:04:39

...de a bloggert jobban belekeverted, mert tényként tárta az esetet nagy nyilvánosság előtt és nem ott, ahol kellett volna.

Doris 2008.02.14. 12:12:49

OxFFFF: El vagy kicsit tájolva. Mint le is van írva, a rendőrség vizsgálja az ügyet. A post arról szólt, hogy szomorú dolog, hogy mindeközben a tanulókat és a tanárokat arra kéri a vezetés, hogy hallgassanak az ügyről, ezért aztán a fiúk zavartalanul élhetik tovább az életüket.
Hogy a rendőrségi vizsgálatnak mi lesz a vége- ezt sajna sejthetjük a kölykök korát tekintve.
A jelenség tényleg bárhol előállhat, és erről leginkább a törvények tehetnek.
Jelenleg Te vagy az, aki nem pontosan olvas, többet (jóval többet) hall annál, mint ami van, és csak arra kíváncsi, hogy akkor hol vannak azok, akikre a dühét és a világgyűlöletét rázúdíthatja.

Doris 2008.02.14. 12:18:52

Hallod, movhu? Amikor azt írtam, hogy nem kell a hely, éppen OxFFFF- féle hozzáállásra gondoltam. Semmi értelme, hogy ilyen mentalitású ember megkapja az információt. Neki elég lesz majd a tévé előtt mocskolódni, ha a szülők tényleg szólnak egy újságírónak.

movhu 2008.02.14. 12:25:30

Nem írom ki a várost látod, pedig tudom. Természetesen a dolgok folyamának függvényében ki fogom írni. Deeee!
Amint láthatja mindenki, én nem is magán az eseményen lovagoltam. Nekem van egyfajta - sokak szerint biztosan hülye - látásmódom. Tehát én most itt nem azt láttam és vizionáltam a fejemben, hogy mit csináltak a gyerekkel, hanem a kezelési módot fogtam meg és kritizáltam. A gyereknek már úgy rossz, ahogy van, azt intézik az illtékesek.
De ezt a kva magyar mentalitást már ki kellene űzni az emberek fejéből, mert lehetett volna a történetben egy főnök-beosztott viszony is egy menő cégnél, ott ugyanez lenne, mert a sok hülye féltené a munkáját. Mindegy. Most elég annyit tudni: Valahol Európában.
A múltkor nekem se hitték el, hogy a tanár lekurvaanyázta a gyerekemet az iskolában. Sajna ez van.
Ennek ellenére csak remélni tudom, hogy hamarosan OxFFFF is hamarosan megkaphatja kíváncsisága tárgyát.

0xFFFF 2008.02.14. 12:34:12

Doris ! A jelenség ott fordulhat elő, ahol a kisvárosi félős, rendezetlen családi körülmények között élő érintettek jól tudnak hallgatni, ki tudja milyen oknál fogva. A sztori szar. Meg sem történt.

Haywood 2008.02.14. 12:36:27

Doris: A Kiskundorozsma nem mond semmit, de lehet, hogy olyan helyen történt, amit ismerek. Vagy más olvasó ismeri. Netán az érintetteket is. És ha semmilyen megtorlást nem kapnak az elkövetők, akkor jó büntetés lehet a nyilvánosság. Az egy dolog, hogy az iskola a saját híre miatt kussol, de sok jóérzésű ember, valszeg nem megy el így a dolog mellett. Pl. ha középiskolai igazgató lennék, és tudnám, hogy kik azok, biztos nem venném fel őket. Forduljanak el az ilyenektől az ismerőseik, ne szolgálják ki a boltban, stb. Törjön derékba az ő életük is, hogy rájöjjenek, a tetteknek következménye van.

0xFFFF 2008.02.14. 12:40:54

movhu !

Amíg a ti gyerekeitekkel történik, nem izgat, hallgassatok gyáván. Ha az enyémmel történne, akkor tudnád, hol történt és ki tette....és mi történt vele.

Doris 2008.02.14. 12:50:37

Jól van OxFFF, nem történt meg. És téged nem is izgat. Akkor meg miért kötekedsz itt folyamatosan?

Haywood:Itt a városban mindenki tudja, és én is azt gondolom, valamiféle kiközösítés mindenképpen kell. Hogy érezzék a súlyát. Még mindig azt mondom: nagyon- nagyon bizakodom, hogy a rendőrség mégiscsak tud valamit eszközölni. A jövő- menő telefonokból ítélve pedig azt gondolom, hogy a nyilvánosság kérdését több szülő is támogatja, és ez meg is lesz oldva. Azt viszont semmiképpen nem gondolom, hogy a blog lenne erre a megfelelő fórum.

movhu: Nem tartanám korrektnek, ha kiírnád a helyet, mert ebben szerintem nincs döntési jogod csak azért, mert véletlenül tudod.
Erre édesapám azt mondaná: mindenki a maga *- val verje a csalánt.

movhu 2008.02.14. 12:54:58

A kiírás alatt értettem azt, hogy ha amúgy is kitudódik, akkor kiírom, hogy itt is korrektül szerepeljen. De azt te is tudod, hogy ez csak akkor történhet meg, ha a másik a kezembe adja a *-át, hogy most már üthetem vele a csalánt :)

Doris 2008.02.14. 13:02:26

Oké, oké, köszönöm. Már attól tartottam, OxFFF nyomásgyakorlása kezd megtörni. :-)
De ez így rendben. És igen, kaptam üzenetet újságírótól is, ismerem az rtl- es emilcímeket, de bármit lépek, előtte beszélek a kisfiú szüleivel, és azokkal az emberekkel, akik még támogatják az ötletet.
Itt a blogon elég egy- két helybéli, aki felismeri a helyet, már elindul a pletyka, az elferdítés, az ujjal mutogatás a családra...semminek nem lesz meg úgy a kerete, és így a hitelessége.
Mert egy odavalósi beírta a blogjába...a végén már baromira nem az lesz a lényeg, hogy mi történt a városban, hanem, hogy ki ír blogot, mi van abban, ki lehet a kisgyerek...stb, stb.
Higgyétek el, ismerem ezt a helyet.
Valaki fentebb elég jól jellemezte az összes beltenyészettel, pletykainvázióval, egyebekkel.

Doris 2008.02.14. 13:04:06

Ja, nem itt jellemezték, hanem még nálam....tökéletes kórkép a vidéki kisvárosról.

movhu 2008.02.14. 13:08:48

Így ismersz te engem ? :)
Oldódjatok, lássátok movhu nektek is szóló Valentin-napi postját:

mover.blog.hu/2008/02/14/valentin_napi_lehuzos

:D

aranyhaj.blogspot.com · http://aranyhaj.blogspot.com 2008.02.14. 14:09:41


Nem állítom, hogy kitalálták volna a történetet (ki lenne olyan hülye, hogy ilyesmit találjon ki), de elképesztő, hogy ilyesmi megtörténhet...

0xFFFF 2008.02.14. 18:55:25

Hát Doris a komisz pl.

Doris, a komisz 2008.02.14. 19:36:06

OxFFFF: Nem is Te lennél, ha az utolsó szó nem a tiéd lenne.
Csakazértis. :-)
Hát persze, hogy kitaláltam.
Hát persze.
Ettől élvezek. Már gondolkodom a holnapi rémmesémen.

0xFFFF 2008.02.14. 21:02:51

Kecskemét retteghet.

Doris 2008.02.14. 21:33:52

Úgy látom, azért a blogom mégiscsak lefoglalt néhány órára. Retteghet Kecskemét és 30 km- es körzetében minden település- így pontosabb.
De lehet, hogy a provokátor bloggerekről is "kitalálok" valamit. :-)
Valami véresen hazugat. :-)

2008.02.14. 23:39:37

Basszus, ez nem semmi. :-(
Azt hiszem, semmiféle mundérbecsület meg hasonló érv nem lehet, ami bármelyik normális pedagógust arra ösztönözne, hogy védje az ügy vétkeseit. Elképesztő. Nos, ez az az eset, amikor a rendőrségnek sarkára kell állnia, és az eltusolni kívánókat bűnpártolással bevádolják. Mert bizony ez az, akárhogy fényezzük is. Nincs rajtuk mit védeni.

Üdvözlettel: egy pedagógus, akit mélységesen felháborít minden olyan eset, ami ilyen mértékben rongálhatja a "mundér becsületét".

Doris 2008.02.15. 06:27:53

OxFFFF: Jó. Legyen annyi.

movhu 2008.02.15. 07:19:16

0xFFFF te megérnél egy önálló topicot :)
Mennyire felesleges ez a km-es vita. Mindegy, hogy 10,15,30 vagy esetleg több. A lényeg, hogy ez alapján már el tudod döntetni, hogy mennyire érint az eset.

abandi 2008.02.17. 21:22:24

Nevet, címet!!!
Ne szórakozzunk már!!! Bűncselekményről van szó!!!
süti beállítások módosítása