United - Ingyenes letöltés

2008.01.14. 09:08

Eljött az ideje, annak, hogy végre az emberek elkezdjenek értelmes módon gondolkodni a lemezkiadásról. Mivel ez a kiadóknak eddig nem sikerült, és továbbra is vívják értelmetlen szélmalomharcukat a zeneletöltés ellen, ezért egy magyar zenekar, aki egyben saját kiadója, ingyenesen letölthetővé tette legújabb albumát.

„Mi, a United zenekar (Pély Barna - ének, gitár, Romhányi Áron - zongora, Mits Gergő - basszusgitár, Vadász Péter - dob) azt szeretnénk, hogy minél többen, jó minőségben élvezhessétek a zenénket - elsősorban ezért kezdtünk el zenélni. A mostani helyzetben kevesen engedhetik meg maguknak, hogy egy 3- 4ezer Forintos CD-t megvásároljanak. A zenekar ezért úgy döntött, hogy ezt a lemezt mindenki számára elérhetővé teszi, jó minőségben. Az anyag angol és magyar nyelvű dalokkal kibővítve fizikai formában is meg fog jelenni 2008 folyamán. Jó szórakozást!” – www.united.hu

Lehet nem szeretni Pély Barnát, sőt lehet nem szeretni a United zenéjét. Meg kell vallanom én sem vagyok az a tipikus elkötelezett rajongójuk. Ezzel a lépéssel azonban végre megmutatták, hogy egyáltalán van értelme megpróbálkozni azzal, hogy albumot csak digitális formában jelentessen meg egy zenekar. Ráadásul nem nagyon gagyi minőségben, hanem 256 kbit-es mp3 formátumban, és gyors szerverről, nekem probléma nélkül jött 100 Mbit-el. Ugyan nem veszteségmentes, de kétségtelen, hogy a legtöbb rajongó zenemegszólaltató berendezésén maradéktalan élményt fog nyújtani. Természetesen az albumban pénz és idő van, amiből ebben a formában egy vasat nem fognak látni, de nem is ez a cél. Ahogyan Pély nyilatkozta, a cél az, hogy a közönség megismerje a zenét, és a koncerteken együtt énekelje velük ezeket a dalokat. Felmerül a kérdés, hogy hol ebben az üzlet, hiszen a pénztáros a hipermarketben nem nézi el Pély Barnának sem, hogy fizetés nélkül haladjon tovább?

Egyszerű. Már most vannak érdeklődők, akik szívesen megvásárolnák az albumot. Akár ajándékba, akár azért mert még jobb minőségben akarják élvezni, vagy csupán az érzés kedvéért, de megvennék. Sőt, lesznek talán olyanok, akik azért mennek el a United következő koncertjére, mert tetszettek a dalok. Ki tudja még mennyi pozitív vonzata van egy ilyen kiadásnak. Pély megértette a legfontosabbat, hogy a világ megváltozott, és neki, mint a saját kiadójának változni kell vele. Köszönjük úttörő kezdeményezését!

A bejegyzés trackback címe:

https://mover.blog.hu/api/trackback/id/tr56296523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása