No brain, no pain ? :)

2007.11.26. 16:39

"Aki keveset gondolkodik, az sokat téved" - Leonardo Da Vinci

Elgondolkoztató Leonardonak ez a mondata, már akinek elgondolkoztató. Sokan menekülnek a nem gondolkozás csapdájába, hiszen a világnak meg van az a jellegzetessége, hogy akkor is történnek a dolgok, ha mi magunk nem veszünk róluk tudomást. Sőt, akarjuk vagy nem, részei vagyunk annak a mindennapi történésnek, ami körülöttünk zajlik, és egyáltalán nem léphetünk ki belőle. Ebben a világban márpedig szabályok vannak, és az egyik szabály a fenti: gondolkodóképességünk azért adományoztatott, hogy használjuk, mert a véletlenszerű és esendő dolgok sokkal kevesebb jót és általunk kívánatos dolgot hoznak, mint az általunk átgondolt és végrehajtott feladatok és cselekvésmódok. Ehhez a komplex működési rendszerhez mi, mint intelligens emberek úgy kapcsolódunk, hogy a különleges képességünk, amit gondolkozásnak hívunk, képes megváltoztatni dolgokat, eseményeket, történéseket körülöttünk. Képesek vagyunk saját világunk formálására. 

Azt fogjuk tapasztalni, hogy amikor gondolkozunk, sokat fogunk tévedni, nem szabad azonban elkeserednünk. Higgyük el, a legtöbbet akkor tévedünk, ha nem gondolkozunk. Gondoljuk csak át ! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://mover.blog.hu/api/trackback/id/tr41242542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása