Vannak kedvenc helyeim ahová bármikor, bármennyiszer visszanéznék, ezek közé tartozik a Fővárosi Állat és Növénykert, mait nemes egyszerűséggel Állatkertnek szokás nevezni, mivel itt az állatoké a főszerep, pedig rengeteg érdekes növényt találunk itt, ha kicsit kinyitjuk a szemünket, pl az állandó bonsai kiállításon vagy a Pálmaházban, ahol teljes, a helyes jellegzetességeknek megfelelő esőerdő részleteket találhatunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rengeteg hasznos információt találunk a honlapjukon (www.zoobudapest.hu), ami a megszokottal ellentétben egy használható honlap. Javaslom, hogy ne kössük össze Vidámparki látogatással, mert az Állatkert futólagos megnézése is kitesz egy egész napos programot, és feleslegesen rohannánk, hogy mindkettő beleférjen. Nagyon jó a Vidámpark is, de azt inkább külön.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miért jó az Állatkert ? Azért mert felnőtt és gyermek egyaránt olyan élvezetet találhat itt, amit semmi más nem pótolhat. Az állatok viselkedésének megfigyelése ilyen közelségből igazi kiváltság és kellemes szórakozás. Ráadásul a gyerekekben építi a természet iránti vonzalmat, amit nagyon kevés dolog ad meg mai modern társadalmunkban. Persze rögtön a kerítésre ki lehetne írni, hogy Homo Sapiens, mert még az emberek viselkedésének megfigyelése is külön élvezetet jelent J Mindezek mellett nem kell nagyon mélyen a pénztárcánkba nyúlni akkor sem, ha családilag megyünk, mert 2 felnőtt és 2 gyerek részére a családi jegy 5.000 Ft, ami ma már sajnos máshol nem sok mindenre elég, csupán egy családi mozizás ára ez. Erre még kaphatunk T-Mobile aranykártyás előfizetőként kedvezményt, kivéve, ha a rendkívül sötét pénztárossal nem tudjuk megértetni, hogy a kártya lejárati dátuma nem év/hó, hanem hó/év alakú. Legfutóbb nem küzdöttem érte, mert hiába a vadiújan kiküldött aranykártya, ha a pénztáros fejébe nem lehet bejuttatni az információt erről, inkább fizettem teljes árú jegyet, nem haltam bele. (Antireklám a reklámban J )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Végre kikerült a rendszerből a Pálmaháznál külön belépő rendszere, értelmetlen volt külön pénztárat üzemeltetni ott, gondolom az eladási adatokból rájöttek, hogy a látogatók jelentős része úgy is bemegy oda is. Pontosan a zárt helyek teszik lehetővé, hogy télen is jó szórakozást nyújtson a kert. Nyáron pedig, ha már meguntuk a sétát, a gyerekek meg még rohannának, akkor elvihetjük őket a rendkívül színvonalas játszótérre, ahol a maradék energiát levezethetik. Amikor pedig még mindig maradt a lurkókban energy, akkor irány az állatsimogató, ott majd a kezükben lévő ételért kergetőzve eltűnik az is.. Lassan a felújításokon is túl lesz egyszer az intézmény, így nem kell folyton abba beleszaladnunk, hogy egyik kedvenc helyünk éppen zárva tart.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egyszóval mindenkinek csak ajánlani tudom, ha bármikor, az év bármely napján szeretne valami értelmes, mondom ÉRTELEMES programot. Ha már nem elégít ki a nyüzsgés, ha már eljutottál arra a szellemi szintre, hogy a zenés szórakozóhelyek nem érdekelnek, és szeretnéd, ha a gyereked meg el sem jutna oda, hogy ilyen helyen keresse a szórakozást, akkor irány az Állatkert.

A bejegyzés trackback címe:

https://mover.blog.hu/api/trackback/id/tr48213968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.03.11. 13:50:33

Szuper post! Pont ma készültem én is írni az Imádom blogba egy postot az Állatkertről, de szégyenszemre nekem nincsenek ilyen jó állatkertes fotóim, úgyhogy várok a projekttel, míg én is tudok lövöldözni párat :)
Amúgy pont nemrég húztam fel magam, mert akartam menni az Állatkertbe és körbekérdeztem barátokat, haverokat, hogy ki jönne velem. Sokan azt válaszolták, hogy 'dehát az drága'. Agyam eldobom... mihez képest drága? Másfél mozijegy, vagy három doboz cigi vagy egy belépő egy füstös piás helyre... no de kinek mi a fontos.

movhu 2008.03.11. 13:54:13

4800 Ft a családi jegy, ami 2 felnőtt és kettő gyerek részére szól. A felnőttjegy is 1690 Ft. Nem tűnik kevésnek, de ez nem másfél-két óra, mint a moziban.

bloodhound 2008.03.11. 13:59:16

ezekhez a képekhez képest elég amatőrök az én fotóim, pedig eddig milyen büszke voltam egyikre-másikra... :D

movhu 2008.03.11. 14:04:09

Nem elkeseredni. Gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni. Én sem így születtem ;)

bloodhound 2008.03.11. 14:11:12

jaja, bár a lehetőségek anyagiak miatt igen korlátozottak (FinePix S5600, oszt' annyi), de azért gyakorlok, gyakorlok, gyakorlok... :)

movhu 2008.03.11. 14:13:28

Az nem olyan rossz. Hidd el, hogy az azzal készített képek is lehetnek olyan jók majdnem, mint ezek. Persze ezek nem csak a kirohanok és kattintgatok sorozatból származnak. Igazi ráérős-megfigyelős Állatkerti látogatás eredménye, és nagyon sok fotóból vannak leválogatva. Mert bizony az állatokat nem kérhetem meg, hogy kicsit jobbra :)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.03.11. 14:22:11

na akkor megkérdezem: jössz velem az Állatkertbe? :D

ezeket milyen géppel lőtted?

movhu 2008.03.11. 14:30:25

Megoldható a kirándulás, hidd el. Írok privátban majd, ha összeszedem mikor is érek rá egyáltalán :D
Ezek egy Panasonic DMC-FZ30-al készültek.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.03.11. 14:35:44

az egy jó masina, remek képeket láttam már 'tőle', meg pofára is tetszik.
május végéig van időd kitalálni, utána költözöm haza :)

bloodhound 2008.03.11. 14:37:27

a halról jut eszembe: hol találok arról ultra-amatőrnek is érthető infót arról, hogy hogyan lehet üvegen keresztül jó képet készíteni? :) (magyarán: ne látsszon (nagyon) az üveg...)

movhu 2008.03.11. 14:41:45

Rékuc: beszoríthatjuk azt hiszem.
Az üveg kérdésben a legjobb, ha kívül minél sötétebb van(ez az állatkertben adott), kevesebb dolog tud tükröződni rajta. Ugyanazen okoból minél közelebb legyél az üveghez, de ne nagyon, mert akkor meg a gépet láthatod meg benne. Szerintem csinálj sok fotót, különböző távolságról és zoom beállításokkal, jegyezd meg melyik miként készült, és otthon nagyban nézd meg őket, melyik tetszik.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.03.11. 14:52:51

bloodhound: ha az üveg nem koszos, akkor nem fog nagyon látszani. Az Állatkert akváriumában nagyon jó a megvilágítás, aránylag könnyű jó képeket készíteni a halakról. Ez részben azért van, mert a terem nagyon sötét és csak az akváriumot világítják meg. Így elkerülik, hogy a látogatók tükröződjenek az üvegben. Ha szép képet akarsz, akkor elsősorban a mögüled, rólad érkező tükröződésektől szabadulj meg.

Az üveg és a víz miatt sokkal erősebb lesz a kromatikus aberráció (purple fringing), amire a géped amúgyis hajlamos. Ez csúnya lila vonalat húz a kontúrok köré és a sötét és világos kontúroknál látszik igazán. Úgy tudod elkerülni, hogy viszonylag egyformán bevilágított háttér előtt fotózod a halat (tehát nem fehér halat fekete háttér előtt és fordítva, hanem pl mint itt a fenti kép).

bloodhound 2008.03.11. 14:52:59

köszi szépen

movhu 2008.03.11. 14:56:47

Most teljesen elérzékenyültem, hogy a képem oktatási anyaggá vált a neten :)

bloodhound 2008.03.11. 15:09:23

mondjuk a purple frinignggel (legalább már a nevét is tudom :D) épp az állatkerti akváriumnál találkoztam, de az üvegfelületekkel a felszínen volt a legnagyobb gond (kivéve éjszakai állatok háza... :D), főleg, hogy sok helyen kimondottan koszos volt az üveg (pl. fókák, szervál), vagy csak vadul tükröződött benne minden (pl. jegesmedve, egyes majmok)... :(

bloodhound 2008.03.11. 15:11:30

movhu · mover.blog.hu 2008.03.11. 14:56:47

nem ok nélkül lett az... :)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.03.11. 16:29:50

nekem csak ennyi sikerült múltkoriban
flickr.com/photos/szefi/sets/72157604097871215/
ideje visszamenni és überelni a teljesítményt :)

movhu 2008.03.11. 16:33:09

Én nem panaszkodnék annyira, jók azok a képek. Meg lehetsz velük elégedve, de tudd, a tökéletest soha nem érheted el. Visszamenni mindig érdemes.
süti beállítások módosítása