Az RTLKLUB-on megint ment a Szikla című film. Persze most sem néztem, ahogy nem is fogom ott soha. Miért ? Miért nem igazán nézek egyáltalán a TV-ben filmet ?

Lehetne sok okot felsorolni. Pl. zavar, hogy lassan minden sarokban van valami a film alatt, mert TVLogo, Korhatárkarika, meg egy visszaszámlálás lassan standard. A reklámok olyan sűrűek és olyan hosszúak, hogy elfelejtem a filmet is, mire újra kezdődik. Mert a film képtelen akkor elkezdődni és akkor befejeződni, amikor az jelezve van. Mégsem ezeket teszem első számú ellenségemmé, mert akkor jön rögtön a magyarázat: ez kereskedelmi csatorna, és ezekből a reklámokból vetítik nekem a filmet. Irtózatos haszonnal.

De nem erről van itt szó, hanem arról, hogy különböző médiatörvényeknek köszönhetően nem lehet a Szikla című filmet leadni 21:00 előtt, csak akkor, ha az belefér a 12-es korhatárba. Márpedig az egyetlen lehetséges megoldás, ha eltűntetik belőle azokat a jeleneteket, melyek nem valók a 16 év alatti korosztálynak. Azonban így nem az alkotót eredeti gondolatmenetét látjuk végigvonulni, hanem valamiféle újravágott verziót, ami egy Szikla című film esetében gyakorlatilag félig-meddig érthetetlenné teszi a filmet, mert egy csomó, az újravágó által erőszakosnak ítélt jelenet hiányzik. Most - állítólag, én nem láttam - már jelezve volt, hogy a néző itt vágott verziót fog látni. Sok esetben azonban ez nem történik meg, és a néző nem is tudja, hogy messze nem azt a filmet látja, ami elé leült, hanem egy újravágott verziót. Vágni márpedig kell. Így bekerülhet az erőszakos rajzfilm és film is főműsoridőbe, mert úgy már építő jellegűvé változik. Persze felháborodottságnak nem csak nekünk lehet okunk, mert a hülyeség őshazájában, az Egyesült Államokban is hasonlóan szigorú és nevetséges a szabályozás. A Született Feleségek alkotócsapata az első évadból okulva kénytelen volt Teri Hatchert megkérni, hogy viseljen vastagabb felsőrészt, mert nem győzik pénzzel, hogy utólag kell kiretusálni digitálisan a mellbimbóit a kész filmből, mert azok nem nyomhatják ki a pólót az amerikai cenzúra szerint. Bezzeg a valóságshowk és Győzike az olyan társadalomépítők, hogy az emberek értelmetlen ketrecbezárása vagy Beaasszony és Győzike műbalhéi simán lemehetnek este főműsoridőben, mert ők még is csak kevésbé veszélyesek, mint az atropin injekció a szívbe, amit a Sziklából kivágtak. Hiszen ott nem folyik vér. Csak a hülyeség, de az mérhetelenül. Azonban magyar embernek nem jár atropin és az erőszak. A magyar vészhelyzetben felhangzik a felkiáltás: Győzikét neki, mert megáll a szíve !

A bejegyzés trackback címe:

https://mover.blog.hu/api/trackback/id/tr62212836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása