Magam is bírálója voltam annak idején az átalakulásnak, amikor az első hírek megjelentek a Petőfi Rádió zenei rádióvá alakulásáról. Talán ma sem érzem ezt másképpen, nem biztos, hogy ez volt a legszerencsésebb helyzet, de fátylat rá. A közszolgálat is átalakul, a közszolgálatnak is alakulnia kell. Magyarországon pont az a probléma, hogy hagyománnyá vált a berögződés, és oktatásunk is ezért van félig haldokló állapotban, mert az orvosainknak ECDL feletti szinte kell érteni a számítógéphez, miközben informatikusainkba közgazdaságtant rakunk, a közgazdászokba meg anatómiát. De nézzük mi is lett ebből a rádióból, mert belehallgattam.

Nem mondom, hogy tökéletes, de nem is lehet az. Nagyon széles réteget akar lefedni, és többé kevésbé sikeresnek érzem. Rendkívül jó  a zenei kínálat és megmutatják, hogy méltatlanul mellőzött előadóknak van helye egy rádióban. Hol hallotunk eddig Tracy Chapmant, Cafe del Mart(ami ugyan egy vegyes előadókból összeállított válogatás, de nem kívánom felsorolni a repertoárt), Buena Vista Social Club-ot, akik pedig nemzetközi hírű, rangos előadók. Vagy Kispál és a Borz, Pál Utcai Fiúk és a többi méltatlanul mellőzött zenei előadó az hol volt eddig más rádiók kínálatában ? Nem mondom, hogy minednzene tetszik, mai megy a Petőfin, de messze változatosabb az agyonfavorizált Slágerrádiónál. Ők miért nem játszák a fenti előadók dalait ? Pedig nemzetközi slágerlistákon ott vannak. Vagy miért van az, hogy egy előadótól jó esetben 1-2 dalt játszanak több évtizednyi discográfiából ?

Csak így tovább Petőfi Rádió. Rossz a kezdet, de lehet ebből még valami.

A bejegyzés trackback címe:

https://mover.blog.hu/api/trackback/id/tr80195166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása