A szekszárdi kórházban- feltehetően gondatlan ellátás miatt-, elveszítette 37 hetes magzatát, ezzel együtt az egész méhét (esélyét a saját gyermek világra hozására) egy 21 éves anyuka.
Van- e ennél szörnyűbb egy nő életében? Lehet- e ilyet ép ésszel és lélekkel átvészelni? Van- e ezek után bárminek értelme a világon? Ilyen kérdések forognak bennem, amíg a cikket olvasom. És olyan, hogy miért kell ilyesminek történnie? Valamint, hogy milyen jó, hogy három egészséges fiam van, akiket természetes úton, átélve a szülés kifacsaró, egyben felemelő érzését szülhettem meg.

Szörnyűségek gyakran történnek. Az orvosok is emberek- ők is tévedhetnek. Nézhetnek el diagnózist, cserélhetnek össze papírokat, még akkor is, ha a legjobb jóindulat munkál bennük.
Az azonban már elgondolkodtató, hogy egy kismama, aki azért kerül kórházba, mert rosszul van, hogyan szerezhet sérüléseket azért, mert egyedül kell átmásznia a hordágyról a műtőasztalra? Hogyan lehet, hogy nem vizsgálják meg éjjel két órától egészen fél hatig egyetlen egyszer sem, valamint miért nem tűnik fel senkinek egy kórházban, hogy folyamatosan a wc falát támasztja a hányinger miatt? Hogyan van ez? 
Millió kérdés van bennem, amikre a szakértői vizsgálat talán majd választ adhat.
Talán.
Manapság egy szülés nem olcsó mulatság. Az ember 9 hónapon át hordja a pénzét egy orvoshoz, hogy ezzel vásárolja meg a biztonságát. Azt a figyelmet, ami kijárna anélkül is, hisz doktornak, ápolónak az a dolga, hogy segítsen, vagy nem?
Egy szülő nő rendkívül kiszolgáltatott. Szüksége van törődésre, még akkor is, ha alapvetően tízből kilencszer akár egyedül, egy üres szobában világra tudná hozni a gyermekét. Hisz erre vagyunk „készítve” mi, nők; a génjeinkben hordozzuk a szenvedés elviselését, a türelmet, amivel akár egy teljes napig is bírjuk a fájdalmat, hogy végül megkaphassuk az ajándékot érte: a gyermeket. Már ha minden jól megy. Mert azért van, amikor nem megy jól. Ezért fizetünk zokszó nélkül. Hogy ha mi vagyunk az a tizedik, akinek nem megy, akkor ott legyen a segítség, a törődés. Jómagam nagyon sok pénzt fizettem ezért a biztonságért, de hálás vagyok a sorsnak, hogy kidobott pénz volt.

Szeretném, ha minden szülésznő, orvos, betegszállító átérezné, mekkora a felelőssége, mennyire kicsiségből is nagy baj lehet.
  Szeretném továbbá (már ha nem túl nagy kérés), ha a nőknek nem kellene félmeztelenre vetkőztetve sorban állni az ultrahang előtti 2 négyzetméteres lyukakban. Szeretném, ha a vizsgálókban diszkréten kezelnék őket, és nem nyitogatna be bármelyik kórházi dolgozó, mikor 2 kiló vassal az alsótestükben fekszenek kiterítve. Szeretném, ha egyetlen 4 hetes kismamának sem mondanák, hogy várjunk még a szülés napjának meghatározásával, hisz nem biztos, hogy megmarad (!) a baba. Szeretném, ha nem kezelnék az állapotos nőket gyerekként, akiket el kell dádázni, ha néha megesznek egy Balaton szeletet.
Tiszteletet és odafigyelést szeretnék kérni minden nőgyógyászatra, szülészetre betévedő nőnek.
A babavárás a legintimebb dolog, amit átélünk. Ha ebbe idegent (orvost, szülészt) beengedünk, elvárjuk (kérjük), hogy ezt a jogot (az intim szférában bentlevés jogát) méltányolják. A bizalmunkat adjuk nekik egy kiszolgáltatott helyzetben. Meg is fizetjük az árát. Csak annyit kérek, hogy biztonságban lehessünk azokban az órákban, amikor a legnagyobb dolgot tesszük életünkben.

Mély együttérzésem Emberné Molnár Ágnesnek, aki nem kapta meg ezt a biztonságot, mert valakiknek fontosabb dolga volt éppen akkor, mikor ő a wc- ben vergődve elveszítette a gyermekét.

A bejegyzés trackback címe:

https://mover.blog.hu/api/trackback/id/tr76647993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meer 2008.09.04. 15:20:47

Szerintem az orvosok mocskosul el lettek kapatva ezzel a pénz dologgal. Az oké, hogy nincsenek megfizetve, de igen pofátlan dolog egy szülésen való ottlétért 50-100 ezret elkérni, mert annyi az árfolyam most.

movhu 2008.09.04. 15:24:49

Ilyen nincs is Madzsarhonban :)
Legutóbb, amikor lett egy oldal, ahol összesítették, hogy hol mennyi a szülés, akkor az oldalt töröltették, és mindenki letagadta, hogy ez baj itthon.
Azért is felháborító az említett összeg, mert aránytalanul magas. Nyugaton sok esetben olcsóbb magánkórházban szülni, mint államiben, és attól függ hová mész, hogy a biztosítód melyiket fizeti. Az összeg nem egy irdatlan magas szám, és a "hála"pénz fogalma ott ismeretlen. És mondom, az egész szülés ára olyan összeg, amiből az orvos nem tud annyit kapni, mint itthon egy szülés után. Tehát csak ne sírjon az orvos szája.
Ó bocsánat, ilyen nincs is Magyarországon, ezek csak delíriumos vízióim voltak. Az átlag nőgyógyász megsértődik, ha pénzt akarsz neki adni.

Carnivora (törölt) 2008.09.04. 15:38:54

Szeretni lehet ezeket, de amíg nem lőnek tarkón pár ilyen szarházi orvost nem lesz változás :(

Termelő 2008.09.04. 15:41:46

Most konkrétan odáig fajult a dolog, hogy az orvos megmondja a pontos összeget. Ha ezt nem vállalod be előre, akkor jó esélyed van rá, hogy ezt komolyan megérzed. Tehát nem csak nem kapsz megkülönböztetett bánásmódot, de kapsz megkülönböztetett negatívat.
Aki ezt tagadja, az 20 éve nem járt szülészeten.

Szülő-szülő 2008.09.04. 16:46:15

Átestünk a ló túloldalára. Az orvos azt érezteti most, tisztelet a kivételnek, hogy baj lesz, ha nem fizetsz, és azért, hogy ennek alapja is legyen, mindent megtesznek. Egy ilyen hír után mindenki tejel szépen. Megoldanám egyszerűen. Szépen letöltendő a bent lévő orvosoknak, praxis felfüggesztés minden esetben, amikor gondatlanságból halál történik.

lelkiismeret 2008.09.04. 17:03:45

Szeretném felhívni a figyelmet arra a sajnos jelentősen kisebb hányadára az orvosoknak, akik hivatástudatból a hátukon viszik az egészségügyet és a parazitákat, akik csak a zsebüket tartják. Vannak még tisztességes orvosok Magyarországon, sajnos egyre kevesebben, de annyit megérdemelnek, hogy megemlítsem őket is.

Mariannka 2008.09.04. 17:13:43

Amig nincs választási lehetőségünk, amig úgyan annyi pénzt kap minden orvos teljesítménytől függetlenül addig nincs más esély csak a megfelelő összeggel megvásárolt jóindulat. Triplán fizetünk meg minden ellátást, mégis mi vagyunk a kiszolgáltatóttak.
Elkeserítőnek tartom a történteket, én az egész kórházat bezaáratnám ahol ez megtörténhet.

Avatar 2008.09.04. 17:25:27

"Manapság egy szülés nem olcsó mulatság."
Termelő 2008.09.04. 15:41:46
"Aki ezt tagadja, az 20 éve nem járt szülészeten."

A bátyám felesége két éve szülte meg első gyerekét, nem egész egy hónapja a másodikat. Egyik esetben sem adtak se orvosnak, se nővérnek egy fillér hálapénzt se. (se előre, se utólag)
Ennek ellenére nem szivatta őket senki, minden normálisan zajlott, mindkét gyerek természetes úton született, ép és egészséges.

Teknős 2008.09.04. 18:12:10

Szomorú az, ami ezzel a fiatal anyával történt, de én most szeretnék elvonatkoztatni az esetétől.
A kilencedik gyerekemet várom a 39. hétben vagyok.

A szülés egyáltalán nincs tarifához kötve, legfeljebb vannak átverhető emberek, akik szeretnek hamis biztonságot vásárolni maguknak. Nem igaz, hogy ingyen nem látják el az embert. Soha sem kaptam ingyenesen rosszabb ellátást attól, mint amikor fizettem érte. Fizettem, mert nem akartam két napot várakozni a megreformált egészségügyi rendszerben egy nyamvadt rutin laborkérő beutalóért. Mindannyiszor jó volt az ellátásom, igaz, soha sem akadt komplikációm. Még az ikreket is simán szültem.
Az viszont igaz, hogy tapló stílusú személyzettel hoz össze a sors, de ahhoz már túl öreg vagyok, hogy ezt szó nélkül lenyeljem. Most sem fogom. Megnézném magamnak azt az ápolót vagy orvost, aki megmerné kockáztatni, hogy pénzt kérjen a szülésért...

Az pedig megérne egy külön misét, hogy miért mindenért másokat hibáztatunk és nem vagyunk képesek elfogadni, hogy az élet kockázatokkal jár. Senki sem garantálhat nekünk egészséget és komplikáció mentes szülést, még apénz sem.

Doris, a komisz · http://dorisnaploja.blogspot.com 2008.09.04. 18:19:19

Teknős: Ez lehet kórház függő is. Orvosfüggő is. Hol, ki, hogyan csinálja. Erre felénk vannak nagy nevek, ott közszájon forog a tarifa. A harmadikat viszont Félegyházán szültem egy kis kórházban, és olyan odafigyelést kaptam, hogy ihaj. Adtunk utána pénzt az orvosnak, de az már a hála volt. Itteni viszonyokhoz képest nevetséges összeg, de az orvos meglepődött és köszönte szépen.

Igazad van a kockázatokat illetően, de itt konkrétan magára hagyták. Egy lepényleválásnál símán megmenthették volna a babát, ha időnként ránéznek. Teljesen életképes gyerek volt. Ez nekem nem az az eset, mikor erőszakkal felelőst keresünk.

Hurkamama 2008.09.04. 18:24:03

Azert itt es most nem csak az orvosokrol szolt ez a tortenet. Ott a tobbi korhazi dolgozo, aki az adott osztalyon felelosseggel tartozik a betegekert. Elkepeszto, hogy senki nem torodott szegeny anyukaval. Szulesznok, noverek is vannak folyamatosan es kutya kotelesseguk rakerdezni hogy erzi magat, kell-e segitseg es a szuleszno siman meg is vizsgalhatja. Nem kell ehhez az ugyeletes orvos. Pont 37 hetes vagyok a 2. babammal, pontosan tudom hogyan kene ennek mennie. Szerencsere az en altalam latogatott (allami)korhazban csak jo tapasztalatom volt.
Igen hasznos lenne egy barki szamara elerheto minosito oldal az egeszsegugyi intezmenyekrol. Legyen kotelezo elegedettsegi kerdoivet kitoltetni a betegekkel es ezek eredmenyeit nyilvanossagra hozni. En szivesen szannek erre 5-10 percet az eletembol a korhazbol valo eltavozas elott...

lili 2008.09.04. 18:25:44

Avatar

a bátyád feleségének volt választott orvosa, aki rendes ügyeleti idején kívűl külön szabadidejében befáradt miatta dolgozni a kórházba, avagy az éppen aktuális ügyeletesnél szült?

Én még nem szültem, de nagyon elgondolkodom, ezen a választott orvos dolgon, lehet, hogy megelégszem ha aktuális lesz a választott intézménnyel. Mert ha nem az általam választott orvos üygeleti idejében indulna meg a szülés, akkor nem tudom, hoyg mi a jobb, ha egy általam lehet nem ismert, de friss, nem kifáradt orvos lát, avagy egy munkaideje utáni, hulla fáradt orvos lát el, akineka fiygelme lankadhat erősen.
Persze választott orvos esetén amennyiben nem a rendes munkaidejébe esik az orvosnak a szülő nő miatti befáradás, azt valami módon elismerem, hogy illik honorálni (hiszen szabadidejét áldozza a szülő nőre, saját családjától van távol), ellenben visszatetszőnek tartom az ezért elkért, irreálisan magas összegeket.

Talán annak jobb, aki a terhesség ealatt, nem csak egy, hanem az adott intézményben, akár több orvosnál is van a különféle vizsgálatokon, mert akkor valamennyire mindegyik orvost sikerül a nagy napra megismerni. De hiába a választott orvos, ha akkor éppen más olyan is szül, aki őt választotta, eleve osztott figyelem, más kollegákr ais rámarad a nő.

ui: választott orvos esetén nem lennék halandó előlre fizetni, aki előlre kér összeget, az vérlázító.

Teknős 2008.09.04. 18:26:33

Doris, azért írtam az elején, hogy a konkrét kismamától tekintsünk el, mert ez nekem is gyanús, hogy itt műhibáról van szó.

De hidd el, hogy a kismamák és nem utolsósorban a hozzátartozóiknak is köszönhető az, hogy gyogyósnak nézik a kismamát! Én nem féltem összeugrani sem az orvossal, sem az asszisztenssel. Igaz, 15 éve járok oda folyamatosan szülni és nekem már nehéz beadni a meséjüket, nem viseltem el, hogy a képembe hazudozzon.

lili 2008.09.04. 18:27:26

elütésekért bocs

Misi 2008.09.04. 18:27:47

Jó helyen laktok! Tudok vidéki várost, ahol bekerülsz X.Y orvoshoz, és ő kapásból közli a tarifát. Amennyiben nem fizetsz, leírtad magad a kórházban. Megszülhetsz, de isten ments, hogy komplikáció legyen. És nem Urban Legend, első kézből származó tapasztalatokat hallottam.

lili 2008.09.04. 18:28:49

Teknős

miér, miket szoktka hazudozni? (én még szülés téren tapasztalatlan vagyok)

Doris, a komisz · http://dorisnaploja.blogspot.com 2008.09.04. 18:33:44

Hurkamama kommentjét tartsuk szem előtt. A többiek felelőssége is fontos. Az orvos általában a célegyenesben van ott, addig csak néha benéz. Nővérek, szülésznők...hol voltak???

lili 2008.09.04. 18:41:26

Doris, a komisz

Ja, ha az orvos csak a célegyenesben néz be érdemben, amikor amár olyan állapotban van a nő, hogy "minden mindegy már", kínok között, akkor ezért felesleges is a választott orvos. Hiszen az a lényeg, hogy az egész vajúdás alatt emberi ellátást kap, vagy csak egy zsák krumpliként kezelik, darab, darab...

Lehet naívnak tartotok, de a választott szülész nő ötletével jobban szimpatizálnék, mint az orvoséval. Hiszen a szülésznő van időben többet a nőkkel, nem? Tehát vele bizalmat fontosabbnak tartom, mint a végfázisban a gyereket kirángató orvos szerepét. Mondom, csak okoskodom, még nem szültem, de lehet valami dúlával jelenek meg a kórházban, ha arra kerülne a sor ;) Hiszen az ő bíztatása, segítsége jelentene lekileg sokat a vajúdás alatt, legalábbis most így gondolom.

Teknős 2008.09.04. 18:42:40

lili!

Most konkrétan történt a dolog, hogy a jogszabály változással indokolta a terhesgondozó asszisztense, hogy külön naplófőkönyv számot kell kérni és reggel héttől kell várni, hogy a nőgyógyász aláírja a laborkérő papírt. Ez eddig nulla várakozással a védőnőnél kézhez kapott irat volt.
Egy háborúba csöppentem a kormányzat és az egészségügy viszonylatában, ahol egyáltalán nem a kismama és babája érdekei számítanak. Utálom, ha valaki alantas célokra használ, ez pedig az volt.

nem kedvelem különösebben ezt a kormányzatot, de ne engem használjanak fel a háborújukban!

Nyomatékosan közöltem is az orvossal és az ápolóval, hogy hazudik. Félreértés ne essék, pontosan tudtam, hogy az asszisztens állását féltve kiharcolta magának, hogy minden kismamának ő adjon naplósorszámot.

De tudnék még mesélni, csak hosszú és ennyit nem tudok megírni!

lili 2008.09.04. 18:46:03

Teknős,

köszi, ilyen tipusú visszaélésekre, kismama szivatásra álmomban sem gondoltam volna. Hmm, rossz belegondolni, ha gyermeket fogok várni, mennyi minden vissazélésre kell figyelni. - baba projekt amúgy be van már tervezve:)

krapulax 2008.09.04. 18:53:21

1.A vizsgálat nincs lezárva. Amit pedig amit a blogíró a hiteltelen magyar sajtóban olvasott, annak lehet, hogy a fele sem igaz. Addig ilyeneket írni pedig rágalmazás
2. a szülészetben dolgozók többsége átérzi és tudja, hogy milyen felelősséggel jár a munkája
3. biztosan sok helyen lehetne emberibb körülményeket teremteni csak odafigyeléssel is, de ehhez az is kell, hogy akit érint, az szóljon. Pl. a beteg tegye szóvá, ha egy vadidegen nőgyógyászati vizsgálat közben bejön a vizsgálóba
Ha valakinek az kell, hogy egy bizonyos doki legyen akármikor ugrasztható, akár éjszaka és karácsonykor is, az nyúljon is a zsebébe.Ha erre igény van, akkor legális mederbe kell terelni. A tarifát pedig hasonlítsuk pl. a nappali(!) ügyvédi díjakhoz, vagy egy számítógépszerelő sürgős kiszállási díjaihoz.

lili 2008.09.04. 18:58:59

Misi

"isten ments, hogy komplikáció legyen. "

Én korábban azt hallottam, hogy sok kórházban azon kismamára, akinek nincs választott orvosa, kitüntetett figyelmet szentelnek, mert nem merik beválllani, ha valami komplikáció van, és valami gond lesz, hogy megkapják, hogy nem volt választot orvosa és nem látták el rendesen.

Hallottam olyat, hogy valaki jelezte, hogy elsőre választott orvosa volt, tényleg ritkán nézett be hozzá, csak a végére, másodszorra ezért nem választot orvost, akkor viszont mindegyik ügyeletes orvos rendszeresen ránézett és nagyon kedvesek voltak vele..stb. Akinek viszont választott orvosa volt, arra a többi ügyeletes orvos nem nézett rá, mert tiszteletben tartották, hogy ő xy kollega páciense.

Cilike 2008.09.04. 19:03:12

Első gyermekemet 50 azaz ötven óra vajúdás után szültem meg.Nem kellett volna a foci vb idejére időzíteni a szülést.Ez 26 éve történt akkor még nem nagyon voltak választott orvosok, jutott aki jutott.A fiamat ezelőtt 15 évvel szültem, akkor már orvost fogadtam akit kerek-perec közölte a tízezer forintos árat a szülesztésért. És ez már tizenöt éve történt!Mondtam neki, rendben, de nem mozdulhat el mellőlem, nehogy úgy járjak mint az első szülésnél, hogy a kutya nem foglalkozott velem.A mai napig nem felejtettem el azt a szörnyű kiszolgáltatottságot és megalázottságot, és bármennyibe is kerül, de megpróbálom a lányomat megkímélni ettől.

lili 2008.09.04. 19:10:47

Hmm, így gyeemekvállalás előtt érdekes ugyanazon témában teljesen ellentétes véleményekről informálódni. Jajj, nekem ;)

ui: de azt már tudom, ha görcsökkel...stb. nem figyelnek rám,a akkor nagy patáliát és hisztit levágok, úgyhogy kénytelen lesz a személyzet figyelni rám :)

lili 2008.09.04. 19:18:04

krapulax,

kihagytam, hogy egyetértek

Brunoka 2008.09.04. 19:38:02

"Az orvosok is emberek- ők is tévedhetnek."

Szerintem kurvara nem igy van. Az az ember aki onket egy olyan hivatast valaszt ahol kozvetlenul rajta mulik masok elete az nem engedheti meg maganak a tevedest.

Ha mar kiemelt tarsadalmi statuszt kovetelnek magunknak akkor teljesiteni is kiemelten tessek.

Dobhatjatok a koveket..:)

Shore 2008.09.04. 19:54:35

Avatar 2008.09.04. 17:25:27

Ez biztos nem a való világban történt:)

insert 2008.09.04. 23:15:44

"Az ember 9 hónapon át hordja a pénzét egy orvoshoz, hogy ezzel vásárolja meg a biztonságát. Azt a figyelmet, ami kijárna anélkül is, hisz doktornak, ápolónak az a dolga, hogy segítsen, vagy nem?"

persze, de ha mar ilyen fontos dolga van, akkor ennel joval tobb jarna neki, nem? vagy talan a komuves munkaja fontosabb? a futesszerelo mukaja fontosabb? a jogasz es a politikus, autokereskedo, informatikus, mernok es taxisofor munkaja fontosabb? mert ha nem akkor mi a fenenek keresnek sokkal tobbet?

Doris 2008.09.05. 05:51:27

Insert: Ez egy régi dal. Az orvosok, ápolók nincsenek megfizetve. Ez tény. De mondd már meg. ha te ott dolgoznál egy kórházban, és éppen valami ilyen eset van, nem piszkálna belül, hogy néha rénézz erre a nőre? Hisz láttad, illetve nyilván a papírján is ott van, hogy milyen állapotban hozták be. És ez nem pénzkérdés. Lelkiismeret, vagy odafigyelés. Tudom, hogy ott van, hát néha rányitom az ajtót, vagy megkérdezem, mi van vele. Akkor ő mondja, nagyon rosszul van. Hoppá, kérek egy vizsgálatot. Ha néhány órával előtte megnézik, nem történik ilyesmi. nyilván nagy szerencsétlensége volt, hogy éjjel történt, mikor kisebb az élet. De akkor meg méginkább feltűnhetett volna, hogy a wc- ben motoszkál valaki folyamatosan.
Ha én lennék nővér egy ilyen helyen, biztos így csinálnám. Néha végigsétálnék a folyosón, vagy a problémás szobákba bekukkantanék, mert ez nem egy nagy dolog. Akármennyi is a fizetésem.

Teknős 2008.09.05. 07:50:37

Doris, amit leírtál jó figyelmeztetés arra, hogy amikor megfigyelésre befektetnek egy terhes nőt a kórházba, újra csak hamis biztonságérzetet keltenek benne és a hozzátartozókban. Tapasztaltam már, hogy az ilyen kismamák, nem hogy kitüntetett figyelmet nem kapnak, de egyenesen a baj esetén senki sem figyel rájuk, mert ugye hisztizik. Ha viszont otthonról mégy be, hogy baj van, akkor kénytelen megvizsgálni az orvos.Így sokkal nagyobb az esélye annak, hogy ellátásban részesülsz, mintha bent feküdnél.
A kismama aszalásnak praktikusan finanszírozási okai vannak, vagyis amikor csak úgy "jóhelyen" akarja tudni az orvos a kismamát, akkor kinézi belőle, hogy vele lehet pénzt gyártani a kórháznak. Ilyenkor a miértre az az egyenválasz, hogy mert ez szakmai protokoll. Na ilyenkor kell ráborítani az asztalt az orvosra.( Különösen az ikerterhesekkel csinálják meg ezt)

Csak elmesélem, nálam most a diagnnózisok között szerepel felváltva a sine morbo (egészséges) és az egyéb ismert veszélyeztetettségi tényező, attól függően, hogy hol voltam éppen vizsgálaton. Találgatni azonban senki sem találgatott még és szerintem nem is fog.

Valószínűleg volt már néhány olyan húzásom, hogy félnek tőlem a szülészete. :))))

Doris, a komisz · http://dorisnaploja.blogspot.com 2008.09.05. 07:57:16

Egyébiránt Teknős, egyszer szívesen csinálnék Veled egy "riportot" a 9 gyermekes életről :-)
Nekem három van, és szerencsémre a jobbik típusból 8tehát aranyosak, okosak, stb.), de néha a hajamat tépem. Lenne hozzád néhány kérdésem, bezony ám.

Teknős 2008.09.05. 08:12:23

Misi: "Isten ments, hogy komplikáció legyen"

Ez az anyák elsődleges hozzáállása. Nem szólok semmit, nehogy valami baj történjen a gyerekemmel, inkább be fogom a szám. Hát nem. Ha nem kéred ki magadnak, hogy emberként kezeljenek, akkor soha sem fognak. Egy leesett IQ-jú szülő nő kiszolgáltatott, ezért különösen ocsmány dolog úgy beszélni vele, mint azt a szülésznők megengedik maguknak. Fiatalon, még én is hallgattam, mint a csuka. De már 40 vagyok és határozottan idegesít, nem hagyom szó nélkül.

Teknős 2008.09.05. 08:22:13

Doris, nem zárkózom el tőle :)

Doris, a komisz · http://dorisnaploja.blogspot.com 2008.09.05. 08:55:59

Ha a nevemre kattolsz, tudsz írni privátot. Küldd el, kérlek a címed, és egyeztetünk.

Avatar 2008.09.05. 18:24:36

Lilinek: Nem volt választott orvosa. Amikor eljött az idő, bementek a kórházba, és az az orvos vezette le a szülést, aki éppen benn volt.

Teknős 2008.09.05. 18:53:51

Doris!

Éppen az a baj, hogy nem tudok. Engem nem szeret az Indapass. Válaszoltam arra az e-mailre, amit írtál, de engem az sem szeret. De már megvan a tiéd, így ha nem kaptad meg, akkor írok a férjecském e-mailjéről, ha szólsz.
süti beállítások módosítása