Segélyből alkohol

2008.09.01. 15:00

Nem a technika legújabb vívmányáról van szó, annál sokkal egyszerűbb az eset, de ne rohanjunk ennyire előre…A tegnap esti Naplót nézve eszembe jutott a klasszikus riporteres anekdota, amiben a kérdezőnk keményen állja a sarat, és megpróbálja legszebb színekben lefesteni egy hegyipásztor életét.

Riportot készítenek egy hegyipásztorral, megkérdezik, hogy telik el egy napja:
- Hát, reggel négykor felkelek, megiszok néhány kupica pálinkát...
- Nem, ezt így nem lehet, ezt a műsort gyerekek is fogják nézni...
- Hát akkor mit mondjak?
- Mondja azt, hogy ... elolvas egy könyvet. Ez jó hatással lesz a gyerekekre.
- Hát akkor... Reggel négykor felkelek, elolvasok néhány könyvet. Hogy ne unatkozzak, viszek magammal a legelőre is párat, és míg a birkák legelnek, olvasgatok. Miután este betereltem a birkákat, elmegyek a könyvtárba, és ott olvasunk a barátaimmal. Miután ott mindent kiolvastunk, el szoktam menni a Józsihoz, neki van otthon nyomdája...

Bár a történet nyilván azt mutatja be, miként eshet túlzásba egy munkatárs annak érdekében, hogy jó színben tüntessen fel egy helyzetet, mégis tanulságos. A vicces kis epizód jól érzékelteti, hogy mekkora felelőssége van még a kérdezőnek is, főleg igen kényes kérdésekben. Magyarországon sok ilyen szituáció merülhet fel, az egyik ilyen óvatosságot igénylő helyzet a cigánykérdés. Ennek egy szomorú epizódja került újra terítékre, mégpedig az, amikor a saját kertjét árammal védő idős férfi kísérlete annyira jól sikerült, hogy nem csak az uborkáját nem lopták el, de halálos áldozata is lett ténykedésének.

A TV2 újra felelevenítette a Kesznyéten községben történt eseményeket, és beszámolt arról, hogy még nem gyűlt össze az óvadék összege, melynek fejében szabadlábon védekezhetne a kert tulajdonosa. Mentek az érvek pro és kontra, láthattuk mennyire nincs a helyzet magaslatán ebből a szempontból a hivatalos állami védelem. Megtudtuk, hogy kelt már itt lába motornak, vágásra érett malacnak és mindennek, ami mozdítható. Közben szavazhattunk arról fizetős sms-ben, hogy vajon több jog illessen-e meg bennünket a magántulajdonunk védelme érdekében. Szó se róla, a téma jól körbe lett járva, aminek köszönhetően megismerkedhettünk a helyi viszonyokkal. Következzék hát az, hogy a riporthoz miként kapcsolódik a fenti történet.

A készítők nagyon objektívek akartak lenni, és nem figyeltek arra, hogy a műsort esetleg gyerekek és adófizető állampolgárok is nézik. Ezért hagyták, hogy a riportalany – aki az áldozat rokona volt - előadja a következő mondatot: "...Ittas állapotban voltak, mivelhogy aznap volt a szociális segély..." Khmm. Ettől a ponttól kezdve a figyelmes nézőt a kínos sírás vagy nevetés, esetleg ezek kombinációja önthette el, mert nem lehet mit kezdeni a mondattal. Ez a magyar valóság, mint ahogyan a hegyipásztor sem olvas könyvet. Én híve vagyok az objektív tájékoztatásnak, és nem is mondom, hogy feltétlenül hazudni kellett volna, de talán másképpen is megtudhattuk volna, hogy mitől is növekszik a jókedv a kis településen. Meg lehetett volna kérni a riportalanyt, hogy fogalmazzon úgy, miszerint pénz állt a házhoz vagy egyéb más sejtelmes forrásként utaljon rá, hogy mitől is voltak illuminált állapotban.

Ezek után már meg sem lepődünk, hogy a TV2 újabb vicces szavazásán 99%-kal nyert az egyik kérdés. A maradék nyilván nem tudta értelmezni a felvetést, vagy abba a rétegbe tartozik, akinek nem érdeke a magántulajdon erősebb védelme. Itt azonban el kezdek gondolkozni azon, hogy a mondat elhangzása és a riport összeállítása valóban érdekes dolog egy kereskedelmi csatorna részéről főműsoridőben, de okot ad valamire. Elgondolkozásra. El lehet gondolkozni, vajon mennyire állja meg a helyét az a politikai hozzáállás, hogy a szociális juttatásokat nem szabad bántani. Hiszen akár emberéletet is követelhet, mert amint a rendőrségi vizsgálat megállapította, a haláleset legfőbb okozója az volt, hogy az áldozat a részegség miatt teljesen máshogy viselkedett, mozogott és járt, mint egyébként. A többi tényezőről ne is beszéljünk, ami még indokolná, hogy egy újabb kört fussunk a kérdéssel.

A bejegyzés trackback címe:

https://mover.blog.hu/api/trackback/id/tr35643030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

postás 2008.09.01. 16:48:30

A magántulajdon védelmében én speciel támogatom az USA-beli megoldást, vagyis azt, hogy akár fegyverrel is.

movhu 2008.09.01. 16:49:50

Ismét emlékeztetnék mindenkit, hogy a segélyen élés és az abból való alkoholfogysztás nem csak barna/fehér kérdés. Egyszerűen annyit tudok mondani, hogy nem kell kettős mérce. Mindenkire egyformán igaz szigorítások kellenek.

már megint... 2008.09.01. 16:51:32

Nem vagyok szélsőjobbos, nem vagyok gárdista, csupán egy munkájából élő értelmiségi átlagember vagyok, talán még vagyonom sincs. DE. 1: El vagyok keseredve, amikor naponta tapasztalom, hogy a munkának nincs becsülete. 2: A megszerzett javainkat büntetlenül elvehetik bizonyos "hátrányos" rétegek. 3: Az emberi jogok miért csak a bűnelkövetőket illetik meg? 4: A gyermekem mire felnő, mi lesz itt??
Minden cigány mongyon le!!

Guyon 2008.09.01. 16:53:20

Én nem szeretnék senkivel vitába szállni, hiszen jobbnál jobb ötleteket halottam itt a probléma megoldására.
Kár hogy ezek nem a parlamenti pártoktól hangoznak el... Képviselő Urak! Nem olvastok fórumot? Hát honnan fogjátok megtudni mit akar a NÉP? Ja, hogy az már rég nem érdekes???
Klesk: Magyar Gárda? Összefogásból jeles, ideológiából kettes alá... Nem beszélve az egyenruháról... A símaszk rendben van, de az valahogy egy diszkrétebb dolog:-)))

KopaszMercis 2008.09.01. 16:54:15

kommenter 2008.09.01. 16:31:00

valoban a rendorseg fatoku.. ezek kozul a kossuth teren lebzselo ingyenelo arpadsavos ciganyok kozul alig vakitottak meg egyet kettot, amikor gyujtogattak a varosban.. epdig azok csak nehany szazan voltak.. mi lenne ha megindulnanak a fustos ciganyok videkrol..

KopaszMercis 2008.09.01. 16:56:25

Klesk: Magyar Gárda? Összefogásból jeles, ideológiából kettes alá...

tornából: felmentve

kommenter 2008.09.01. 16:57:26

Ha pedig a politika nem tudja, vagy nem akarja megoldani lesz más megoldás, mert az a bizonyos pohár már rég betelt. Előbb-utóbb lesznek olyan önvédelmi szerveződések, akik nem csak menetelni tudnak, hanem odacsapni is. A kannibál cigók fajtajellegük révén erőszakosak, tehát értenek az erőszakból. Ahol eddig meg merték lépni a megfegyelmezésüket kellő szigorral, ott mindenütt értettek a szóból.

KopaszMercis 2008.09.01. 16:59:17

kommenter 2008.09.01. 16:57:26
"Ha pedig a politika nem tudja, vagy nem akarja megoldani lesz más megoldás, mert az a bizonyos pohár már rég betelt. Előbb-utóbb lesznek olyan önvédelmi szerveződések, akik nem csak menetelni tudnak, hanem odacsapni is. A kannibál cigók fajtajellegük révén erőszakosak, tehát értenek az erőszakból. Ahol eddig meg merték lépni a megfegyelmezésüket kellő szigorral, ott mindenütt értettek a szóból."

Magyarul vannak becsületes rendes dzsippók, akiről pl te is példát vehetnél?

Kétlem..

movhu 2008.09.01. 17:00:35

A politika saját vélt érdekie miatt nem lép. A mostani kormány arra játszik, hogy jó lehet még ezeknek a szavazata, a következő meg arra, hogy jó lesz azoknak a szavazata egy kis ígérgetéstől.
Hogy is hangzana egy olyan választási ígéret, hogy eltöröljük a segélyen élést, és itt rend lesz? -1 millió szavazó.

Pistike 2008.09.01. 17:02:25

A probléma még mindig ugyanaz, így a megoldás is. Nem éri meg dolgozni azoknak, akiknek a vágyuk maximuma a napi berugás. Ezen kell változtatni!

Klesk 2008.09.01. 17:02:40

Valóban, azért nem lépek a Magyar Gárdába, mert így nincs értelme. Elfelejtették, hogy az emberek nem formaruhában akarnak parádézni meg cserkészeset játszani, hanem tenni szeretnének a közösségért. Ha csak egy önsegélyező egyletet csináltak volna, amit fel lehet hívni a cigányokkal való összeütközés esetén, és az egylet 'testápoló' ágazata különösebb feltűnés nélkül kiszáll rendet tenni, akkor sokkal több értelme lenne. Így csak a dolog hátrányai jönnek ki, az előnyei nélkül.

MrRoyce 2008.09.01. 17:05:56

movhu · mover.blog.hu 2008.09.01. 15:47:40
A másik vesszőparipám az, hogy nincs pénzbeli segély, egy forint se. Nem mondom, hogy ne adjunk esetleg. Villanyszámla, vízdíj, gáz az kifizethető állami számláról. Ezenk kívül szigorú elszámolású jegyek...

Ez egy teljesen korrekt elképzelés. Csak nem jegyek kellenek, hanem SOCIAL CARD. egy olyan bankkártyatermék, amelyre kizárólag az állam vagy az önko utal, és pl. készpézfelvételre nem is használható. energiaszámlák levonva, kajára lehet költeni, ruhát oldanak a civilek vagy az egyházak, az eü amúgy is ingyen van (nekik)

kommenter 2008.09.01. 17:09:03

Igen. Akadnak rendesek is, Kb 1%, aki ugyanúgy utálja a saját fajtáját, mert azok miatt őt is általánosítják. Kitörtek,vagy megpróbálnak kitörni, de ha őket sem hagyjuk békén, akkor a szaralak többség visszarántja őket. Olyan a melóm, hogy egy-egy ingyenes bekötési akció során többszáz kolompárnál kell megjelenni. Nagy többségében olyan helyek, ahová még a fókusz sem menne ki, ahol olyan kupi van, hogy a patkány is menekül, de van az az 1-2% , aki megpróbál a mi normáink szerint élni. Persze a maradék 98%-kal gödörbe és mehet az oltott mész.

Asidotus 2008.09.01. 17:09:58

De, elsősorban barna/fehér kérdés. Meg kell nézni. Még a segélyért sorba álló fehér ember is jó eséllyel a cigánysorra megy haza, mert cigány felesége van, és cigány gyerekei.

már megint... 2008.09.01. 17:10:52

Építőiparban sajnos dolgoztam együtt cigányokkal. Az előző véleményekkel csak egyet tudok érteni. Akár a pénzesebb, fukszosabb, akár a csóró fajtából valók, mind egyforma. A szép szóból nem értenek. Ha normálisan beszélsz velük, nem vesznek komolyan, rosszabb esetben ki is zsebelnek. Csak a káromkodásból és a hangos beszédből értenek. Nem tudom miért, de így van.
Egyébként meg kell nézni az OCÖ-vezetőket is amikor kimennek az övéikhez... A kapanyél is kiesik a szájukból. Mert csak ebből értenek a brazilok.

Szegényember felesége · http://szegenygazdagok.blog.hu 2008.09.01. 17:17:23

Sosem jutott eszembe, hogy segélyt kérjek. Igaz, nincsenek gyerekeim.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2008.09.01. 17:23:41

Az megvan, amikor mondta a gyerek hogy
"azok a köcs...büdös magyarok"

Amúgy én nem azon akadtam ki hogy ezt mondta a cigány, nem vártam mást. Elsőre persze kurva ingerült lettem, de ezt rövidesen felváltotta a csodálkozás: Ez kinek jó, hogy ezt így leadták?

DuplaD 2008.09.01. 17:25:24

Végre kezd valami kibontakozni, végre ki merjük nyitni a szánkat! Jogosan!
Meddig lehet ezt még tűrni? Mikor telik be a pohár? Szerintem már nem kell sok idő és eldurran az agyunk. Az, hogy Magyarországon rettegésben kell élni, az, hogy vezessenek mint birkát? Ilyen máshol nincs. Lépni kell, mielőtt késő lesz!

Baszkurátor 2008.09.01. 17:26:53

@ bervas 2008.09.01. 16:45:35

Itt?? Soha..!!

@ Guyon 2008.09.01. 16:53:20

A mai, magyar politikusok nagyívben szarnak az egészre.Azon kívül, hogy :

- megtömjék a saját zsebüket
- megtömjék a sogor, koma, ismerős zsebét

nem igen érdekli őket semmi.Szerintem ez a nagy büdös helyzet.Ezért lettünk az éllovasból sereghajtó.

Szalahadin 2008.09.01. 17:30:25

lowfast!
Ott a pont, ez a valódi kérdés, mert e TV2-től ez igencsak meglepő mutatvány volt. Két dolog kizárható:
1. Megjött a józan eszük, igazából ők is így látják a kérdést.
2. Véletlen átcsússzant a belső cenzúrán az anyag. Ilyen véletlenek még a lúzerebbik kereskedelmi TV-nél sem történnek. Valakinek volt valami szándéka ezzel, az biztos. Jó lenne tudni, bár lehet, hogy ha majd itt lesz az ideje és kiderül, nem leszünk boldogok ettől a tudástól...

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2008.09.01. 17:47:32

Bervasnál a pont. Esetleg kombinálni lehet a Tótawé-féle választási teszttel.
Aki teljesen fogalom nélküli hülye, ne szavazzon már. A gyerekek sem szavazhatnak. Miért? Mert fogalmuk nincs semmiről, nem értik a kérdést, oda ikszelnének, aki nagyobb csokit ígér. Jóreggelt.

iiitiii 2008.09.01. 17:51:02

helyesbítenék:
Ettől a ponttól kezdve a figyelmes nézőt a fegyver csőre tötésének izgalma kötötte le.

a cigányak még feljebb állt hogy meri megvédeni a amit termel vagy tulajdonol.

sotgannal fejbe

Taurusz 2008.09.01. 18:02:48

iiitiii 2008.09.01. 17:51:02

"sotgannal fejbe"
Kétszer, nehogy valami probléma történjen...
Én, személy szerint egy normális cigány embert ismerek, a többi szemét alja népség. Tényleg lépni kellene itt valamit, mert nagy rakás szar épül, és érdekes módon az adózó kisember van az alján. Meglepő nem?
Cigány telepet Rózsadombra!

Perillustris 2008.09.01. 18:24:19

"Ott egy segélyen élő jelentette ki, hogy "minek dolgozzak, ha a segély ugyanannyi? Ezért még dolgozni sem kell."

S ez így is van. Kövezzetek meg, de ha én ugyanannyit kapnék puszira, mint most, akkor én sem járnék el dolgozni. Több időm jutna a hobbijaimra, több időt szentelnék a számomra fontos dolgoknak, stb.

Ez nem az egyén, hanem a rendszer hibája. Azt pedig ki is használja, aki tudja. Példa máshonnan: ki nem vett a Sulinet keretében fényképezőgépet vagy bármi mást, aki tudott róla, s le tudta írni az adójából? Az nem ér, ha lecsúszott róla, részinformációi voltak, stb. Van olyan, aki azt mondta, bár ez nekem jár, de nem élek vele, kifizetem az árát? Én pl. örültem, hogy valami visszacsorog a rengeteg pénzből, amit befizetek. Az eredeti célját csak részben érte el. Persze azt, hogy a haveri kör betegre keresse magát az eladásokon, azt 100%-osan sikerült megvalósítani.

Szóval nagyon egyszerű a dolog: segélyként csak a minimumot szabad folyósítani, és egyébként is mindent természeti juttatásként, számlakedvezményként, stb.

topfloyd 2008.09.01. 18:34:24

A jegy sem megoldás, eladják harmad áron.
A politikai elit pont leszarja ezeket a rétegeket kivéve
szavazások idején. A kissebbségi vezetőik pedig kizárólag a saját pecsenyéjüket sütögetik.
Patthelyzet. A rendőr nem tesz semmit, nehogy a fölös gőz
másfelé legyen levezetve. Maradnak az alulról jövő, remélhetőleg sikeres szerveződések.

SUNDÁM BUNDÁM 2008.09.01. 18:36:49

Sajnos nem láttam a konkrét műsort, de hasonlókat igen. És tudok hasonló esetekről is.
A romák okkal-vagy ok nélkül, minden jogot fenntartanak maguknak ahhoz, hogy a becsületesen dolgozó, jövedelmét kiegészíteni, családja életét , megélhetését emberibbé tenni akaró gazdálkodó embertől jogosan el lehet lopni a dolgait. Miért? Azért, a "roma logika szerint", hogy "nehogy má az gyerekei éhen haljanak" a "paraszt meg jól éljen". Dolgozni, termelni nem , lopni igen, segélyből bőségesen bevásárolni sorolom; csokoládét, cigarettát, italt, húst.....primőr árut, tartós élelmiszert, gyerekeknek ruhát azt nem, és egy hétig jól élni. A többit pedig játékgépezni és elinni. Ez a romák felfogása, utána meg elmegyünk lopunk fémet, ahol találunk onnan, élelmet a gazdálkodó paraszt portájáról. Miért? Azért , hogy "nehogy má éhen halljunk". Az idős Édesapám baromfis udvarából két alkalommal ellopták az összes házi nyulát. A rendőrök kimentek, jegyzőkönyveztek, majd olyan tanácsot adtak az Öregemnek (76 éves volt akkor).Spontán idézem: "Bácsikám ki ne menjen , ha nagyon hajt a kutyája, mert inkább vigyék az állatait, minthogy magát is agyonüssék, hogy később ne ismerhesse fel a tetteseket." Ilyen a hatóság hozzá állása, ez kettő éve volt, de a mai napig még egy fecni sem érkezett, hogy a nyomozást megszüntették. Vajjon miért? Mert nem is nyomoztak. Akkor mi az elrettentő erő a romák irányába. Aki megpróbálta megvédeni az értékét, verejtékes munkája gyümölcsét azt a Magyar Jogszolgáltatás valószínűleg elítéli majd, Önbíráskodásért, veszélyeztetésért, stb , vannak paragrafusok. A romák, meg éljenek meg az Állam támogatásából, és a becsületesen kertészkedők, növényeket termelők saját tulajdonából, ami a mai álláspont szerint közös tulajdon a segélyből leittasodott roma testvérekkel. Akik ráadásul még tudták is , hogyha bemennek, az életükkel játszanak. Akkor az Öreg paraszt bácsi a hibás? A hatályos törvényeink szerit sajnos igen. Várom a további hozzászólásokat.

Misi 2008.09.01. 18:45:22

Jól látható miért baj, hogy nincs megoldás a politikai elit részéről. Mindenki radikális és tele van gyilkos indulatokkal. Nem kellene más, csak az, hogy ilyen esetekben olyan ítélet szülessen, amire a többség azt mondja, ez igen, jó.
A segély mostani módja nem más, mint ösztönzés a munkakerülésre. Miért dolgozna, ha ott kevesebbet kapna, mint így? Ennyire azért nem hülyék.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2008.09.01. 19:01:24

Egyik haverom EU pénzeket elosztásának felügyelőbizottságában (vagy mifenében) volt tag. Fődmíves bácsi megigényelte a cuccot, ennyit traktorra, ennyit vetőmagra, satöbbi. Ugyanígy a romakoma. Egy év múlva mennek ki ellenőrizni mi a stájsz: egyik földön szép nagy sárga traktor pöfög a derékig érő búzában (vagy rozsban vagy akármiben) közvetlenül mellette lévő földön gaz, rozsdás bizbaszok, düledező félkész ház. Megkérdik a másik embert, mi a helyzet?
- Hááát, nem nőtt. Rossz az idő.
- És a másik földjén?
#vállvonogatás#
Nem mondom meg melyikük volt a cigány, mert elvisz az ombuccman.

Jimbo75 2008.09.01. 19:01:35

Nálam ott szakadt el a cérna, amikor a cigány üvöltve közölte, hogy vmi köcsög magyar írt a fenyegetőlevelet, amit kaptak. Ez a köcsög magyar tart el cigány, úgyhogy talán kussolni kellene vagy esetleg dolgozni....

cc 2008.09.01. 19:02:10

Egyetlen párt van az országban, amely nem dugja homokba a fejét az cigánykérdéssel és a hozzá kapcsolódó problémákkal kapcsolatban: ez a Jobbik.
Ezért van helyük a Parlamentben.

Szumi 2008.09.01. 19:06:28

Bírnád a kommunista hazudozást, mi? És még ezt ide mered írni, oh, a nyomorultja...

KopaszMercis 2008.09.01. 19:16:06

Amugy meg mit vartok egy olyan birosagtol ami aldasat adja arra hogy a buzikra savas tojasokat hajigaljanak?

KopaszMercis 2008.09.01. 19:22:31

cc 2008.09.01. 19:02:10

LOAL hehehe hihihih a jobbik a parlamentben.. es micsinalnak ott majd, keregetnek? :)

okzsoke 2008.09.01. 19:22:36

Amikor az eset tortent bement a TV-stab a korhazba az eletbe maradt cigohoz. Az a szemet, tetves, mocsok troger (ott rohadna meg ahol van)nem atallota a KAMERABA mondani hogy "bementunk uborkat lopni". Ezekutan csak azt mondom hogy az ILYEN szemeteket irtani kell minden eszkozzel es most ne jojjon senki a suket magyarazkodassal meg a tolerancia dumaval vagy ha igen akkor koltozzon oda egy idore azutan kakukkoljon. Ha azt az idos embert birosagra citaljak akkor parhuzamosan targyalni kellene az aljas, visszaeso tolvajok ugyet is, ha nem akkor az mi ha nem diszkriminacio a magyarok ellen!?!?!?!?!?

bervas 2008.09.01. 19:27:03

Kopasz:
Az a sav vajsav volt. Kb. annyira savas, mint a szódavíz. Sokkal kevésbé, mint a kóla.
A dobálást és dobálókat elítélem, de ezt el kellett mondanom.

SUNDÁM BUNDÁM 2008.09.01. 19:28:59

Idéznék a napokban az indexen megjelent felelős politikus: Fodor Gábor SZDSZ elnök nyilatkozatából.

"Elutasítja a SZDSZ Gyurcsány Ferenc Megegyezés című cselekvési programját, mert nem az ország, hanem Gyurcsány túlélését szolgálja, jelentette be délután Fodor Gábor pártelnök Dunaújvárosban."

Riporteri kérdés:"

"Azt mondta, hiányzott Gyurcsány Ferenc bátorsága ahhoz, hogy a kormány hozzányúljon a jóléti újraelosztás struktúrájához. Önök mihez nyúlnának hozzá?
A hitelességet nem lehet egyik napról a másikra visszaszerezni. Vállalható cél például, hogy az emberek a boldogulásukat a munkára alapozzák. Az alapvitánk ott van, hogy azt mondjuk, nem lehet a társadalom legkiszolgáltatottabb részével további megszorításokat alkalmazni. Nem a segélyeken kell takarékoskodni, hanem a munkahelyteremtő programok hatékonyságát kellene növelni.
De a miniszterelnöki programban szó sincs a segélyek csökkentéséről?
Egy másfajta segélyezési struktúrát alakítana ki az elképzelés azzal, hogy a rendszeres szociális segélyben részesülők körét szűkítené. Márpedig ez a társadalmi szolidaritás legalapvetőbb eszköze. Gyurcsány Ferenc szűkíteni kívánja a segélyezetti kört, elfogadva azt a hibás világképet, miszerint a segélyezett hibája saját szorult helyzete.
A monoki probléma lényege, hogy közmunkához kötnék a segélyjogosultságot. Arra utal, hogy ez a gondolkodás jelent meg a miniszterelnök programjában?
Az ideális az volna, ha minden munkaképes korú állampolgár találna munkát. De tudjuk, hogy ez - nem csak és nem is elsősorban a segélyezettek hibájából - nem így van Magyarországon. A legrászorultabbak támogatási körének szűkítése rossz, szolidaritás-ellenes irány. Az állami közfoglalkoztatás nem jelent kilépést a valódi munkaerőpiacra, erre csodafegyverként tekinteni botorság.
Ha a rászorultsági elvhez ragaszkodnak, akkor ez csak azt jelentheti, hogy a dolgozni képes és lehetőséggel is rendelkező milliós csoportokat a jóléti juttatások leépítésével a munka világa felé terelnék.
A munka felé terelést helyesnek tartjuk. A családi pótlék ügyében például lehetne lépni, hiszen ma a tehetősebbek is részesülnek e juttatásban. Helyes a rokkantnyugdíj-jogosultságok felülvizsgálata is. De van egy olyan kör, amelyiknek az életfeltételeit teremti meg a segély, és ezt nem lehet elvonni." Eddig az idézet.

A fenti "felelős pártelnöki nyilatkozatot" nem véleményezném. Egyet megjegyzek, ezek után van e nekünk nem politikus kommentelőknek, a politikához véleményünket nyilvánítani? Fog-e valaha is változás történni Hazánkban, amíg ilyan kijelentést tesz egy "felelős politikusunk" Fodor Gábor Úr? Vajon Ő hogyan itélné meg a romák helyzetének megoldását? Hogyan terelné Őket vissza a bűnözésből a munka világába? Ennyi.

redriot77 2008.09.01. 19:29:34

Különösen úgy vicces a fenti riport, ha figyelembe vesszük, milyen magas szinten űzte eddig a tv2 a szerecsenmosdatást. Tavaly 14 éves lányt megerőszakoló/összeverő/elevenen felgyújtó tetűvel is olyan őszinte, megható mélyriportot készítettek, hogy majdnem megkönnyeztem a kis ártatlan párát- milyen nehezen viseli a bezártásgot szegénykém.

KopaszMercis 2008.09.01. 19:31:49

bervas 2008.09.01. 19:27:03
ertem...

akkor mar nem is nyilatkozta azt a birosag, hogy etellel szabad dobalni. Miutan nehany eve kijelentette hogy a szolasszabadsagba es a velemeny nyilvanitasi szabadsagba nem fer bele a tojas / paradicsom dobalas mert serti a birosag meltosagat...

ha vajsav, akkor mar egeszen mas az itelet...

huje

bervas 2008.09.01. 19:31:59

cc:
A Jobbik nekem túl hóbortos. Ha egy "szelídebb" párt komolyan felvállalja a cigánykérdés megoldását (segélyek létminimumra (nem minilábérre) csökkentése, gyerekek kötelező iskoláztatása, dolgozni hajlandó felnőtteknek képzés és munka, rablóknak-tolvajoknak börtön), és azt végre is hajtja, arra szavazok.

Arról, hogy a program árából cselekvés helyett egyelőre szép fekete német autókat is lehet venni, arról nem tehetek...

redriot77 2008.09.01. 19:32:56

"Csak a káromkodásból és a hangos beszédből értenek. Nem tudom miért, de így van.
Egyébként meg kell nézni az OCÖ-vezetőket is amikor kimennek az övéikhez... A kapanyél is kiesik a szájukból. Mert csak ebből értenek a brazilok."

és pont az ő szlengjükben paraszt=magyar :DDD ezek aaaaannyira hülyék

bervas 2008.09.01. 19:33:07

Kopasz:

Te is hüje :-P

Csak sav ügyben nyilatkoztam, a hátteret nem ismerem.

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2008.09.01. 19:35:39

"Pistike 2008.09.01. 17:02:25
A probléma még mindig ugyanaz, így a megoldás is. Nem éri meg dolgozni azoknak, akiknek a vágyuk maximuma a napi berugás. Ezen kell változtatni!"

Egy ismerősöm úgy fogalmazta meg, hogy egy ország fejlettségét az mutatja, hogy a "legalja" népség milyen fejlettségű. Amennyiben olyan ismerethiányban szenved egy réteg, hogy tényleg az üveg pálinka vágyai netovábbja, nagy a baj.

Én is mindennap iszom, sajnos. Viszont én megkeresem rá a pénzt. Meg még mások piájára is adok a közösbe, szerencsére (?) nem is olyan keveset.

A cigány gyerekek minél előbbi (akár óvodáskori) nevelése lenne az első lépés. Nem ostorra gondolok, mint oly sok honfitársam: van olyan életkor, amikor még egy gyerek mindenre fogékony, és nem csak a rosszra, amit lát. Nem hiszek a rasszizmusban: ha csak azt nézzük, hogy Indiában milyen informatikai potenciál van (pl.), milyen szaktudás, akkor el kell gondolkodnunk, hogy az indiai származású magyarok felzárkóztatása nem csak vágyálom, hanem realitás lehet. A gyerekekben van a kulcs, mondom.

redriot77 2008.09.01. 19:36:36

"akadékoskodó jogvédő pofázás után azonnal kitelepít Borsodba egy 70-80%-ban orkok lakta faluba, ott csak a kőkemény valóságból tudna kiindulni, nem fröcsögné a hülyeséget folyamatosan."

Felpakolni az egész k*rva Helsinki Bizottságot az ózdi vonatra...

bervas 2008.09.01. 19:39:08

Hillaby:

Ott az igazság. Apuka ne vehesse ki a tehetséges 13 éves kölköt az iskolából, hogy megnősítse és munkára fogja.

Nálunk már megvolt Klebelsberg, a cigányoknak mikor lesz hasonló?

cc 2008.09.01. 19:41:55

kopaszka: ha bejutnak majd nem fogsz nevetni :)
Én rájuk fogok szavazni, és hidd el hogy még nagyon sokan. Hiába próbálják kiszorítani őket, pl. azzal, hogy közvéleménykutatásokban sem szerepelnek.
Pár éve a szadesz új generáció is megmondta: radikalizálódik az ifjúság. Ez nem is csoda, mert idióták és korruptak ülnek a parlamentben. Már számtalan példa volt rá, hogy ha mesterségesen az egyik szélsőség irányába terelik a népet (jelen esetben szélsőséges liberalizmus), az pár év múlva visszaüt, és az emberek a másik szélre szavaznak.
Ez van, így lesz. :)

KopaszMercis 2008.09.01. 19:42:03

En szerintem sem penzt kene adni nekik...

El kene keriteni egy nagy hasztalan teruletet.. mondjuk Debrecen (ott van jo sok fideszes)... oda betelepiteni az osszes ciganyt, meg az osszes arpadsavos honfitarsat.. semmi mast nem adni nekik csak krekket meg fegyvereket... es egymasnak ereszteni oket.. megvarni amig megolik egymast, es egy darab ilyen torzszulott gyava fasszopo marad.. azt pedig feallitani egy dobogora, es arcba loni egy agyugolyoval.

megnone az atlag iq az kurvaelet :)

KopaszMercis 2008.09.01. 19:44:22

komment 2008.09.01. 19:40:20
ti kommunistak mind ilyen erzekenyek vagytok az anyukatokra, vagy ez kozuletek csak rad jellemzo? =)

cc 2008.09.01. 19:52:46

kopaszkám, komolytalan vagy. :)

KopaszMercis 2008.09.01. 19:56:30

cc 2008.09.01. 19:52:46
igen sajnos tenyleg komolytalan vagyok.. az egyszeru adofizeto komolytalan allampolgar.. nem elvezek kituntette figyelmet mert egyik kisebbseghez sem tartozom, nem vagyok budos cigany, aki a kornyezetet nem kimelve semmivel nem foglalkozva arpadsavba burkolozva rombolja le szep fovarosunkat.. meg roma sem vagyok.

Szal melle nyultam, nem elvezek semmi fele kulon banasmodot.. lennek en is tumor a nemzet testen, mint a ciganyok vagy nacik.

movhu 2008.09.01. 20:09:32

Moderáltam egy keveset, hogy kicsit konstruktívabban lehessen folytatni.

Misi 2008.09.01. 20:21:03

A szélsőségekkel mindig baj van. Így az éppen úgy nem volna jó, mint a mostani nem csinálunk semmit állapot :(

sprenczl 2008.09.01. 20:22:46

Deportálást Indiába!

KopaszMercis 2008.09.01. 20:25:35

sprenczl 2008.09.01. 20:22:46

en benne vagyok, de akkor az osszes ciganyt... meg a viktor nevueket is! :)

sprenczl 2008.09.01. 20:26:06

Ja igen, és: fegyveres csendőrséget, mint Olaszországban!!!

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2008.09.01. 20:28:42

Olaszországban a csendőrség és a rendőrség "rivalizálása" valóban sokat segít a közbiztonság fenntartásában. Egyébként a csendőrök (carabinieri) sokkal ijesztőbbek, mint a rendőrök, jobban is szívatják az arra járó kelet-európai autósokat. Nekem pl. fél óráig tartott az irataim ellenőrzése, látszólag még fel is írtak maguknak valamit, váffánkúló.

alex4 2008.09.01. 20:29:35

A Rózsadomb környéke (tágabban értelmezve: a budai hegyvidék) emlegetése jó ötlet. Az utóbbi évtized (ottani) választási eredményeit elnézve a most éppen (országos) ellenzékből ígérgetők adakozhatnának inkább - persze, a kormányoldal „prominenseit" sem kell félteni, hogy nem lenne miből...

movhu 2008.09.01. 20:33:24

Kevesebb nemi szervre utalást a hozzászólásokba plíz...

Zsuska 2008.09.01. 20:33:43

az elhangzott szöveg HELYESEN:
...aznap volt a szociális segély, keresztelőt tartottunk...
Így már kicsit mást, de az én ismerősi köröm egy keresztelő alkalmával nem issza le magát

KopaszMercis 2008.09.01. 20:35:38

movhu
a picsába.. elnézést :)

Bakfitty 2008.09.01. 20:36:47

az araboknál levágják a kezét annak aki lop.
magyarországon is ezt kellene tenni, a tolvajnak levágni a kezét, előbb utóbb visszaesne a bűnözés.. persze a dologgal egy probléma van, hogy a kézlevágásokat a parlamentben kellene kezdeni..
fejétől bűzlik a hal, ha a korrupt csőcselék nem változtat, akkor a köznép sem fog változni, mert rossz példát lát.

redriot77 2008.09.01. 20:37:22

"szerintem a ciganyoknak is adjunk fegyvert, hatha pont kiirtjak egymast."

Vannak az ilyen "két család (80-100fő) X községben kapákkal/baltákkal/szamurájkardokkal felfegyverkezve összecsapott egymással" típusú hírek. Ilyenkor mindig reménykedek magamban, hogy a rendőrök nem kapkodták el a kiszállást, és biztosítottak elég időt a társadalmilag inaktív rétegnek, hogy kicsit ritkítsák saját soraikat. :)

KopaszMercis 2008.09.01. 20:38:27

Bakfitty 2008.09.01. 20:36:47
De akkor ok nelkuli zavargasert es rendbontasert golyo jarjon :)

hillaby · http://twitter.com/hillaby 2008.09.01. 20:39:08

jaja, Bakfitty, kéz nélkül hogy nyomják a szavazógombot?

beleszolok 2008.09.01. 20:43:27

Ez mekkora ötlet.

Kellene csinyányi egy alapítványt, hogy az adót lehessen gyűjteni, az lenne a célja az alapítványnak, hogy szociálisan rászorulóknak biztosítson olcsó bérlakást. Pl feltétel lehetne 6 gyerek, egyik szülő sem dolgozhatna ésatöbbi. Az alapítvány a saját nevére venne rózsadombi ingatlant (azért a befizetett péz ne vesszen el), és szociálisan bepakolnánk kiccsaládot a gazdagok közé. Na akkor megnézném a fajvédők arcát, hogy megnyúlna. Ha annyi nem jönne ki, amennyiből kijön egy ilyen ingatlan, még mindig lehetne bérelni :D

Misi 2008.09.01. 20:43:49

Semmi ketős mérce! A rendőrség menjem ki, amikor megölnék egymást, de akkor is, amikor lopnák az uborkát. Akkor lesz rend, addig nem.

akira2 2008.09.01. 21:20:58

Szerintem a gond az uzsorakamattal és az uzsoraadóval van.

Az a piacgazdaság, ahol az állami elvonás meghaladja a zötven százalékot, az nem piacgazdaság, az kőkemény komenizmus. Punktum.

Kár, hogy már nincs meghatározva az uzsorakamat szintje, pl. évi 20%-ban, és kár, hogy nincs valami elemi állampolgári jogba beégetve, hogy uzsoraadó szintje is mondjuk 20%...

A 20%-nál magasabb kamatszint és a 20%-nál magasabb bárminemű adókulcs nem alakalmazható, azaz törvénytelen, emberiségi jogot sért.

A piacgazdaságnak meg tessen ebből a 20%-ból fenntartania magát, mert ha ez nem elég, akkor az már kommenizmus.

(...nem beszélve arról, ha a jövedelémadó 20%, de még a forgalmi adó is annyi, akkor az már összesen 36% állami elvonás. Ha pedig 20% a vállakozási nyereségadó, 20% az osztalékadó (jövedelemadó) és még 20% a forgalmi adó, akkor amíg a piacgazdaság megtermel 100 Ft-ot, már csak alig 51,2%-ot tud elkölteni belőle saját magára, a többit az állam elvonta. Rendőrségre, honvédelemere, ügyészségre, bíróságra, egyszóval a jogállamiság fenntartására, és közoktatásra, szociális segélyre, állami apparátus jóltartására, stb, stb, stb,..............

Ez alig több, mint a fele!!! ...és hol vagyunk még a 20%-os egykulcsos adótól.............????????)

asdf 2008.09.01. 21:24:52

"Ha annyi nem jönne ki, amennyiből kijön egy ilyen ingatlan, még mindig lehetne bérelni :D "
Elég egyet beköltöztetni, utánna garantált hogy fillérekből fogsz venni lakást a rózsadombon mert az antirasszista, antinacionalista fajvédő "elit" fejvesztve fog menekülni onnan mikor meglátja kedves szomszédját...

Kálmán 2008.09.01. 21:25:45

A monoki polgármester mondta is, hogy népszavazást kezdeményeznek a magántulajdon védelméről. Nagyon helyes!

Sőt, én kiegészíteném. Még valamit importálni az USA-ból. Nem csak, hogy fegyverrel lehessen védeni a magántulajdont, hanem aki lopásért, rablásért, stb börtönbe kerül, akkor ott nem egész napos TV nézegetés, hanem ki a gátra, le a bányába dolgozni 8 órában és törni a követ. Az összes!!!!
Biztos vagyok benne, hogy egy hét után megmutatnák hogy aki bekerült már napi 8 órában fejti a rezet Recsken lánccal a lábán, egyből a nagyrészének aki még kint van, elmenne a kedve a magántulajdon fosztogatásától!

csaszu · http://csaszu 2008.09.01. 21:38:34

Múlt héten az ötödik emeletről ledobtak egy vizes zacskót az autómra a segélyezett ( nagycsaládos ) magyar gyerekek. Tanulság:

1, Nem a magyarok rongálnak, 2. nem segélyezéssel van baj

Az adók nem magasabbak, mint máshol, csak bonyolult.

Más kérdés, hogy 3 millió proletár 300 ft-os vizitdíjat képes megfúrni.

KopaszMercis 2008.09.01. 21:39:09

Miert mindig a II.ker rozsadmobi lakosokkal van a baj?

Perillustris 2008.09.01. 21:41:54

Rövid leszek, mert már unom a témát. Az a legnagyobb baj a politikusok semmittevésével, akik alá egyébként a szépreményű "jogvédők" adják a lovat, hogy mindeközben valóban megjelentek a szélsőséges, úgymond nem európai megoldási javaslatok az emberek fejében. A mérsékeltekében is.

Évről évre romlott a helyzet, semmi, ismétlem semmi javulás nem tapasztalható.

A felelősök névsora mindenesetre össze van gyűjtve: az Országgyűlés tagjai, a képviselők 1990 óta.

Mi választottuk őket.

Megesszük, amit főztünk.

csaszu · http://csaszu 2008.09.01. 21:43:00

Kopaszm ! Én is itt lakom a bimbó úton, itt is sok proletár lakik, akik ma nemzeti érzelműnek vallják magukat, de hol a szegény kisembert, hol az ingyenélő lumpent látják a máshol élőkben. Attól függ, mit mond a vezérük.

KopaszMercis 2008.09.01. 21:45:35

en is itt lakom de nem ertem miert vannak kielezve.. foleg h a 11-ben meg a 12-ben sokkal durvabb kerok/ingatlanok is vannak

akira2 2008.09.01. 21:45:39

csaszu,

Valóban sokkal nagyobb gond az, hogy 74-féle adó van nálunk, de az nem piacgazdaság, hogy 50% feletti az állami elvonás. Az a kommunizmus.

A középkorban a jobbágyoknak is jobb helyzetük volt, hiszen ott a király elvette a tizedét a terménynek, az egyház pedig a másik tizedét. A jobbágynál meg maradt 80%. Nálam pedig kevesebb, mint 50%.

Hol itt a sötét középkor? Meg az állampolgárok állami elnyomása?

Czigler Zsolt 2008.09.01. 21:47:34

-Bácsi,bácsi!Nem köllött vóna annyit kapányi meg űtetni meg szántanyi meg ugráni,hogy milyenjómegy!Teccet vóna sírni az önkormányzatnak,meg heverészni meg ejjárni inni a többiekkel,most kilenne a bajbú!Így meg?Baszhassa öreg,ezek magán megmutatják,hogy nem lehet ám itt önbíráskodnyi!Ezek magát most segbebasszák öreg,azt ettől assziszi, lenyugszik a sok veszett kutya,meglássa!
Amúgy meg így lett ez berendezve:a cigánynak is meg kő énie valamibű.Majd ha kifogynak a magyarok a falukbó,majd akkó leszen magának igaza,de addígra má senki se fog emlékezni.

csaszu · http://csaszu 2008.09.01. 21:57:02

A csehek állítólag meglépik a szuperbruttósítást, mert fel merik vállalni a tényleges elvonás mértékét. Mi még kb. sem tudjuk, mennyi adót fizetünk. mindig kering emailben körlevél a pontos adatokról, de az sajna csak legenda. Szerintem egy jobboldali fordulatra van szükség, de sajna csak baloldali politikusaink vannak, korosztálytól függetlenül. Talán valami befutott bankár, de akkor megint fellázad a "nép", hogy szemét gazdagok, meg profit, meg könnyen ugat, mert gazdag. Aztán megint baloldali fordulat, hogy mi lesz a kisemberrel ! kilátástalan... Lehet, hogy lefekszem a feleségemmel, annyira el vagyok keseredve !

beleszolok 2008.09.01. 21:59:23

akira2 2008.09.01. 21:45:39
"csaszu,

Valóban sokkal nagyobb gond az, hogy 74-féle adó van nálunk, de az nem piacgazdaság, hogy 50% feletti az állami elvonás. Az a kommunizmus.

A középkorban a jobbágyoknak is jobb helyzetük volt, hiszen ott a király elvette a tizedét a terménynek, az egyház pedig a másik tizedét. A jobbágynál meg maradt 80%. Nálam pedig kevesebb, mint 50%.

Hol itt a sötét középkor? Meg az állampolgárok állami elnyomása? "

Azért ennek majd mégegyszer ugorj neki. Nézd meg pl jó öreg Mátyásunk mennyi adót vasalt be a jónépből.
Azt se felejtsd el, hogy a jobbágy vérét szívta az aktuális földesúr is, nem csak az általad említettek.

Kandur 2008.09.01. 22:02:37

Azt hiszem ez a magyarok betegsége. Felismerjük a problémát, de nem vagyunk elég tökösek, hogy tegyünk ellene. Én, mint tipikus kispolgár sem mennék tolvajokat/cigányokat verni, vagy a házukat gyújtogatni. Pedig tudom, hogy fordított helyzetben ők lelkiismeretfurdallás nélkül, szívlapáttal csapkodnának minket agyon.
Abban biztosak lehetünk, hogy nem fog történni semmi. Nem lesznek éhséglázadások, sem cigányverések. A kis falvakban bentragadt pár normális ember csendben tűri a sorsát, a dolgozók fizetik az adót, a segélyesek élik tovább mindennapi életüket, a fórumosok elmerengenek az ország égető problémáin, aztán mennek aludni, mert reggel meló van.
Így jártunk. Magunknak köszönhetjük.

csaszu · http://csaszu 2008.09.01. 22:02:46

Mátyás még a gáz árát sem támogatta, hogy a lelke száradjon ki !

Kopasz Mercis 2008.09.01. 22:12:27

"Szabadlábon védekezhet, vagy továbbra is előzetes letartóztatásban marad Sz. Barnabás? Ő az, aki áramot vezetett kertjébe.
– Most nyitottam két letéti alszámlát védencem javára, amelyekre felajánlásokat várunk, ugyanis óvadék iránti kérelmet nyújtottam be azért, hogy Sz. Barnabást szabadlábra helyezzék.
Két számlaszám:
óvadék: 10918001-00000010-32180218
költség: 10918001-00000010-32180201 "

Kopasz Mercis 2008.09.01. 22:19:55

"Mária Terézia idején standardizálták a robotot, 104 nap évente, heti 2 nap, vagyi a 6 napos hét 33%. A 67% maradék munkaidődben termelted meg a tizedet és a kilencedet, ami a 67% 20%-vagyis 53,4 %-nál tartunk. Emellett még volt az ajándék, a kapuadó, füstadó, vámok, révek, stb.
Valahogy mindig k.rva sokat adózunk. "

"teljesen amatőr és szimplán hangulatkeltő a középkori adózás bemutatása. még talán ami nem volt említve, az a hadseregek kötelező elszállásolása, a lovak abrakoltatása. és akkor elég sűrűn volt háború. a kényszersorozásokat pedig ne is említsük, akár 12(!) év katonai szolgálattal, amikor semmit se termelt a családfő"

viks 2008.09.01. 22:48:33

miért cencúráztok ilyen keményen - a más vélemény az ciki?

Elmeboy (törölt) · http://elmeboy.blog.hu 2008.09.02. 00:43:24

Mit mondjak, nekem is összeszorult a szívem mikor szegény, az esetében tényleg munkától cserzett arcú idős embert interjúvolták az előzetesben..
Szégyelje magát az a bíró is aki elrendelte a bekasztnizását - számos módja lett volna hogy ne így döntsön!
Eszem megáll hogy valaki a saját portáján belül a SAJÁT tulajdonát próbálja megvédeni, és hogy pár véglény cigány ennek tudatában mégis bemászik LOPNI és ráfaragnak - szóval hogy ezek után még a böcsületes ember legyen a hibás..na ne!
Bolond lyukból bolond szél fúj - szarok a törvényeink, de ha így is van egyértelmű kéne hogy legyen az öreg felmentése, max (és nagyon-nagyon max!) egy felfüggesztett!

6. Lenin 2008.09.02. 01:13:12

A blogiro szadista!
A temetesi segelyet is te fogod finanszirozni, de nem lehet az embereket elve eltemetni, ezert kell finansziroznod a pialasukat! (Merthogy mar el vannak temetve csak ezt igy nem szokas kimondani) Ez ilyen egyszeru. Ok is a fogyasztoi tarsadalom hasznos tagja. Fogyasztanak.
Akkor mi lenne ha mindegyik feljonne budapestre mediamunkasnak. Az lenne meg a csunya vilag...

elnézéstkérek 2008.09.02. 02:19:10

vagy bgf-re médiát tanulni ajajajajj

becsületesség08 2008.09.02. 02:35:14

Azt hiszem a száznál több kommentelő, százféle véleményt írt ide. Egy az igazság, a rendszerváltás több rosszat hozott a nyugati demokráciából a népi demokráciától "megszabadult, és felszabadult Magyar Nemzetnek" mint azt a „Kerek asztal tárgyalásokon” az akkori "Nemzeti értelmiségi nagy eszek" azt remélték. Ez van. Nincs proletárdiktatúra, de van kisebbségi diktatúra, uzsora kamat, reménytelen helyzetben lévők kizsákmányolása. Van Alkotmányos emberi jog, de nincsen jog a személyi és magántulajdon megvédésére. A törvények a tolvajokat védik és amíg ez így lesz ne várjunk változást. A "szociálista" rendőrséget szétzavarták és lezüllesztették. Sok-sok esetben koholt vádak alapján küldtek el becsületes rendőri vezetőket. A politika olyan törvényeket alkot magának, hogy Ők a politikusok szabadon garázdálkodhassanak. Ez ma Magyarország és nem Nyugat Európa, de főleg nem az Amerikai Egyesült Államok. Nem az USA-ban élünk, ahol a magántulajdon szent és sérthetetlen. Aki a portádra a Te hozzájárulásod nélkül belép, és nem indokolja meg, hogy miért, azt ott lelőhetnéd, büntetlenül. Itt ilyen nincs, itt még mindig a soha nem létezett kommunisták üldözése a sláger. A régi rendszerben soha nem voltak "igazi" kommunisták, mert az országban szocializmus volt. Az Államforma pedig: proletárdiktatúra. A proletárdiktatúrában egy körzeti megbízott rendőr, több ezer ember között rendet tartott, mert ott állt mögötte az 1949-es Alkotmány és az akkor hatályos BTK. Ami a munkát a becsületet és a becsületesen dolgozó Népet védte, a csavargókkal és bűnözőkkel szemben. Most az új Alkotmány - ami teljesen új, kivétel egy paragrafus, hogy az ország fővárosa Budapest- nem a becsületesen élni akaró állampolgárt védi. Sajnos jogokat ad arra, hogy a kiskapukat kihasználók érvényesüljenek a becsületesen élni akarók ellenében. A romák, érdekes módon, elég sokan nem tudnak olvasni, de a fülük az jó és a szemük is. A média pedig nap mint nap az emberi jogaikról beszél, sőt sulykolja beléjük. Ők pedig élnek vele. Fogékonyak, jól hallanak és jó a szemük. Lopnak, csalnak, hazudnak, de tudják a határt, hogy meddig szabálysértés a szabálysértés. A rend őrei tehetetlennek a törvényes igazságszolgáltatással ( jogszolgáltatással) egyetemben, ellenük jog és törvénysértőkkel. Az Ombudsmanok és az ügyvédurak jól megélnek a roma és más bűnözésből. Ez van. Mi a kapitalizmust akartuk. Vagy nem tudtuk, hogy milyen a kapitalizmus? Milyen a DEMOKRÁCIA. Ilyen. Amiben mindennapjaikat éljük, vagy rettegjük. Nem tudhatjuk előre, hogy mikor törnek be hozzánk, rabolják el gyermekeinket, vagy tüntetnek el bennünket nyomtalanul. Jó lenne már mielőbb a törvényes demokratikus rendet az Országunkban kialakítani. Egyenlő jog és egyenlő kötelezettség mindenkinek ebben az országban. Hagyjanak már fel a politikusok a kisebbségi roma kérdés feszegetésével.

Akarki 2008.09.02. 07:36:15

Azt azért nem kéne elfelejteni, hogy a sulinetes cuccok alsó hangon legalább 50%-kal voltak drágábbak, amint a nem sulinetesek...szal a visszaigénylés után ugyanott voltál...

JohnnyB 2008.09.02. 07:36:31

Mindent nem tudtam elolvasni, viszont egy kérdésem lenne: valaki szeretné, ha az említett népcsoport dolgozna? Vagy csak én látok "közhasznú" cigányokat napi 6 órát lapátot-seprűt támasztani?
Édesapám mondta mindig, mikor egy-egy "érdekvédő" buzi elkezdett kardoskodni a cigányok mellett:
"Legyen a szomszédod 2 cigány család!" :)

Bifi · http://gondola-tok.blog.hu 2008.09.02. 07:59:14

A felfogásom: Vannak becsületes ROMÁK, akik dolgoznak, pl a vízvezetékemet felújító kisiparos. Számlát adott, 2 nap alatt végzett, kérdeztem, hogy egy sört iszik-e, mondta, hogy munka közben sosem, kólát kért, és a munka elvégezte után 9 hónappal csöpögött a tömítés a konyhában, hívtam, még aznap este jött és megcsinálta.
És vannak tetves cigányok, akik segélytöl bebaszva belehasalnak a 220ba. Sörét-pozitív! Én csak annyit kérdeztem volna a jorházi ágyon fekvő féregtől, hogy: "Barátom, TB-t ugye fizetsz? Jaaa.. nem? Akkor ez sajnos napi 35eFt lesz, amit előre kérek, vagy kiraklak a korház elé"

hova kerültem? 2008.09.02. 08:17:15

Hát sajnos én is néztem a műsort:( Kár volt:(
Azt láttam hogy a CIGÁNY aki rendszeresen lopott a házaspár kertjéből, elment felelősségre vonni a feleséget hogy nem írták ki hogy áram van körbevezetve azon a telken ahova 2 nagy kerítésen átmászva lehet csak bejutni!!! A büdös tolvaj Cigány elmegy felelősségre vonni a gazdát, és szabadlábon van, aki meg védi a tulajdonát börtönben? Milyen ország milyen törvénye ez?
A következő törvény módosítás meg már arról fog szólni hogy csomagolják is be a disznót meg az uborkát "szegény" CIGÁNYnak és rakják ki este a kapu elé, hogy részegen kerítés mászás közben nehogy megsérüljön? És aki ezt a törvényt megszegi annak az APEH "rasszista" feliratos sárga szalaggal fogja lezárni a házát és 5 nap kényszermunkára itéli amit a cigány szolgálatában kell eltölteni!
HAAALLLLLÓÓÓÓ!!! ÉBRESZTŐ!!!!!! TÖRVÉNYHOZÓK!!!!!
Lehet hogy most csinálnotok kéne végre valamit! Eddig semmi látszatja nincs a növekvő nyomoron kívül a munkátoknak, esetleg kéne EGY olyan törvény ami megvédi azt a magántulajdont amit még nem vettetek el az állampolgároktól mindenféle jogcímen!! Lehet hogy szereznétek 1 jó pontot.(szerintem rátok fér) És ezek után értelmezhetetlen a DOLGOZÓ MAGYAR lakosság számára az az ombudsmani állásfoglalás hogy alkotmányossági szempontból aggályos a segélyeket közmunkához kötni?! Miért kell az adófizetők pénzéből finanszírozni a cigány kocsmázását! És még a közmunka lehetőségét is elvenni hogy csináljon valamit? Szeretném megérteni hogy ebben az országban mitől annyira különleges állat a cigány hogy neki mindent szabad? Persze értem én hogy az állatkertben is ellátják azt ottlakókat és ingyen kaja, pia, szállás, meg minden. DE OTT CSAK 2-3 EGYED ÉL ÉS EL VANNAK ZÁRVA HOGY NE TUDJANAK KÁRT CSINÁLNI!! Az olvasottak ellenére nem tartom magam faj gyűlölőnek mert van cigány barátom is de Ő tisztességes munkából él, diplomája van, és velem együtt nem érti hogy miféle kisebbségi politika folyik ebben az országban?????

Gyurcsány Ferenc 2008.09.02. 08:37:11

Sírnak a lányok:

"Klesk 2008.09.01. 16:45:44
Azt hiszem, csak van értelme a Magyar Gárdának. A cigányok tényleg összetartanak, tulajdonképpen a cigánygyerekektől is félni kell, hiszen egy rossz szóra 30 kancigányt hoz a nyakadra. Itt a törvény nem segít, csak az összefogás. Talán ők is másképp állnának hozzá a dologhoz, ha másnap este megjelenne 30 magyar símaszkban átbeszélni a helyzetet. Esküszöm én is szívesen mennék, ha lehetne! "

Tudod, ha lehetne menni, akkor nem kéne. Most kéne menni, de nem mersz, mert nem lehet. Gyáva népnek nincs hazája. Ezt a mondást a magyarokról mondták. Igazzá válik nemsokára.

viks 2008.09.02. 09:00:29

bifi:
Ahogy vannak rendes fehérek,
meg vannak tetves fehérek.

Bifi · http://gondola-tok.blog.hu 2008.09.03. 12:57:59

viks, ezt senki sem vitatta, csak az arányok mások, ha megnézed a népesség arányában eloszló statisztikát..
Csak egy szakállas viccet idézve:
"miért kissebbség a Cigány?
-Mert a többség börtönben van."

Nekem nem a bôr szinével, hanem a viselkedési formával van gondom, és nem bôrszín alapján, hanem viselkedés alapján cigányozok.

Következô mondat: "B***d meg a húgod, akkor csámpás lesz a gyerek és több a segély!" Ezt nem egy roma mondta.
..hanem egy tetves cigány.

Nincs cigánybûnözés? Kivánok mindenkinek egy kellemes esti sétát Tatabányán a Mésztelepen. :F

SUNDÁM BUNDÁM 2008.09.03. 15:49:50

Ezt az ügyet szépen kitárgyaltuk. Az a baj, hogy akik illetékesek lennének - a parlamenti politikusok- ide erre blogra el sem látogatnak. A megítélésem az ami a valóság is lesz. Mi ide írók, véleményt nyivánítók, kiengedtük magunkból a felgyülemlett gőzt. Egy a probléma a gőz elszáll, mert nics rákötve a Magyar Parlament üléstermére, hogy legalább a gőz egy tized része lendítene valamit, a szerintem már most tarhatatlan helyzet megoldásán. Az egymagára maradt MSZP próbálkozik a vidéki Önkormányzatok nyomásának hatására, de liberális és keresztény , konzervatív ellenzék kontrázik, a következő parlamenti és önkormányzati választásokon jól jövő szavazatok érdekében. Ez van, sajnos!

Combi a ballibes Ferkófan 2008.09.09. 13:29:36

Movhu híres lettél, a gaz náczia kurucinfó leközölt :)

movhu 2008.09.09. 13:38:01

Ez itt egy vélemény részemről, egy helyzetről, egy műsorral kapcsolatban. Azzal, hogy ide felraktam, mindenki jogosult lett az írás közlésére a forrás megjelölésével.

Erzsébet 2008.09.09. 14:13:09

Az egész szociális ellátó rendszeret át kellene alakíta-
ni. Gyes-t is azt kapjon, akinek legalább egy év munkaviszonya volt. Látni, hogy egész fiatalkorú lá-
nyok terhesen, vagy gyerekkel a karjukon járnak. Családi
pótlékot se kapjanak, csak 3 gyerekig. Az ország legci-
gányfertőzöttebb lakótelepén élek. Itt állandó zaklatá-
soknak vagyunk kitéve. Fényes nappal is félni kell.
Nincs csendrendelet, éjszaka is állandóan ricsajoznak.
Rendőr egy egész városrészben csak 2 van. A polgárőrök
is zömében cigányok. Reggelente az üzleteket is elle-
pik babakocsis, sokgyerekes cigánynők. Szétengedik a
gyerekeket, a pénztárosok nem tudnak normálisan dolgoz-
ni a zsivajtól, ha rájuk szólnak megsértődnek. A vidékrőlfeljáró, kukázó cigányok is sok bajt okoznak.
Az éjszakákat a parkokban töltik, itt is csendháborítás
van. Koldulnak, zaklatják a járókelőket. Volt, hogy
lakásokból is loptak. Nem beszélve róla, hogy utánuk
az utcák ordenáré koszosak, tele vannak szeméttel.
Szükségleteiket fényes nappal, mindenki szemeláttára
végzik el. Előbb utóbb elszabadul a pokol, ha ez így
lesz.

movhu 2008.09.09. 16:40:04

Toms kommentje revideálva(az eredeti moderálva...), mert mindig megkapjuk, hogy nem moderálunk eléggé:

Éltem cigánnyal teli faluban...Ha egy kicsit is szabadjára vannak engedve, már elemésztik a többséget, mint a paraziták...amelyiken egy kicsit látszik az értelem szikrája, azt talán érdemes lesz egy kicsit patronálni. Miért kell mindenkinek ezek előtt megalázkodni?

Amikor tárgyaláson voltam sértettként, persze cigányokkal szemben, minden keresztkérdésre az volt a kérdés-válasz: "Há ázér mer' cigán vagyok?"...
süti beállítások módosítása