Csak én olvasok törvényt és azok, akiknek alkalmazni kellene, azok nem? Azt hiszem, hogy senkinek nem kell magyaráznom, hogy az idézetekkel és a kiemelésekkel "Krisztiánra" gondolok, akik legutóbb a Blaha Lujza téren sebesített meg életveszélyesen egy fiút, és mindeki úgy tudja, hogy jogilag nem lehet vele semmit tenni. Ráadásul teljesen nyilvánvaló, még ha ezt ő nem is tudja, hogy sokkal jobb lett volna neki bent. A törvényt nem kommentálom, itt elérhető a teljes, az oldal szerint "A jogszabály mai napon hatályos állapota":  net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi

4. §  (3) E törvény szerint kell eljárni az (1) és (2) bekezdésben meghatározott személyeken kívül a Magyar Köztársaság területén tartózkodó nem magyar állampolgárságú gyermek védelmében is, ha az ideiglenes hatályú elhelyezés vagy más ideiglenes hatósági intézkedés elmulasztása a gyermek veszélyeztetettségével vagy elháríthatatlan kárral járna.

77. § (1) A gyámhivatal a gyermeket átmeneti nevelésbe veszi, ha a gyermek fejlődését a családi környezete veszélyezteti, és veszélyeztetettségét az alapellátás keretében biztosított szolgáltatásokkal, valamint a védelembe vétellel nem lehetett megszüntetni, illetve attól eredmény nem várható, továbbá, ha a gyermek megfelelő gondozása a családján belül nem biztosítható.

81/A. § (1) Ha az átmeneti vagy tartós nevelésbe vett gyermek egészségi vagy pszichés állapota következtében saját vagy mások életét, egészségét közvetlenül veszélyeztető magatartást tanúsít és ez csak teljes körű ellátásának azonnali, zárt körülmények közötti felügyeletével hárítható el, a speciális gyermekotthon vezetője a gyermeket személyes szabadságában korlátozhatja.

(2) Az (1) bekezdés szerinti korlátozás keretében a gyermek a speciális gyermekotthon területét nem hagyhatja el, illetve köteles a gyermekotthon vezetője által kijelölt helyiségekben tartózkodni.

A bejegyzés trackback címe:

https://mover.blog.hu/api/trackback/id/tr26298197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

abandi 2008.01.15. 12:35:50

Állítólag:
A felnőttkorú cigányság jelentős tömegének az értelmi/érzelmi inteligenciája nem éri el a másegyéb etnikumú fajtáknál 10-en éves korban mértet...
Történelmünk során sokan próbálták rendezni a többségi normákhoz való igazodásukat/ beilleszkedésüket...

"(2) Az (1) bekezdés szerinti korlátozás keretében a gyermek a speciális gyermekotthon területét nem hagyhatja el, illetve köteles a gyermekotthon vezetője által kijelölt helyiségekben tartózkodni."

A putrisoron és az ellenőrzött cigánytáborokon túl nem jutott sikerrel senki...Ajrópában...sajnos...

movhu 2008.01.15. 16:20:37

Én nem kívántam itt fajokra bontani a kérdést. Egyszerűen arról van szó, hogy megint terjed a felháborodás, és valljuk be ebben az esetben pont a tehetetlenség háborította fel a közvéleményt, és akkor kiderül, hogy mégsem egészen ?
süti beállítások módosítása