Oknyomozás Abszurdisztánban

2008.11.13. 11:00

Polgár Géza bűnöző lett, mert megpróbált tenni annak érdekében, hogy végre kiderüljön mi is az igazság a mozgássérült igazolványokkal kapcsolatban. Kiderült, amit sejteni lehetett, nálunk mindössze némi pénz kérdése az, hogy bárki ilyen igazolványhoz jusson. A tét pedig nem kicsi, hiszen ez az igazolvány nem csak a belvárosban biztosít ingyenes parkolást, illetve a kórházak területére szabad behajtást. Az okmány EU kompatibilis, azaz a határon túl is élhetünk mindenféle kedvezménnyel általa, és akár odaparkolhatunk a mozgássérülteknek fenntartott helyre, hiszen egy idegen ország rendőre biztosan nem fogja firtatni, hogy eredeti-e. Meg sem fordul a fejében, hogy ezt egyes országokban pénzért árulják. Szóval itt van ez a riporter, aki szépen végigjárta a lépcsőket, kiváltott egy ilyet hamis papírokkal, majd az egészet odavitte a rendőrségre. Nesze nektek, ti is tudtok évek óta róla, de én be is bizonyítottam helyettetek. Miközben ti tavaly még a Bithument csomagoltátok össze feleslegesen, én már azon gondolkoztam, hogy miként tudnék tenni a társadalomért valamit. A jutalom meg is lett, rabosították az újságírót, hiszen oknyomozóként ő is megvalósította a bűncselekményt.
Egyrészt van az ügynek egy nagyon pozitív kicsengése. Ugyan RTL-es riporterről van szó, de a szakma egységesen hördült fel az eset miatt. A TV2-nél ugyanúgy láthattunk riportot erről, és ez bizony egy igen szimpatikus tett. Több szervezet közösen nyilatkozatott adott ki erről, amit itt olvashatunk. De sajnos megy a hatóság részéről az össze-vissza mutogatás és a beszéd. Kondorosi Ferenc, az Új rend kormánybiztosa is hol ezt mond, hol azt.
A TV2 riportjában a következőt halljuk az ő szájából: „Az oknyomozó újságírásnál is vigyázni kell arra, hogy az illető ne kövessen el, ne valósítson el bűncselekményt”. Kérem szépen, hogyan képzeli az ilyen leleplezést a kormánybiztos? Valami ilyesmi lehet a fejében:
 
Helyszín - Okmányiroda
- Tiszteletem, Polgár Géza vagyok!
- Üdvözlöm, miben segíthetek?
- Riportot készítek arról, hogy nálunk milyen könnyű hamis mozgássérült igazolványhoz jutni. Úgy tudom, önök foglalkoznak ilyennel.
- Igen, teljes körű ügyintézéssel állunk rendelkezésére.
- Hogyan tudnám ezt bizonyítani a rendőrségen?
- Itt van egy általunk aláírt dokumentum, amiben mindent részletesen leírunk. Természetesen közjegyző által hitelesítve.
- Köszönöm szépen, hogy megkönnyítik a munkám. Viszontlátásra!
- Viszontlátásra. És kérem, majd a börtönéletről velem készítsen interjút.
- Szívesen
 
Valami hasonló helyzet lehet, amikor nem kell elkövetni a tettet ahhoz, hogy megvalósuljon a nagy leleplezés. Természetesen az is igaz, hogy határokat kell szabni, hogy ezek után az autókra szakosodott banda ne mondhassa azt, hogy csak oknyomozást végeztek abban, hogy az autógyártók mennyire keveset foglakoznak a lopásvédelemmel. De itt elég egyértelmű, hogy nem erről van szó.
Változik a széljárás, a kormánybiztos is másként nyilatkozik már. Az MTV híradójának már azt mondta, hogy „a Büntető törvénykönyv azt a cselekedetet vagy mulasztást minősíti bűncselekménynek, amelyet a törvény büntetni rendel és veszélyes a társadalomra. Polgár tette azonban nem veszélyes a társadalomra, épp ellenkezőleg”. De jó, Polgár Géza a köz nyomására átalakult, nemcsak nem követte el a tettet, hanem még frankó fazon is lett. Ennek kifejezetten örülünk, de miért kellett ehhez egy országos méretű kampány, miért kellett az országban minden szervezetnek és pártnak az ügy mellé állni, hogy az újságíró ne börtönben végezze? Miközben arról beszélünk, hogy törvény lesz annak érdekében, hogy a korrupciót az állampolgárnak is konkrét érdeke legyen leleplezni, aközben aki már most is ezt csinálja, azt meghurcoljuk? Kár, hogy sokan csak akkor gondolkoznak, ha erre valami felsőbb erő rákényszeríti őket. Mindent összefoglalva jó volt ez az eset, reméljük, az ügyészség megfelelőn bírálja majd el a cselekményt. Ezen kívül tényleg jó lesz egy ezzel kapcsolatos törvénymódosítás is, hogy a jövőben a törvény továbbra is a bűnözőket tudja üldözni.
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://mover.blog.hu/api/trackback/id/tr92766645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dest 2008.11.13. 11:33:34

Talán ott kellene kezdeni a vizsgálódást, hogy a rendőrség miért nem kutatott ez után, amikor tényleg közismert tény régen, hogy erre van lehetősgé. Igen, talán nem akkora bűncselekmény, mint más. De sejtésem szerint nem csak ehhez lehet hozzájutni kerülőúton.

Johnny336 2008.11.13. 12:45:36

Számunkra nem olyan nagy bűncselekmény, de aki elől elfoglalják a helyet ezek a faszcsírák, annak nagyon is komoly...

Egyébként az esetről pont az illegális szemetes TV-riporter ugrott be, aki hívta a jardot, hogy éppen üldözik, mindezt kamera előtt tette, headset nélkül, aztán kapta a csekket, hogy legyen szíves befizetni 16.000 Ft-ot (az összeg hasraütésszerű), szabálysértés miatt! Hát anyátokat!

Mostanában mintha azt venném észre, hogy egy-két dologban össze tudnak fogni a magyar emberek. Vagy csak délibáb?

W Joe 2008.11.13. 13:52:37

A rendőrség, ügyészség úgy tűnik nem szeretné a korrupció visszaszorítását. Inkább támogatni, jutalmazni kellene azokat, akik lelepleznek valamilyen korrupciót, törvénysértést.

Húsipar 2008.11.13. 13:58:25

"A rendőrség, ügyészség úgy tűnik nem szeretné a korrupció visszaszorítását." - Hát valamiből nekik is meg kell élniük, ha érted, mire gondolok...

Pistike 2008.11.13. 14:06:36

"Lenin jóságos is volt! Visszadobta a gyerekeknek a labdát, pedig közéjük is lövethetett volna!"
Itt örülni kell, hogy ennyivel is megúszta :)
Normális országban ilyenkor nyilván járna valami elismersé meg pénzjutalom.

Meer 2008.11.13. 14:18:19

És természetesen ennek híre ment így nyugatabbra is. Vélemény és konzekvencia megszületik a magyar jogról éppen úgy, mint a magyar okmányokról.
Miért kell nekünk mindent elrontani?

Parajpuding 2008.11.13. 14:33:03

A magyar rendőrség, ügyészség és bíróság morálisan, erkölcsileg és szakmailag is 0.
A rendőrség csak többnyire olyankor képes eljárni, ha belebotlanak, az asztalukra teszik, vagy kiszúrja a szemüket. Sokszor persze még ekkor sem. A nyomozást csak hírből ismerik, lusták, tudatlanok, beszariak. Egy szégyenteljes banda. Tisztelet természetesen a töredéknyi kisebbségnek, de ők vagy beállnak a sorba, vagy szívnak. Lehet sírni az anyagiak miatt, de konkrétan azt sem érdemlik, amit most kapnak. Sajnos az nem a pénz kérdése, hogy a törvénytisztelő állampolgárnak alig van esélye a bűnözőkkel szemben. Szolgálunk és Védünk?! Az évszázad legrosszabb vicce.

TheOne 2008.11.13. 14:43:33

Ha ez lemenne a CNN-en, és nem mondanák melyik ország, akkor is kis hazánkra tippelnék :)
Szolgálunk és Félünk!

komment 2008.11.13. 14:47:33

Ez a kormány semmit sem csinál.

molaris 2008.11.13. 14:54:04

Volt pár éve az eset, mikor a fotoriporter lefényképezte, hogy rendünk őrei tonFa testápolóval kínálnak meg egy teljesen ártatlant. Ő is kapott. Volt egy kis morgás, de már elült, mint délidőn a gulya. Mi is változott?- több lett a vesztegetési pénz, mert keveset nem vállalnak be a "fiúk". A többi ugyan az.

gonosz 2008.11.13. 14:56:39

Nem gondolom, hogy nem kellene azonnal kiállni az oknyomozó oldalán, abba meg végképp nem szívesen gondolnék bele, hogy tényleg bezárnák az ügy miatt.
Képzeld el a címet! KÉT ÉV BÖRTÖNRE ÍTÉLTÉK POLGÁR GÉZÁT JOGTALAN PARKOLÓKÁRTYA HASZNÁLATÉRT
Az egyetlent aki tett ellene! nyilván sokan erre sem kapnák fel a fejüket.
mit gondoltok, a korrupciót miért nem kívánja egyik erre hivatott szerv sem üldözni? Mert, az a lételemük? mert, önmagukat kellene üldözni? Mert, magyar ember oda nem szarik ahol eszik? mert sokak családi költségvetése csökenne de rendesen? vagy miért nem? mert ez az egyszerűbb út? mert a bürökrácia szüli a korrupciót? vagy, mert a bürokraták tengerén csak a korupció ladikján lehet átkelni? (de költői bazmeg)
ha Polgár Gézának napi parkolási gondja lenne és erre menne el a fizetése/bére jelentős része, netalán valahonnan szerzett volna (már korábban) parkolási kártyát és azt feketén használta volna, most lenne miről beszélni? lenne e Polgár Géza köcsögisztán aktuális lovagja, ha értelmesen/logikusan működne ez a szemét ország? ez van.

Kopasz Szuzukis 2008.11.13. 14:57:22

komment, b..ki! Az előző sem csinált semmit. Meg az azt megelőzők. A korrupció nem az elmúlt 6 év alatt alakult ki.

lyukrafutó 2008.11.13. 14:57:39

nekem egyszer mikor tanúként másodszorra hallgattak meg egy csalási ügyben (már a második rendőr persze+1 aki a feljelentést felvette, de majdnem hazaküldött) miután rámutattam pár valószínűségre és javasoltam merre kezdjenek nyomozni, honnan-milyen papírt, kimutatást (nem hallott még a mobil háromszögelésről) kérjenek, hogy: " azért ha van valami ötlete csak szóljon, én itt vagyok"
először büszke voltam rá, hogy milyen kis okos vagyok és segíthettem. most már röhögök rajta, főleg mióta megküldték a papírt h lezárták a nyomozást-anyám!!

Sipi 2008.11.13. 14:57:53

"Polgár Géza bűnöző lett"

ez ferdites.
mondhatni, hazugsag.

pillanatnyilag vizsgalat folyik ellene. bunozo ugyanis az, aki ellen jogeros, elmarasztalo birosagi hatarozat szuletik.

es hogy kivizsgaljak, ha valaki masok jogait megserti - meg ha azt joszandekkal is teszi - a jogallamisag bizonyiteka.

tudod, ez a normalis. ha a torveny azt mondja ki, hogy valamit nem lehet megtenni, akkor azt akkor sem lehet, ha azt egy altalam jonak tartott ugy erdekeben teszi.

a cel ugyanis nem szentesiti az eszkozt.

Charlie 2008.11.13. 15:05:09

Birka nép, amelyik eltűri, hogy 20 évvel az állítólagos rendszerváltás után az állítólagos "rendőrség" uralkodjon fölötte. Amely még a mai napig is ötvenes évek sötét, kommunista diktatúrájának ávójával (Állam Védelmi Hatóság = ÁVH!) egyenlő. Nem az állampolgár, hanem a bűnöző maffiahatalom, a bűnözők védelmére jött létre, egyedül ehhez ért, ez a "szakmája". Persze, hogy ellensége mindenki, aki valóban a bűnt üldözi, és az állampolgárokat védi. Birka népnek abrak jár, meg karám és villanypásztor. (Meg gumibot.) Legfőbb oka, hogy a szakadékban vagyunk, éppen ez! Hogy egy maffia uralkodik 9 millió 800 ezer állampolgár fölött. Mert Antall elvtárs úgy mondta, hogy szükség van a "szakmai" tudásukra. Nyilvánlavló, hogy a nácizmus bukása, a második világháború vége után nem volt épeszű ember (Nyugat-)Németországban, aki Hitler rendőrségére alapozva fejlesztette volna tovább a rendőrséget. Ellenkezőleg. Minden valódi rendszerváltás azzal kezdődik, hogy a megelőző rendszer fegyveres testületeinek tagjai nem léphetnek be az új rendszer rendvédelmi szerveibe. Ez minden normális országban egyértelmű. Csak Magyarországon nem az. Ennek isszuk a levét.

Desert 2008.11.13. 15:07:23

Johnny336: "de aki elől elfoglalják a helyet ezek a faszcsírák, annak nagyon is komoly..."

Ez mondjuk csúsztatás. Nagyon ritka, hogy a nem legális kártyákat erre használnák (én ahol van, ott szine mindig üres mozgássérült parkolókat látok), sokkal inkább az ingyenes parkolásra. Utóbbival pedig egyedül a semmiért pénzt kérő, fenyegető parkolómaffiát kárositják meg. Persze nem ez a megoldás, de felesleges a valóban mozgássértülteket belekeverni, mert nem őket éri kár, ill. csak minimális, ritka esetekben.

komment 2008.11.13. 15:12:48

nondebr:

Értem. Tehát hívok egy vízvezeték szerelőt mert az előző szarul dolgozott. Elmondom neki, hogy azért van itt mert az elődjével nem voltam elégedett. Mit ad isten, ő is szarul dolgozik. Mikor felhívom a figyelmét, hogy mi ez a gané amit művelt, ő azzal érvel, hogy az elődje még szarabbul dolgozott, legyek csak megelégedve.

Tudod, barátom, ezért tartunk itt. Keresd meg itt ezt a szót 'tu quoque' és olvasd el mi van alatta.

hu.wikipedia.org/wiki/Argumentum_ad_hominem

solesz 2008.11.13. 15:20:45

és persze az utcán posztoló rendőr nem korrupt.

és persze ti, kedves kommentelők nem vagytok korruptak. velem együtt.

ez a szerencsétlen Polgár Géza olyan bűnesetet tárt fel, amit ti magatok is eltűrtők, sőt, gyakoroltok nap mint nap.

és most mindeki hörgött, hogy mit képzel a polgár géza.

mint amikor gyurcsán elmondta, hogy ő bizony hazudott. mintha az összes hőbörgő politikus nem hazudott volna még soha.

ez van. ez a mi saját "gazdálkodj okosan" táblánk, ismerjök a szabályokat.

1. szabály: mindenki tudja, mindenki csinálja, senki sem mondja. pont mind a fingás.

polgár géza meg csináljon valami hasznosat. ez ugyanis teljesen haszontalan volt.

mi ugyanis, (már a nép) nem fogunk lemondani a korrupcióval megszerezhető előnyökről.

Urragasil 2008.11.13. 15:30:49

Solesz ott a pont. :D

Sparhelt · www.sparhelt.hu 2008.11.13. 15:33:49

Az rendben, hogy pár napja ettől hangos a sajtó. De mi van azokkal, akiket a riport lebuktatott?

TheOne 2008.11.13. 15:35:00

Sipi 2008.11.13. 14:57:53
"es hogy kivizsgaljak, ha valaki masok jogait megserti - meg ha azt joszandekkal is teszi - a jogallamisag bizonyiteka"
És az is, hogy rabosítják...ugye????
Ha te lettél volna a rendőr, akkor szerintem helyben ki is végzed.

W Joe 2008.11.13. 15:36:03

"De mi van azokkal, akiket a riport lebuktatott?"

Tőlük biztos elnézést kért a rendőrség és az ügyészség, amiért a riporter zaklatta őket, meg biztos kiderül, hogy a személyiségi jogaikban is sértették őket, ...

bonobonohu · http://bono.hu 2008.11.13. 15:40:01

"""komment 2008.11.13. 14:47:33
Ez a kormány semmit sem csinál."""

ez kérem aljas rágalom. láthatod most is, milyen szépen rabosítanak. vagy ez neked már smafu??? :-P :-D

Yogi 2008.11.13. 15:41:57

Büntető eljárásról szóló 1998. évi XIX. törvény 190. § (1) bekezdés j) pont : "az ügyész a nyomozást határozattal megszünteti ÉS megrovást alkalmaz, ha a GYANÚSÍTOTT cselekménye már nem veszélyes, vagy oly csekély fokban veszélyes a társadalomra, hogy a törvény szerint alkalmazható legenyhébb büntetés kiszabása, vagy más intézkedés alkalmazása szükségtelen."

Tehát: Meg kell gyanúsítani, ahhoz, hogy esetleg később mentesüljön a büntetési tétel alól, és mivel meg kell gyanúsítani, ezért le is kell rabosítani!

Mindenki olyan okos, először olvassátok el az ide vonatkozó törvényeket!

U.i.: A rendőrség nem a törvényeket hozza, hanem alkalmaznia KELL azokat! + Be. 28. § (3) "Az ügyész a vádemelés feltételeinek megállapítása végett nyomozást végeztet vagy nyomoz"

movhu 2008.11.13. 15:45:11

Yogi 2008.11.13. 15:41:57
A kérdés az, hogy az alkalmazott intézkedés arányban áll-e a bűncselekménnyel, illetve az, hogy ilyen esetben amúgy is szokás-e ilyen szigorúan eljárni.

Yogi 2008.11.13. 15:55:00

@Movhu:

A rendőrségnek a törvényeknek megfeleleően kell eljárni és nem áll módjában mérlegelni. Ha és amennyiben az ügyészség utasította rendőrséget (és nem orientálta, mert olyan nincs), akkor nem volt mérlegelési lehetősége. A gyanúsítás és a rabosítás nem egyenlő a bűnösség kimondására, arra csak a bíróságnak van lehetősége, sem a rendőrségnek, sem az ügyészségnek nincs ilyen jogköre. Ha még emlékszel rá, akkor hasonló parkolós témában is begyanusították a TV2-es riportereket és ügyészi megrovásban részesültek, pontosan a fentiek miatt. Az oknyomozáshoz csak annyit tennék hozzá, hogy a rendőrségnek tiltja a törvény azt, hogy bűncselekmény elkövetésére felbujtson bárkit is, akkor az újság íróknak meg a blog analógiája szerint szabad?

peetig 2008.11.13. 15:56:16

A kérdés a következő: mikor ez a téma már nem friss, vagyis a napi médiát már nem fogja érdekelni az ügy, akkor mi lesz a riporter úrral? Elítélik, csak mi már nem fogunk értesülni róla? Esetleg felmentik egy ejnye-bejnyével? Hova illeszkedik be az ún. oknyomozó újságírás a rendőrségi nyomozásba?

Jogilag kéne rendbe tenni az ügyet, hogy ne az járjon pórul, aki segíteni akar. Lassan húsz év telt el a rendszerváltás óta, de vannak dolgok, melyek nehezen változnak (emberek gondolkodása, hivatalok hozzáállása). Pl.: még mindig életben van egy-két törvényerejű rendelet, melyeket még az Elnöki Tanács hozott: ezeket miért nem lehetett sima törvénnyé módosítani. A rendszer eléggé anakronisztikus.

Gigalamer 2008.11.13. 15:57:19

Nézzük a tényeket:

- Az "oknyomozó" újságíró elkövette és pontosan dokumentálta a Btk. 274.§-ba ütköző közokirat-hamisítást.
- Az oknyomozó ujságíró elkövette és pontosan dokumentálta a Btk.254. § (1)-ban foglalt vesztegetést.

A tettek elkövetése UTÁN az oknyomozó újságíró feljeletést tett ismeretlen tettes ellen a rendőrségen és a birtokában lévő bizonyítékokat átadta a nyomozó hatóságnak.

A nyomozó hatóság a bizyonítékok alapján megállapította, hogy az oknyomozó újságíró alapoan gyanúsítható vesztegetéssel és közokirat-hamisítással, ezért gyanúsítottként meghallgatta és a törvényi előírásoknak megfelelően felvette az adatait a bűnügyi nyilvántartásba.

A Btk jelenleg hatályos szövege pl a Btk.251. § (1) esetében a következő: "A költségvetési szervnek, gazdálkodó szervezetnek vagy a társadalmi szervezetnek az a dolgozója, illetőleg tagja, aki a működésével kapcsolatban jogtalan előnyt kér, vagy a kötelességének megszegéséért az ilyen előnyt, illetve annak ígéretét elfogadja, vagy a jogtalan előny kérőjével vagy elfogadójával egyetért, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

Az a jogalkotó hibája, hogy az utolsó mondatban - véletlenül vagy szándékosan - nem szerepel az a kitétel, hogy " ... vétséget követ el, KIVÉVE AZ 'OKNYOMOZÓ' ÚJSÁGÍRÓT, és két évig...".

A Btk-ban foglalt bűncselekmények megtörténtek. A rendőségnek feladata és kötelessége ezen bűncselekmények minden részletre kiterjedő felderítése. Ennyi és nem több. A rendőségnek sem joga, sem kötelessége nincs arra vonatkozólag, hogy mérlegelje a bűntett elkövetésének körülményeit, a társadalomra való veszélyességét, a büntetés szükségességét. Ezek a jogok és feladatok az ügyészség és a bíróság hatáskörébe tartoznak. A rendőrség jogszerűen járt el, sem többet, sem kevesebbet nem tett, mint amire a törvények jogosítják és kötelezik.

A jelenleg hatályos jogrend lehetővé teszi, hogy a társadalom számára veszélyes bűncselekmények felderítése érdekében a felderítést végző személy vagy szervezet esetenként maga is elkövessen egyébként tiltott tevékenységeket vagy akár bűncselekményeket is, de kizárólag ELŐZETES bírói jóváhagyással. A jelenleg hatályos jogrend nem tartalmaz egyetlen olyan kitételt sem, melyszerint az oknyomozó újságíró előzetes jóváhagyás nélkül hivatalból üldözendő bűncselekményeket követhet el, amennyiben azt pontosan dokumentálja és utólag a bűnüldöző hatóságok tudomására hozza.

Mindezekkel a tényekkel az említett oknyomozó újságíró is tisztában volt, vagy tisztában kellett volna lennie és ugyanez vonatkozik az őt foglalkoztató tv társaságra is.

Összegzésképp megállapítható, hogy a gyanúsítás és nyilvántartásba vétel körüli hajcihő csak a nézettség növelését célzó reklámhadjárat, illetve kísérlet a rendőrség elbizonytalanítására a későbbiekben napvilágra kerülő, szintén oknyomozó újságírás leple alatt elkövetett törvénysértések és bűncselekmények megítélése tekintetében.

komment 2008.11.13. 16:14:42

Gigalamer:

Vagy pedig egy célzás arra, hogy törvénymódosításra van szükség, mert így a jobb kezünkkel vakarjuk a bal fülünket, ami ugyan nem ütközik törvénybe de valljuk be hülyén néz ki.

Sipi 2008.11.13. 16:56:26

TheOne

kepzeld el, igy mukodik a dolog.
ha egy buncselkmeny elkovetesvel gyanusitanak, akkor bizony az ezzel jar.

az pedig, hogy nem vagy tisztaban a jogrendszer mukodesevel, nem engem minosit...

az, hogy nem erted meg az altalam leirt szoveget, az ismet nem engem minosit.

tehat mielott epet hanysz, talan hasznald az agyadat.

Sipi 2008.11.13. 17:08:45

komment

egyetertunk abban, hogy esetlegesen a jogszabalyon modositani kell.

DE!

amig nem modositottak, addig ez a jogszabaly van ervenyben es addig bizony ez az iranyado.

solesz 2008.11.13. 17:25:23

Kedves kommentelők: Polgár Géza sajnos a társadalomra nézve súlyos károkat okozó cselekedetet hajtott végre.

Íme a magyarázat:

egy rendszer akkor működik, ha nem vakargatjuk a feneketlen mély visszáságok szartengerét, mert még a nyakunkba ömlik.

Példa:

a család addig nyugodt, amíg ki nem derül, hogy nagypapi kéjsóváran simogatja az unokát. de ha ez kiderül, akkor napvilágra kerül az, hogy az apuka, hányszor csalta meg az anyukát. és aztán kiderül, hogy anyuka igazából lezbikus. és kész vége a családnak. sokszor mi magunk eltűrjük, és nem teszünk szóvá dolgokat, mert fő a nyugalom...

hát kell ez nekünk.

üljünk csöndben, fingjunk, de halkan.
mert ha valaki hangosat fingik, akkor el fog szabadulni a pokol.

A rendőrség csak minket akar megvédeni attól, ami az után következik, hogy kiderül, hogy sajnos az országunk nem egy melegvizes wellnes medence, hanem egy forró vizes pokoli kondér, és mi magunk fővünk benne.

Sipi 2008.11.13. 17:31:56

solesz

ez demagogia.
nem az a gond, hogy felderiti a korrupciot. a gond az, hogy ezt torvenytelen eszkozokkel teszi.
marpedig az igenybe vett eszkozok valasztjak el a torvenytisztelo allampolgart a bunozotol, nem pedig az elerni kivant celok. betorni is tilos, meg akkor is, ha a maffiafonok lakasaba torsz be bizonyitekokert.

az akkor is betores.

ezt tessek felfogni. Polgar Gezat SEMMI nem emeli a torveny fole..

ha tiszteled azert, amit tett, akkor adakozz nerki az ugyvedi tiszteletdijra...

komment 2008.11.13. 17:40:25

Sipi:

Nos, akkor várom a javaslatod arra, hogy Polgár Gézának, hogyan kellett volna törvénytisztelő módon utánajárnia ennek az ügynek.

Sipi 2008.11.13. 17:56:21

komment

ha en mondom meg a modszert, akkor en vagyok az oknyomozo riporter es en veszem fel a riportert jaro dellat.

egyet tudok. en sem vegezhetem a munkamat ugy, hogy kozben torvenysertest kovetek el es o sem vegezheti a mukajat ugy, hogy torvenysertest kovet el.
ez egy axioma.

Yogi 2008.11.13. 19:31:16

Végre a józanabb is hallatja a hangját! Az egész média cirkusz, ahogy is Gigalamer mondta, semmi másra nem jó, csak arra, hogy a rendőrség ne végezhesse a munkáját jogszerűen és szakszerűen. Az hogy az ügyészség rendre kifarol a rendőrök mögül, az már egy kicsit sok(k). (lsd.: tojás dobálás, hivatalos személy elleni erőszak stb.) A retek klub ezzel az akciójával hívta fel a "nézők" figyelmét a hamarosan bemutandó "oknyomozó riportjára". Amikor belekezdtek már tudták, hogy törvénysértést fognak elkövetni!

solesz 2008.11.13. 20:41:30

Sipi

nem demagógia.
ez a helyzet. ha megérted, ha nem.

a törvények meg megteszik a maguk dolgát az életben. azt a látszatot adják, hogy vannak szabályok.

de érdekes módon ezek a szabályok gyorsan változnak...

és te is tudod, én is tudom, hogy a szabályok, törvények ellenére egy erkölcsi romhalmazon ülünk.

Gigalamer 2008.11.13. 21:12:07

index.hu/kultur/media/rabosit7355/

Tököm kivan a retekklubbal!

Főműsoridőben közlik, hogy az ügyészség megszüntette az eljárást, "tehát nem követett el bűncselekményt". A sok-sok átlag néző meg lezárja magában a történetet azzal, hogy megint hülyék voltak a rendőrök.

Sipi 2008.11.14. 12:41:11

solesz

erkolcsbol pont annyi van a vilagon, mint segglyukbol..
minden embernek egy-egy sajat, ami sokban hasonlithat, de egeszen biztosan nem teljesen ugyanolyan..

ami egy, ami kotelez, az a torveny
az erkolcs nem mas, mint humbug.

Sipi 2008.11.14. 12:45:13

Gigalamer

sajnos Magyarorszagon a funkcionalis analfabetizmus nepbetegseg.. ez ugyanaz a szitu - marmint az rtl megjeleniteseben - mint a "nem taggyulesen mondta"

mindenesetre az altalad belinkelt cikk korrekt, amikor azt mondja, hogy "az RTL Klub riportere a rokkantaknak kiadott parkolóigazolványok körüli visszaélések feltárásának érdekében maga is bűncselekményt követett el."

tehat ELKOVETTE a buncselkemenyt.
tehat JOGOS volt a rabositas
JOGOS volt a vizsgalat.

Sipi 2008.11.14. 12:50:45

solesz

"de érdekes módon ezek a szabályok gyorsan változnak..."

ehhez meg annyit, hogy ideje megszoknod, hogy nem lephetsz 2x ugyanabba a folyoba...
minden valtozik. te is. a vilag is. a torvenyek is.
es ez a normalis. hogy nincs semmi kobe vesve. hogy alkalmazkodnak az emberek egymashoz, a tarsadalom az emberekhez, a torvenyek a tarsadalomhoz.
süti beállítások módosítása