Pornónézés az APEH-nél

2008.06.10. 13:30

Viccek és kényes témafelvetések tárgya volt a prostituáltak számlaadási kötelezettségének elemzésekor, hogy vajon miként ellenőrzi az APEH munkatárs, hogy az illető „szolgáltató” eleget tesz-e ennek a kötelezettségnek. Nem könnyű feladat, hiszen számla nyilván csak akkor jár, ha a „vevő” igénybe veszi az illető hölgy által nyújtott lehetőségeket, e feltétel nélkül nehezen kérheti számon azt, hogy kapott-e nyugtát vagy netalán áfás számlát. Arról ne is beszéljünk, hogy vajon mit is írjon be a szolgáltatás megnevezése rovatba, illetve milyen statisztikai számjeggyel lássa el azt. Tény, az adóellenőrök munkája nehezedik, hiszen az élet legszélesebb skáláján található vállalkozó szemléletű emberek esetében kell vizsgálni a kiadások és költségelszámolások rendszerét, és feltárni az esetleges szabálytalanságokat. Egy ilyen kínos helyzettel néz szembe az APEH Észak-Magyarországi Regionális Igazgatósága.

Történt ugyanis, hogy Hopka Ferenc, aki producerként az egyik legkelendőbb anyagba fektette a pénzét, pornófilmet forgat. Annak rendje-módja szerint Egerben be is rendezett egy stúdiót 2005-ben, ami - ismerve ezeknek a filmeknek a környezetét - nem kellett túl nagy beruházással készüljön. Természetesen, mint az a vállalkozásokban szokás, Hopka élt azzal a lehetőséggel, hogy a szükséges berendezések és kellékek áfáját visszaigényelje, és azokat költségként elszámolja. Nem is lett volna semmi gond, a számlák rendre átmentek az ellenőrzésen, és az adóhatóság készséggel elfogadta a vibrátorokról, szoláriumról, szaunáról szóló számlákat. Ezek után viszont nem akarja elfogadni, hogy a helyiség berendezése, bútorzata egyértelműen a vállalkozáshoz szükséges kellék volt-e, és ilyen módon vitatja azok elszámolásának jogosságát. Mit tehet ilyenkor az illető vállalkozó, hogy bizonyítsa az igazát?

Nagyon egyszerű dolgot. Hiszen filmes bizonyítékai vannak arról, hogy ezek a tárgyak valóban ott szerepelnek a filmekben. Be is nyújtotta az alkotásokat az APEH felé, akiknek most tetszik vagy nem, de ezeket meg kell vizsgálni. Azaz a filmek megtekintése során meg kell állapítaniuk, hogy a kérdéses tárgyak valóban erre a célra lettek-e felhasználva. Bár több dolgozó tiltakozott, tény, hogy az adóhatóságnak minden benyújtott bizonyítékot meg kell vizsgálnia és mérlegelnie kell, és csak ez alapján hozhat döntést. Itt pedig úgy néz ki, hogy egyértelműen ott vannak a bútorok a filmekben, állítja a producer. Annyit azért érdemes felidézni, hogy az eset nem teljesen újdonság, mert hasonló problémával már nézett szembe az állami hatóság még a múltrendszer idején. Akkor még tilos volt pornográf anyagok behozatala Magyarországra, és ezért a szerencsétlenebb magánimportőrök autóülése alól elkobozták a határon ezeket a videokazettákat. Azt viszont, hogy ezeken valóban a feltüntetett anyag van-e meg kellett állapítani, hiszen csak akkor valósult meg a bűncselekmény. Erre meghatározott emberek voltak, akiknek a dolga az volt, hogy ezeket a kazettákat vizuálisan ellenőrizzék, és kiadták a dokumentumot, hogy tényleg az történik a felvételeken.

Ezek után nem is tudjuk, hogy mi következhet. Képzeljük el, hogy az APEH nem fogadja el a bizonyítékokat, és esetleg úgy ítéli meg, hogy nem jogosak, majd vállalkozónk jogi útra tereli az ügyet. Ezután az ügyészség, a védő, majd a teljes bíróság közösen tekinti meg ezeket a filmeket, hogy megállapítsák, hogy valóban ott vannak-e a bútorok. Már láthatjuk is magunk előtt a védőbeszéd részleteit. Tisztelt Bíróság! Ahogyan látják, a megállított felvételen jól látszik, hogy az a barna színű komód, amely eddig a vita tárgyát képezte, ott van a hölgy alatt. Ugyan a márkajellegzetességre utaló intarziás berakást eltakarja a férfi nemi szerve, de az általam mellékelt fotó jól mutatja, hogy egy és ugyanazon típusról van szó. Most pedig tovább indítom a filmet, és nézzük a lista alapján a keresendő tárgyakat. Csak el ne terelődjön a figyelmük… Kíváncsian várjuk, mit kell ezek után ellenőriznie az APEH-nak, amikor vagyonosodási vagy egyéb vizsgálatok során bizonyítékokat kell megvizsgálniuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mover.blog.hu/api/trackback/id/tr32512838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nevetőharmadik 2008.06.10. 13:42:23

Ez hihetetlen !!!

Van, amikor mégiscsak szeretem ezt az országot!

Én-e 2008.06.10. 13:43:29

Gratulálok, nagyon szellemes post, végig röhögtem elképzeve az eseményeket!

Suppiluliumas 2008.06.10. 13:43:48

Hamarosan megnő az APEH-hez jelentkezők száma:)

verapo 2008.06.10. 13:48:58

Követelem az esküdtbíróság bevezetését, és jelentkezem esküdtnek.

bloodhound v2.0 2008.06.10. 13:49:18

nem értem, hogy ez mitől hírérértékű. csak te liheged túl, szerintem.

bloodhound v2.0 2008.06.10. 13:51:26

láttam már egy-két cifra ügyet, "érdekes" tárgyi bizonyítékot, úgy gondolom egy p.rnófilm nem egy nagy wasistdas...

btw. kurva anyját a spam és cathpa-ellenőrzés írójának.

avogadro00 2008.06.10. 13:52:51

mért lehet az áfát visszaigényelni? szerintem ez olyan hűlyeség !!!!!!!!!!!!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.10. 14:00:43

Miért lehet a vibrátor áfáját leírni az adóból???

Én mi írhatok le? Lófaszt se ..

Amúgy a bútorokkal mi lett a forgatás után? Valószínűleg Hopka úr házában kötött ki...

Szarfaszú vállalkozók, vesz egy TV-t és leírja az adóból, hogy "oktatási célból" vette ...aztán azon nézi az EB-t esténként ....

movhu 2008.06.10. 14:04:55

"vesz egy TV-t és leírja az adóból, hogy "oktatási célból" vette ...aztán azon nézi az EB-t esténként ...."
Erről tudnék mesélni...ismertem olyat, aki az olasz nyaralását írta le, mint építész, hogy anyagot gyűjt az ötleteihez. A bizonyítékok a fotók voltak, és nem lehetett belekötni

hulyemagyar 2008.06.10. 14:17:36

Csak egy ártatlan kérdés:
Ha Te is vállalkoznál vmiben és az adótörvények lehetővé tennék neked, hogy csökkentsd az adódat, akkor nem tennéd meg?

"Miért lehet a vibrátor áfáját leírni az adóból???"
Mert tárgyi eszköz.

"Én mi írhatok le? Lófaszt se .."
Akkor hajrá! Vállalkozz vmiben, csináld meg a szerencsédet, aztán mutasd meg, hogy te nem élsz ezekkel a lehetőségekkel! Legyél az erkölcs és etika bajnoka, és ne élj a törvények adta lehetőségekkel ill. kiskapukkal! Én drukkolok neked!

aPar aLyza 2008.06.10. 14:24:34

Mint ismeretes az ADÓhatóság sex közben nem használ bútorokat és/vagy e helység tárgyi feltételei nem ismertek. Nem feltételezem azt sem a T. ADÓhatóságtól, hogy párosodási szokásait nem a padló-plafon-falak meglétű műtárgyban végzi.

A szart, azt kéne, nem az áfát visszaigényelni.

zon 2008.06.10. 14:27:00

Sok emberrel találkoztam már,aki büszke volt arra,hogy ő az utolsó fillérig megfizeti az adót.Persze, levonták a fizetéséből.Mihelyt módja lett eldönteni,hogy "korrigálja-e" adóalapját,vagy sem, előbukkant a kisördög : "Abból a pénzből pont kijönne az új bicaj a gyereknek..." És lőn...
Gyarló,kapzsi az ember,vagy ostorral kényszerítik adózásra, vagy sehogy.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.06.10. 14:30:25

ez nagyon király :-).
befenyítik, hát ad ingyenpornót.
mi történik a kópiákkal a bizonyítás után? :-)
gyere józsi, holnap egy pincészetet veszünk célba!

szerintem 2008.06.10. 14:32:30

mi ebben a kiskapu? diszlet forgatashoz, nem kell ezt tulporogni. es szerinted azt hogyan allapitjak meg, hogy valakinek egeszseges-e a prosztataja? igen, benyulnak, az sem kulonosebben vicces.

joe the killer 2008.06.10. 14:37:15

az adózással csak egy baj van, hogy amit befizetsz jósok pénz, na annak nincsen látszatja ebban az országba, én például szívesen nyitnék bordélyt de nem lehet, pedig még adót is fizetnék, az apehososk meg mind gecik

paulkemp · http://halfpecssquad.blog.hu/ 2008.06.10. 14:40:42

úgy látom egy két kommentelő itt túl komolyan veszi magát. szerintem:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

sanya64 2008.06.10. 15:09:54

tehát ha én forgatok egy azaz 1 db szexfilmet az új húszmilliós autómban, ennek okán visszaigényelhetem az Áfát, ami jó pár millió azért ám, majd utána megszüntetem a "filmes cégemet", oszt' jónapot...

teccik... ))
tényleg kafa lehet... ))

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.10. 15:35:21

hulyemagyar

Persze igazad van, de kurvára unom, hogy a fele fizetésem eltűnik minden hónapban (ja, én ilyen proli bérből-fiezetésből élő vagyok, nem pedig áfa-visszaigénylő vállalkozó), az ilyen és az összes hasonló ügyre pedig Te, meg a többi okostojás rámondja hogy "törvényes" ... persze hogy az, különben nem igényelnék vissza.

A törvényt kell megváltoztatni, tisztában vagyunk vele ...

kenyszerjogasz 2008.06.10. 15:45:28

megdöbbentő.
de van durvább.

aki büntetőjoggal foglalkozik (akár bíró, ügyvéd v ügyész) előbb utóbb olyan bizonyítékokat kell hogy értékeljen, amiken pl családok vannak feldarabolva esetleg.

aki meg apechesnek megy ne sírjon hogy intimszférában kotorász, úgy is oda kívánják.

zon 2008.06.10. 15:46:27

sanya64: személyautó ÁFA-ja nem igényelhető vissza.Ha a vállalkozásban hasznosított eszközt onnan kivonod(eladod az eszközt,vagy megszünteted a céget) az eszköz eladási ára,vagy piaci értéke után az ÁFA-t vissza kell fizetned.

nyekk 2008.06.10. 15:51:22

Na jó, de hogyan különítik el, hogy milyen arányban használták a vibrátor magán, és milyen arányban üzleti célra? A céges vibrátorra üzemóra számlálót kell szerelni?

Joshua 2008.06.10. 15:51:26

Sanya64, nem igazán érted a lényeget mi?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.06.10. 15:55:19

"Ezután az ügyészség, a védő, majd a teljes bíróság közösen tekinti meg ezeket a filmeket,"

Ügyészség nem nagyon játszik közigazgatási vagy polgári perben.

apa 2008.06.10. 15:55:22

Kedves Fiaim!

Ahhoz, hogy nettó 23 Ft bért kifizessek valamelyik nagyszájú énmindentleadózok-nak, ahhoz 77 Ft-ot be kell csengetni az államkasszába.
Naná, hogy mindent leírunk, amit csak lehetséges.

Baromméter 2008.06.10. 16:08:13

tehát ha én forgatok egy azaz 1 db szexfilmet az új húszmilliós autómban, ennek okán visszaigényelhetem az Áfát, ami jó pár millió azért ám, majd utána megszüntetem a "filmes cégemet", oszt' jónapot...

Nem, nem, a törvény betűje szerint arányosítani kell, és cask abban az arányban ignyelheted vissza, amely arányban a vállalkozás célját szolgálj(t)a.

hulyemagyar 2008.06.10. 16:28:36

zero · vastagbor.blog.hu/ 2008.06.10. 15:35:21

Te Zero! Indíts egy vállalkozást, tapasztald meg, hogy ott mit és mennyit nyúl le az állam, aztán utána ugass! Ne így, az oldalvonal mellől!

Mille38 2008.06.10. 17:13:23

Az a baj, tudjátok, hogy nemcsak a szóban forgó pornót kell megnéznie a T. Bíróságnak, hanem sajnos a szombathelyi pedofil-ügy számos bizonyítékát is. Az sajnos még ennyire sem lesz vidám nekik. :(((

Skulo · http://politoxi.blog.hu/ 2008.06.10. 18:48:28

Te rajzoltad a csajt movhu? :)

Skulo · http://politoxi.blog.hu/ 2008.06.10. 18:50:37

Mille38: Meg a szénnéégett és feltrancsírozott hullákat is. :/

Akkor már inkább a pornó. :)

Skulo · http://politoxi.blog.hu/ 2008.06.10. 18:51:17

Tényleg, van most az APEH-nál felvétel? Elmegyek pornófilmvizsgálónak. :)

Skulo · http://politoxi.blog.hu/ 2008.06.10. 18:56:09

Látod zero nekik mennyivel jobb, még a lófaszt is leírhatják, ha enimelpornó! :P

dupi 2008.06.10. 19:58:36

mondjuk én a helyedbe nem hagytam volna ki azt a ziccert, hogy rendezzünk róla népszavazást is :)

a sok irigy énmindentleadózok meg kpja be, hihetetlen hogy mennyi hülyeséget össze tudtok hordani.

és tanulságos, hogy egy laza poénból hogy lesz köcsög szomszéd.

Johnny336 2008.06.11. 11:02:12

Remélem kutyás melegpornót is forgattak ott. Hadd bámulják csak az APEH-osok :)

Kaktusz 2008.06.18. 11:34:41

röf-röf

Usalany 2008.06.18. 15:09:22

Az adohatosag egye meg a sajat sz.....at, amit 20 eve alkotott!!!!! :-))))

Liberté__73 2008.06.23. 15:10:30

Szeretem sz ilyen "assetoommirőlbeszélekcsakhőbörgök-merprolivagyok" hozzászólókat.

"Miért lehet a vibrátor áfáját leírni az adóból???"- b+ az áfáját max visszeigénylő pozícióba teheted és ha van mniből visszaigényelni akkor visszaigényeled, de ehhez áfatartalmú bevételednek is kell lennie.
"Leírni az adóból" - max elszámolni költségoldalon, ezzel az adóALAPOT csökkenteni

"ja, én ilyen proli bérből-fiezetésből élő vagyok, nem pedig áfa-visszaigénylő vállalkozó" - és ki tiltja meg, hogy vállalkozz??? mondjuk tényleg kényelmes minden lehet hó elején kézbekapni a fix fizetést, nem törődni azzal, hogy az hogy kerül oda, hogy a cég miből él és merre fejlődik, hogy legyen a T munkavállalók segge alatt szék, fűtés, internet, papír, esztergagép, teherautó, whatever ...
Mondjuk hőbörögni tényleg kurva egyszerű.
Gondolm nemcsakhogy proli vagy, de még ráadásul közszolga is, magyarul a NETTÓ adód nulla.
So shut up and work, dumbass.
süti beállítások módosítása