Rubint szív blog.hu

2008.04.22. 16:00

Akik nem szeretik a visszatérő témákat, azoktól előre elnézést. A cím bármilyen más blogban feltűnő címre történő hasonlósága csak a véletlen műve. Mindenestre a nagy hír, hogy Rubint Réka ismét írt a blogjába, és a téma a korábbi fájdalmának újabb nézőpontból történő előadása. A bejegyzés színvonala határozottan javult, helyesírási hibáktól mentes, írója rájött a helyesírás számítógépes ellenőrzésének rejtelmeire, nem úgy, mint a korábbi esetben. A stílusa is javuló tendenciát mutat, kifejezetten jobb hangvételű, már kulturáltnak is nevezhető. Ekkor azonban nem csalódunk, Réka előveszi azért a vesszőt a fenekem kiporolásához.

Kezdetnek a Família Kft. szintjét hozó módon azzal kezdi a „miről is írjak” szöveget, hogy „Arról, hogy 2 év kihagyás után megjelent 4x20 percből álló, szuper hatékony, rövid idő alatt látványos eredményt biztosító dvd lemezem? Aki velem tornázik otthon, és már várta, az úgyis tudja…” Itt máris elhalálozunk, annyira jól sikerült ez a „burkolt” reklám. Ez olyan, mintha arról regélnék itt, hogy „Reggelente én is a humoros és izgalmas Hóbelevanc olvasásával kezdem” A téma fejtegetés folytatódik azzal, hogy megkapom a minősítést, miszerint „Akkor arról, hogy mennyire savanyú volt annak a bizonyos weboldalnak a szőlő, akiről a múltkori blogomban írtam?! Á! Ugyan! Több sort nem is érdemelnek. Rájöttem, hogy minden ember olyan munkát vállal, olyan cikket ír, amilyen a lelke mélyén ő maga!” Igen Réka, én valóban ilyen vagyok. Nem futok neki még egyszer a leírásnak, a korábbi bejegyzésben el lehet olvasni. Számomra igen zavaró, amikor valaki bármilyen okon a társadalom fölé emeli magát, például olyan bevezető mondatokkal, amilyeneket reklám gyanánt láthatunk a bejegyzésekben. Arról ne is beszéljünk, hogy a feltevéssel ellentétben, miszerint a weboldalnak volt savanyú a szőlő, el kell árulnom, hogy csupán az én szememet zavarta a helyesírási hibáktól sem kicsit mentes, pocskondiázó blogbejegyzés. Állítólag egy igazán jó ember pénzért sem vállal ilyen munkát, de el kell hogy áruljam, itt még pénz sem játszott szerepet az írásban. Azaz nem pénzért írtam, amit írtam, hanem azért, mert úgy jó nekem, és kész. Lehet, hogy van akinek nehéz elképzelni, hogy bármit is csináljon ingyen és bérmentve, de nekem nem egy ilyen dolog van az életemben. Hogyan is folytathatnám?

„Az önkritika gyakorlása, pedig nem egy könnyű feladat” Tényleg, ez nagyon jól lejött a korábbi blogbejegyzésből is, ahol az önkritika gyakorlása helyett megindult a kődobálás, és ez a tény zavarja az emberek szemét. Sőt, önkritika gyanánt kijelentem, hogy az új blogbejegyzés hatására magamba néztem, amikor a következő mondathoz értem, és elgondolkoztam azon, hogy miként írok én: ”…Müller Péter, sem Csernus, Vámos Miklós, Kepes András és a férjem…” Nem, egyikükkel sem szeretném magam összehasonlítani, én csupán itt valamit firkászok a net világában arról, hogy egyesek miket követnek el ugyanebben a birodalomban. És soha nem azzal volt a baj, hogy Norbi lefogyasztott X számú embert, bár a százezres szám azért kicsit túlzónak tűnik. Nem azzal van baj, hogy valaki megél abból, hogy egyes emberek szeretnének karcsúbbak és egészségesebbek lenne, és ezért update cuccokat vesznek, még akkor is, ha közben a GVH nem győzi bírságolni az ezzel fémjelzett termékeket. Nekem, és a korábbi bejegyzések íróinak azzal volt bajuk, amikor valaki az ismertség címén például garázda módon viselkedik az utakon. Mit is írhatnék még ezután?

Szép napot nektek, legyen világbéke, ne bántsátok egymást, békülj ki a szomszéddal, gyorsan lopd vissza a kutyájától a mérgezett kolbászt, és ne feledkezz meg az 1%-kod felajánlásáról! És végül egy véletlenül sem lényegtelen információ: Ma több órás kihagyás után újabb blogbejegyzésem jelent meg, ami feldobhatja a mai napodat! De miért írom ezt ide? Aki olvas, az úgyis várta :)

A bejegyzés trackback címe:

https://mover.blog.hu/api/trackback/id/tr44437193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ítélő 2008.04.22. 16:21:23

Nem lenne baj ezzel a Schobert családdal, ha nem gondolnák mániákusan azt, hogy irigyek rájuk az emberek.
Érveik túlnyomó többége ugyanis arra épül, hogy rá irigyek az emberek. De mégis mire? Másnak is van normális családja, és lehetnek sikeresek a munkában.

És amúgy is első :)

Hobelevanc 2008.04.22. 17:29:31

Szerintem a rubintrékás blogbejegyzések legfőbb mondanivalója az, hogy van, amikor az embernek nincs mondanivalója, de nem akar arról tudomást venni, hogy ilyenkor jobb hallgatni.

mókus 2008.04.23. 00:35:40

Tudom, megígértem, hogy nem írok ide, de eszembe jutott valami. Ha már a veszélyes celebsofőrökről van szó, igazán csokorba köthetnéd őket egy poszt erejére. Gondolok itt stohl kokósan belőve vezetek andrásra vagy császár rendőrgyilkos elődre, szóval sokan ijesztgetik a rendesen közlekedőket és az előbb említett sofőrök egyike sem kapott igazi büntetést. Sajnos úgy néz ki réka sem fog, igaz ő még nem ölt meg senkit és nem okozott akkora kárt sem mint a stohl..

Doris · http://doris.blog.hu 2008.04.23. 05:41:32

Ismét 0 (nulla) komment (áh, micsoda közléskényszer az emberekben!), a bejegyzés értékelése 2.99 (sebaj, ezzel már legalább nem a bukás határán mozog. Erős közepes.

Bateman · http://bateman.sarok.org 2008.04.23. 09:18:29

Minden egyes bejegyzésnél elönt az a kéjes tudat, hogy nem véletlenül raktalak be a kedvencek közé. Kedves Rékához pedig csak annyit, hogy ő tipikusan az az ember, aki nem lát tovább a saját butaságának a burkán, nem mellesleg semmi önkritikája és nincs a közelében senki, aki szólna neki, hogy Rékuci: agyad hangya. Szóval, ne süllyedjen le az ember az ő szintjére, mert győz az évek alatt ott szerzett rutin... Ettől függetlenül jó a poszt, meg aki olvassa... :D

krtek 2008.04.23. 09:35:44

Hagy a francba ezt az ostoba, műanyag, műmájer, műnőt.
Az ilyen mániákus magamutogató fajtát legjobban úgy tudod büntetni a nagyívbe leszarod.
ROTTY!

Baszkurátor 2008.04.23. 09:54:07

Talán azért mert annyit sem ér a sóbinóbi família, hogy az meber koptassa a billentyűzetet.

**--**

@ mókus · ilovethe90s.blog.hu 2008.04.23. 00:35:40

Nagyon jó az ötlet!!!

krtek 2008.04.23. 10:02:54

mókus,

off.
A múltkor valahol olvastam a rendőrgyilkos előd ügyvégjétől okosságokat (valami agyatlan bulvárfirkász megcsinálta tetves karrierje csúcsát jelentő mélyinterjút). Amin kinyílt a bicska, azt nyilatkozta a "sztáügyvéd" kogy szakmai pályafutása egyik nagy sikere volt a császárelőd per.
Nem a magyar törvényhozés szégyene, hanem egy ügyvéd sikere. Régen tudott hogy a törvény pénz kérdése, de ennyire nyíltan... Undorító.

KEhelyKE · http://kehelyke.blog.hu 2008.04.23. 13:32:39

hogy lehet, hogy ennyien utálják, mégis milyen jól megél?
ez így nem frankó...

Baszkurátor 2008.04.23. 16:00:50

@ KEhelyKE 2008.04.23. 13:32:39

Szerintem nemigazán az elődöt utálják azok aki.Inkább az "előd jelenség"et.Azt, hogy a törvény előtt vannak EGYENLŐK ÉS EGYENLŐBBEK.
Többször kérdeztem már, hogy szerinted Gipsz Jakab köztisztasági szakmunkás is ennyit kapott volna ha betépve elüt egy rendőrt ( vagy akárkit, bár a rendőr hangsúlyos ), aztán megpróbál elkövetni némi biztosítási csalás ....Vagy teszem azt mi lenne ha Te, én vagy mov zebrán oarkolna mint ahogy teszi azt például kern andrás aki ( saját bevallása szerint ) leszarja.

Az a baj, hogy ezekre a kérdésekre sohasem fogok választ kapni viszont ezek a fasztalicska fosbojlerek továbbra is játszhatják kisbeb játékaikat.

Doris · http://doris.blog.hu 2008.04.23. 17:36:07

Baszkurátor: Fasztalicska- ez nagyon állat. Jegyzem. :-)

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2008.04.26. 10:47:53

hehe, elolvastam RR újabb alkotását... jó móka volt. igazából nem is az a téma, de azért közben még egyet belerúg a netes közönségbe, csak úgy :) ugyan hozzászólást még mindig nem enged (eleve kint sincs a Szólj hozzá! rész), de az átlagos értékelés már leesett 2.10-re...

mókus: az ötlet jó, és lenne is miről írni. írhatna mover akár kedves parlamenti képviselőinkről, akiknek derogál szondát fújni, miközben raliznak az utakon, esetleg a már említett Stohl Konyakosbuci Andrásról, Császár Rendőrgyilkos Elődről, vagy akár Rubint Beszólokmindenkinek Rékáról. Így együtt. Egy posztban. Csak a hossza, az nagyon durva lenne...

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2008.04.26. 10:48:30

Doris: én Baszkurátor helyében a fasztarisznya szót használtam volna, de ígyisjó :)
süti beállítások módosítása