Patkánysült

2008.03.12. 15:03

Ahogy szokták mondani, aki szereti a virslit, az nem menjen a virsligyárba. Úgy tűnik, hogy aki a továbbiakban szeretne boltból húskészítményeket vásárolni, az inkább ne nézzen híradót, és ne olvasson újságot. Egyre-másra buknak le a különböző illegális húsüzemek, ahol a húskészítmények még messze nem EU kompatibilis módon készülnek.

Az ellenőrök ma délelőtt mentek ki egy gyáli illegális húsüzembe. A főállatorvos megfogalmazása szerint a húskészítményeket szörnyű higiéniai állapotok között állították elő. Kosz minden mennyiségben, rozsdás eszközök, de ez még mind semmi. Az egyik éppen üzemen kívül lévő zsírolvasztóban még egy patkány is úszkált, kellemes fürdéssel töltve unalmas perceit. Lehet, hogy nem is tudja, mitől mentettél meg a kiérkező ellenőrök, hiszen tévedésből hamarosan ő is valamelyik kolbászban végezhette volna. Persze gyakorlott disznótorozók tudják, hogy nem ilyen egyszerű a történet, de itt úgy tűnik tisztában voltak vele, nem nekik készülnek a kolbászok, így nem is nagyon ügyeltek arra, hogy az mentes legyen eme háziállat nyomaitól.

A rajtaütéskor négyen dolgoztak az üzemben, ahol 3 tonna húst foglaltak le. Természetesen minden kellék ott volt az értékesítéshez, amire szükség lehet. Számlák, címkék olyan termékekről, aminek az előállítására természetesen nem volt engedélyük. Persze, hiszen a hatóság nem ad ki patkányfürdető lében pácolt sonkára engedélyt, pedig nyilván óriási kereslet jelentkezne rá a piacon. Legalábbis egyes helyeken biztosan.

Mert nem mindenhol lóg ki az emberek ízlésvilágából a patkány fogyasztása, az alábbi képek sokszor felbukkannak az interneten, azzal a feltételezéssel, hogy ilyen módon adják el csirkehúsként a sült patkányokat.

 

 

 

 

 

 

 

Persze az étterem címe mindig más, viszont a képek nagy valószínűséggel eredetiek, legfeljebb nem egy nyugati civilizáció termékei. Viszont ízlések és pofonok, van, ahol elfogyasztják őket. Ennek legextrémebb formája pedig nem más, mint amikor valamilyen alkohol tartalmú folyadékban patkányembriókat érlelnek, és ezt falatozzák el jóízűen az emberek. Jó étvágyat! Amikor pedig ezek után válogatsz a húsos pulton a boltban, ne is próbáld meg kitalálni, mi lehetett az, amikor még mozgott :)

A bejegyzés trackback címe:

https://mover.blog.hu/api/trackback/id/tr33377929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Destroy 2008.03.12. 16:15:45

Fél kiló bélszínt kérek darálva, és azt a két fehérebbet darálja még hozzá kérem szépen :)

Peter 2008.03.12. 16:19:08

Vazze egy jó kis vidéki disznótorba benéznének, ott is volna mit keresni. Mikor már eltűnt 1-2 liter jó ki házi szilvapálesz, és a koszos melléképületben már ki tudja mit nem darálnak bele a cuccba :D

movhu 2008.03.12. 16:22:22

A vidéki disznótort nem említettem, pedig jártam egy-két érdekes helyen, ami garantáltan nem ÁNTSZ kompatibilis. Egyszer gyerekkoromban voltam egy helyen, ahol a budapesti nagybácsi felesége a látvány alapján úgy döntött, hogy inkább étterembe menne. Kár, hogy a faluban nem volt étterem :D

Destroy 2008.03.12. 16:29:26

Gondolkoztam rajta, és én bevállalnám. Ilyet kellett volna a szörvájvörben is adni nekik egy zsákkal, nem ám malacot. Az lett volna az igazi. Itt viszont csinálhatnának valamit, mert ahol ekkora fogások vannak, ott a boltok tele vannak ilyen el nem fogott húsokkal. Ettetek már malacfarkat kocsonyahúsból? :):):):)

rece 2008.03.12. 16:35:18

Egyetek inkább hermelint!
blogmagazin.hu/napi/rovat/dozs/1146/egyunk_hermelint
4-6 nap érlelés után nagyon finom. :)

movhu 2008.03.12. 16:38:38

Ismerem azt a fajta ételt, én magam is importáltam már haza belőle.

rece 2008.03.12. 17:07:05

Örülök. Engem a haverok bevezettek a készítésének tudományába. Havonta min. egy adag hermelin jó sörrel pazar.

szurkapiszka 2008.03.12. 17:21:54

Ideírnád az illegális húsüzem címét, vagy a linket, ahol olvastad a hírt?
Esetleg Toldi utca???

szurkapiszka 2008.03.12. 17:24:46

Bocs... a link már megvan.
(Google a barátom, Wiki a barátnőm)

Még egyszer bocs.
süti beállítások módosítása