A TV2-n a Napló című műsora szokásos módon minden héten feltesz egy kérdést szavazásra, amire természetesen emeltdíjas távközlési szolgáltatással lehet csak szavazni. Egy időben még voltak olyan kérdések, amiben az ember esetleg tényleg kíváncsi volt az emberek véleményére, és maga sem sejtette előre a pontos végeredményt. Azonban a TV2 az elmúlt időkben új belső játékot indított, legalábbis nekem úgy tűnik, amiben a játék lényege az, hogy ki tud értelmetlenebb kérdést kitalálni a magyarnak. És meg kell hagynom, jól szerepelnek a kreatív fejek, mert egyre másra születnek a jó ötletek. Legutóbb szavazhattunk arról, hogy felháborít-e minket a rendőrség tehetetlensége a Blahán történt eseményekkel kapcsolatban, de tegnap ismét kitett magáért a kérdés kiötlője.

A kérdés nem volt más – nem idézem szó szerint – mint az, hogy egyet értünk-e azzal, hogy az állami vállalatok vezető beosztásban lévő emberei hatalmas pénzjutalmakat kapjanak. Úgy tűnik azonban, hogy a TV2-nek tuti siker kell a hülye szavazások tekintetében, mert a szavazás ideje alatt irritáló anyagot juttatott a nézők szemébe, hogy a helyes gombot nyomják, ugyanis végig tízmilliós jutalmakról szóló elemzéseket és riportokat nézhetett a néző, megfelelő befolyásoltságot elérve ezzel a néző agyában. Úgy tűnik, a TV2 lassan tényleg megnyeri ez irányú vetélkedőjét, és sikerül a 100%-nem/0%-igen eredményt elérni, azon emberek ellenére is, akik már csak poénból is a másik választ nyomják, vagy éppen pontosan abba a rétegbe tartoznak, akiről a kérdés szól.

Közben meg az emberek elhiszik ettől a szemükbe tolt irritáló anyagtól, hogy a nyeremény kilátásán kívül volt bármi haszna is annak, hogy elküldték felháborodott sms-üket, hogy „bizony én nem adnék neki”. Közben meg észre sem veszi, hogy megint csak lehúzták, mert nem csak a BKV vezér jutalmának rá eső részét veszik ki a zsebéből, hanem annak az emeltdíjas sms-nek az árát is, amivel éppen egy mobilszolgáltató vezérének és egy kereskedelmi tv stábjának a jutalmát támogatta. Egy dolog miatt azonban nyugodtan hátradőlhet. Ők legalább nem egy állami vállalatnál dolgoznak. Nem, ők a néző önkéntes butaságából élnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://mover.blog.hu/api/trackback/id/tr9314539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

badoer · http://www.badoer.blogol.hu 2008.01.28. 21:44:58

kedvenc kerdesem a musorbol.őn adna e munkat táncos gábornak.áááá.emlékeztek hogy a wiskisbol mekkora sztart csinaltak?egy rablobol.jutalma ingyen vegzi a konyvtarszakos fősulit.en meg mint tőrvenytisztelő fizesek erte.na ez a felháborito hős csinálnak egy bűnőzőből.
süti beállítások módosítása