Yazoo - Újra együtt

2008.01.25. 09:14

Tegnap hivatalosan is bejelentették, hogy 25 év után újra összeáll a Yazoo, és ugyan új albumról nem esik szó, de koncertezni biztosan fog a duó. Itt a szintipopban kevésbé jártas olvasók és a fiatalabb generáció tagjai megkérdezhetik, hogy ki is az a Yazoo.

A Yazoo a ’80-as évek elején alakult, és bár fennállásuk sikeresnek mondható, nem volt túl hosszú idejű, mindössze két albumot élt meg közös munkájuk. Ez a két album azonban átütő sikert hozott, máig keresettek a hanglemezboltok polcain, és természetesen a filecserélő hálózatokon. (Mindkét albumának veszteségmentes változatát ma is megosztva találjuk az egyik legnagyobb magyar torrent közösségben). Az új összeállással egy időben egy négylemezes retro csomagot kívánnak kiadni, az albumok iránt érdeklődők számára. Az együttes egyik tagja az a Vince Clarke, aki a Yazoo előtt a Depeche Mode egyik meghatározó szintetizátorosa és zeneszerzője volt, és komoly szerepe van a Depeche Mode debütáló lemezének kiadásában. Akkor azonban Vincenek más elképzelései voltak, ezért kivált az akkor útjára induló zenekarból, és új együttest alapított az akkor teljesen ismeretlen Alison Moyettel. Moyet egyedi hangja és Vince zenei tehetsége kiváló alap lett a siker felé. Első lemezük az Only You rögtön siker lett. Második albumuk megjelenésekor bejelentették, hogy külön utakon folytatják, Moyet szólókarriert választott, Vince pedig megalakította következő duóját, az Erasure-t, ami már a következő történet.

Egyelőre csak a brit turné helyszíneiről esett szó, az első június 4-én les Glasgowban, de nyilván várhatóak további helyszínek is. A Yazoo egyedi zenei világa üde színfoltot fog jelenteni újra a tömeggyártott zenei albumok sorában. Zenéjük komoly hatással volt a ’80-as évek világára, és lehet, hogy újra felbukkanásuk hatással lesz mostani, zenében gondolkodó fiatalok életében is. Sok sikert a Yazoonak.

A bejegyzés trackback címe:

https://mover.blog.hu/api/trackback/id/tr2310895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doris · http://doris.blog.hu 2008.01.25. 10:58:34

Hurrá, hurrá!!!
Egyike azoknak az első különleges zenéknek, amiken szocializálódtam.
Még a mai napig imádom hallgatni.

Doris · http://doris.blog.hu 2008.01.25. 11:08:25

Aha. Csak a cekcuális témáknál dob le a rendszer. Most megint nem fogadta el a hozzászólásom a másik post- on.
Úgy látszik, kiskorúnak értékel.

movhu 2008.01.25. 11:42:49

Elsőként hidd el, hogy semmilyen szűrő nem létezik, nem értem miért nem tudsz hozzászólni, de ha ide beírod, mit akarsz oda, én beidézem, hogy "Doris üzeni" :)
A zene pedig megvan, mindkét CD, annak idején megvolt kazettán is. És persze nem ám gagyi mp3-ból írt CD.

Ryan-R 2008.05.20. 22:10:09

Nagyon szeretem a Yazoo-t és az Erasure-t is! Fogunk is menni erre a Yazoo koncertre, a Londonira. Már nagyon várom!
süti beállítások módosítása