Torrent Wars - Episode III

2007.11.26. 15:53

Lássuk mit hozott a hétfő, a napos, kellemes, néha havas esővel tarkított reggelen. Bő kettő hét telt el a nagy lefoglalások óta, és amint az borítékolható volt, az egész razzia igen jó reklám volt a filecserélő közösségnek. A BIX forgalom 3 nap után a korábbi magasságokba csúszott vissza, és az el nem szállított tracker gyűjtemények újra virágkorukat éli. A Jedi társadalom elég sok új vállalkozót gyűjtött be a Birodalom támadására, egyre másra tűnnek fel a hírek az új közösségekről, akik jobb híján egyelőre ingyenes regisztrációt kínálnak. Sokak bosszúságára az aszfalt-szilárdító alapanyag nevéhez kísértetiesen hasonlító rendszerről csak egy néhány hónappal korábbi adatbázis volt meg, így az azóta regisztrálók sajnos kénytelenek új meghívó után nézni, ami talán nem is olyan nagy baj, sőt néha azt érzem, jobban meg kellene egyelni a közösséget. Természetesen a korábbi trackerek nem működnek, ezért azokat nyugodtan törölhetjük is, mert ha nem szedtük le, már nem is fogjuk, ha pedig leszedtük, akkor nem fogja az arányunkat javítani. Természetesen rögtön elérhetőek a legfrissebbek sorozatok, amiről lemaradtak a rajongóik, vagy esetleg a legújabb IHM epizód, amiről egyéb irányú elfoglaltságaim(utazni is kell valamikor :) ) miatt én is lemaradtam.

 

 

 

 

  

 

 

 

Egyszóval a kezdeti pánik után a BIX újra a korábbi teljes gőzzel forgalmazza a gépek között az információkat, és amint előre látható volt, minden olyan megmozdulás, ami valahol az emberek adott jogait sérti, az nem jár hosszú távú sikerrel. Persze az illegális, anyagi haszonszerzésre irányuló megosztások továbbra sem lehetnek nyugodtak, de a fájlcserét nem hiszem, hogy bármely szerver lefoglalásával meg lehetne állítani, mert amint látható, elég egy nagyot kiemelni, kockáztatva azt, hogy ráadásul nem is találnak illegális tartalmat, az történik, mint a mesében. A sárkány levágott feje helyébe 7 másik fog nőni. Ha nem több. Ilyenkor a kicsik rögtön előre törnek, és jól láthatóan ugyanarra a kezelői felületre építve gombamód szaporodnak azok a site-ok, akik különböző célközönség felhasználóinak kínálnak helyet az adatcserére. Érdekes, hogy megjelentek a magyar tematikus site-ok is, HD vagy zenei tartalmat kínálva, tovább bővítve ezzel a szelektív műsorválasztékot. Felesleges tovább fűzni a történetet, a lényeg: oszd meg és öööö nem is tudom...Uralkodj magadon, hogy be ne teljen a vinyód :)

A bejegyzés trackback címe:

https://mover.blog.hu/api/trackback/id/tr62242483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása