Na neeeee BSA !!!

2007.11.20. 09:51

A Computerworldben megjelent egy cikk (http://computerworld.hu/mdf-bsa-apeh.html) , amelyben hosszasan tárgyalja a CW, miszerint végre valaki foglalkozik azzal, hogy a BSA nevű, magát hatóságnak feltűntető délutáni teaegyesület országunk legnagyobb hatóságával, az APEH-al fenyegetőzik, ráadásul teljesen jogtalanul. Ez kb. olyan, mintha nekem tartozna Virág Boglárka magánszemély, és mivel nem akarná megadni, ezért én fenyegetném, hogy az APEH utána fog nézni, vajon tényleg nem tudja-e kifizetni az összeget. A BSA reagálása mutatja azt, hogy mekkora beképzeltség húzódik meg mögöttük. Megjegyezném, hogy az ilyen hozzáállásért már az ovi homokozójában is egy füles járt a kislapáttal:

"Az ügyben megkerestük a BSA-t. Sarlós Gábor, a Pepper PR munkatársa, a BSA sajtószóvivője a következőket nyilatkozta: "Mivel az APEH - BSA megállapodás politikai síkra helyeződött, ezért az MDF közleményét a BSA semmilyen módon nem kívánja kommentálni.""

Miféle politikai ügyről van szó ? Miért lesz Magyarországon mindenből politikai ügy ? Kit érdekel, hogy ki szólít fel valakit arra, hogy szüntessen be egy jogsértést. Egyáltalán nem vagyok MDF szimpatizáns, egyszerűen arról van szó, hogy a jogsértés az jogsértés. Tételezzük fel, hogy a rendőr, aki történetesen a szomszédom és tudom, hogy Fideszes és ő meg tudja a másik szomszédról, hogy az MSZPS, és megbünteti, mert ittasan vezetett, akkor az politikai ügy ? El kellene felejteni már ezt a vagdalkozást, hogy mindent politikai ügynek tüntetünk fel, és ilyen módon nem akarunk róla beszélni, mert nem akarunk politizálni. Sok minden lehet politikai ügy, de ott, ahol nem törvényi értelmezésről van szó, hanem egy olyan törvény áthágásáról, amit mindkét politikai párt a mai napig elfogad, akkor az nem politikai ügy.

Szögezzük tehát le: a BSA csak egy szervezet, akinek sikerült elérnie egyfajta állami támogatást, de semmivel sem bír több joggal, mint a Greenpeace, a World Wildlife Found, vagy a Veresegyházi Asszonykórus. Ezért jó volna, ha akkor, amikor a fenyegetőzései miatti jogsértésekről kérik számon, akkor legalább válaszolna. Mindemellett megjegyzem: igenis nem értek vele egyet, hogy egyesek profitot termelnek a lopott software-ekkel, de ez nem jelenti azt, hogy akkor más pedig jogszerűtlenül harcolhat ellenük. Ezt itt Magyarország, elvileg egy jogállam, és legalább aki a jog oldalán állónak vallja magát, az csináljon is úgy !

A bejegyzés trackback címe:

https://mover.blog.hu/api/trackback/id/tr43235343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ikocka · http://kocka.blog.hu 2007.11.20. 16:01:39

Az nem ertem, hogy ha a BSA nem a megallapodasban foglaltak szerint tevekenykedett, akkor miert nem bontotta fel az APEH a szerzodest vele?

Mert szerintem ez beferne akar egy hirnev rontasnak is az APEH reszerol, hiszen oket is lejaratta, a BSA. Ehelyett meg mi tortenik? Rendreutasitas, hihetetlen.

Politikat meg nem kellene belekeverni, mert ez NEM arrol szol, csak most a BSA akarja elvinni az ugyet politikai sikra, mert akkor elkezdenek masrol beszelni es a lenyeg elsiklik.
süti beállítások módosítása