Dream, daydream...

2007.10.17. 13:36

Teljes nevén Walter Elias Disney 1901 december 5.-én született, az általa alapított világhírű cég tegnap volt 84 éves. Egyszerű családban született, negyedik gyermekként, éppen ezért a szülőknek nem túl sok idejük volt foglalkozni gyermekük tehetségével. Ő viszont ambiciózus lévén rajzait már ekkor pénzzé tette. A gimnáziumban művészetet és fényképészetet tanult, ám nem igazán volt megelégedve tehetségével. Hossza kalandok után mentőautó sofőr lett Franciaországban, mert a Vöröskereszt ide küldte szolgálatra., Disney ki is festette az autót sajátos figuráival. Itt megpróbált saját reklámcéget alapítani, ami gyorsan csődbe is ment, így fogta a bőröndjét, és irány Hollywood. Ettől kezdve az karrier csak felfelé ívelt a már ismert magasságokig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vajon mi késztette Disneyt, hogy életét a rajzfilmeknek áldozza és neve így összefonódjon a mesefigurákkal teli művekkel ? Disney apja, amikor ő 5 éves volt, összecsomagolta a családot, és Chicagóból kiköltöztette őket Missouriba, egy 20 hektáros farmra. Így a kis Walt ott ült a fűben, és nézegette a természet szépségét és az állatokat. Nem véletlen, hogy figurái között ott vannak az állat és növényvilág szereplői. Amikor már befutott sikeres ember volt, saját udvarán megépítette az egykori farm, csűr, és fészer élethű mását, adózva ezzel karrierje kezdetének.

A másik nagy álma egy játékpark volt. Az ötletét szinte MINDENKI kinevette, és a kudarc fokozásának tartották, hogy Floridába telepíti városát. Ma már nem nevetünk rajta, hanem irigylésre méltónak tartjuk ambicionizmusát. Az mondta, ő majd megépíti az álmát, és ez a város az ő álmai köré fog épülni. Disney azonban, amint látjuk, nem csak ült és álmodozott, hanem kész volt TENNI is az álmaiért, melyek cserében nem hagyták cserben.

Walt Disney figurái a mai napig, sőt a jövőben is hordozni fognak magukon egy jelet, egy emléket. Donald, Mickey, Pluto nem csak édes figurák, nem csak világszerte ismert sztárok, de nagy mesélők is. Rájuk nézve elmesélnek egy nagyon fontos dolgot:

"Minden álmunk valóra válhat, ha van bátorságunk a nyomukba eredni." - Walt Disney

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mover.blog.hu/api/trackback/id/tr2199096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása