Madonna fárad?

2008.09.25. 09:00

 

Még emlékszem, mikor jó 25 éve megjelent Madonna a színen. Én akkor kamaszkorom hajnalán voltam, és megmondom, kissé nevetségesnek találtam őt. Akkoriban egészen más zenéket hallgattam, a bután ugráló törpe termetű nő nem fogott meg. Ráadásul bosszantott, hogy a feltűnését férfiaknak köszönhette, ebből pedig nem is csinált titkot soha. Nem is foglalkoztam vele azután sokáig, hallgattam tovább a Yazoo- t, Laurie Andersont, Cure- t. Már bőven a húszas éveimben jártam, mikor újra a látótérbe került nálam az akkor már szőke énekesnő. Megdöbbentett a változás. Addigra megtanult énekelni, táncolni, megnyilvánulni. Még a botrányai is olyan pontosan megkomponáltak voltak, hogy csak tátottam a számat ilyen mértékű tudatosság láttán. Ezek után jobban figyeltem rá, és tényleg, Madonna évről évre jobb lett. Új megjelenés, új zene, új botrány… mindig tudott valamit hozni, ami azt sugallta, hogy ez a nő kőkeményen építi magát. Már régen vége a „jó helyre fekszem” karriernek, ez mögött kemény munka áll.
Láttam néhány koncertfilmet is. Akkor azt gondoltam: ez színház. Tökéletes színház, ami a dalokon túl is adni akar az embereknek valami olyat, amin gondolkodhatnak még néhány napot. Valamit arról, ami a világban történik, amin változtatni kellene, hogy jobb legyen az élet.
Nem voltam a bécsi koncerten. Sok magyar kint volt, akik talán nyilatkozhatnának, én éppenséggel nem. Elolvastam viszont néhány beszámolót, cikket. Természetesen most is megoszlanak a vélemények. Vannak lelkesek, és vannak, akik fanyalognak.
Úgy tűnik, Bécs nem túl jól választott helyszínt a koncerthez. Nem volt látható, ami a színpadon zajlott, illetve alig valahonnan volt látható. Na igen. Nem tudom, más fellépésein hogyan oldották ezt meg, azt tudom viszont, hogy én életem során nagyon kevés olyan koncerten voltam, ahol jól láttam. Általában ez úgy zajlik ilyen helyeken, hogy akik elöl állnak, azoknak jó, a többiek pedig már csak a kivetítőket élvezhetik.
Azután azt is kifogásolják, hogy az énekesnő durva volt a közönséggel. Csúnyán beszélt velük, mert nem találta őket elég lelkesnek. De kérem, nem így volt ez mindig? Emlékeim szerint hosszú idő óta nem volt már rá jellemző a kedveskedés. Madonnának van egy image- e, ami arról szól, hogy ő a „király”. Hűvös, a táncosaival kemény (önmagával is), botrányos és gyakran közönséges. Mindig valahol a jó ízlés legvégső határán mozog. Nem hinném, hogy ez most újdonság lett volna azoknak, akik ismerik.
A beszámolók egy részében az olykor megbicsakló hangját, az öregedés jeleit, az esetleges fáradtságát igyekeznek kikezdeni. Bizony, a díva 50 éves, nincs mit tenni. Lehet ezen élcelődni, keresni a hibákat, de még így látatlanban is azt gondolom, nem lehetett ez a „Sticky & Sweet” annyira rossz koncert. 50 évesen főleg nem lehetett annyira ócska. Volt itt azért sok lelkes beszámoló is.
Nem tudom, meddig bírja még Madonna, milyen lesz a következő fellépés, vagy hogy miként fejezi be egyszer majd a pályafutását. Csak remélem egyelőre, hogy nem fog olyan csalódást okozni, mint például Michael Jackson. Jó lenne, ha majd egyszer szépen leállna, hogy a rajongók fejében méltósággal maradhasson meg. Őt látva nem aggódom; szerintem el tudja majd dönteni, melyik erre a megfelelő pillanat. Egyelőre azt látom csak, amit eddig csinált, és az már önmagában is elismerésre méltó. Még úgy is, ha néha félrecsúszik a hangja, vagy durvább a kelleténél. A Madonna legenda készen van, már csak őriznie kell. Ez talán nehezebb, mint megcsinálni volt. Az idő ellene dolgozik. A rossz színpad ellene dolgozik. A kritikusok ellene dolgoznak.

Félreértés ne essék, nem vagyok rajongó, nem akarok elfogult lenni, épp csak annyit jegyzek meg, hogy egy élő megjelenést, illetve egy művészt, egy fellépést mindig a maga kategóriájában kell vizsgálni. Egy koncerten lehetnek hibák, elmehet a hangja, sőt, akár fel is bukhat a színpadon (ahogy Párizsban meg is történt), mondhat megdöbbentő mondatokat. Kár lenne ugyanazt a tökéletességet várni, mint a lemezeken, klipeken. Azt gondolom, Madonnát már rég egészében érdemes nézni. Mit tett le ő az asztalra, és hogyan érte ezt el? Ez pedig sokkal több annál, mint hogy néhány apró hiba megrendítse az értékét.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mover.blog.hu/api/trackback/id/tr34680441

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: választásaink [jók.rosszak.] 2008.09.25. 12:58:14

madonna, madonna, tied lehet amerika nem vagyok madonna rajongó, szerintem semennyire sem. az erotica című lemeze megvan, de azt úgy loptam valami bulin: szégyellem is. szexuálisan fiatalabb koromban mozgatott a néni, de igazság szerint most

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

movhu 2008.09.25. 09:32:31

Ott van Tina Turner. Nyilván róla is lehetett rossz kritikákat olvasni régebben is, és utána mégis tovább tudta vinni a karrierjét. Azt gondolom, hogy az igazi kritikát úgy sem a kritikusok fogják megadni, hanem a közönség. Ha nekik tudja Madonna azt adni, amitől jó érzik magukat, akkor nem igazán tudja ezt keresztbehúzni senki.
Amúgy én még élezném a példát. Vizsgáljuk meg Madonna életművét egy mai magyar csinált sztáréhoz képest. Vajon akkor mennyi kritikát lehetne felhozni ?

Troy 2008.09.25. 09:44:20

Azért, azért hasonlítsuk már össze a hangját valamelyik műsztár hangjával! Azon meg semmi csodálkozni való nincs, hogy 50 évesen megcsuklik a hangja. Megnézném én a magyar "sztárokat" playback nélkül. Azt a legtöbben el esem tudják képzelni, hogy milyen végigugrálni a színpadot, és közben énekelni.

The M 2008.09.25. 10:13:22

Azért még meglesném valami újságban, hogy a hangján kívül mi változott rajta :)Az tény, hogy amennyiben most abbahagyná, akkor sem lehetne azt mondani, hogy nem tett le semmit az asztalra. De nem fogja abbahagyni, és jó is ez így. A szervezők vihetnék át ezt az imidzst valami nyugisabba, amit bírni is fog.

Hypofx 2008.09.25. 10:24:02

fura hogy ha madonnanal a sztar szot hasznaljuk es pl sztar gyozike, nox,stb kb mint hogy foci csapatnak hivjuk a MU-et es az MTK-t is:)))

Meer 2008.09.25. 10:27:51

A Győzike és társai vonallal ellentétben Madonna nem csak annyit tett, hogy megmutatta mekkora barom vagy mekkora dudái vannak. Még ha ezzel is kezdte az ipart, de továbbfejlődött. Tudjuk, Győzike eleve énekesként kezdte :D:D:D Érezzük a különbséget, azt hiszem.

gizmo 2008.09.25. 10:37:25

ott voltunk, rossz volt a helyszín és ez nagyon elvitte a 'csába a dolgot. Szar volt a hangosítás, és egyéb komoly hiányosságok is akadtak. Valamint rengeteg magyar volt sokkal több mint amit külföldön (akár Bécsben) tolerálni tudok.

Hypofx 2008.09.25. 10:38:52

A "media"-nak nevezett borzalom ami itthon van, gerjeszti a hulyesegeket, egy normalis hirt se tudnak kozolni, mindent elferditenek, plussz a mondvacsinalt sztarok fujj, minden tiszteletem madonnae legalabb le tett valamit az asztalra.

Krézihajtány 2008.09.25. 10:53:13

Az zsír hogy olyan koncertről írsz, amit csak mások által írt beszámolókból "ismersz".

gastro · http://www.madonna.hu 2008.09.25. 10:58:08

Hat jo nagy hulye, az aki ezert a szutyok , inas, szaraz koroert kepes volt 24ezret fizetni... Mindig is egy ocskas volt, szuper marketinggel, amit persze nem o talalt ki... A kabbalat azt igen! Olyan nagy baromsag is!

Antibaby · http://antibaby.freeblog.hu 2008.09.25. 10:59:25

Nagyon jó kis post-ot írtál,gratula.

johevi 2008.09.25. 10:59:44

Tele van a tököm, amikor ezt hallom hogy Tina Turner is milyen jól néz ki, pedig mennyi idős. Teljesen fals képet ad. Ha a hatvanéves anyám nem reggel 5-kor kelne, hanem neki is az lenne a legnagyobb problémája, hogy a szoli meg a kozmetikus között, de még a zsírleszívás és botoxkezelés előtt odaér-e a fitnessedzőjéhez, ő is jól nézne ki...

pandie 2008.09.25. 11:04:11

Senki ne várja el, hogy olyan minőségben fog énekelni, mint egy stúdió albumon. ez ÉLŐ volt. Ha valakinek az fontosabb, hogy minden hang a helyén legyen, hallgassa otthon a CD-t. Kb ennyit ér, ha bármelyik (elnézést, szinte bármelyik) hazai énekes, együttes... koncertjére mész el. tiszetelet a kivételnek persze.
"szutyok, inas, száraz kóró"???? Megnézném, hogy te hogy fogsz kinézni 50 évesen....
Szuper marketinget meg nem lehet bárkire építeni. ahhoz kell egy jó alap, ami benned biztos nincs...

Dallas 2008.09.25. 11:07:16

Öregszik a Vénasszony, de nem tud vele szembe nézni. Sokmindent leküzdött már, de most úgy néz ki, ezt nem tudja feldolgozni. Már az előző lemezét se adtam ki volna a helyében, hogy a legenda megmaradjon, de annak nagyon király koncertje volt. A mostani lemeze egy hulladék, a koncertje meg szar, erőltetett, mint az egész ember. Sajnos nem fog méltósággal megöregedni, olyan lesz mint Cher. Szánalom és röhely. Sajnálom a Vénasszonyt.

gastro, missing in action 2008.09.25. 11:07:34

pandie
pedig a robbie williams teljesen ugy enekelt mint a studio albumon, sot a simon le bon is...

csavargo 2008.09.25. 11:07:41

Madonnának csak CD-n van jó hangja amiket a világ legjobb zenei szakemberei raknak össze, élőben még mindig nem tud énekelni. Szerintem :)

Gpek · http://www.gpek.hu 2008.09.25. 11:12:41

Na már megint az okosok megmondják!

pandie 2008.09.25. 11:13:52

Tény, vannak nála 1000* jobb nők, és 1000*jobb énekesek. És mégis ott van, ahol! Kiknek köszönhetően? nekünk, akik meghallgatjuk( még ha sz*r is az új album), akik megnézzük, akik most is róla beszélünk. Nem kell mindenkinek szeretnie, ez nyilvánvaló, de akkor is mindenki tudja, hogy ki az a Madonna...
gastro: olyan nincs, hogy valaki tökéletesen, studio minőségben énekeljen és táncoljon együtt. Robbie Williams csak állt, úgy talán nem volt olyan nehéz. de igazad van, vannak kivételek. Itt összességében a showt kellett/kellett volna értékelni.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2008.09.25. 11:15:31

azért úgy hitelesebb lett volna az írás ha te is OTT VAGY SZEMÉLYESEN!!!! és nem a fokuszból vett véleményekből írkálsz.

2008.09.25. 11:18:12

Bár nem kedvelem különösebben a zenéjét, néhány dala és egy konkrét albuma (Ray of Light) kiemelkedően jó szerintem is.
Amit az utóbbi évek koncertfelvételeiből látok, az az, hogy valóban kifáradt már: nyilván ugye a kor, az önismétlés, a hajtás, ésatöbbi.

Az egyik legsarkalatosabb pont az a hitelesség - ami egy ideje bizony már elveszett. Néztem a mostani koncertről is felvételeket: még mindig ott tart, hogy a gitárt dugja (vagy azzal dugatja magát). Gáz ez már egy kicsit, akárcsak az '50 évesen is 18 vagyok' imázs.
Jól tönkrevágta a sok szépészeti beavatkozás is - ha jó nő is volt valamikor (ez nyilván relatív), ma már nem az. Pedig ha nem csesztette volna így szét magát - még mindig lehetne jó nő...

De igazából kifulladt már egy ideje ez a 'szexgép vagyok, megdugom az összes pasit' történet.
Majd akkor mondom azt, hogy le a kalappal, ha tényleg képes lesz hitelesen és hatásosan váltani.

Van erre példa - meg lehet nézni például Stinget.
És van ellenpélda is - ahogy a posztban is említi Doris: Michael Jackson. Letett ő is egy-két dolgot az asztalra - alá is ásta rendesen az elmúlt évekkel. A teljes kép ugyanis sajnos így adódik ki.

És, bár nyilván nem tartozik szorosan a 'művészetéhez', de a kabbalázással is csak lejáratja magát. Ha csak halvány fogalma lenne a valódi kabbaláról...
Ill. valamelyest mégis ide tartozik: ha valóban annyira megtisztult/elhivatott lenne spirituálisan, akkor nem görcsölne még mindig ezzel az 'tinicsajvagyok' dizájnnal.

gastro, missing in action 2008.09.25. 11:19:02

pandie
vagy a gallagher gyerek a szigeten x eve! na o is jol enekelt, igaz o aztan tenyleg egy helyben allt!

AP 2008.09.25. 11:21:06

Szerintem meg egy középszerű énekesnő, egy ócska bazári kurva bőrébe oltva.
Michael Jackson-nal összehasonlítani..
Jackson az isten, még akkor is, ha azt mondják róla, hogy szeretkezett egy talicska aprómajommal.

DR ROCK 2008.09.25. 11:25:12

Az az igazság hogy ilyen megabulira a f@szom se menne ki mégegyszer... bon jovit megnéztem azt se kellett volna, elfujja a szél a hangot a picsba

pandie 2008.09.25. 11:26:43

AP: ugye ezt nem gondolod te sem komolyan???????Isten számodra???Függetlenül attól, hogy embernek nem nevezhető, undorító, perverz állat????(legalábbis ha tényleg megtette, szerintem egyébként igen) esküszöm, beteg vagy, ha ez neked csak ennyi: "szeretkezett egy talicska aprómajommal"

madonna 2008.09.25. 11:55:15

Nem voltál kinn és nem is szereted.
Gratulálok fasztarisznya.
Ez aztán objektív kis szösszenet volt.

insert 2008.09.25. 11:58:06

Madonna egy idegesito jelenseg.
A zeneje mar regota nulla, profi marketinggel adja el a nagy semmit, de azt olyan jol, hogy sokan hasraesnek tole.
Gyakran botranyos, de szinte mindig ostoba velemenynyilvanitasai a vilag dolgairol pedig csak azt szolgaljak, hogy beszeljenek rola.
Madonna ugyanaz, mint Gyozike, csak nagyban. Tina Turner, Sting, meg Micheal Jackson nevevel nem egy napon emlitheto. Ami az utobbit illeti, nyilvanvaloan beteg, sok baja van, nem csak a gyerekekkel, ettol fuggetlenul egy zseni. Madonna meg csak egy sztar, a szo pejorativ ertelmeben. Volt egy ket jo szama regen, de a 80-as evekben meg sok jo szam volt..

abdul 2008.09.25. 11:59:57

Minek írtad ezt az egészet, ha kinn sem voltál?
Más beszámolója alapján "gondolkozni" ilyen baromságon...
Értelmetlen katyvasz az egész.

bicepsz · http://rajottem.blog.hu 2008.09.25. 12:07:55

Hát ennek sok értelme volt! Írni egy koncertről amin ott sem voltál! Mondjuk azokat a honfitársakat sem értem, akik emiatt kimentek Bécsbe, egy ilyen "show" miatt! Inkább járnátok rendes koncertekre, ahol tényleg zenélnek, pl. U2, Metallica, azok zenék! Madonna csak egy ordas k*rva, aki régen még legalább jó nő volt de már az sem!

Doris, a komisz · http://dorisnaploja.blogspot.com 2008.09.25. 12:14:21

Sajnálatos abdul, hogy nem érted. Szerintem nem kell túl nagy IQ, hogy értsed. Dolgokról pedig lehet tájékozódni úgy is, ha nem vagy ott. Én viszont nem arról írtam, hogy milyen volt, hanem arról, milyennek látták mások. Nagy különbség. Egy percig sem szeretném elhitetni, hogy ott voltam.

Doris, a komisz · http://dorisnaploja.blogspot.com 2008.09.25. 12:23:59

Hehe, úgy látom, itt is bejön az örök szabály: Madonna megosztja az embereket.

ildsisy 2008.09.25. 12:30:59

Madonnáról / Bár majdnem két hete a nevem mellé sehol sem rakom a blogom nevét kommentezéskor,mert kaptam hideget-meleget...aki akar nagyon, úgyis megtalál itt a blogok között,-de, ezt nézzétek meg!

Wattafing 2008.09.25. 12:31:00

Aki ott volt a bécsi buliján,egytől-egyig azt mondták,hogy szar volt.A show része az nagyon ki volt találva,de a csaj nagyon levolt lakva.Hamis volt és nem volt jó feeling.Hiába,öregszik a punci.

VicGilson · http://spiritus.blog.hu 2008.09.25. 12:32:39

Tegyük hozzá: mindenki megosztja az embereket.
A viszonylag kevéssé ismert Sz. Gizella nagykorú is. Alig hinném, hogy bárkiről is létezne egységes, egyöntetű vélemény.
Furcsa is lenne :)

ildsisy 2008.09.25. 12:35:29

/baki a sz.gép által.../
ezt azért nézzétek meg...

AP 2008.09.25. 12:36:50

Nekem Jacko az utolsó hiteles világsztár :)
És leszarom, hogy kit rakott seggbe, meg kit nem. Ez a sztárság része, hogy pletykákat terjesztenek róluk. Minél nagyobb sztár valaki, annál durvábbakat. Na ő kapott.

milkandhoney 2008.09.25. 12:42:56

Profi! Ő maga meg a csapata is ennyi.
Viszont ez a lemez,meg minden ami körülötte vanb agy elkapkodott szar. Egy ilyet albumot bármelyik jelenleg futó popcsirke meg tudott volna csinálni, semmi egyedi nincs benne. Egy Justin Timberlake albumot hallunk női előadásban, semmi eredeti nincs rajta.
Sajnálom, hogy ez volt az ára, hogy visszaszerezze az amerikai piacot.

cupcake 2008.09.25. 12:51:17

Szerencsére én kijutottam.
Régóta szeretem MAdonnát és tudtam hogy mit várjak ettől a fellépéstől. Nekem nem okozott csalódást mindenesetre, korrekt show-nak tartom. Aki pedig jól akar látni nagyobb koncerten annak mindíg csak 2 választása van, első sorok (küzdj!) vagy kivetítő.

Labancz 2008.09.25. 12:59:45

Én magam nem kedvelen különösebben Madonnát. A feleségemnek nagy kedvence, ezért elmentünk bécsországba mi is. Nos, igen nem volt szerencsés a helyszín kiválasztása. A halvérű osztrákoknak nem való az ilyesmi, nem is értették amit láttak. Pedig -hangosítás ide, vagy oda, néhány megbicsakló hang (na és?!) ellenére - nagyon profi koncertet kaptunk. Ami leginkább tetszett, az a finom kis bombák voltak, amiket tolerancia leckének is lehetne nevezni (cigány -nem spanyol!!! -zenekar, a "get stupid" felirat a harmadik birodalom zászlóján és még lehetne sorolni. Egy szó, mint száz, a koncert elött azt hittem, végig unatkozni fogok, de hál'isten tévedtem. Kár, hogy a közönség nagyobbik része nem igazán értette, hogy mit is lát... De, ilyenek vagyunk mi, és a szomszédban lakú alpesi hegyiemberek (yetik).
Aki pedig nem volt ott, az ne fikázzon, mert nem tudja, hogy miről osztja az észt! :-)

Pueblo 2008.09.25. 13:06:03

Az öregedés nem lehet válasz arra a kritikán aluli hangra, amit pár szám estében előadott. Gondoljunk csak Mick Jagger-re, ő nem énekelt hamisan emlékeim szerint, pedig életkorben ő se fiatalabb!

jakabos 2008.09.25. 13:13:05

Kint voltam. Szar volt. A helyszín is, a koncert is. Szar volt a hangosítás, a kivetítés. A hangsátor eltakarta a színpadot, ami egy gödörben volt; később a sátor hátlapját felhajtották. A sörsátrak is rossz helyen voltak, azoktól se lehetett látni. Az ülőhelyek végig fullon ki voltak világítva. Elhiszem, hogy az első 6 sorból isten lehetett, viszont ha összehasonlítjuk pl. egy bármelyik magyar Kapcsolat koncerttel, akkor azt kell hogy mondjam, a magyar rendezvény jobban kivitelezett. Látni mindenhonnan mindent, kivetítő mindenhol, jó a hang, pedig a hely se kisebb. Nem értem én ezt, de komolyan.
A Ray of light c. szám volt, ami igazán hamisra sikerült, a többivel nem volt bajom azon kívül, hogy a feldolgozások jórészt szart sem értek. Egy lelkes, pattanásos fejű 10 éves önjelölt szomszédlakó remixer egy nap alatt jobbakat alkot össze Acidben.
A Bukaresttől Pakisztánig magyarnótás cigányos klezmeres La isla bonita amolyan tipikus amcsi képzavar volt. A Give it to me jól sikerült, jobb, mint az albumon. Bár ennél az albumnál jobbat nem nehéz összetákolni. Timbaland-től is hallottunk már jobbat... nem értem, hogy ezt a szart hogy gondolták!? A Confessions, na az igen! Azt jól kitalálták!
Doris, Doris, cikket írni úgy, hogy ott se voltál... :)))

employee · http://kirugtak.blog.hu 2008.09.25. 13:42:56

nekem nagyon bejött. az, aki LÁTNI akarja madonnát egy ötvenezres koncerten, ne álló jegyet vegyen. a mobil lelátókról, közvetlenül a színpad mellett biztosan kényelmesebb volt - állítólag 300 euro volt oda a jegy. 10 fokban jórészt egy szál bébidollban táncolta végig a show-t, a helyében én is bepöccentem volna a halvérű osztrák közönségen. a "motherfuckers" hozzátartozik, máskor is hergelte így a tömeget. az újrahangszerelések, a balkáni cigányzenakarral, prímással, a sratch-elős betétekkel, heavy metalba hajló riffekkel, már-már house-osra kevert alapokkal sokkal nagyobb élményt nyújtottak a stúdióváltozatoknál. a kivetítőn megjelenő képek előre komponáltan mindig a lényeget mutatták (más kérdés, hogy valóban 1-2 méterrel magasabbra is emelhették volna).
a hidegben a végére valóban elment a hangja, sokak szerint "botrány" volt, amit a ray of light-ban éneklés helyett művelt, ugyanakkor a felénél egy szál gitárral, teljesen tisztán énekelte a you must love me-t. hihetetlen energia van a nőben.
és nyilván az arcát közvetlen közelről nem láttuk - a végül mezei látogatókkal feltöltött VIP állószektor szeretncséseivel ellentétben - de ott volt. élőben. madonna.
a koncert közben és után azért lehetett örülni a precíz osztrák lebonyolításnak, sörért, kukoricáért, sétálós sültkrumpliért nem kellett soha 5 percnél tovább sorban állni, az egymással szembe felállított 2 toi-toi sornál olyan illedelmesen álltak az osztrákok, mint a próbafülkék előtt, az első budipár vonalától libasorban, és csak akkor mentek be a "folyosóra", mikor felszabadult egy fülke, semmi ajtók előtt vadászat a megnyíló lehetőségre. a metrófeljárónál álló tömeget háromszázasával engedték fel a rendőrök a peronra, ügyelve arra, hogy épp majdnem tele legyenek a szerelvények. koncertjegy érvényes volt a metróra előtte, utána.
az első kellemetlen jelenet a dugig teli benzinkúton ért - immár a magyar oldalon persze. könnyű volt visszazökkenni, levillogós-tolós sutyerákok siettek haza a tömött M1-en...

sanyi 2008.09.26. 19:58:59

1. miért csuklana el attól a hangja, hogy öregszik?
2. miért kellene abbahagynia egy megfelelő pillanatban, miért ne zenélhetne haláláig?
(asszem összekevered az úgynevezett szépséget a tehetséggel. az egyik elmúlik, a másik megmarad, de nincs közük egymáshoz.)

LESLIE · http://vorospezsgo.blog.hu/ 2008.10.07. 10:05:24

Volt itt is konertje, Londonban. Nem voltam, de barátok voltak. Először is a 135 pound-os jegyükkel nem tudtak bemenni, mert a neten hamis jegyeket értékesítettek - állítólag magyar honfitársaink... Rengeteg ilyen hamis jegyes rajongó szomorkodott a kapuknál, legalább tízezer jegyet adtak el így a csalók. A beléptetős emberek annyit se mondtak, hogy "sajnáljuk". Baráték megvették a helyszínen újra a jegyet, mert látni akarták Madonnát.
Madonna másfél órát késett, színpadon volt egy órát, a hangosítás rossz volt, nemhogy nem láttak, de semmit nem is hallottak, és az énekesnő a visszatapsra nem ment vissza. Baráték annyira csalódottak voltak, hogy napokig nem lehetett szólni hozzájuk, mert haraptak... És ez volt a nagy 50. szülinapi londoni koncert...

Heatherette 2008.10.07. 14:45:35

Ácsi! Madonna SOHA nem feküdt senki alá a hírnévért. Olvasd csak el az életrajzi könyveit. Kihasznált embereket, igen. De inkább nőket. Akik a New York-i évei alatt szállást adtak neki, törődtek vele, etették, itatták, ő játszott velük, majd amikor látott egy jobb lehetőséget, tovább állt. De pasi nem lendített a karrierjén soha. Az Evita kapcsán anno nyilatkozta is, hogy rá sok mindent lehet mondani, és fel is vállalja, az viszont mindig bántotta, hogy az emberek azt hiszik, hogy így jutott valamire. Ez a momentum nem tetszett neki a filmben sem, mert ugye Eva egyik pasi ágyából járt a másikra. Tehát ez nem igaz, ezt felejtsd el.

Heatherette 2008.10.07. 14:49:34

LESLIE
Madonnát nem lehet sosem visszatapsolni. Neki a programban benne van eleve a "visszataps" rész. Szerintem pedig ő egyre inkább rajongóközpontú (pl. Like A Virgin Düsseldorfban, vagy két éve a japán koncertek, ahol lement a közönség soraiba). Hihetetlen, amit ad a közönségnek, és ezen fanyalgunk? Hogy nem lehet visszatapsolni? Ezek az emberek képesek úgy kimenni egy koncertre, hogy előtte egy Madonna showt se néztek meg? Akkor ki is a hülye?

LESLIE · http://vorospezsgo.blog.hu/ 2008.10.07. 15:35:29

Heatherette, sokkal inkább arról volt itt szó, hogy a felszínes szervezés mennyit képes elvenni egy nagy díva művészetének értékéből, miközben világraszóló rendezvényt hírdetnek...
Madonna nagyságát már senki sem vonja kétségbe, csupán affelet éreznek szomorúságot, hogy nem részesülhettek ebből felhőtlenül (sehogysem), hiába volt a nagy rákészülés, meg felhajtás. Egyszerűen hallani nem lehetett őt :(

cuupak 2008.11.08. 00:28:57

Néhány ember nem tudja mit beszéél!!!!!
Madonna egy örök díva,de ezt mindenki tudja!!! Még hogy nem lehet a nevét michael jackson és tina turner közé sorolni?! Dehogy nem még többet is elért mint ok!! Ők már abba hagyták Madonna még nem és nem is fogja egy maximalista nő!!! És yoo nagyon az új lemeze mert nagybritaniában már az első héten lista vezető volt!!!Érdekes hogy Madonnát hibáztatjuk a hangosítás miadt! Confessions igen nem múlta felül a mostani koncertje de ez is nagyon látványos!!! Az ő nevét mindenki ismeri szóval ha valaki elér ilyen hatalmas sikereket akkor le a kalappal elődte!!! De akik ilyen modon fikázák mint pl:vénpunci az anyádnak van vén puncia talán b....... te gyp-s segg
süti beállítások módosítása