Valami itt nagyon nincs rendben. Egyre inkább úgy érezheti az ember, hogy a legnagyobb bűn ebben az országban, ha tisztességesen akarunk viselkedni. Azt már teljesen megszoktuk, hogy segélyekkel majdnem annyit lehet összeszedni, amit egyesek nem képesek egy hónap alatt megkeresni, és a gyermekvállalás is jó üzlet. Ez utóbbi kifejezetten azoknak jó, akik egyébként nem lennének képesek azokat eltartani az állami támogatások nélkül. Nem kétséges, hogy az a gyerek, aki később felnőve dolgozni fog, igen jó üzlet a társadalomnak, tehát elvileg megéri befektetni a gyerekbe mindenkinek az adóforintjából. De van itt egy kis probléma. Akkor már nem egészen jó, ha a gyermekeket nevelő család egyénként erre rendezkedik be, és mellette nem tesz semmit a közösbe. Arról ne is beszéljünk, hogy amikor az ember elkezd annyit keresni, hogy esetleg bevállaljon több gyereket, akkor menten elkezdik azzal büntetni, hogy azt a pénzt is elveszik tőle. Teljesen abszurd például, hogy bizonyos éves jövedelem felett 3 gyerekre sem jár már a családi kedvezmény. Ez amúgy általános az adójóváírás tekintetében, hiszen minél többet adózunk, minél tisztességesebbek vagyunk adott esetben, annál kevesebb pénzt, és egy idő után semmit sem kaphatunk vissza ezekből a forintokból. Persze mihelyst arról van szó, hogy esetleg 3 gyerek után már ne családi pótlék járjon, hanem adójóváírás, akkor menten felhördül fél Magyarország. De kérdem én: minek 3 gyereknél több egy olyan személynek, aki azt nem tudja eltartani saját jövedelemből? Mert azzal azért legyünk tisztába, hogy akinek nincs fizetendő adója, az nem igazán alkalmas 3 gyereknél többnek az eltartására, bármilyen kegyetlenül is hangzik. Mindezek alapján méltán érzem magam büntetettnek, mert dolgozom és adózom, hiszen már semmit nem kaphatok ezért, csak ugyanazt, amit bárki más, aki egy vasat sem fizet a közös kasszába. Sőt, én sokkal kevesebbet kaphatok. Erre jön még most az újabb törvény, amiről most mindenki előszeretettel tudósított, amiben ismét van olyan diszkriminatív rész, ami túlmegy minden eddigi határon.

Eddig ugyanis csak a munkát büntettük, viszont a megjelent óvodáztatási támogatás feltételei között egy újabb érdekes kitétel is szerepel:

„(2) Az (1) bekezdés szerinti pénzbeli támogatás folyósításának további feltétele, hogy a gyermek törvényes felügyeletét ellátó szülő a jegyzői eljárásban önkéntes nyilatkozatot tegyen arról, hogy gyermekének három éves koráig legfeljebb az iskola nyolcadik évfolyamán folytatott tanulmányait fejezte be sikeresen

Tehát ezt csak az kaphat, aki legfeljebb 8 általános iskolával rendelkezik. Az meg, aki tanult rendesen, csináljon, amit akar, mert állami pénzt nem fog kapni azért, hogy a gyerekét eltolja az óvodába. Ismét egy újabb ösztönző erő, hogy kétszer is meggondolja az illető, hogy tanul-e, mert úgy látszik a jövőben sikk lesz nem rendelkezni végzettséggel, mert attól csak tovább nőnek a kapható mennyiségek. Érteném én akár azokat a dolgokat is, amik a rendelet szavai mögött vannak, de ilyen kivitelezésben egyszerűen felháborító. Az óvodáztatási támogatás ilyen formájának ráadásul bevallottan semmi köze ahhoz, hogy mibe kerül a gyereket óvodába járatni. Ez hasonló, mint a maffia esetében a védelmi pénz. Adni kell valamit, hogy ne történjen meg, ami egyébként a maffia nélkül amúgy sem történt volna meg. Itt valamit adni kell a szülőnek, mert saját ésszel nem éri fel, hogy esetleg a gyerekének jó volna egy civilizáltabb környezetben épülni, ezért kap egy kis pénzt, amivel kompenzálhatja azt a fájdalmát, hogy reggelente össze kell csomagolni a lurkókat, és elvinni az oviba. Az óvodapedagógusok egyébként sokkal jobban örültek volna, ha ezt a pénzt ők kapják meg, mert sokkal inkább segítené az általuk kivitelezett fejlesztés azt, hogy ezek a gyerekek integrálódjanak, mint az, ha a szülők esetleg a sarki kocsmában legurítják az összeget a torkukon. Nem mondom, hogy minden egyes forintnak ez lesz a sorsa, de egy részének komoly esélye van erre. Lehet, hogy mindez apróság, de rossz irányt mutat.

Mit szeretnénk? A mostani irány és ellenkezés minden reform ellen azt mutatja, hogy egy olyan országban szeretnénk élni, ahol általánosan a következő dolgok történnek: Senki sem adózik egy forintot sem, csak feketemunka létezik, az emberek nem tanulnak tovább, legfeljebb írni-olvasni tanulnak meg, és sokan abból élnek, hogy a szomszéd országa járnak lopni, mert itt már nem lesz mit. Furcsa jövőkép. Helyette sokkal inkább az volna a jó, ha a tanulásnak, munkának, tisztességes munkának meg lenne teremtve a becsülete. Úgy látszik még nem jutottunk el a civilizációnak erre a szintjére. Most akkor hajrá, ne dolgozz, ne tanulj, és lehetőleg ne adózz. Ekkor lesz neked a legjobb, és ezt a fenti törvényi idézet is alátámasztja.

A bejegyzés trackback címe:

https://mover.blog.hu/api/trackback/id/tr75502739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kozika · http://www.k-1.hu 2008.06.04. 10:42:14

ez nem álom, ez agyarország v2.008

DArchAngel 2008.06.04. 10:53:30

Nagyon remélem, hogy egyszer megfordul ez a tendencia, különben itt oltári nagy balhé lesz hamarosan.
Sok embernek kezd tele lenni a töke a sok ingyenélővel.

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2008.06.04. 11:00:12

nem lesz itt semmi. az ingyenelok kerulnek tobbsegbe, mi meg rabaszunk...

Hunter Milo · http://fejvadasz.blog.hu 2008.06.04. 11:41:45

Egyetértek, teljesen. Pont a "nemtanulást", az ingyenélést, a felelőtlenséget "jutalmazzuk". Mit fognak ezzel elérni azoknál, akiket ez érint? Így is kb. 3 millió aktív ember tartja el a többit - aminek egy részével nincs is gond. De legyen már valami kényszer a munkára, ne lehessen erre kiépíteni egy életet... és akkor ne is beszéljünk arról, hogy mi lesz azokkal a gyerekekkel, akik előtt ez a szülői minta?
Volt az a település, ahol - jogszabályellenesen ugyan - de nem adtak segélyt azoknak, akik nem járatták iskolába a gyerekeket. Inkább ezt kellene bevezetni... Folytathatnám még, de minek.. ez tényleg agyrém :(

Seth 2008.06.04. 14:18:27

Felteszem hogyha valaki politikailag inkorrekt módon kimondaná, hogy: Igen ez a pénz megint a cigányoknak meg, akkor nem lenne probléma mert az országot borítaná ki.

Mindegy: a bili egyszer ki fog borulni, és akkor majd állhatunk neki körbefalazni a lakónegyedeket, mint Izrael.

Már csak egy kérdésem maradna: most azok ott fent, tényleg ennyire hülyék?

Dr.Stein (törölt) · http://republicator.blog.hu/ 2008.06.04. 18:14:46

"Egyre inkább úgy érezheti az ember, hogy a legnagyobb bűn ebben az országban, ha tisztességesen akarunk viselkedni."

Igaz. A kis reggeli elégedettség, hogy nem kell szemenköpnöm magam valamiért, nem gyógyír arra, hogy a deviancia tombol.
És ha valaki úgy gondolja, hogy nem tesz meg valamit, mert neki joga, és kellően pofátlan, akkor nem kell megcsinálnia.

Dredd bírót szeretném szomszédomnak.

Perillustris 2008.06.04. 21:34:13

Akkor most a jó kurva anyjukat AZOKNAK, akikre én most gondolok!

Ez ugye abszolút PC?

Starlark 2008.06.05. 08:15:28

Én spec abban egyetértek hogy azokat a gyerekeket jó ha óvodába járatják. Legalább ott találkozna ceruzával, papírral tanítanák vmilyen étkezési viselkedési kultúrára...
Talán az iskola utánna jobban menne.
De, marha kevés az óvodai férőhely. Az ovónők valyon fel vannak-e készülve az ilyen gyerekekkel való szakszerű foglalkozásra?

Attól meg tartok hogy pont ezért az én gyerekem már nem fog beférni az oviba, vigyem magánba horror összegért?

És nem külön támogatás kéne hanem ha a gyerek nem jár oviba iskolába nincs segély nincs családipótlék. Ennyi.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.06.05. 10:54:53

Starlark: valamelyik vidéki polgármester próbálkozott hasonlóval... Lett is nemulass.

Sajnos ebben az országban annak már rég nincs becsülete, aki próbál normálisan dolgozni, élni, adót fizetni. Ez a békés kissebbség a "birkanyáj", akinek csak kötelességei vannak, de abból akad rendesen.

És van ugye a másik véglet, akinek csak jogai vannak, sőt, ha esetleg szemet vet a "nyáj" egyik tagjának az értékeire (lakás, autó, pénz, stb.), azt nyugodtan el is veheti.

A konkrét hírre is reagálva: rögtön az jutott eszembe, hogy megérte tanulni. A hamarosan megszületendő csemetémet meg küldhetem én is magánoviba, mert ugye az "államiba" majd nem veszik fel, helyhiányra hivatkozva, tekintve, hogy - az egyenjogúság jegyében - a rétinégereket fogják elsőnek felvenni...

Magyarország-magyarorszááág...

DArchAngel 2008.06.05. 17:27:01

Már csak azon gondolkodom, hogy tisztelt politikusaink nem olvasnak ilyen blogokat, véleményeket?
Ennyire magasról tesznek annak a rétegnek - szinte általános - véleményére, ami ezt a qrva országot eltartja?
Ha nekünk fejenként tízet érne a szavaztunk, akkor valyon figyelnének?

dupi 2008.06.09. 01:30:27

minek olvasnának blogokat, amikor tudás nélkül irogat mindenki össze-vissza mindent? egy baromi régóta létező definícióba sikerült belekötni, ami lehet hogy nem igazságos meg jó meg stb., de így van. mifelénk halomozottan hátrányos helyzetnek hívják, és az általad kiemelt TOVÁBBI feltétel igazolja a halmozottságot.

(a sima hátrányos helyzetűnek pedig kábé az tekinthető, aki után rendszeres gyermekvédelmi támogatást folyósítanak)

dupi 2008.06.09. 01:31:36

halmozottan ovkörz, késő van :)

misikeeh 2008.06.12. 12:40:01

hajh, lepattogzik ilyenkor rólam a civilizációs kultúrmáz...
Szerintem összerakható, hogy mire asszociálok: Maschinengewehr MG 42

imakandi 2008.06.18. 12:45:39

Na ezért fogok én ebből az országból olyan gyorsan elhúzni, ahogy csak tudok. Nem akarok egész életemben azért gürizni, hogy eltarcsak egy ingyenélő osztályt.

Olvasó 2008.06.21. 15:17:16

Hát ez elég gáz és nem álom mert ez Tirpákisztán 2008!
Mi lesz ha az ingyenélők lesznek többségben? Dolgozni bűn? Hát úgy látszik igen mert nagyon meg sem lehet élni belőle,az alapvető szakmákban,meg lassan amúgy is szakemberhiány lesz,de diplomás,jogász meg rengeteg,a házainkat meg lassan körbe kell bástyázni ha ez így halad! Mi lesz velünk,ezt hozta a módszerváltozás 19 évvel ezelőtt? Elszomorító,irígylem a körülöttünk lévő többi országot,Romániát kivéve!
süti beállítások módosítása