Egy kép - egy történet

2007.10.24. 15:21

Biztosan sokan ismerik a régi viccet:

Öreg bácsi elmegy az állatkertbe, majd megáll a zsiráf karámja előtt, és elkezdi méregetni a zsiráfot le és föl, nézi a hosszú nyakát, a bőrét, majd kijelenti: - Márpedig ilyen állat nincs ! J

Hasonló állat a kelet-ázsiai selyemtyúk is, amely nevével ellentétben nem kelet-ázsiai, sőt nem is japán, ahogyan sokan ismerik, hanem indiai származású. A tollaiknak gyakorlatilag nincs hagyományos értelemben vett gerincük, így olyan, mintha szőrös lenne eme kis jószág. Hogyan és hol is láthattam ezeket az állatokat ? Annak külön története van. Nyáron elhatároztam, hogy a sógornőmnek, aki mellékesen 10 éves J megmutatom a Margitszigetet. Jöttek a gyermekeim is, akik már rutinosak a belvárosi dzsungelben. A Jászai Mari tér közelében le is parkoltunk a délutáni standard dugóban való araszolás után. Tudni kell, hogy a kislány kisvárosban él, számára teljesen szokatlan a budapesti látkép. Rögtön hajléktalanok rohantak meg, ki csak kéregetve, ki különböző újságokat felkínálva, de leküzdöttük az akadályt. Ekkor jött az aluljáró. Külön kaland, akár New Yorkban is érezhettük magunkat, ugyanis különös kinézetű fiatalok zenére meglepő ügyességgel mutatták be a breakdance formációkat, az aluljáró szinte kézzel fogható hangulatot teremtett hozzá. Ezután már meg sem lepődtünk a szökőkútnál négykézláb kutyát utánzó és ugató emberen, aki csak a „talán hajléktalan” minősítést kapta, inkább csak átlagos alkoholtúlfogyasztónak néztem. Még egy rendőrök által éppen elővezetett, öngyilkossági szándékát hangoztató hölgy mellett elhaladva eljutottunk a selyemtyúkhoz. Sok más állat mellett még is ez volt a legkülönlegesebb. A szigeten a tóig sétálva ott megnézhettük a kicsi, még éppen kikelt kacsákat, és a tavirózsákat. Egyébként Budapest nem is ilyen, de a velünk lévő vidéki kislány kedvéért megmutatta főváros ezer arcát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hogy mennyi lehet beszélni a selyemtyúkról J

A bejegyzés trackback címe:

https://mover.blog.hu/api/trackback/id/tr100206027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.