TV2 vs Index

2009.01.15. 11:11

Vannak, akik nem értenek a modern kori média működéséhez, mégis folyamatosan benne dolgoznak. Valahogy úgy érzem, hogy a TV2 pontosan ebben a kategóriába tartozik. Nem csak a televízió képernyőjén mutatnak nem kellő hozzáértés, hanem úgy tűnik, nekik az internet sem az a pálya, ahol otthon éreznék magukat.
Régóta tudjuk, hogy a tiltott gyümölcs sokkal édesebb. Éppen ezért voltak a történelem során, akiknek úgy sikerült valamit elterjeszteni, hogy erőteljesen tiltották. A nép pedig beveszi a mézesmadzagot. Annak idején a Szabad Európa rádió nem volt más, mint egy objektív tájékoztató eszköz, és valljuk be őszintén, hogy jobb dolga is lett volna a magyaroknak, mint azt hallgatni. De tudva azt, hogy ezt valójában nem szabad, és az állam óriási energiát és pénzt fektet az adók zavarásába, óriási lökést adott a népszerűségnek, és évtizedekig képes volt életben tartani a műsorokat. Szóval a TV2 balga módon nekiment az Indexnek, pontosabban a médiafigyelő blogjának, lehurrogva őket, hogy linkeltek egy blogot, amin a TV2-ről tudhattunk meg „titkos” belső információkat. Ez volt a Hungarian Helyszínelő, ami feltételezhetően az író monogramja alapján kapta a nevet. Ezzel egy időben az ominózus blogot eltávolíttatta a Prae.hu szolgáltatóval, és ott már csak egy üzenetet találunk, ami leírja, hogy pontosan mi az oka a szolgáltató lépésének. Az Index részéről ezek után csupán annyi a hozzáállás, hogy ők eltávolították a linket, mert nincs kedve senkinek bíróságra járni. El hisszük, mert hiába nem lehet bűnnek tekinteni, ha linket helyezünk el, ami egy oldalra mutat, ezt azért évekig bizonygatni valahol nemkívánatos program a mindennapjaink során. 
Nagyszerű és messzemenőkig tökéletes a módszer, ha a TV2-nek az volt a célja, hogy minél többen olvassák el a néhai blogban leírt történetet. Már pörögnek is a külföldi, tehát Magyarországról gyakorlatilag letilthatatlan oldalak, amelyek átvették a korábbi tartalmat, megőrizve azt az utókornak. Tehetik ezt könnyedén, mivel a Google keresőmotorja egyúttal tárol az oldalakból egy korábbi változatot, azaz jelen pillanatban a keresővel elérhető közvetlenül is a teljes szöveg, az összes hozzászólással együtt. Ami eddig amúgy csak egy szűk réteget érdekelt, ma már mindenki szíve vágya, mert mindenkivel tudatta a csatorna, hogy ezt nem szabad. Kattognak a fogaskerekek, hogy miért nem cáfolták, és miért törölték? Miért ez a Kínára emlékeztető netcenzúra? Pontosan ugyanaz az effektus, mint amikor megpróbálják újra és újra felszámolni azt a bizonyos szélsőség portált, tudjátok, akinek a nevét nem szabad kimondani. Ellenben minden ilyen letiltás alkalmával hangos tőle az összes média, annyira, amennyit a labancok ellenségei életük során nem tudnának kifizetni reklámidőben. Most ugyanilyen nagyszerű hírverést csinált a TV2 önmagának, illetve saját ellenségének.
Csak gratulálni tudunk. A Google motorja pörög, és mindenki keres. Tudni akarja hol is van az édes gyümölcs a pletykákkal. Biztosak lehetünk benne, hogy a Blikk, Bors és társainak hazájában kiváló lépés volt, amit tettek. Legalábbis kiválóan megmutatta, hogy van még egy dolog, amihez nem ért a TV2. Ez pedig az internet. Jut eszembe, ez már korábban is kiderült, amikor megteremtették a Dzsungelviperát
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://mover.blog.hu/api/trackback/id/tr42879238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2009.01.15. 11:14:21

hehe. :) En csak ket szot uzenek: tv2 akademia. bruhahaha. :))))

ezektol kell szakmat tanulni. :))

kaamir 2009.01.15. 13:09:20

Sztem van a Tv2-nél 1 db intelligens emberke, aki szarik az egészre, és minden problémánál benyög valami cinikus megjegyzést. Hogy pl "Miért nem hamisítunk Wikit, Miért nem tüntetjük el a bűvészek honlapjait, Miért nem pereljük be az Indexet egy linkért?"
A többi félkegyelmű meg komolyan veszi... :)

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.01.15. 13:17:34

Régóta nem nézem ezeket, a blog se érdekelt, de most sikerült felkelteni az érdeklődésemet. Szánalom az egész.

movhu 2009.01.15. 13:18:55

Annyit tudok bennfentes infoból, hogy a

hungarianhelyszinelo2.blogspot.com/

-ot most olyan intenzitással nézik, ami óránként sok ezres nagyságrendre rúg

:D

BigOne 2009.01.15. 14:19:19

movhu for president! :)

Vagy legalább legközelebb a TV2 kérdezze meg őt is, mielőtt valami ilyesmire készül! :)

movhu 2009.01.15. 14:22:04

Attól függ, hogy mi lett volna a kérdés. Ha az, hogy miként lehet elérni azt, hogy a lehető legtöbben olvassák, akkor ezt javasoltam volna. Igaz, én egyúttal a saját híradóba is beraktam volna.
Ha az lett volna a kérdés, hogy mit lehetett volna értelmesen tenni...erre is lett volna válaszom.

lolperec 2009.01.15. 14:30:16

hebrew hebrewnek farkasa.. :D

tudathasadásos vasaló · http://nokiadoboz.blog.hu 2009.01.15. 14:30:29

egyáltalán nem flame céllal, de itt elérhető az összes bejegyzés, google caches bíbelődés nélkül:

hharhciv.blogspot.com/

have a fun!
tv2 sux

movhu 2009.01.15. 14:32:59

@tudathasadásos vasaló: Sőt, kifejezetten köszönjük a gyűjteményt!

movhu 2009.01.15. 15:01:51

A TV2 egyébként nem érti, hogy mi lenne a helyes hozzáállás. Az RTL sem makulátlan, de! Egyszer, én kis mezei blogger írtam egy bejegyzést arról, hogy milyen hibák vannak a nagyszerű új videós hírportálon:

mover.blog.hu/2008/03/18/rtl_webanomaliak

Másnapra!!! majdnem az összes ki volt javítva, sőt egy kedves gesztust is kaptam tőlük cserébe :)

mover.blog.hu/2008/03/18/szupergyors_rtl_webteam

A különbség ennyi. Az egyik üt, a másik javít.

Niterider · http://sportpalyafutas.blog.hu/ 2009.01.15. 15:35:13

Nevetseges a felhajtas a tema korul, az a blogbejegyzes alig tartalmaz valamit!
Ezen ennyit csamcsogni, erthetetlen...

BigOne 2009.01.15. 15:35:31

Végeztem egy gyors információgyűjtést és számolgatást. Ebben a pillanatban a hirtelen feltűnt másoló vagy ezzel foglalkozó blogok együttes látogatottsága óránként is nagyon sok-sok ezres nagyságrendű.

movhu 2009.01.15. 15:37:33

@Niterider: Pont ezért érthetelen a TV2 reakciója. Ennél már az is jobb lett volna, de sokkal, ha egyszerűen nem foglalkoznak vele, és kész.

Blazzo (törölt) 2009.01.15. 15:49:06

Holnapra már a kutya sem fog erre az egészre emlékezni. A TV2 helyében amúgy leszarnám az egészet.

movhu 2009.01.15. 15:51:30

Közben azért érdekes, hogy a prae.hu szerverét éppen most próbálták felnyomni:

www.prae.hu/prae/news.php?aid=2603

danielmolnar79 · http://barreleddani.blog.hu 2009.01.16. 09:25:29

Sokan sokféleképpen megfogalmaztátok, hogy mi a probléma. Az én szemszögemből: nem olvastam végig a blogposztot, mert nehézkes volt a nyelvezet, nem ismertem a kontextust, nem akartam rászánni az időt. Egy valamit azonban így is elértek nálam: sandán nézek arra ezentúl.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.01.17. 17:32:50

@movhu:

:)
------------------
Hiába, a tiltott gyümölcs mindig édesebb, én is rákerestem...
Lehet, hogy az a logikájuk, hogy a negatív reklám is reklám...Vagy csak szimplán hülyék? :)

sertésmájkrém 2009.01.18. 09:28:44

Szimplán hülyék.
Mellesleg gerinctelen, undorító társaság, régebben legalább ezek nem voltak. De Árpával akár egy gyerekgyilkosságot is csinálnának, ha úgy látnák azzal utána nézettséget lehet valahogy nyerni.

RolloJuve 2009.01.18. 13:43:50

@sertésmájkrém: Csak az a baj, hogy későn kaptak észbe. Az ilyen szilveszteri teszek-rá-hogy-mi-megy-a-tévében dolgokat még viszik, aztán csókolom. A "másik csatorna :D" valamelyik napi tájékoztató jellegű összeröffenése után hivatalosan is kiadták a tavaszi felhozatal vázlatát. Körvonalazódik, hogy amcsi mintára a főműsoridő (az eddiginél) színvonalasabb sorozatokkal lesz tele, több olyannal is, ami szeptember-október környékén rajtolt odaát. Már az egyik tematikus csatornájukra is célzottan vesznek dolgokat. (Nem vagyok irigy, eddig se néztem egyiket sem, ezután sem fogom.) Ennek aztán nekiszaladhat a tv2, Árpástól mindenestől, hogy nézettséget nyerjenek, max annyi pozitívum, hogy a House-t folytatják elvileg.
süti beállítások módosítása