Török Kiválasztott

2008.04.10. 18:18

Miközben itthon hangos botrányoktól visszhangzik a sajtó a TV2 legújabb produkciójával kapcsolatban, közben Törökországban is megkezdődött az adás marketingje. Úgy látszik Uri szerint vagy nem lesz meg a megfelelő ember, vagy minden országban szeretné megtalálni a legjobb mentalistát. Utolsó verzióként pedig azt tudjuk elfogadni leghitelesebbnek, hogy a más országokban már futott műsorral a törököket is butítani kívánja. Ezzel az ország is csatlakozott azokhoz, akiknek már sikerült eladni a produkciót. Állítólag fejlettebb országokkal is folyik az egyeztetés, például Ausztráliával, az eredmény azonban pillanatnyilag kétséges. A képen egyébként nem Sean Connery van, hanem a török műsorvezető. Itthon viszont továbbra is szurkálják a műsort, kevés sikerrel, mivel a TV2 a dzsungelvipera dologra sem reagált túlzottan. Most Ungár Anikó, bűvész csatlakozott a sorba.

Anikó kerek-perec kimondja, hogy zseniális előadók a szereplők, semmi több. A zseniális részével azért tudnánk vitatkozni, maradjunk annyiban, hogy egy részük valóban tehetséges bűvész. Ő maga egyébként, sok más nőhöz hasonlóan, nem is szerepelne a műsorban, mert szerinte a figurája túl kevéssé misztikus ahhoz, hogy hitelesnek tűnjön. Az érdekességeket csak ezután árulja el, miszerint egyet nagyon jól ismer a „mentalisták” közül. Ugyanis William Rain az ő bűvésziskolájába járt. Rendesen meg is kapta a magáét Anikótól, aki megmondta neki, hogy nagyon tévúton jár, amikor egy ilyen műsorban adja el a hitelességét. És valljuk be, a főnyeremény sem olyan összeg, amivel nyugodtan hátradőlhet a székbe a nyertes mentalista. Ráadásul William túl fiatal is ahhoz, hogy a hiteles nagy varázsló szerepét adja elő, ami tovább ront további kilátásain. Emellett több bűvészt ismer még a produkcióból, túl zárt közösség ez a világ, hogy ne lehessen tudni azokról, akik a szakmában valamit is számítanak. Természetesen Anikó, mint gyakorlott bűvész, képes lenne bármelyik mutatványt megcsinálni, ő azonban nem a hazugság útját szeretné választani. Nyilván ragaszkodik a bűvészet hagyományához, csodálkozzon a közönség azon, hogy hol követte el a csalást észrevétlenül.

Mi már tisztában vagyunk vele, hogy bűvészet az egész, és annak talán jó is volna. A kérdés az, hogy a produkció viszi-e magával a hazugságot a további országokba? A török emberek sem annyira elmaradottak már, hogy nem kavarjon országos méretű botrányt az, ha kiderül, ők már a sokadik, akiket becsap a nagy óraelindító mester. Jut eszembe, csak most szólok, nem ártana most berakni a török Wikipédiába a dzsungelviperát. Hogy is van törökül a dzsungelvipera?

A bejegyzés trackback címe:

https://mover.blog.hu/api/trackback/id/tr10419961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2008.04.10. 22:11:20

crobb >>> Erre remélem kirántottad...

[tomkeller] · http://tomkeller.blog.hu 2008.04.10. 22:42:31

Az elsőzésre adott komment, rotflmaocetung:D na de jöjjön már egy nem off komment:D

W Joe 2008.04.11. 01:34:48

Aztán a végén lehet egy nemzetközi show, ahol a többszáz, különböző országokból kiválasztott Uri Geller utódok megmérkőzhetnek egymással, és az egész világon mindenki egyszerre teheti a kanalát a TV tetejére.

mókus 2008.04.11. 02:41:26

ne adj neki tippeket!!

f4c3m4n 2008.04.12. 10:39:43

Hali!
hát hogy ne off legyen... annyit mondanék hogy törökül az őserdő "cali calilik" a kígyó pedig "yilan" :D:D a dzsungelviperát nem tudom...

Prophet 2008.04.12. 22:59:03

Eric Cartmen is volt parafenomén. És ott már láttuk, hogyan küzdenek egymás ellen a psziho(patá)k. Köll ez?
süti beállítások módosítása