Viasat3 Zombi Teletext

2008.01.06. 12:48

Azt már megszokhattuk, hogy a média nem mindig szolgál bennünket, illetve csak hiszi, hogy mindaz jó nekünk, amit ő ad. Így az év végi nagy filmdömping után előkerülnek azok a filmek, amelyek esetlegesen azért tartanak érdeklődésre számot, mert a másik csatorna még annál is kevésbé színvonalas programmal rukkolt elő. Már megszokhattuk, hogy a kötelező korhatárkarika mellé kapuk egy céglogót is a másik sarokba, meg egy visszaszámlálást a harmadikba. Már alig várom a negyedik sarokba megjelenő jelet, esetleg a képernyő közepén feltűnő logót, sőt a médiahatóságnak javaslom, hogy a korhatár egész képernyős vízjel formájában tűnjön fel. Nem érdekel, lassan úgy is leszokom a tévézésről. Azonban a háttérben még inkább megmutatkozik, hogy néha lényegtelen a közönség mit is szeretne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Példának okáért teletexten megnézni a műsort, ha már úgy is van a csatornának. Kicsit elavult technológia, ott van már az Internet, de az ágyban fekve, kikapcsolt gép mellett, újság hiányában még is jól jöhet. A Viasat3 nem így gondolja. A Viasat3 teletextje most zombi üzemmódban megy. Látszólag él, a fejlécben kiválóan ketyeg az óra, helyes a dátum, de valahogy a beltartalom meg ugyanaz marad. Nem új jelenség ez tőlük, mondhatnánk a csúszás megszokott, de most a Viasat3 megdöntötte minden eddigi rekordját. Nyilvánvaló, hogy a teletext írására szakosodott munkatársak elmentek 2007 december 20-án szabadságra, mert az aznapi műsor található még mindig azon a bizonyos műsoroldalon. A főoldalon még olvashatjuk, hogy 14.15-kor kezdődik a Halálbiztos diagnózis. Ja, nem máskor, mint december 20-án, mióta bő kettő hét telt el. Csak remélni tudja a teletext néző, hogy január 7-én, közel 3 hét után visszajön szabadságáról a teletext szerkesztő team, és újra frissíti egy kicsit a műsorkínálatot.

Mondhatná valaki, hogy lényegtelen. Talán az. De a média részéről minden területen ugyanezt a hozzáállás érzékelem. Csodálkoznak, hogy csökken a reklámozási kedv, miközben a hátterében az húzódik meg, hogy a fenti hozzáállás miatt egyre csökken a tévézési kedv. Múltkor lapozgattam a csatornákat, és véletlen az ATV-re tévedtem. Éppen a Vándormadarak című nagyon jó film ment. Csak éppen az eredeti szélesvásznú változat helyett ún. panscanben, azaz úgy, hogy kitöltse a képernyőt. Ezzel viszont az eredeti kép közepe kerül csak képernyőre, amitől szegény repülő vadmadarakból a közeli felvételeken az látszott, hogy középen repül egy test. Se eleje, se vége a madárkának. Ettől sem lett kedvenc filmje valakinek a Vándormadarak. Más csatornák csak azért megvágnak egy filmet, hogy beleférjen a 12-es korhatárba a 16-os helyett, elfelejtve, hogy ezzel a film értelmét veszti, mert a néző felét sem fogja érteni.

Én más lassan leszoktam a tévézésről, de amennyiben a média még szeretne magához vonzani nézőket, akkor valami másféle hozzáállás kellene. Lehet, hogy a teletext egy apró dolognak tűnik, de mutat egyfajta hozzáállást. Azt, hogy ebben a médiában lassan a célözönség teljesen lényegtelen lesz. Magyarán szólva le van…

A bejegyzés trackback címe:

https://mover.blog.hu/api/trackback/id/tr7286811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sunmachine 2008.01.07. 11:50:11

Nos mi szóltunk nekik. Ennyit ér, pedig műsor elosztó cégnél dolgozom. Hozzá kell tennem, hogy a legdrágább csatorna, és idén megpróbálják a háromszorosára emelni a műsorért fizetendő díjat.

2008.01.07. 11:54:05

akkor nem csak nalam szar a teletextjuk... :)

GayBears · http://gaybears.blog.hu/ 2008.01.07. 14:31:58

Az EuroSport a legdrágább! Messze!!!
süti beállítások módosítása